• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi Konum mu ?

Benim için

• Ankete Katılan
    288
Günaydın yeni evinizde güle güle oturun şimdiden
Ben 4 kere tek başına taşınmış biri olarak yazmak istedim
Bence önemli olan evin konumu
3 ay önce taşındık başka beğendiğimiz evlerde oldu ama iyi ki buraya taşınmışız
Pazar, market , hastane her yere yürüme mesafesindeyiz
Paketleme konusunda üstte bir arkadaşta yazmıştı streç film benim elim ayağım oldu
Tencerelerimi çaydanlıklarımı bile iç içe koyup sardım ne ses ne bir çizik
Hem iç içe olunca daha az yer kapladı
Tabaklarında arasına kağıt koyarak 3 veya 4 lü şekilde yine stres filmle sardım
Bu arada ben normal marketlerde satılanı kullandım
Nakliyeciler eğer zarar verirsek karşılarız tarzında bir taahhüt vermiyorsa kesinlikle bundan bir şey olmaz tadında konuşarak yırtmaya çalışıyorlar
Kolilerde boşluk bırakmamaya özen gösterirseniz daha sağlam olur
Ve oda oda toplanırsanız da yerleşirken çok daha yerleşirsiniz
Şimdiden kolay gelsin
Cok ama cok teşekkürederim. 🙏❤️Esyalari sigortalamayan nakliyeci ile calismam sanirim. Ama streci kesin alacagim.

Ben su gunes gören ev olayini direk guney cephe olarak asla tavsiye etmiyorum.
Annem guney cephe arkadasim guney cephe hepsi nin pisman.
Klima falan bir yere kadar sabah bi basliyo gunes her odaya aksama kadar.
Yazın cehennem.
Ya sabah gunesi alan ya da ikindi gibi ideal
Aynen günün yarısı alsa özellikle sabah güneşini alsa tadından yenmez

• Beğen
Reactions: JES
Annem guney cephe arkadasim guney cephe hepsi pisman.
Yazın cehennem.
O yön iyi secilmeli yazin helede ust katsa cidden durulmuyo
Diğer türlü de ev ısınmayada biliyor

• Beğen
Cok ama cok teşekkürederim. 🙏❤️Esyalari sigortalamayan nakliyeci ile calismam sanirim. Ama streci kesin alacagim.
Rica ederim 🥰
İnşallah gönlünüzce olur her şey çok mutlu olursunuz yeni evinizde

• Muhteşem
Aynen günün yarısı alsa özellikle sabah güneşini alsa tadından yenmez
Valla öyle annemler oturduklari yerde terliyorlar klima var ama sadece salonda
Inanin klima bile verimli olmuyor kapattiginiz an yine ayni.
Arkadasim yazin memleketine kaciyo bu sebeple bu sene artik satiliga cikardi (daha kredisi bitmedi dusunun) dayanamadi artik.

Merhaba🤗 emlakcida sözleşme olayını mutlaka halledin maddelere dikkat edin yilljk zama oranı felan yazar onları mutlaka göz önünde bulundurun. Evi siz boyatacaksaniz çıkarken boyatmayacaginizj mutlaka yazdırın. Nakliye için güvenilir tanıdığınız varsa onun dışına çıkmayın eğer yoksa internetten bulup görüşmeyin çünkü hep aracı oluyor jnternetteki firmalar siz direk firma bulabilirseniz kapısina kadar gidin daha uyguna gelecektir 😀 küçük eşyaları mutlaka kendiniz kolileyin üzerlerine not alın yerleştirme kolaylığı için. Taşıma şirketiyle mutlaka pazarlıkta bulunun piyasanın üzerine fiyat alıyorlar çünkü. Evin giderleri ne dikkat edin özellikle banyolar alt kata çok su veriyor benim başıma çok geldi şimdiki evimde özellikle bunu sorarak geldim geri kalan sizin zevkinize göre zaten 🤗 Boya piyasası çok pahalı o yüzden bu kısma pek yorum yapamayacağım. Allah kolaylık versin taşınmak zor 🤦‍♀️
Cok teşekkür ederim. 🙏❤️Hersryi yaziya dokecegim bunu herkes uyararak söyledi. Zam oranini da efe tufeye gore diyor emlakci. Kucukleri kolilemeye basladik 1 haftadir. 😊 ev eski maalesef giderlerinde sorun var midir bilemiyorum. Ev sahibi benden oncekine yokuş yapmisti galiba. Komsu öyle dedi.

Diğer türlü de ev ısınmayada biliyor
Bnm ev yeni 2 senelik
En ust kat cephem kuzey dogu
Sabah y.odam ogleden sonra 3-4 gibide salon cocuk odasi gunes aliyor yazin ona bile bunaliyoruz bazen.
Gayet sicak oluyor kisinda
Kisakollu duruyoruz burda evin yalitimida önemli ama.

Diger evimde ayni konumdaydi yine en ust katti ama eski evdi asla isinmiyordu.
Ic dıs yalitim, cati izolasyon vs gibi seyler etken bence.

Selam tatlım hakınızda iyi yönde hayırlısı olsun yeni eviniz🥰

Taşınacağın evin konumu önemli boş diye sana sevimli gelmemiş olabilir evet ama ,evi güzeleştirecek olan perdeler koltuklar eşyalarınız girince sıcak bir yuva olucaktır.

Senin konturatda dikkat etmen gereken artış oranı efe tüfe kalmadı artık devlet kiralarda tüfe artış oranını yasal kıldı. ( konturatda sadece tüfe yazsın !!!) bu ara konut kira artışlarında kota var %25 le sınırlama var. bu temmuz ayına kadar böyle sürecek diye biliyorum devlet bir değişiklik yapmasa her ay açıklanıyor zaten.
Bilgilendirici yazıda koydum içine sindiği gibi olsun güle güle oturun
Cok teşekkürederim canim 🙏❤️ tamam sadece tüfe yazacak anladim.

Emlakcida devlet ne derse o olacak diyor. Ama korktum simdi devlet 40 dese yuzde 40 mi olacak seneye 🤧

Ben merkezi konumdaki az eski eve +1 diyorum jes. Sebepleri yukarda zaten bolca yazilmis 🥰 hayirli olsun simdiden

• Muhteşem
Bizim emlak imiz evin değeri 600civariyken 400 bine almamızı sağladı Evin ortaklar i 8 kişi uzun süredir satılmamis adamların miraslari çoktu açıkçası bu ev onlardan biriydi.Emlakci çirkef bir kadındı satanlardan kadına güveniyordu 13 bin TL civarı emlak ilanları parası aldı evet çok para 3 sene öncesine göre ama evi baya ucuza kapattık .Emlak kendi parasında sorun yaratmayacaginizi düşünüyorsa size yardımcı oluyor kendi çıkarı için tabiki diğer alıcılar kadına bu parayı vermeyi kabul etmemişti anladığım kadarıyla.50 bin TL için e uğraştık düşün ev eski sariyer merkezde yeni ev yok bilen bilir .Daha uzak konumda evler vardı ama şu an bakıyorum apartmandaki evler ilana verildiği gibi satılıyor fiyatı şu an 1 buçuk milyon dan fazla yeri iyi olan Bi yer herzaman daha mantıklı krediye 3000 TL ödüyoruz krediyle aldık bu arada.ozaman çok yüksek Bi miktar gibiydi şu an 3000 TL ev yok burada kiralar 7000 civarı. Herzaman yer önemli.
Umarim bizim emlakci da bize yardimci olur

Konum önemli değil diyerek saray gibi bir ev satın aldım
8 yıldır benim kocamın ve kızlarımın ödediği yol parasıyla bir ev daha alırdım
Ki çoğu zaman yolu gözümüz yemiyor taksi kullanıyoruz
Kısacası kesinlikle konum diyorum ben
Hakkınızda hayırlısı olsun
Benim bebek 1 yasinda esimin işe gidişi sorun degil. Bende suan çalışmıyorum. Sen bu durumda olsan konumu mu secerdin yine ?

Cok teşekkürederim canim 🙏❤️ tamam sadece tüfe yazacak anladim.

Emlakcida devlet ne derse o olacak diyor. Ama korktum simdi devlet 40 dese yuzde 40 mi olacak seneye 🤧
Evet tavan rakam olarak maksimum %40 olur.
Ama siz iyi kiracı olursunuz düzenli kiranızı ve aidatınızı öderseniz ev sahibinizde insaflı olursa, yasal oranın altındada artış olabilir karşılıklı konuşup anlaşmaya bağlı...

• Beğen
1- Evin merkezi olması
2- Güneş görmesi hele ki bebekle
3- Kolay ve olabildigine ucuz ısınması
4- Ev eskiyse elektrik ve su tesisatının durumu. Eşyalar girdikten sonra sürprizle karşılaşmak istemem.
Gerisi hallolur. Hayırlı olsun şimdiden.
Yatak odalari direk sabah gunesi aliyordu galiba. Kolay ısınıyor.

Ama elektrik su tesisati aklima gelmemisti ben onlari da not alayim. Çok ama çok teşekkür ederim 🙏

Evet tavan rakam olarak maksimum %40 olur.
Ama siz iyi kiracı olursunuz düzenli kiranızı ve aidatınızı öderseniz ev sahibinizde insaflı olursa, yasal oranın altındada artış olabilir karşılıklı konuşup anlaşmaya bağlı...
Yok ya sanmiyorum. Bence tufe ne derse onu yapacak bir tipti, eve harcama da yapmak istemiyor

Evde cok vakit geciren biriyseniz (ben calismiyorum ve bebegim var) bence evin enerjisi önemli yani ferah, daha yeni, daha onü acik, üst kat bir ev tercih ederim.
(Genelde de hep en ust katlardayim seviyorum)

Merkez mi olsun merkeze daha yakin mi olsunda is durumu, ulasim, cocuklarin okulu vs gibi seyler etken onlari dikkate alirdim.
Bende ayni durumdayim bebek 1 yasinda ben calismiyorum. Bu durumda konum ne kadar onemli diyorum. Sonra 5 yil sonrasi aklima geliyor. Ama o zamanda tasinirim dilersem diyorum. Konumu iyi ama evde içime sanirim sinmeyen seyler var. Han gibi evler 0 bundan ucuz o düşündürüyor

Valla öyle annemler oturduklari yerde terliyorlar klima var ama sadece salonda
Inanin klima bile verimli olmuyor kapattiginiz an yine ayni.
Arkadasim yazin memleketine kaciyo bu sebeple bu sene artik satiliga cikardi (daha kredisi bitmedi dusunun) dayanamadi artik.
Sanırım şehir de önemli. Ankara'nın ayazini yediğim için ısınma önemli benim için 😁. Biz de ankara'dayiz demeyin 🤣🤣🤣

Ben de bakıyorum kiralıklara ama benim için ikisi de önemli 🤷‍♀️ Çok eski bi ev ise çok merkezi olsa da olmaz. Ayrıca ben izmir de yaşıyorum 15 16 yıllık binalar burda yepisyeni olarak yorumlanıyor çünkü hepsi 40 50 yıllık 🙈 Ev eski değil bence

• Üzgünüm
Annem guney cephe arkadasim guney cephe hepsi pisman.
Yazın cehennem.
O yön iyi secilmeli yazin helede ust katsa cidden durulmuyo
Kesinlikle sicaktan nefret ettigim icin. Direk gunes alani tutmam. Yandan olabilir

Back