• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev okul sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LuckyMom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2020
1.620
5.932
88
İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok :(

Canım benim de kızım ortaokulu bitirdi liseye gidecek.
Bizde ev arayisi içindeyiz.
Her 4 sene sonunda ben ev problemi yaşıyorum.
Biz kirada oturuyoruz ama bulunduğum semtte kiralık ev yok .herkesin kendi evi.kizimin gideceği okul 5-6 km den fazla uzak.

Sana tavsiyem ortaokul gerçekten çok önemli.ozellikle 7-8 sınıf.kendi çocuğumdan biliyorum.okul seçimin çok önemli.evin varken neden kiraya cikilmasin gayet çıkılır.evini o arada ya satılık olarak bekletirsin ya kiraya verirsin.

Şuan ev fiyatları çok yüksek,anında evin satılmaz.bence okul için kiraya gidilir,tasinilir.ama bunu eylülden önce yapman lazım.
Sırf okul için sahte nakil yapanlar var malum o yüzden sonra sorun yaşama.evi kontrol ediyorlar gercekten taşındın mi diye.

Benim gördüğüm örneklerde anne çocukları ile birlikte ikametini "çocuğunu kaydettirmek isteyeceği" bir okulun adresinde oturan aile dostu/arkadaş/akraba ya alıyordu.

Son düzenleme:
Biz kirada oturuyoruz ama bulunduğum semtte ev yok kiralık.herkesin kendi evi.kizimin gideceği okul 3-4 km den fazla uzak.

Sana tavsiyem ortaokul gerçekten çok önemli.ozellikle 7-8 sınıf.kendi çocuğundan biliyorum.okul seçimin çok önemli.evin varken neden kiraya cikilmasin gayet çıkılır.evini o arada ya satılık olarak bekletirsin ya kiraya verirsin.

Şuan ev fiyatları çok yüksek,anında evin satılmaz.bence okul için kiraya gidilir,tasinilir.ama bunu eylülden önce yapman lazım.
Sırf okul için sahte nakil yapanlar var malum o yüzden sonra sorun yaşama.evi kontrol ediyorlar gercekten taşındın mi diye.
İnan böyle birşey yapmıyorlar

Bize çok denk geldi.kendi kardeşim ceza ödedi
Ben taşındım eve sivil polis gelip kontrol etti.bix evde yoktuk komşulara sormuşlar gerçekten evde mi oturuyorlar diye.
Ertesi gün geldiler ayakkabıları bile kontrol ettiler
Ama bazı tanıdıklarıma hiç kontrol olmadı

İyi akşamlar kk..
Bir sıkıntımız var içinden çıkamıyoruz. Çocuklarım ilkokulu bitirdi, bu sene ortaya geçiyorlar ama orta okulumuz berbat ötesi.. en yakın vere bileceğim (ikamet şartsız) 2km uzaklıkta imam-hatip ortaokulu var. Din konusuna dönmesin lütfen sadece duyduğum, derslerinin ağır oluşu ve okuldanda emin değilim. 2 çocuğu (ikiz) özele yollama şansım malesef yok. Evimden çok memnunum sadece okul için ikilemde kaldım. Evi satmaya çalışıyoruz şuan, yok arayan bile yok. Evin varken okul için kiraya çıkılırmı diyen çok var etrafta. Pırlanta gibi başarılı çocuklarımı,kendi elimle kötü bir yere nasıl vereyim. İmamhatiplerin eğitiminden,kira veya başka mahallede gönderme imkanına hertürlü yoruma açığım. Cidden sıkıntı olmaya başladı daha eylüle var demeyin, satıştan hiç ümidim yok :KK43:
Çocuklarınız başarılıysa okulun iyiliği kötülüğü çocuğunuzu etkilemez. Hele bir de ikizlermiş tek olsa belki kayar diyeceğim ama 2 kişiler kimseye uymazlar bence. Bir öğretmen olarak söylüyorum iyi okul değil iyi öğrenci vardır. Yeter ki siz dikkatli ve takipte olun

Birde imam Hatip ve normal ortaokul arasında ders konusu da gerçekten büyük farklar var.bunlari öncelikle araştır.
Sınıf ogretmeninizden,rehber ogretmeninizden öğren.
Evet imam Hatip ortaokulunun dersleri daha ağır.
Benim kızım normal ortaokuldan mezun oldu oradaki dersler bile ağır geldi malum birde uzaktan eğitim oldu lgs de çok zorlandık.

Bize çok denk geldi.kendi kardeşim ceza ödedi
Ben taşındım eve sivil polis gelip kontrol etti.bix evde yoktuk komşulara sormuşlar gerçekten evde mi oturuyorlar diye.
Ertesi gün geldiler ayakkabıları bile kontrol ettiler
Ama bazı tanıdıklarıma hiç kontrol olmadı
Şöyle söyleyeyim siz e devlet üzerinden okula naklinizi yaptırıp iki hafta sonra tekrar adresinizi taşıyabilirsiniz bile .

Savunduğum için söylemiyorum ama arkadaşım da iki çocuğunu farklı bir ilçedeki okula gönderiyor. Okul müdür yardımcısı tanıdıkları olduğu için , ikametgah bile değiştirmediler nasıl yaptılar bilmiyorum 🤷🏻‍♀️.

Şöyle söyleyeyim siz e devlet üzerinden okula naklinizi yaptırıp iki hafta sonra tekrar adresinizi taşıyabilirsiniz bile .
Yasal yollardan yapmayı normal olarak tercih ediyoruz.kimseyi de teşvik etmiyorum o yüzden.

İkametimi yanlış gösterip çocuğumu daha iyi okul diye çok uzaktaki okula açıkçası göndermem.gidecegi,çekeceği yola yazik.
Servis ücreti de cabası olacak.evi taşımak bence daha mantıklı.

İstediğiniz okulun servisi var ise önce okulun yakınında bir adrescivarda birkac aylığına adres tasiyanabilir. Bunu yapanlar olduğunu duymustum. Sonra geri eski adresinize gelirsiniz. Veya müdürün vereceği doğalgaz kartına bir miktar bağış 🤭

Biz kirada oturuyoruz ama bulunduğum semtte kiralık ev yok .herkesin kendi evi.kizimin gideceği okul 5-6 km den fazla uzak.

Sana tavsiyem ortaokul gerçekten çok önemli.ozellikle 7-8 sınıf.kendi çocuğumdan biliyorum.okul seçimin çok önemli.evin varken neden kiraya cikilmasin gayet çıkılır.evini o arada ya satılık olarak bekletirsin ya kiraya verirsin.

Çok düşük fiyata koyduk,arayan bile yok. Tabi insanlar da haklı faizler uçuk. Bende eylüle kalmadan yerleşmek istiyorum ama kiracıyla uğraşması zor anca satılmasını beklerim.
Yapılmaz olurmu kaç yakınım ceza yedi.
Çocuklarınız başarılıysa okulun iyiliği kötülüğü çocuğunuzu etkilemez. Hele bir de ikizlermiş tek olsa belki kayar diyeceğim ama 2 kişiler kimseye uymazlar bence. Bir öğretmen olarak söylüyorum iyi okul değil iyi öğrenci vardır. Yeter ki siz dikkatli ve takipte olun
Malesef eğitmiden çevresine cidden berbat. Etrafı bolca tinerci geçidi. İçinde haraç kesen son sınıfla var.. komşum 1ay da alıp özele verdi.

Savunduğum için söylemiyorum ama arkadaşım da iki çocuğunu farklı bir ilçedeki okula gönderiyor. Okul müdür yardımcısı tanıdıkları olduğu için , ikametgah bile değiştirmediler nasıl yaptılar bilmiyorum 🤷🏻‍♀️.
Yaptıran çok evet,bizde adres değişikliği için boşuna uğramış olmuştuk😬

Yasal yollardan yapmayı normal olarak tercih ediyoruz.kimseyi de teşvik etmiyorum o yüzden.

İkametimi yanlış gösterip çocuğumu daha iyi okul diye çok uzaktaki okula açıkçası göndermem.gidecegi,çekeceği yola yazik.
Servis ücreti de cabası olacak.evi taşımak bence daha mantıklı.
Ben konu sahibi arkadaşın yaşadığı soruna yönelik çözüm önerisi sundum.Yoksa aynı sitede oturan iki komşunun okullarının farklı adreslere çıktığı örnekleri de gördüm.Mesela küçük kızımın kreşinden bir çocuğa 300 mt ilerde rağbet gören ,insanların kaydettirmek için araya hatır sahibi kişileri soktukları okul değil 1 km ilerdeki başka okul çıktı🤷‍♀️

Çok düşük fiyata koyduk,arayan bile yok. Tabi insanlar da haklı faizler uçuk. Bende eylüle kalmadan yerleşmek istiyorum ama kiracıyla uğraşması zor anca satılmasını beklerim.

Malesed eğitmiden çevresine cidden berbat. Etrafı bolca tinerci geçidi. İçinde haraç kesen son sınıfla var.. komşum 1ay da alıp özele verdi.
O zaman özel okulların burs sınavlarına girselerdi keşke. Şubat mart aylarında yapılıyor. Bunu o aylarda öngörebilirdiniz çok da güzel burs veren kurumlar var benim yeğenim yüzde yüz burslu okuyor 2 yıldır

Malesed eğitmiden çevresine cidden berbat. Etrafı bolca tinerci geçidi. İçinde haraç kesen son sınıfla var.. komşum 1ay da alıp özele verdi.
Evi bence hemen satamazsiniz annemde bir senedir satışa koydu evini hala satılmadı.fiyat da uygun ama kimsede para kalmadı heralde,herkesin bütçesi malum.
Önce okul aratirin bence illaki bir ileriki mahallede falan içinize sinen okul bulursunuz.ama servise verecekseniz birde çocukların yol sorunu olacağını unutmayın.ilk okulda benim kızım servisle gitti geldi çok heba oldu.
Okulu bulunca müdürle bir görüşün.ikameti uzak olan öğrenciler var mı nasıl çözüm bulunmuş.
Ama bazılarına kontrol edilmeyen ama bazılarının ceza yediği o ikamet adresi taşıma olayına siz karar verin.
İmam Hatip okulu yada normal okul tercihini çocuklarınızla karar verin.ogretmenler de bu konuda yardımcı olur.

Dediğim gibi ben evi taşımaktan yanayım.
Buda hiç kolay değil ama çocuk için 4 yılda bir buna katlaniyorum.hem servis,yol sorun olmuyor.hem istediğimiz okulda olabiliyor çocuk.
Size kolay gelsin Allah yardımcınız olsun.

Birde imam Hatip ve normal ortaokul arasında ders konusu da gerçekten büyük farklar var.bunlari öncelikle araştır.
Sınıf ogretmeninizden,rehber ogretmeninizden öğren.
Evet imam Hatip ortaokulunun dersleri daha ağır.
Benim kızım normal ortaokuldan mezun oldu oradaki dersler bile ağır geldi malum birde uzaktan eğitim oldu lgs de çok zorlandık.
İşte beni bu çok korkutuyor. Ağır Kuran dersleri vs varmış. Tabikide Kuran öğrenmelerini isterim ama zorunlu ders olarak değil.
Bizimde var ama ben cesaret edemem sanırım
İstediğiniz okulun servisi var ise önce okulun yakınında bir adrescivarda birkac aylığına adres tasiyanabilir. Bunu yapanlar olduğunu duymustum. Sonra geri eski adresinize gelirsiniz. Veya müdürün vereceği doğalgaz kartına bir miktar bağış 🤭
Keşke müdür öyle birşey istese. Göndermek istediğim okul çok düzgün ve oteriter müdüre sahip. İlçenin önde gelen okullarından biri.

Ben konu sahibi arkadaşın yaşadığı soruna yönelik çözüm önerisi sundum.Yoksa aynı sitede oturan iki komşunun okullarının farklı adreslere çıktığı örnekleri de gördüm.Mesela küçük kızımın kreşinden bir çocuğa 300 mt ilerde rağbet gören ,insanların kaydettirmek için araya hatır sahibi kişileri soktukları okul değil 1 km ilerdeki başka okul çıktı🤷‍♀️
Çevrenizde ki okulların ikamet yerleri uyuyor demekki.bunun için belirli kriter var.mesela tam bilmiyorum ama 10 km içerisindeki herhangi bir okul diye.
Ama sahte ikametle ceza alan çok kişi biliyorum.bazilari şanslı galiba hic ceza almaya da gördüm.bence riske girmeye değmez.

İşte beni bu çok korkutuyor. Ağır Kuran dersleri vs varmış. Tabikide Kuran öğrenmelerini isterim ama zorunlu ders olarak değil.

Bizimde var ama ben cesaret edemem sanırım

Keşke müdür öyle birşey istese. Göndermek istediğim okul çok düzgün ve oteriter müdüre sahip. İlçenin önde gelen okullarından biri.
Kızımın arkadaşı okudu İmam Hatip okulunda gerçekten ağır.arapca dersleri ayrı, Kur'an dersleri ayrı.ingilizce ve diğer derslerde görülüyor.birde bu orta okul sonunda lgs sınavı var orada arapça yada Kur'an sınavı yok ama diger dersler mutlaka ağır gelir.
Biz istediğimiz ilk okul için teklif etmiştik müdüre bağış ama kabul etmedi kızım da o okulu alınmadı.kontenjan doluluguna bakın.cok geç kalmayın kayıt için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X