- 27 Ağustos 2008
- 573
- 321
- 123
Hanımlar merhaba,
Domates salçası yapmaya karar verdim, daha önce hiç yapmadım, yapanın yanında da bulunamadım maalesef. Her sene kayın validem yapıp gönderir, kendisine ayırdığından hariç görümceme ve bana birer kilo veriyor sağolsun ama çabuk bitiyor. Yorucu olur diye fazlasını da isteyemiyorum. O yüzden bu sene kendi salçamı yapmaya karar verdim.
İlk kez yapacağım için deneyimli hanımların önerilerine çok ihtiyacım var.
İnternette biraz inceledim;
güneşte bekletme ve kaynatma olarak 2 çeşidi varmış. Hangisi daha iyi olur?
İki kiloluk salça için 20 kilo domates gerekiyormuş, buna ne kadar kaya tuzu kullanmalıyım?
domatesleri temizleyip doğrarken yeşil sapları tamamen mi çıkarmalıyım?
bir de pazarda salçalık olarak bir sürü çeşit domates var hangisini almalıyım?
Gördüğünüz gibi bu konuda oldukça bilgisizim, deneyimleriniz ve püf noktalarınızla beni aydınlatırsanız çok memnun olacağım.
Domates salçası yapmaya karar verdim, daha önce hiç yapmadım, yapanın yanında da bulunamadım maalesef. Her sene kayın validem yapıp gönderir, kendisine ayırdığından hariç görümceme ve bana birer kilo veriyor sağolsun ama çabuk bitiyor. Yorucu olur diye fazlasını da isteyemiyorum. O yüzden bu sene kendi salçamı yapmaya karar verdim.
İlk kez yapacağım için deneyimli hanımların önerilerine çok ihtiyacım var.
İnternette biraz inceledim;
güneşte bekletme ve kaynatma olarak 2 çeşidi varmış. Hangisi daha iyi olur?
İki kiloluk salça için 20 kilo domates gerekiyormuş, buna ne kadar kaya tuzu kullanmalıyım?
domatesleri temizleyip doğrarken yeşil sapları tamamen mi çıkarmalıyım?
bir de pazarda salçalık olarak bir sürü çeşit domates var hangisini almalıyım?
Gördüğünüz gibi bu konuda oldukça bilgisizim, deneyimleriniz ve püf noktalarınızla beni aydınlatırsanız çok memnun olacağım.
Son düzenleme: