• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ile başa çıkamıyorum

Aykzm1212

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2020
2
0
1
24
Merhabalar 🙂
Ben yeni üye oldum hangi başlıkla açacağıma kestiremedigim için rastgele kategori seçtim ben 20 yaşındayım cahillik ederek 17 yaşında zorla ailemi ikna ederek evlendim bir kızım var. 2 hafta önce düşük yaptım 😔Benim sorum şu kendime yeni yeni geliyorum ama önceden de bu sorun vardı ev çok dağılıyor. Bazen moralmen düşük hissettince sadece kızımla oynayıp onu yedirip uyutmak başkası yok dağınık ev sürekli temiz ve tertipli olamıyorum esim Allah için çok yardımcı olurdu ama artık oda söylenmeye başladı tecrübeli ablalarim siz nasıl yapıyorsunuz bu iş dağılımı öneriler verebilir misiniz birde şuan heryer heryersw nasıl başlayabilirim ne yapmayalım

Gözünde büyütme daginikligi, bi yerden basla ve hergün baska bi yeri topla zamanla daha toplu olursun. Ve aldigin seyi yerine koy bu kadar basit. Tabikide derli toplu olamaz cocuklu ev, kizin biraz daha büyükse birlikte toplayin oyuncaklari hem onun icinde iyi olur, yada kizin uyuduktan sonra etrafi topla sadece bu bile cok fark ediyor

Küçükmüş daha burda temizlik düzenle ilgili topikler var onlara bakabilirsin. Nego Nego sana yardımcı olabilir. 🤗

Eğer birden yapmak zor geliyorsa kısım kısım yapın her güne bir iş ayarlayın mesela bugün 2 saat şunları yapıcam diye

Boşverin evin temizliği bitmez, siz kızınıza odaklanın annesiniz nede olsa. Çocukken en nefret ettiğim şey annemin sürekli temizlik yapmasıydı. Çocuk daha önemli. Yavaş yavaş yapın. Hergün bi yeri temizleyin mesela.

az eşya çok huzur :) evdeki tabak çanaktan oyuncağa her şeyi sadeleştir azalt yemek yendiği an hemen bulaşıklar makineye bekletmek yok. Afedersin tuvalte gittin çıkışta hemen çamaşır suyu ile basit bir temizlik salonun varsa haftada bir sil süpür kapat girme.oturma odanı az eşya ile sadeleştir çocuğun kullanmadığı oyuncakları kaldır.hergün kolaylıkla süpürebilirsin haftada 1 de sil.yataktan kalkar kalkmaz yatağı topla.çamaşırlar fazla yığılmadan yıka kurut katla kaldır beklersen büyür dağ olur bu işleri eşime verdim ben :) çalışan anneyim hayattan bizede zaman lazım :)

Ben de pişmanım bu düzen temizliğe takmaktan artik yeni taşindim berbat haldeydi içleri rahat edebiliyor ben de her şeyden rahatsız olmayabilirim diyorum yapamamamda huzursuzluk oluyor icimde her temizlikten sonra halıları fırçalıyordum şimdi yapmıyorumda mutlaka bi eksik çarpıyodu gözüme çocuk olunca zaten oyuncaklar dağınıklık hep oluyor oyuncaklar her yerde 😀

burda kimse neden şunu sorgulamıyor?
20 yaşında, 3 yaşında çocuğu var, yeni düşük yapmış.
eşin kaç yaşında? bu süreçte o yapsın. ne demek söylenmeye başladı?

Back