Ev pazarlığı nasıl yapılır?

Esm_ylcn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2016
51
44
34
Kızlar merhaba.yakında ev almayı düşünüyoruz.emlakçı aracılığıyla..şimdi sorum şu, bu konuda tecrübelilere..duyuyorum kimileri verilen ilandan 30-40 bin düşüğe bile alabiliyor.emlakçıya ve müteaahide yaklaşım nasıl olmalı? Zaten çok kısıtlı bi bütçeyle giricez bu işe..o yüzden bir de çevremden aynı tarz evi daha ucuza aldığını duyarsam çok üzülürüm.
Pazarlık payı genelde nedir?

Kızlar merhaba.yakında ev almayı düşünüyoruz.emlakçı aracılığıyla..şimdi sorum şu, bu konuda tecrübelilere..duyuyorum kimileri verilen ilandan 30-40 bin düşüğe bile alabiliyor.emlakçıya ve müteaahide yaklaşım nasıl olmalı? Zaten çok kısıtlı bi bütçeyle giricez bu işe..o yüzden bir de çevremden aynı tarz evi daha ucuza aldığını duyarsam çok üzülürüm.
Pazarlık payı genelde nedir?
Merhaba,
Biz 4 ay önce evimizi aldik sadece 10 bin düşürdü evin fiyatını. Ister al ister alma havasındaydı.
Istediğimiz muhitte istediğimiz özellikte tek bize uyan ev oydu o yüzden anlaştık ve aldik.
Hakkınızdahayirlisi olsun.

Annemi yollayım hemen. 50 bin düşürüp eve her türlü ek şeyler yapması için pazarlık yaptı. Çam balkon yok efendi panjur evin kağıtlarını bile müteahhite yaptırdı aynı zamanda emlakci da. Bu işin sırrı afedersiniz ama çingene olmakta. Kimileri fazlasını veririm kendimi yormam kafasında ama valla annemde ben de çok yüzsüzsüz canini bile aliriz valla. Aynı evi biz 190 a aldık ici ne ek yapılanlar 'la karşı komşumuz 240 a ve evi boşa aldı saydıklarını yapmadi yani varsa biraz tuttuğunu koparan tarzınız her seyi isteyin yere düşerseniz yerde bi avuç toprakla kalkın derler o şekil

Annemi yollayım hemen. 50 bin düşürüp eve her türlü ek şeyler yapması için pazarlık yaptı. Çam balkon yok efendi panjur evin kağıtlarını bile müteahhite yaptırdı aynı zamanda emlakci da. Bu işin sırrı afedersiniz ama çingene olmakta. Kimileri fazlasını veririm kendimi yormam kafasında ama valla annemde ben de çok yüzsüzsüz canini bile aliriz valla. Aynı evi biz 190 a aldık ici ne ek yapılanlar 'la karşı komşumuz 240 a ve evi boşa aldı saydıklarını yapmadi yani varsa biraz tuttuğunu koparan tarzınız her seyi isteyin yere düşerseniz yerde bi avuç toprakla kalkın derler o şekil
Ahahahaha tam da şu an ihtiyacımız olan şey anneniz gibi birisi vallahi :)))))

Ahahahaha tam da şu an ihtiyacımız olan şey anneniz gibi birisi vallahi :)))))
Annemi yollayım dicem ama annem sizden de para koparır vdvdhdheb sizin hesap fiftififti olur ondan siz geçenden eşinizle prova yapın biriniz zor satıcı olsun biriniz alıcı şöyle bi el sıkısın bakalım unutmayın tek kural var evi alana kadar çingene olun sonra elitlesirsiniz.

Annemi yollayım dicem ama annem sizden de para koparır vdvdhdheb sizin hesap fiftififti olur ondan siz geçenden eşinizle prova yapın biriniz zor satıcı olsun biriniz alıcı şöyle bi el sıkısın bakalım unutmayın tek kural var evi alana kadar çingene olun sonra elitlesirsiniz.
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Emlakçıya vereceğiniz komisyonu da baştan konuşun. normalde %3 diye biliyorum ama anlaşırsanız %2 veya %1 bile verebilirsiniz.

ev aldıgımız bir mutahıt vardı paraya sıkışık bir gününe denk geldiysen
elindeki paraya o evi satın alabilirsin ( makul bir para tabikiii )

Satıcının aklında her zaman bir pazarlık payı vardır. Baştan rakam veya indirim sormayın telaffuz etmeyin. Kesin olarak beğendiğiniz bir ev olduğunda tüm detaylarda anlaştıktan sonra kendi düşündüğünüz fiyatı önerin. Satıcının ciddi olduğunuzu anladığı aşamaya kadar bekleyin. Tabiki öncesinde iyi bir piyasa araştırması yapmanız gerekiyor. Civardaki m2 fiyatlarını, rayiç bedelleri önceden muhakkak çalışın. Bu konuda faydalı bilgiler bulabileceğiniz emlak siteleri mevcut.

X