ev arkadaşı

essen

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2007
41
6
43
:uhm: Arkadaşlar yaklaşık 2,5 yıldır bir ev arkadaşım var. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadık ama çok da sıkı bir arkadaşlığımız yok. Rahatsız olduğum bazı şeyleri söyleyemiyorum. Örneğin hergün banyo sabah akşam nerdeyse banyo yapıyor ve çok uzun sürüyor. Banyo sırasında suyu hiç kapatmıyor, boşa yanan lambaları kapatma gereği bile duymuyor. Tek başıma kalsam o faturarın 3/1 i bile gelmez . Bu konuda ne yapıcağımı bilmiyorum yani bu konuyu ona nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Arkadaşlar lütfen bu konudaki fikirlerinizi paylaşın İstanbulda pek arkadaşım yok ve ben de önemli olmasa da sıkıntımı burdaki sanal arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum

canım benim malesef ev arkadaşlığı çok zor... yurtta veyaokulda çok iyi olsanda bir zaman sonra herşey kötüye gidiyor... ben işte bu yüzden eve çıkmadım.

bence arkadaşına açıkca söylemelisin bu durumu anlamıyorsa sende aynısını yap tabi bu 2. söylediğim gereksiz yere israf olur ama durumu konuşman daha mantıklı. öğrenciyiz şunun şurasında.. paramız belli.

ayrıca çalışan bir kimsede olsak yinede hesaplı davranmak lazım..

üç ev arkadaşı ile yaşamış olan biri olarak;bu sorunu onunla konuşman lazım.faturalara fazladan verilen parayla başka ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğini açıkça söylemelisin.bende zamanında bazı problemler yaşadım insanları kırmamak için bazı şeyleri söylemeyi erteleyince;olaylar tartışmaya kadar gidebiliyor.en iyisi zamanında net olarak konuşmak:teselli:

canım bende evde kalırken öyle şeyler oluyodu ki söleyemiyosun ama bence al karşına konuş sonra pişman olyosun:1yes2: sonra okul bitince keşke söyleseydim diyosun bence hiç kendini kasma git konuş canım:teselli: :teselli: :teselli:

Arkadaşlar paylaşımınız için teşekkürler ama gerçekten ne söylicem bilmiyorum artık o kadar çok sinirlerim bozuluyor ki yanına gidip oturmak bile istemiyorum.Ama haklısınız açık açık konuşmak en iyisi sanırım

En guzeli acikca konusmak tabi, paralari sokakta toplamiyosun. Ben kesin soylerdim. Ama konusamazsan, yani konusmaya baslayamazsan, kuresel isinmadan, israftan konuya gir derim :)) Bi baslattin mi konuyu corap sokugu gibi gelir. Daha az banyoda kalmaliyiz mesela, dikkat ettim sen cok kaliyosun. Yazik sulara. Giden paraya falan filan. Kolay gelsin zor, biriyle ayni evde yasamak. Gun geliyo insan bazen kocasinin yaptigini cekemiyor.

küresel ısınmadan bahsedebilirsin.. şuan su çok büyük sorun aslında herkez dikkat etmeli bunlara.

zamanında konuşmadığın için kızgınlığın artmış birikmiş şimdi bir konuşmaya başlasan olayın olmayacak noktalara gelmesinden korkuyorsun herelde. arkadaşına sabah akşam banyo yaptığını ama yağmur fazla yağmadığından suların azaldığını ve kuraklığa doğru gittiğimizi yazın sular akmazsa ne yapacağınızı falan sor sonrada sonrada suyu gereğinden fazla kullandığınızı söyle. ne kadar geliyor faturanız mesela biz evde 6 kişiyiz günde en az 2-3 kere çamaşır makinası çalışır 1 kere bulaşık makinası çalışır ve ortalama en az hergün 3 kişi banyo yapar en son gelen fatura 48,00 ytl di herelde. sizin 2 kişi olduğunuzu düşünürsek taş çatlasın 50 gelse sen 25 ytl lik kısmını ödeyeceksin tek başına olsan 15 gelse aradaki 10ytl için çok da sinirlenmeme çalış bence.

X