- 12 Eylül 2022
- 114
- 126
Merhaba arkadaşlar 25 aylık bir oğlum var. Doğumdan sonra işe ara verdim 3 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum. Zaten hala anne sütü alıyor. Konuma gelirsek bebekten sonra ev işlerini bir türlü toparlayamadim. Ilk bebeklik zamani kolikti ve hep kucağımdaydi uyuduğu zamanlar işleri hallediyordum. Son 6 aydır çok akıllı ve yumuşak huylu bir cocuk haline geldi cok şükür. Ama şimdi sıkıntımız bana hiçbir şey yaptırmiyor. Günde 3 öğün yemek yiyor en azından ona yemek hazırlamak zorundayım. Ama tezgahın başına geçmeme hic izin vermiyor. Hep benimle oynamak istiyor. Onu da dahil etmek icin görevler veriyorum. Sebzeler tencere tava kasık hep elinde ama iki sn sürmüyor beni elimden tutup içeri götürmesi. Sürekli benimle oynamak istiyor. İşimi kolaylaştırmak icin buzluğa kofte sulukofte börek sarma tarzi seyler yapip koyuyorseylAma onlari gündüz pisirirken bile ağlıyor. Günduz uykusu 45dk 1 saat. Bu sırada da mutfağı toparlayip bir corba koyuyorum. Icebilirsem bir kahve ancak iciyorum. Haftalik yogurt yapıyorum sutlac muhallebi tarzi yapıyorum seviyor ara öğün olsun diye. Gece banyo falan temizliyorum camasir katliyorum. Uyanık olduğu tum zamanda hic araliksiz onunla oynamami istiyor. Tvle hic tanismadi babasi izlese de bakmıyor. Eşim cok yogun çalıyor ancak izin gunlerinde ufak tefek yardim etmeye calisiyor. Ama ona da izin vermiyor. O evdeyse üçümüz birlikte oynuyoruz. Sabahtan akşama kadar kaçamak bir şekilde ancak evi temizliyorum. Sizce nasıl evimi duzen icinde tutabilirim?nasil yemek bulaşık ve temizlik yaparim? Özellikle yemek yapmak işkenceye donmus durumda. Bana oğlumu uzmeden is yapmak veya hayatımızı bir nebze kolaylastiracak tavsiyeler verir isiniz?