• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımıyım kpss ye çalışmaya başlıyorum yardım edin direktiflere ihtiyacım var

ftmecrn

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
433
1
16
34
Konya
22 yasındayım ev hanımıyım 3,5 yasında bi kızım var lise meznuyum hem ünü. sınıvına hemde kpss ye çalışmaya başlıyorum nasıl çalışssam önerilerinize ihtiyacım var çalışmak çok istiyorum ama eşim devlet işinden başkası olmaz diyor çalış kazan gir bi yere memur ol çalış diyor açıktan bankacılık va sigortacılık okumayı düşünüyorum bu arada kpss ye de çalışmış olurum diyorum nasıl çalışsam

dersahaneye gidecek zamanız yoksa evde çalışacaksanız;

öncelikle lise ve önlisans kpss konu anlatım kitaplarını al (ihtiyaç, yargı, uzman kariyer, data bu yayınlar iyi)

kendini eksik hissettiğin derslere ağırlık ver (mesela benim tarihim iyi değil ona daha çok vakit ayırıyorum)

konuları çalıştıktan sonra tekrar yap (tekrar yaparak konuları unutmazsınız)

bütün konuları bitirdikten sonra bol bol test ve deneme soruları çöz (bu sayede eksiklerini görüp o konuları bir daha gözden geçir)

başarılar :)

Son düzenleme:
bilmiyorum o konudada yardım istiyorum ben öncellikle ön lisans bankacılık ve sigortacılık okumayı düşünüyorum haliyle lise mezunuyken kpss daha zor benim için ikikinci plan kpss

Kursa gidebiliyorsanız kursa gidin diyeceğim ama çocuk var sizde zor olur
Eğitim cd leri var onlardan alın kpss için
Konuları başta çalışın.Konular bittikten sonra bol bol soru çözün işin sırrı soru çözmekte.Konu çalışmak sadece başlangıc.
Mesela ben kpss konularını ilk bitirdiğim örneğin tarihte 30 sorunda 5 net yapıyordum bu kadar fenaydı durumum.Test çözdüm bol bol işin sonunda 30 soruda 25 net çıkarabiliyordum

Ben testlerde kaptım her şeyi.Denemelerde 100 üzeri net çıkarıyordum sonlara doğru.
Kendinize hedef belirlemeyi sakın unutmayın.
Boş bulduğunuz her saniye bir soru dahi olsa çözüm.

Son düzenleme:
Eklemeyi unutmuşum sorular hep farklı yayınlardan çöz farklı soru tarzlarını alışırsın.Yargı ihtiyaç,uzman ,kariyer vs..

Kursa gidebiliyorsanız kursa gidin diyeceğim ama çocuk var sizde zor olur
Eğitim cd leri var onlardan alın kpss için
Konuları başta çalışın.Konular bittikten sonra bol bol soru çözün işin sırrı soru çözmekte.Konu çalışmak sadece başlangıc.
Mesela ben kpss konularını ilk bitirdiğim örneğin tarihte 30 sorunda 5 net yapıyordum bu kadar fenaydı durumum.Test çözdüm bol bol işin sonunda 30 soruda 25 net çıkarabiliyordum

Ben testlerde kaptım her şeyi.Denemelerde 100 üzeri net çıkarıyordum sonlara doğru.
Kendinize hedef belirlemeyi sakın unutmayın.
Boş bulduğunuz her saniye bir soru dahi olsa çözüm.

inşallah soru da çözcem bi yerlere girip çalışmayı çok istiyorum:15:

inşallah soru da çözcem bi yerlere girip çalışmayı çok istiyorum:15:

Bende önlisanstan girdim kpss'ye
Bir bayan için devlet kurumunda çalışmak gerçekten çok avantajlı.İnş güzel puanlar alırsın arkadaşım.

Eklemeyi unutmuşum sorular hep farklı yayınlardan çöz farklı soru tarzlarını alışırsın.Yargı ihtiyaç,uzman ,kariyer vs..

data die bi yayının konu anlatımlı kitabı var elimde siz önce konu mu çalıştınız konuları bitirip daha sonra mı soru çözdünüz

Arkadaşım merhaba,

Öncelikle Allah yardımcın olsun.

Evde netin varsa dershane olmadan da yapabilirsin. Ücretsiz eğitim veren siteler var, istediğin zaman durdurup çocuğunla da ilgilenebilirsin.

Yayınlar ihtiyaç, data, pegem, yargı, x yayıncılık, beyaz kalem en popüler durumda olanlar. Tabi ne bulursan çöz, kaçırma.

Önce konuyu anla ardından da pekiştirmek için en az 60-70 soru çöz. Bu ilk aşamada, sonra 100 ve katlarını tekrarlar ile yaparsın.

Örneğin ben matematikten şenol hoca isminde birini dinliyorum. Goole yaz bulursun zaten. Çok faydalı, ücertsiz bir site. Yine tarih hakan dede diye duymuştum ama hiç girmedim.

Bizim de bir topiğimiz var bilgi paylaşımı yapıyoruz ama gk-gy b grubuyuz. Yayınlar için burdan faydalanabilirsin, güzel öneriler de bulabilirsin. Hem de motive olabileceğin aktif bir topik.

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...i-calisma-dertlesme-topigi-buyrun-kizlar.html

Evli ve çocuklu olman hiçbirşey için engel değil, bizim topiğimizde de bu şekilde çok arkadaş var. Umudunu kırma, kimseden bir eksiğin yok, hatta fazlan var :34:

Başarılar dilerim..

bence kpss yi de geri plana atmayın önlisansla ikisini birlikte devAm ettirebilirsiniz.yani iki sınava birden hazırlanırsınız önce olana daha ağırlık verip sonlara doğru da kpsss ye yoğunlukk verirsiniz.örneğin ygs den sonra sosyal hizmetler bölümünü seçebilirsiniz.son zamanlarda çok revaçta bir bölüm.iş getirisi de yüksek.kpss den de bakarsınız güzel puan alıp yerleşirsiniz güzel bir alanda inşallah yani iki seçeneğiniz birden bulunmuş olur başarılar...

bence kpss yi de geri plana atmayın önlisansla ikisini birlikte devAm ettirebilirsiniz.yani iki sınava birden hazırlanırsınız önce olana daha ağırlık verip sonlara doğru da kpsss ye yoğunlukk verirsiniz.örneğin ygs den sonra sosyal hizmetler bölümünü seçebilirsiniz.son zamanlarda çok revaçta bir bölüm.iş getirisi de yüksek.kpss den de bakarsınız güzel puan alıp yerleşirsiniz güzel bir alanda inşallah yani iki seçeneğiniz birden bulunmuş olur başarılar...

inşallah bakalım artık şimdilik ikisinede çalışıyorum bankacılık ve sigortacılık okumayı düşünüyorum

Örneğin ben matematikten şenol hoca isminde birini dinliyorum. Goole yaz bulursun zaten. Çok faydalı, ücertsiz bir site. Yine tarih hakan dede diye duymuştum ama hiç girmedim.

siz söyleyince şenol hocanın videolarına bir göz attım gerçekten çok iyi anlatıyor insan izlerken sıkılmıyor hiç matematik bilmeyen biri dikkatli izleyerek matematiği öğrenebilir.

Bana bir dershane sahibi "kazanmak istiyorsan fem ya da Murat yayınlarının kitaplarını al" dedi..
Kendi dershanesi olmamalarına rağmen..

Konuda data ve ihtiyaç gerçekten çok iyi.
Sorularda uzman, beyaz kalem, yediiklim.. gerçekten iyiler
İçlerinde çok sevdiğim ve memnun kaldığım yayınlarsa fem ve körfez. :31:

canım allah yardımcın olsun ben de senin gibiyim eşim memurluktan başkası olmaz diyor laf aramızda onu bile zoraki söylüyor sanki ama ben evlendiğimde lise terktim evlendim devam ettim şimdi adalet önlisan okuyorum açıktan. bende lise düzeyinde girdim kpss ye ve 85 puan aldım inanır mısın o kadar sevindim ama düz lise bölüm mezunu olduğum için hala bir faydasını göremedim o puanın . hizmetli kadrosu bile son alımlarda 90 ile kapattı ben çok çalıştım gece uykum kaçsın diye banyo bile yapardım birde çalışıyordum hazırlanırken hem çocuk ev iş ders çok kötü bir zamandı şimdi çalışmıyorum kızım birinci sınıfa başladı beni çok zorluyor ve biraz hantallaştım mı ne kendimde bulmuyorum çalışmak eski azmim mi yok umudum mu bilemiyorum ama pes etmek istemiyorum tekrar başlamalıyım sana yardım etmek isterim her konuda bildiğim kadarı ile

siz söyleyince şenol hocanın videolarına bir göz attım gerçekten çok iyi anlatıyor insan izlerken sıkılmıyor hiç matematik bilmeyen biri dikkatli izleyerek matematiği öğrenebilir.

Kesinlikle :34:

Ben Şenol Hoca sayesinde ciddi ciddi matematik çalışır oldum. Sözel mezunuyum, sözel çalışırken sıkılıp matematiğe çalışıyorum o derece yani :46:

Herkese tavsiye ediyorum bu yüzden.

Size de başarılar dilerim.

Back