• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ekonomisiyle ilgili yardım lütfen :/

Teşekkür ederim yorumlarınız karar vermemde yardımcı oldu gerçekten. Altınımız olmasa da kafamız daha rahat ve daha huzurlu olcaz..evimize de faiz bulaşmamış olcak.. zaten yakın zamanda ben de çalışmaya başlıycam inşallah,yapabildiğimiz kadar birikim yaparız birlikte.. Çoook sağolun arkadaşlar:KK16::KK54:

Açıkçası konularda ki bazı yorumları ciddi boyutlardaki bir şaşkınlık ile okuyorum. Sürekli giden gelmez. Altın kara gün dostudur. Eşin o altını yapar mı vb. cümleler kullanılıyor. Eşi borcu dışarıda karıyla kızla ya da kumar masasında yememiş. BİRLİKTE oturdukları ev için harcama yapmış. Ve altın kadına da takılsa eğer bir evlilik içerisindeyseniz eşinizin eli dardaysa ve siz o an çalıışmıyorsanız. Her ay sıkışıp kalmak yerine tabi ki en mantıklı ola altının satılasıdır. Kredi kartı faizii toplaı borçtan daha fazla olabilirid belki. 5 bin tl dediğiniz çok büyük bir miktar da değil. Evinizi huzuru bozulacağına , eşiniz sürekli yorgun geleceğine en mantıklısı satmak tabi ki bence.

Allah evinizin huzurunu bozmasın. Her ay faize vereceğiniz para ile 1 çeyrek altın alıp köşeye koyar yine biriktirirsiniz.
Biz de yıllarca kira da oturduk. Babam ev alacağı zaman annemin 50 bin tl lik altınını sattı. Annem bir kere bile tek kelime etmedi. Bizim için alıyor çünkü. Babam da her ay köşeye birşeyler ata ata kadının altınlarını geri ödüyor. Biraz fedakar olalı bazı insanlar. Siz eşinize iyi olmaz ona bencil davranırsanız o da size öyle davranır.

Not: Laflarım size değil konu sahibi. Benim ki genel bir söylemdi :)

Ben olsam bozdururdum; helede boylesine kibar sorsaydi benim esimde( evli degilim su an o ayri).
Kocanizin hep boyle kibar kalmasi dilegiyle..
Mutluluklar dileyesim geldi:KK73:

Bazı bankalar borçları devir alıp taksitlendiriyor. Bu sürede zaten kartı kullanamıyorsunuz ve yeni borçta eklenmiyor.
Hem karttan kurtuluyorsunuz hem de borçları taksitle ödeyebiliyorsunuz.
Araştırmanızı tavsiye ediyorum.
Birşeyleri satmak kısa süreli bir çözümdür. En zor zamanında elinde birşey yoksa ( sağlık gibi) çok zorda kalıyor insan.
O taksitleri öderken de ev içi masraflarınızı kısarsınız biraz.

bence sızın sorununuz cok daha farklı. Senın de ıs bulup calısman gerekıyor. Sımdı bozdurdun dıyelım 5bınlıralık altını, yarın baska bır masraf cıkar, bırı hasta olur, bı yakınınızın cenazesı olur uzakta ya da baska bır masraf ve sız gene ıcerdesınız. 5bınlırayı tolare edemıyorsanız sız zaten kıt kanaat gecınıyorsunuz. Calısmak ıstemıyorsanız bıle evde yapabılecegınız bıseyler arastırsanız ayda 500tlde olsa o borcu kapatırsınız altınlarda sıze kalır

Bız esımle herseyı(altınlar dahıl) kendımız yaptık ve delı gıbı borclandık. Sonrasında 6 yıldırda aılesıne de yardım ettıgımızden borc hıc bıtmedı o nedenle ben altınlar 3 ayda ara ara bozdurdum ve bıttı

Bence de bozdurup borcunuzdan kurtulun kafanız rahat olsun bundan sonra da eşiniz ayda 1 2 ayda 1 çeyrek altın falan alsın biriktirirsiniz aynı miktarda altınınızı kafanız rahat olur

birikim yapmak gerçekten çok zor
5000 TL gibi bir tutar sizi korkutuyorsa hiç bozdurmayı aklınızdan bile geçirmeyin... çünkü yerine koyamazsınız
işe girin çok özellik aramayın iyi bir iş bulunca çıkarsınız

Merhaba arkadaşlar..
Eşimle birlikte düşünüp taşınıp bir türlü karar veremediğimiz konu hakkında sizin de fikirlerinizi alayım dedim.. 1 senelik evliyim ve şehir değişikliği sebebiyle yarım dönemdir çalışmıyorum..Eşim çalışıyor ve ortalama bi gelirimiz var.Huzurlu mutlu sağlıklı bi evliliğimiz var çok şükür,tek problemimiz maddi sorun çünkü düğünden kalan 5 bin lira borcumuz var(kredi kartı) ve ev kirası,geçim masrafları üstüne eklenince zorlanıyoruz..Kredi kartına en fazla asgarî tutarda ödeme yapabiliyoruz,faiziyle geri dönüyor ve borcumuz bi türlü bitmiyor. Ailelerden de destek almıyouz,5 bin lira tutarında altınımız var düğünde takılan. Eşim dün borç ödemekten yorlduğunu,kredi kartına ödeme yapınca ayı zor geçirdiğimizi ve ayrıca faiz ödemek istemediğini hatta kredi kartını tamamen hayatımızdan çıkarmak istediğini söyledi. Müsaden olursa altınları satalım borcumuz kalmasın,dertsiz olsun kafamız dedi..Altınlar senin hakkın,rızan olmazsa da hiç sorun etmem,daha fazla çalışır çabalarım,kararı sana bırakıyorum dedi..Ben de biraz düşünelim en sağlıklı kararı verelim dedim..az bi miktar olsa bile o altınlar bizim teminatımız gibi geliyor bana da,ama borcsuz daha rahat olcak kafamız ve hayatımız da.. ne yapalım sizce?

Kredi karti kullanmayin.

bende arkadaşlara katılıyorum açıkcası eğerki 5000 liralık borç sizi bu kadar çok zorluyorsa iş hayatına geri dönseniz daha iyi olur sanki.. hem borcu daha kolay kapatırsınız hemde çocuk falan yapmadan biraz birikim yaparsınız

Açıkçası konularda ki bazı yorumları ciddi boyutlardaki bir şaşkınlık ile okuyorum. Sürekli giden gelmez. Altın kara gün dostudur. Eşin o altını yapar mı vb. cümleler kullanılıyor. Eşi borcu dışarıda karıyla kızla ya da kumar masasında yememiş. BİRLİKTE oturdukları ev için harcama yapmış. Ve altın kadına da takılsa eğer bir evlilik içerisindeyseniz eşinizin eli dardaysa ve siz o an çalıışmıyorsanız. Her ay sıkışıp kalmak yerine tabi ki en mantıklı ola altının satılasıdır. Kredi kartı faizii toplaı borçtan daha fazla olabilirid belki. 5 bin tl dediğiniz çok büyük bir miktar da değil. Evinizi huzuru bozulacağına , eşiniz sürekli yorgun geleceğine en mantıklısı satmak tabi ki bence.

Allah evinizin huzurunu bozmasın. Her ay faize vereceğiniz para ile 1 çeyrek altın alıp köşeye koyar yine biriktirirsiniz.
Biz de yıllarca kira da oturduk. Babam ev alacağı zaman annemin 50 bin tl lik altınını sattı. Annem bir kere bile tek kelime etmedi. Bizim için alıyor çünkü. Babam da her ay köşeye birşeyler ata ata kadının altınlarını geri ödüyor. Biraz fedakar olalı bazı insanlar. Siz eşinize iyi olmaz ona bencil davranırsanız o da size öyle davranır.

Not: Laflarım size değil konu sahibi. Benim ki genel bir söylemdi :)
Ben de size katiliyorum. Borc kapandiktan sonra her ay aliskanlik edinip bir ceyrek alip biriktirirler. Allah tum borclulara yardim etsin

altınları satıp borcu kapatın, hazır altın da yüksek. her ay çeyrekti yarımdı kenara koyarsınız. o size havaya atılan para gibi de gelmez, tekrar biriktiriyor olmanın mutluluğunu yaşarsınız hem...

Ben de size katiliyorum. Borc kapandiktan sonra her ay aliskanlik edinip bir ceyrek alip biriktirirler. Allah tum borclulara yardim etsin
Ben üniversite öğrencisiyim. Part time çalışırken ilk başlarda paramı harcadım hep sonra alacak birşey kalmayınca altın alayım bari dedim her ay 1 çeyrek altın aldım. Ben öğrenci halimle biriktirebiliyorsam eğer herkes biriktirebilir ki aldığım maaş 350 tl yi geçmiyordu bayramlar falan haricinde.

Ben üniversite öğrencisiyim. Part time çalışırken ilk başlarda paramı harcadım hep sonra alacak birşey kalmayınca altın alayım bari dedim her ay 1 çeyrek altın aldım. Ben öğrenci halimle biriktirebiliyorsam eğer herkes biriktirebilir ki aldığım maaş 350 tl yi geçmiyordu bayramlar falan haricinde.
Bir komsumun sozu vardir, azdan biriktiremeyen çoktan da biriktiremez der... Sizinki de o hesap olmuş, azdan bile tasarruf edebilmişsiniz

Back
X