• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev ekonomisiyle ilgili yardım lütfen :/

Burada okuduğum konulardan sonra bende paranoyaklık başladı.
O altınlar bir daha hiç geri gelmeyebilir.

Bunu göze alıyor musunuz?

Ben de şaşkınlıkla okuyorum bazı konuları Ama eşim öyle bi insan değil kesinlikle,en çok korktuğum şey büyük konuşmaktır ama gerçekten eşime güveniyorum Allah'ın izniyle. Gerektiği zaman kendi ihtiyaçlarını ikinci plana atıp benim ihtiyaçlarımı karşılayan bi eşim var çok şükür..

5 bin lira elinizde bulunan bir tutar yüzünden her ay geçim sıkıntısı yaşıyorsanız bozdurun ve o borcu kapatın derim. En azından sonrasında düze çıktığınızda ufak birikimlerle o miktar yerine gelebilir :KK14:

Fazla altının olsaydı sakın dokunma derdim ama 5 bin liralık altın yerine konamayacak bir miktar değil. Kredi kartını kapattırın bence de.

yahu o altınlar bir daha gelmez eşine güveniyo musun diyenleri anlamıyorum
güvenmediğiniz adamlarla nasıl evli duruyosunuz
altın dediğin nedir o ailenin altınıdır
40 bin küsürlük altın bozdurduk yeni ev alırken bi kere düşünmedim bunlar benim altınım diye
sonuçta alınan ev ikimzin evi
sizin de ödenecek borç da yine ikinizin borcu
hayat müşterek borcu da refahı da beraber yaşıyoruz eşlerimizle..

Altını bozdurun; huzurunuz gideceğine altınınız gitsin.

Güvence olarak kenarda kalsa iyi olur da borcunuz katlanacağına güvenceyi tasarruf ederek ele alın.

Maaştan ne kalır bilemem ama her ay maaş ile önce bir küçük altın alın sonra harcayın bundan sonra. İster istemez birikmiş de olur.

Ne kadar borc var ve kac ayds biter, altin gidince yerine koymak zor elinize geceni harcarsiniz.cok uzun degilse borc sabredin biz 24 ay borc odedik nerdeyse esyalsr bitti araba aldik ama.elden borclandik bitti sukur..paramizi bosa harcariz diye yine borclancaz

borcu kapatmak en mantıklısı.her geçen ay faizden dolayı borcunuz artacak.borcu kapatıp birikim yapmanızı öneririm :)

Sadece asgarisinin ödenmesiyle kart borcu kapanmaz.Ödediğiniz faiz de çabası.Helal kazncınıza haram katmayın derim.Tabiki şahsi görüşüm bu yönde.Kredi kartsızda insan yaşayabiliyor hatta çok da bereketli oluyor.
Kıyıda duran altınların şuan için bir karı yok bence.Eşinize verdiğinizde tekrar kredi kartı kullanmama ve heray 1 çeyrek atma karşılığında bozdurabilirsiniz.

Ben de şaşkınlıkla okuyorum bazı konuları Ama eşim öyle bi insan değil kesinlikle,en çok korktuğum şey büyük konuşmaktır ama gerçekten eşime güveniyorum Allah'ın izniyle. Gerektiği zaman kendi ihtiyaçlarını ikinci plana atıp benim ihtiyaçlarımı karşılayan bi eşim var çok şükür..

Bence bozdurma cnm bizimde bir dönem maddi sıkıntımız olmuştu. Kartın asgarisini zor oduyorduk. Borç verdi annem. Şimdi düze çıktık annemin parasini

Oduyoruz hazır 6000 tlmize dokunmatik :)

aynı durumdaydım evliliğimin ilk senesi ve bizim kredi kartlarının toplam borcu 14bin liraydı. Hergün eşimi mutsuz görmekten ben yorulmuştum ve çoğu bileziğimi yanındada tüm küçük altınlarımı bozdurdum. Kafamız rahat huzurluyuz :) tüm kartları kapattık

is bulabilirsen çalış derim mantıklı olan bu .... ama yaşadığım yeri bilmiyorum çalışma is bulma ihtimalini yoksa bozdurun Eşiniz de her ay size belirli miktar para versin hesaba atin bu sayede altın paranız çıkmış olur

Bence bozdurup borcunuzu kapatın, böylelikle stresiniz de azalacak. Faiz yükünden de kurtulursunuz.
Sonrasında da harcamaları düzenler israfı önlerseniz yine bir birikiminiz olur inşallah..

bence bozdurun. faiz ödüyoruz diyosun. en buyuk gunahlardan biri . belki kocanin parasinin bereketini goreniyorsunuzdur bu bos yere odediginiz faizler yuzunden. yerinizde olsam bozdururum. hic birsey huzurunuzdan daha onemli degil. emin ol o kredinin borcu bitsin birikim bile yapmaya baslayacaksiniz.

Back
X