• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibim beni dolandırdı mı?

Emira SY

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
İyi geceler hanimlar,

Konu biraz uzun ve karisik bastan soyleyeyim :)
Biz gecen sene 1 Eylul itibariyle ev kiralamistik. Kirayi ayin 15inden 15ine odeyecegimizi taahhut ederek ilk kirayi depozito arti bir bucuk aylik kira olarak verdik. Sozlesmeyi 1 yillik imzalamistik ancak tayin durumlari nedeniyle 16 haziran itibariyle evi bosalttik ve anahtarin 1 tanesini ev sahibine yeniden kiraci bulabilmesi icin biraktik. Sozlesmemiz bitene kadar kirayi odemeye devam ediyorduk. Ev sahibine de yeni kiraci buldugunda bize haber vermesini soyledik.

Gel gelelim ev sahibimiz evi 15 temmuz itibariyle, yani biz ayin 15inde kiramizi yatirmamiza ragmen baska biriyle kira sozlesmesi imzalamis. Bunu da ayni ilcede yasayan baska bir arkadasimdan daha bugun ogrendim.

Ev sahibini aradigimda ise oyle bir borc cikardi ki madur edilen ben degilmisim gibi ustune bir de borclu ciktim. Oncelikle yeni kiracinin 1 agustos itibariyle eve girdigini iddia etti. 15 temmuz oldugunu ise yeni kiracinin kendi agzindan ogrendim.

Evi bana verirken yeni boyattigini o yuzden ben cikinca da tekrar boya yaptigini soyledi halbuki ev boyali filan degildi insaat boyasiyla duruyordu. Boya sonrasi olusan kiri temizletmek icin de 140 tl odedigini soyledi. Bu sebepten bana verecegi depozitoyu ve kira bedelini gecen bir borc oldugunu soyledi.

Bu durumda:
1. Benim bilgim olmadan evi boyatip ve temizletip parasini benden isteyebilir mi?

2. 1+1 evi boyatmak ve temizlik 586 tl tutar mi?

3. Benim dava etme hakkim var mi?

Benim hesabima gore bana 1100 tl borclu. Sizce pesine duseyim mi yoksa Allaha mi havale edeyim :)

Baska atladigim nokta olursa sorun cevap vereyim. Ozellikle avukat arkadaslardan yardim bekliyorum.

Not: kira vergisi odememek icin yapilan banka eft lerinde kira secenegini secmememizi istemisti ve biz de ilk kira elden olmak uzere diger tum kiralari banka uzerinden sahsa eft yaptik. Ev sahibini vergi kacirmakla da sikayet edebilir miyiz? Bu sikayetin ucu bize de dokunur mu?

1+1 kucucuk ev ayrica banyo filan hep fayansti. Zaten boya yaptigina da inanmiyorum acikcasi :)
Soyle soyleyeyim canim komsuyla ben ayni boyaciya ayni buyuklukte evimizi boyattik. Ben 500 odedim o 1500. Onun duvarlari cok yipranmisti. Ev sahibin her turlu insan olabilir tabi. Fatura iste bence. Kiracisina her sene evi zorla boyatan bir ev sahibi ile tanistim. Bana gore abarti ama kadin bunun kanun olduguna inaniyor hic tartismaya bile girmedim o yuzden. Allah kiracisina sabir versin.

Boya badana masrafı 500-600 tl tutar. Düşünün ki 3+1 daireler için 1.500 tl istiyorlar zaten. Boya ve inşaat sonrası temizlik masrafı o kadar da az değil. Ama diğer hususlar için hak talebinde bulunabilirsiniz gibi geldi.

Hayır eve nasıl girdiysen öyle birakmalisin. O sana yeni boyanmış vermemiski. Kendisi yapmadan önce sana söylemesi lazim. Evi boyayın diye sen belki kendin uyguna yaptırabilirsin ben böyle biliyorum. Allaha havale etme para kolay kazanılmıyor dava aç ve hakkın var. Ayrica sen yillarca kalmamisinki :S cok saçma

Boya badana masrafı 500-600 tl tutar. Düşünün ki 3+1 daireler için 1.500 tl istiyorlar zaten. Boya ve inşaat sonrası temizlik masrafı o kadar da az değil. Ama diğer hususlar için hak talebinde bulunabilirsiniz gibi geldi.

Anladim canim sagol ilgilendigin icin.
Soyle soyleyeyim canim komsuyla ben ayni boyaciya ayni buyuklukte evimizi boyattik. Ben 500 odedim o 1500. Onun duvarlari cok yipranmisti. Ev sahibin her turlu insan olabilir tabi. Fatura iste bence. Kiracisina her sene evi zorla boyatan bir ev sahibi ile tanistim. Bana gore abarti ama kadin bunun kanun olduguna inaniyor hic tartismaya bile girmedim o yuzden. Allah kiracisina sabir versin.

Fatura istemek iyi fikirmis sagol canim.
Hayır eve nasıl girdiysen öyle birakmalisin. O sana yeni boyanmış vermemiski. Kendisi yapmadan önce sana söylemesi lazim. Evi boyayın diye sen belki kendin uyguna yaptırabilirsin ben böyle biliyorum. Allaha havale etme para kolay kazanılmıyor dava aç ve hakkın var. Ayrica sen yillarca kalmamisinki :S cok saçma

Aynen yani evin her yeri akiyordu ben girdigimde ayrica ilk temizligi de ben yaptirmistim temiz filan degildi ev.

vergiden kısmak için ev kira bedelini düşük gösteriyorlar ve bu nedenle sizin asıl ödediğiniz miktara havale veya eft de kira bedeli yazamıyorsunuz..

yalnız bu en başından sizin de kabullendiğiniz bir durum..
sahtekarlığı o anda yapmış ve siz buna 1 sene boyunca ortak olmuşsunuz

bence ordan vurmayın..

ama size söylemeden evi boyattım şu kadar tuttu vs yapamaz

ev boyanmak durumundysa da bunu siz istediğiniz şekilde halledersiniz sizden bu şekilde para alamaz

kontratınızda ev boyalı badanalı teslim edildi öyle alınacak diye bir madde var mı ?

vergiden kısmak için ev kira bedelini düşük gösteriyorlar ve bu nedenle sizin asıl ödediğiniz miktara havale veya eft de kira bedeli yazamıyorsunuz..

yalnız bu en başından sizin de kabullendiğiniz bir durum..
sahtekarlığı o anda yapmış ve siz buna 1 sene boyunca ortak olmuşsunuz

bence ordan vurmayın..

ama size söylemeden evi boyattım şu kadar tuttu vs yapamaz

ev boyanmak durumundysa da bunu siz istediğiniz şekilde halledersiniz sizden bu şekilde para alamaz

Onu ben de dusundum aslinda ama sonucta adam ev sahibimdi beni evden cikartabilirdi sikayet etseydim?

Bir de ayni anda iki kisiden kira alabilir mi?

noter onaysız kontratla kimse birşey iddia edemez

Hadi ya notere onaylatmak gerektigini bilmiyordum..

Keske en bastan evi teslim eder etmez kira odemeye son verseydim. İnsanlik ettim kul hakkidir yemeyeyim zulmetmeyeyim dedim basima gelene bak...

Hadi ya notere onaylatmak gerektigini bilmiyordum..

Keske en bastan evi teslim eder etmez kira odemeye son verseydim. İnsanlik ettim kul hakkidir yemeyeyim zulmetmeyeyim dedim basima gelene bak...

canınızı sıkmayın hayatta oluyor bazen böyle şeyler :)
halledersiniz

o zaman ona bunu hatırlatın mahkemeye vermekle tehdit edin,haksız kazanç ve dolandırılıcılık fiili işlemekten ve kirayı bildirmediği için şikayet edin ,asla ucu size dokunmuyor hatta teşekkür alıyorsunuz ,
kontratın noterden onaylı olması gerekmiyor ,banka üzerinden kira ödemesi ve imza var
bende önceki ev sahibimi şikayet ettim 50 dairesi vardı ,depozitimi ödemedi şikayet ettim daire sattı vergi borcu için :))

o zaman ona bunu hatırlatın mahkemeye vermekle tehdit edin,haksız kazanç ve dolandırılıcılık fiili işlemekten ve kirayı bildirmediği için şikayet edin ,asla ucu size dokunmuyor hatta teşekkür alıyorsunuz ,
kontratın noterden onaylı olması gerekmiyor ,banka üzerinden kira ödemesi ve imza var
bende önceki ev sahibimi şikayet ettim 50 dairesi vardı ,depozitimi ödemedi şikayet ettim daire sattı vergi borcu için :))

Bu haber cok iyi oldu iste :)

Baska benim gibi bilmeyenler icin daha ayrintili yazar misin canim. Hangi merciye sikayet ediliyor ve bu isin usulu nedir? Yapilacak islemlerin bana masrafi nedir?

Opuyorum seni :)

Back
X