En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
dün eşim bizi alamadığı için eve yürüyerek gittik.Ev yakın aslında ama tepede olunca çok yoruyo.:KK4:Eve tırmanana kadar saat 6:30 oldu :mad: balkon yıkandı,yemek yapıldı,çamaşırlar katlanıp yerleştirildi,yemekten sonra bulaşık makinası çalıştırıldı.Bütün yapabildiklerim bunlar

yok yok benden düzenli eve sahip bir kadın çıkmayacak :olamaz: hafta içi yemek masasını toplamak bile işkence gibi geliyor.. bulaşıklar yığılıyor, üstümüz başımız sağda solda .. ee 5 gündür süpürüp silemedim aldı başını gitti ev yine ve yarın misafir gelecek 10 kişi :kızgın:bugünde şansa işteyim. iş çıkışı plan yapıp çok seri şekilde evi halletmem, alışveriş yapmam lazım...

geleyim planıma

iş arası pazara gidip sebze meyve alayım(Allahtan iş yerimin kapısının önü pazar bugün) sonra eve geçeyim ,önce etraftan ıvır zıvırı toplayıp bulaşıkları mutfağa , kıyafetleri yatak odasına atayım. hemen bir makine çamaşır atıp, süpürgeyi çıkarayım.evi süpürdükten sonra mutfak için su ısınırken hemen vileda ile bir tozunu alayım yerlerin. sonra mutfağa dalıp bulaşıkları sudan geçireyim makineye atayım, ocağı temizleyeyim, buzdolabının içini düzenleyeyim..

yarın için de yemek planım, mercimek çorbası, kara lahana sarması(buzluktan çıkarıcam), fırında beşamel soslu kabak, pirinç pilavı, salata... aslında bir de tavuklu bişey olsa güzel olurdu ama market tavuğu yemiyor misafirlerim, organik tavuğun da şimdi zamanı değilmiş yaz sonu kesilecek tavuklar...o_O başka ne eklesem onu da bilemedim... bir de garnitür tarzında ne yapsam ki??

temizliği hallettim de menü belirlemem kaldı:olamaz:

Günaydın cuma günü yardımcı alıp buzdolabını mutfak dolabini ve evin kapılarını banyonun fayanslarinı temizledik dünde koltukları ve salon halısını sildim bugün de inş mutfak ve aranın halılarını silicem çocuklar uyurken erkenden 6 parça ütü yaptım hem sıcaklar ice vurmadan bitmis oldu

neticeyi de bildireyim kızlar, iş arası arkadaş idare etti pazar arabası buldum aldım alışverişimi yaptım akşam eve geçince gidip 1 saat yattım :olamaz:
kalktım süpürgeyi açtım, kilimleri balkona attım, mobilyaların da tozunu ala ala süpürdüm evi ve balkonları. çamaşırla uğraşamadım artık ev tozdan almış başını gitmişti süpürmem 2 saat sürdü. sonra arkadaşın düğünü vardı kalktım hediyesini takmak için mecbur gittim , eve döndüğümde hemen vileda ile yerleri sildim, banyo ve balkonları da vileda ile sildim, lavobaları küveti tuvaletleri ovdum. bulaşıkları sudan geçirip makineye attım, tezgahı ocağı masayı toparlayıp temizledim.
yorgan battaniye vs toplayıp hurca koydum ve bittim.

ertesi gün de kahvaltıyı yapıp başladım yemeklere ama tahminimden erken geldi misafirler, gelenin eline de soğanı domatesi tutuşturdum alın doğrayın diye:KK48: ve hallettim çok şükür:dondurma:

şimdi rahat rahat dağıtabilirim her tarafı:deli:

neticeyi de bildireyim kızlar, iş arası arkadaş idare etti pazar arabası buldum aldım alışverişimi yaptım akşam eve geçince gidip 1 saat yattım :olamaz:
kalktım süpürgeyi açtım, kilimleri balkona attım, mobilyaların da tozunu ala ala süpürdüm evi ve balkonları. çamaşırla uğraşamadım artık ev tozdan almış başını gitmişti süpürmem 2 saat sürdü. sonra arkadaşın düğünü vardı kalktım hediyesini takmak için mecbur gittim , eve döndüğümde hemen vileda ile yerleri sildim, banyo ve balkonları da vileda ile sildim, lavobaları küveti tuvaletleri ovdum. bulaşıkları sudan geçirip makineye attım, tezgahı ocağı masayı toparlayıp temizledim.
yorgan battaniye vs toplayıp hurca koydum ve bittim.

ertesi gün de kahvaltıyı yapıp başladım yemeklere ama tahminimden erken geldi misafirler, gelenin eline de soğanı domatesi tutuşturdum alın doğrayın diye:KK48: ve hallettim çok şükür:dondurma:

şimdi rahat rahat dağıtabilirim her tarafı:deli:
çok iyi etmişin elerine vermeyi ben yılardır veremedim

dün çok yoruldum tek başıma yaptıklarım kızla gelmediler
6el çamaşır yıkandı daha bir el serili toplanacak üç dev gibi balkonlar yıkandı
bir el bulaşık dizildi bir el makinada dizilecek yatak odası daha bitmedi akşam
hasta sormaya gidildi:KK66:

dün çok yoruldum tek başıma yaptıklarım kızla gelmediler
6el çamaşır yıkandı daha bir el serili toplanacak üç dev gibi balkonlar yıkandı
bir el bulaşık dizildi bir el makinada dizilecek yatak odası daha bitmedi akşam
hasta sormaya gidildi:KK66:
senin makinalar iyi dayanıyo senin aileye maşallah hergün çamaşır bulaşık

senin makinalar iyi dayanıyo senin aileye maşallah hergün çamaşır bulaşık
hiç sorma evde altı kişiyiz
kızlar geli gider misafirde öyle
o yüzden çok oluyor işim misafir gelince havlu nevresim yer sofrası
ev de çok dagılıyor perşebe günü bizden hariç 12 kişiydiler
hep böyleyim canım buyur çay içelim:kahve:

bende cmt günü lazer epilasyon için pazarlık yapmaya gittim iyi bir pazarlık sonrasında bitene kadar tüm bacak + koltukaltı + genital + yarım kol ve bıyık 500 tl ye anlaştım inş iyi sonuçlar alırım.Yıllardır gidiyorum ama bitmedi bir türlü .Neyse esas temizlik konusuna dönelim :temizlik: cmt eve gelince baza kanepe altları çekildi süpürüldü silindi.Toz alındı.Balkon yıkandı.Yemek yapıldı.Bulaşık makinası çalıştırıldı.Renkli çamaşırlar yıkandı.Pazar günü beyazlar yıkandı asıldı,bulaşık makinası yerleştirildi.Ev toparlandı,börek yapıldı ve bağa gidildi.Dönüşte çocuklar banyo yaptırıldı.Çamaşır yıkandı.

bende cmt günü lazer epilasyon için pazarlık yapmaya gittim iyi bir pazarlık sonrasında bitene kadar tüm bacak + koltukaltı + genital + yarım kol ve bıyık 500 tl ye anlaştım inş iyi sonuçlar alırım.Yıllardır gidiyorum ama bitmedi bir türlü .Neyse esas temizlik konusuna dönelim :temizlik: cmt eve gelince baza kanepe altları çekildi süpürüldü silindi.Toz alındı.Balkon yıkandı.Yemek yapıldı.Bulaşık makinası çalıştırıldı.Renkli çamaşırlar yıkandı.Pazar günü beyazlar yıkandı asıldı,bulaşık makinası yerleştirildi.Ev toparlandı,börek yapıldı ve bağa gidildi.Dönüşte çocuklar banyo yaptırıldı.Çamaşır yıkandı.
baga gidildi derken sizinmi bende kalkıp işe yapacam ne yapa bilirsem kızlar gelsin kalanı yaparlasa yapsınlar benim kız diyor okul bitsin temizlikci tutacam sana diyor:KK66:

baga gidildi derken sizinmi bende kalkıp işe yapacam ne yapa bilirsem kızlar gelsin kalanı yaparlasa yapsınlar benim kız diyor okul bitsin temizlikci tutacam sana diyor:KK66:
yok annemlerin köydeki bağına gittik ev yaptırdılar bu yıl oaraya püfür püfür esiyo çok güzel :) çay içinde teşekkürler yakın olsak belki kısmet olurdu

Bu saate kadar ütü yapıldı.
B.makinesi calistirildi yer olmadı için hepsini dizemedim elde de yıkamaya üşeniyorum.
2 makine çamaşır yıkandı 1 serildi
Süt kaynatmistim 2 gün önce onunlada yogurt mayaladım
Ana yemek pisirildi çorba kaldı
Kuruyan havlular yerine kaldırıldı bişey yapmadım halde çok yoruldum nasıl devam edicem bilmiyorum

yok annemlerin köydeki bağına gittik ev yaptırdılar bu yıl oaraya püfür püfür esiyo çok güzel :) çay içinde teşekkürler yakın olsak belki kısmet olurdu
yapılan işler 5 el çamaşır katlandı 1 sofralar duruyor
büyük kızın valizi içi dışı silindi eski çamaşırlar atıldı
duymasın :KK48::KK70:gelince ne der acaba bir el yazlık yorganlar yıkanıyor
sonra nevresimler yıkanacak çocukların ki 4 takım ahdi bana kolay gelsin
işe devam kahve molası:kahve::temizlik::temizlik:

Bu saate kadar ütü yapıldı.
B.makinesi calistirildi yer olmadı için hepsini dizemedim elde de yıkamaya üşeniyorum.
2 makine çamaşır yıkandı 1 serildi
Süt kaynatmistim 2 gün önce onunlada yogurt mayaladım
Ana yemek pisirildi çorba kaldı
Kuruyan havlular yerine kaldırıldı bişey yapmadım halde çok yoruldum nasıl devam edicem bilmiyorum
al bendende o kadar kolay gelsin:KK200:

Bütün evi sil süpür ve toz al işiyle uğraştım
Mutfağı topladım makinayı boşalttım ve yoruldum daha ortalıktaki oyuncaklar vs toplanacak :işsiz:çocuklarla bişeyler atıştırdık onlar kaldı mutfakta ve hiç kalkıp yapma isteği yok içimde maalesef balkonda yıkanacak:KK34:çamaşırları yerleştircem ay allahımmm ne çok işşşş

Bütün evi sil süpür ve toz al işiyle uğraştım
Mutfağı topladım makinayı boşalttım ve yoruldum daha ortalıktaki oyuncaklar vs toplanacak :işsiz:çocuklarla bişeyler atıştırdık onlar kaldı mutfakta ve hiç kalkıp yapma isteği yok içimde maalesef balkonda yıkanacak:KK34:çamaşırları yerleştircem ay allahımmm ne çok işşşş
şimdi yemek yapıyorum karnı yarık çok sıcak
patlıcanları biberleri kızartım namaz kılacam
sonra devam edecem:hamarat::KK66::KK66:

Back