Ev taşıma ACİL. ..ACİL. .

Htcm38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
53
26
38
31
Merhabalar 1 yıllık evliyim istanbuldan başka bi şehire ev tasiyacagiz. Daha önce ev taşımış arkadaşlar yardimci olabilir mi hangi firmayla anlaştıniz nelere dikkat ettiniz lütfen yardımcı olun..

Ben hiç şehirlerarası ev taşımadım ama konunuzu güncel tutmak adına yorum yapmak istedim. Umarım biri görür ve yorum yapar.

Ben iki kere ev tasidim birincisi mng ile oldu ama onlar direk kendileri degil taseron olarak birilerini gonderdiler tasimaya onlardan cok memnun kaldim. Hicbir esyama zarar gelmedi. O zaman eskisehirden istanbula tasinmistim. Ikincisi sehir iciydi ama hic memnun kalmadim bu son firmadan o kadar ki adini bile hatirlamiyorum..

Firma belirtemeyeceğim malesef.

Şu pıt pıt patlattığımız naylonlardan alın (bazı nakliyat firmaları kendileri getiriyor sormak lazım).
Büyük eşyaları onlar sarıyor zaten.

Diğer ev eşyalarınızı koyduğunuz kutulara isim yazın karışmasın. Yerleştirirken kolaylık olur.

Kıyafetleri ayrı ayrı dürüp koyarsanız çok yer kaplıyor, üstüste koyup tek seferde dürün.

Tabakların arasına başta bahsettiğim naylonlardan koyarsanız kırılma riski azalır, ben gazete koymuştum baya kırılan oldu.

Aklıma geldikçe yazarım.

Bilindik firmalarla anlaşın eşyalariniza sigorta yapan firma olsun ya da Sigorta isteyin.
Taşiyacaklari araç kendilerine ait olsun kiralık araçla tasitmayin. Paranin en azindan bir kismini tasimadan sonra verin gerekirse bir sözleşme yapip omzalayin.
Googleye şikayet var yazip aratin cikan soteden nakliyat konusundaki sikayetleri okuyun onlara göre tutum gelißtirin.
Evde altin para vb varsa onceden alin cantanizi ortada birakmayin

Allah kolaylık versin öncelikle.Firma adında yardımcı olamayacağım zira birçoğu vaadlerini yerine getirmez. İyi pazarlık yapın.Aracı firma olmamasına özen gösterin.Taşıma sertifikaları mutlaka olsun.Gerisi biraz şans.Evden eve deselerde her şeyi eksiksiz sarmıyorlar dikkat. Kıyafet gibi özel eşyalarınızı kendiniz sarın. Bu konuda anlatabileceğim çok şey var ama konuyu biraz daraltmanız lazım.Taşınma işi eşyaları kendinizin sarıp sarmamanıza evden eve mi yoksa sadece nakliyeci ile mi taşıyacağınıza kadar türlü ayrıntılarla farklılık gösterir. Ortalama 3-4 yılda bir şehir değiştirdiğimden her konuda yardımcı olabilirim.

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Galiba bende 3 4 yılda 1 ev değiştireceğim tüm eşyalarımı kendim saracağım zaten çok fazla eşyamda yok zaten ama yeni eşya sonuçta ve her şehirde eşya tazeleyemem o yüzden taşıma şirketi önemli benim için çünkü dediğim gibi ben herseyi o naylonlarla sarip kolileyecegim

Allah kolaylık versin öncelikle.Firma adında yardımcı olamayacağım zira birçoğu vaadlerini yerine getirmez. İyi pazarlık yapın.Aracı firma olmamasına özen gösterin.Taşıma sertifikaları mutlaka olsun.Gerisi biraz şans.Evden eve deselerde her şeyi eksiksiz sarmıyorlar dikkat. Kıyafet gibi özel eşyalarınızı kendiniz sarın. Bu konuda anlatabileceğim çok şey var ama konuyu biraz daraltmanız lazım.Taşınma işi eşyaları kendinizin sarıp sarmamanıza evden eve mi yoksa sadece nakliyeci ile mi taşıyacağınıza kadar türlü ayrıntılarla farklılık gösterir. Ortalama 3-4 yılda bir şehir değiştirdiğimden her konuda yardımcı olabilirim.
Tüm yardımlarinizi bekliyorum o halde :)

Canım ozaman tavsiyeleri not al ileride çok çok işine yarayacak.:) Asker ya da polis eşisin sanırım? Eğer öyleysen sürekli eşya değiştirmek istemiyorumu aklından sil.Sen nekadar özene bezene sarsanda bi yerde kazaya kurban giden eşyaların mutlaka olacak.
1) Önce internetten bulabileceğin en iyi sertifikalı nakliyecileri araştır.En az 10 tanesini not et.Şikayet sitelerinden haklarında yazılan bir şey var mı araştr.Sonra ne istediğini tek tek anlat ve aşağı yukarı fiyat vermelerini iste.Hangi şehire gideceksin bilmiyorum ama şehirler arasına sana 1300 tl den aşağı fiyat verenlere güvenme.Kesin aracı başka firmalarla anlaşıp yolun yarısında başka kamyona eşyalar taşınıyor offff tam bir başbelası.
2) Aradığın her firmaya, size gönderecekleri elemanların kendi kadrolu elemanları olup olmadığını,araca bindirdikleri gibi aynı elemanların indirip indiremeyeceğini,kaç elemanın geleceğini (4 ten aşağısını kabul etme) ve en önemlisi size gönderecekleri aracın üzerinde kesinlikle firmanın logosu olup olmadığını sor.Logosuz araç kabul etmemekte diren diren ki aracı firmalarla yüzgöz olmak zorunda kalma.
3) Size gelirken eşyaların ne kadarını saracaklarını,kalın pıtpıtlarının olup olmadığını sor.Gelen aracın üzeri kapalı olsun tentenli değil.Diret bu konuda
4)Taşınma günü gelmeden sen işini sağlama al yine de.Kalın rulo pıtpıt,elbise kolisi,koli bantı,falçata,kalın ip,etiket vs al.
5)Tüm eşyalarının listesini tut.Atıyorum evden 30 koli çıktı.Mutfak eşyalarına 1 numara salona 2 numara yatakodası 3 numara gibi etiketlerle kolinin üstüne yaz.Bu yazdıkların bir liste halinde de elinde olsun.
örneğin; 1 numaralr mutfak alt başlıklar şöyle olsun 1.1 tencereler 1.2 tabaklar 1.3 bardak fincan tarzı.Bu numaraları kolinin üzerine yaz.Numaraların içeriği ise elindeki listede olsun.Taşınma zamanı 1 numaraları mutfağa yığın dersin.Elindeki listeden içeriğine baka baka kolay kolay yerleştirirsin.Bu sana zaman kazandırır.Daha düzenli olur.
6)Bir koli ''acil kolisi'' olsun.Hemen açılacaklardan .Eve gidergitmez ihtiyacın olacak en acil bir kaç eşyanı ona koy.Mesela rahat birer kıyafet,terlik,toz bezi,makas,bıçak artık neye ihtiyacın olursa ilk eteapta.Bunu da listene not et.Acil kolisi şu numara diye ve içindekileri yaz.
7)Yardım edecek kimsen yoksa gideceğin yerde bi yardımcı bayan ara tanıdık vasıtasıyla taşınacağın gün orda olması ve ağır işler için yardımı için anlaş.
Aslında daha yazacak çok şey var uzun uzun yazıp sıkmak istemem varsa aklınıza gelen sorun yanıtlarım.

Eşya sararken köşelerine mobilya koruyuculardan sar.Sadece pıtpıta güvenme adamlar çaktırmadan kamyonda yerlerde sürüyor deforme olur.Benim hep taşınmak için eski çarşaf,polar battaniye tarzı eşya sarmalarık kumaşlarım bulunur.Köşelere kalın kartonlar yapıştırır üzerine polar battaniye ile kaplar en üste jelatin ya da pıt pıt geçerim.Özellikle tv ünitesi,yemek masası gibi eşyaları böyle sarın.Hiçbir eşyamın kolisini atmam sen de durum nasıl bilmiyorum ama kolileri yoksa ecza depolarına gidin ücretsiz tertemiz bir dolu koli bulabilirsiniz oralarda.Yardımcı olurlar.Marketlerin kolisi temiz olmaz.Kıyafetler içinse elbise hurcu ya da elbise kolilerini tavsiye edrim.İnternetten aratabilirsiniz dediklerimi.Askılı elbise kolisi takım elbiselerin taşınmasında iyi olur.Aklıma gelen bir diğer ayrıntı ise çiçeğin varsa garanti vermiyorlar ısrar edersen de mavfolmuş bir şekilde bulabilirsin aklında bulunsun.

Canım ozaman tavsiyeleri not al ileride çok çok işine yarayacak.:) Asker ya da polis eşisin sanırım? Eğer öyleysen sürekli eşya değiştirmek istemiyorumu aklından sil.Sen nekadar özene bezene sarsanda bi yerde kazaya kurban giden eşyaların mutlaka olacak.
1) Önce internetten bulabileceğin en iyi sertifikalı nakliyecileri araştır.En az 10 tanesini not et.Şikayet sitelerinden haklarında yazılan bir şey var mı araştr.Sonra ne istediğini tek tek anlat ve aşağı yukarı fiyat vermelerini iste.Hangi şehire gideceksin bilmiyorum ama şehirler arasına sana 1300 tl den aşağı fiyat verenlere güvenme.Kesin aracı başka firmalarla anlaşıp yolun yarısında başka kamyona eşyalar taşınıyor offff tam bir başbelası.
2) Aradığın her firmaya, size gönderecekleri elemanların kendi kadrolu elemanları olup olmadığını,araca bindirdikleri gibi aynı elemanların indirip indiremeyeceğini,kaç elemanın geleceğini (4 ten aşağısını kabul etme) ve en önemlisi size gönderecekleri aracın üzerinde kesinlikle firmanın logosu olup olmadığını sor.Logosuz araç kabul etmemekte diren diren ki aracı firmalarla yüzgöz olmak zorunda kalma.
3) Size gelirken eşyaların ne kadarını saracaklarını,kalın pıtpıtlarının olup olmadığını sor.Gelen aracın üzeri kapalı olsun tentenli değil.Diret bu konuda
4)Taşınma günü gelmeden sen işini sağlama al yine de.Kalın rulo pıtpıt,elbise kolisi,koli bantı,falçata,kalın ip,etiket vs al.
5)Tüm eşyalarının listesini tut.Atıyorum evden 30 koli çıktı.Mutfak eşyalarına 1 numara salona 2 numara yatakodası 3 numara gibi etiketlerle kolinin üstüne yaz.Bu yazdıkların bir liste halinde de elinde olsun.
örneğin; 1 numaralr mutfak alt başlıklar şöyle olsun 1.1 tencereler 1.2 tabaklar 1.3 bardak fincan tarzı.Bu numaraları kolinin üzerine yaz.Numaraların içeriği ise elindeki listede olsun.Taşınma zamanı 1 numaraları mutfağa yığın dersin.Elindeki listeden içeriğine baka baka kolay kolay yerleştirirsin.Bu sana zaman kazandırır.Daha düzenli olur.
6)Bir koli ''acil kolisi'' olsun.Hemen açılacaklardan .Eve gidergitmez ihtiyacın olacak en acil bir kaç eşyanı ona koy.Mesela rahat birer kıyafet,terlik,toz bezi,makas,bıçak artık neye ihtiyacın olursa ilk eteapta.Bunu da listene not et.Acil kolisi şu numara diye ve içindekileri yaz.
7)Yardım edecek kimsen yoksa gideceğin yerde bi yardımcı bayan ara tanıdık vasıtasıyla taşınacağın gün orda olması ve ağır işler için yardımı için anlaş.
Aslında daha yazacak çok şey var uzun uzun yazıp sıkmak istemem varsa aklınıza gelen sorun yanıtlarım.
:super:
Okudukça yazdıklarınızı taşınasım geldi sanki 5 dklık iş gibi
Ama yazdıklarınızı attım bir köşeye inşallah lazım olmaz :KK54:

Merhabalar 1 yıllık evliyim istanbuldan başka bi şehire ev tasiyacagiz. Daha önce ev taşımış arkadaşlar yardimci olabilir mi hangi firmayla anlaştıniz nelere dikkat ettiniz lütfen yardımcı olun..
Ben ustanbuldan muglaya taşındım. Arkadaşımızdan kamyonet aldık biz kendimiz taşıdık.
Ve bir tane eşyam kırılması çizilmedi. Balonlu naylonlardan aldık ve bol gazete kagiri ile herşeyi sardim. Tv den kristal cam bardaklara kadar önce kağıda sonra bolonlu naylon ile sarıp bantladim. Kölilerin üzerine de yazdim.mutfak eşyası, cam bardak kitap ayakkabı filan diye. Arabaya da bu yazılanlara göre istif yaptık.

:super:
Okudukça yazdıklarınızı taşınasım geldi sanki 5 dklık iş gibi
Ama yazdıklarınızı attım bir köşeye inşallah lazım olmaz :KK54:
Taşınmak kolay ya ben 3 günde bütün bi topladım. Çok güzel eşya toplarim ve araba istifi yaparım :-)

Ben de haftasonu taşınacağım. Şehir içi olacak bizimki. Gözümde o kadar büyüdü ki :( Ama tüyolar harika. İnşallah kırılan dökülen olmaz. Asansörlü taşımada sıkıntı oluyor mu? İlk kez bu şekilde olacak taşınmamız.

En dikkat edeceğiniz şeyler kırılası ve şahsi eşyalarınızı arabanız varsa yanınıza alın şayet fırlatırcasına atıyor çoğu firmanın çalışanı ...

Eşyalar taşınırken eşiniz mutlaka kamyonun başında siz de evde bulunun.Sürekli kontrol eşyaları düzgün taşımaları için iyidir eve gelecek hamalların ücrete dahil olup olmadığını da öğrenin.Sonradan taşınma ücretinin üzerine ekstra para istemesinler.Hamalların yemek ve taşıma ücretleri firmaya aittir unutmayın. Siz sadece içecek tarzı şeylerde yardımcı olursunuz.Bu ayrıntı yüzünden çalışanların kadrolu elemanları olup olmadığını öğrenin mutlaka demiştim.Sonra zor durumda kalmayın.

Ben de haftasonu taşınacağım. Şehir içi olacak bizimki. Gözümde o kadar büyüdü ki :KK43: Ama tüyolar harika. İnşallah kırılan dökülen olmaz. Asansörlü taşımada sıkıntı oluyor mu? İlk kez bu şekilde olacak taşınmamız.
Evinizin önü açıksa ağaç falan gibi park etmeyi zorlaştıracak unsurlar yoksa sıkıntı olmaz.Önceden gelip bakıyorlar bu durumda zaten. Kolay gelsin

Yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Evet eşim Polis ve tayin bekliyoruz doğuya orada yardım edecek kimse olmayacak büyük ihtimalle o yüzden bu kadar endişelendiriyorm. Kolileri aynen öyle yaptım koli yönünde sıkıntım olmuyor buradaki toptancılar sağolsun. Şu an sonuclar henüz açıklanmadığı için günlük kullandığım eşyalar kaldı gerisini topladık. Eşya değiştirmek istemem doğu bitene kadar oradan dönünce zaten yeni almak zorunda kalacağız ama daha 1 yıllık evliyim en azından doğu bitsin diye düşünüyorum
Şimdi bi tek nakliye firması araştırmak kaldı onada bakıyorum ama bi firmadan memnun olan da var olmayan da var bakalım bize nasıl denk gelecek. Tekrar yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim aklınıza gelen şeyler olursa yazarsanız sevinirim

Back
X