-Buzdolabını taşınmadan önce boşaltın, boşalttıktan sonra fişini çekin 1 gün çalışmaz halde kalsın. Aksi takdirde herhangi bir sorun olması halinde buzluktaki buz çözünür ve sıkıntı yaratır.
-Buzdolabını taşındığınız evde fişe takmadan 1 gün bekletin, taşıma esnasında yan tutulduğu için dolabın gazı dağılacaktır. Dik konumda mutlaka bekletin
-Kırılacakları kolileyin, eğer ağır olursa altından birçok kez bantlayın, alttan patlamasın. Gazetelerle içerisindeki malzemelerinize destek yapabilirsiniz.
-Ben kolileme yaparken tabakların arasına havlu peçete koymuştum, bardakları gazeteye sarmıştım.
-Perdelerinizi yıkamadan taşıyın bence, yeni evinizde eşyalar yerleştikten sonra mis gibi kokan perdeler daha bi hoş oluyo (benim elektrikli panjurum olduğu için perde sorunum olmadı en son taktım, eğer sizin görüntü sorununuz olacaksa perde işini taşındığınız gün de yapabilirsiniz)
-Çamaşır ve bulaşık makinesini önceden kurulum yaptırın. Tesisatta sorun olup olmadığını baştan anlayabilirsiniz böylelikle (benim bulaşık makinem tesisat sorunundan dolayı su almamıştı, mağdur olmuştum baya)
-Eğer klima kullanımı olacaksa herşeyden önce buna önem verin, klima tesisatı sorun olursa ev temizliğini baştan yapmak zorunda kalırsınız çünkü, ben bunu da yaşadım
-Kıyafetleri hurcun içine katlayarak koyabilirsiniz. Yerleşim sırasında hurçtan çıkarıp yerleştirmek işinizi kolaylaştırır.