• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev alırken neye dikkat etmeyiz keşke şöyle olsaydı dedikleriniz varmı

pepeti

kendine gel artık
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
3.643
9
358
biz ev almayı düsünüyoruz. ev bakıyoruz bir haftadır.

145 150 metre kare olsun sıfır olsun mutfak dolapları vestiyeri lavabo banyo dolapları laminantı kapıları yanı iç düzenine- komsulara kalabalık bir apartaman olmamamsına cephesine- mevkisine dikkate etmeye çalısıyoruz.

neler önerebilirsiniz:44::44::44:

şimdiden hayırlı olsun
inş. gönlünüze göre bulabilirsiniz.
1 sene boyunca ev aramış biri olarak size güney cephe özellikle de güneybatı olmasına dikkat etmenizi,
içinin güzelliğinden ziyade alt yapı kalorifer, su ve elektirk tesisatının sağlam sorunsuz olmasına dikkat etmenizi,
daha önce evde oturulmuş ise nem rutubet yapıp yapmadığını (boya yapılmamışsa bu duvarlardan bile belli olur. kabarma şişme lekelenmeler olur) yeni ev alıyorsanız da varsa aparatmanda oturanlara rutubrt olayını sormanızı,
özellikle yeni ise kat mülkiyetli tapunuzun olup olmadığını,
kat mülkiyeti yoksa suyunuzun şantiye suyumu yoksa belediyeye bağlı mı olup olmadığını
belediyeden evin belediye ile sorunu olup olmadığını, mahkemelik olup olmadığını
deprm bölgeisnde olup olmadığı ya da depreme dayanıklı olup olmadığını
eski ev alacaksanız temelinin depremden önce mi sonra mı atıldığını mutlaka öğrenin derim
şimdilik aklıma gelenler bunlar :52:

şimdiden hayırlı olsun
1 sene boyunca ev aramış biri olarak size güney cephe özellikle de güneybatı olmasına dikkat etmenizi,
içinin güzelliğinden ziyade alt yapı kalorifer, su ve elektirk tesisatının sağlam sorunsuz olmasına dikkat etmenizi,
daha önce evde oturulmuş ise nem rutubet yapıp yapmadığını (boya yapılmamışsa bu duvarlardan bile belli olur. kabarma şişme lekelenmeler olur) yeni ev alıyorsanız da varsa aparatmanda oturanlara rutubrt olayını sormanızı,
kat mülkiyeti yoksa suyunuzun şantiye suyumu yoksa belediyeye bağlı mı olup olmadığını
belediyeden evin belediye ile sorunu olup olmadığını, mahkemelik olup olmadığını
eski ev alacaksanız temelinin depremden önce mi sonra mı atıldığını mutlaka öğrenin derim

tesekürler canım hepsini not defterime yazıyorummm :9::9::9: işte tam bunları sormak istedim aslında ben içine bakmak aslında doğru değil tam acemi işi insanlar birkez ev aldımı tecrübe kazanıyorlar :71: bu sana

Ben kirada oturuyorum ama bir kaç öneri de bulunmak istedim.
Birinci katta oturuyoruz üst kattaki bayan soğan kabuğu, lahana parçası, fıstık kabukları, halı tüğleri silkeliyor.
Eğer bir engel durum yoksa üst katlardan ev tercih edin derim.
Üst katın tuvaletinin pis su borusu tuvalet boşluğundan mı yoksa sizin tuvaletin tavanından mı geliyor dikkat edin.
Pencerenin kenarlarından yağmu yağınca su geliyor ve duvar nemli, ıslak. Kurumuyor malesef. Pencerelerin kenarlarından sızıntı olabilecek mi kontrol edin.

Benim önerilerim bunlar. Hayırlı olsun

Son düzenleme:
rica ederim ben bu sıkıntıları çok yaşadım orası mı olsun burası
onun orası güzel bunu şurası filan derken çok kararsız kaldık
şimdi çok şükür site ve mahalle ile ilgili sıkıntılar olsada evin kullanışı ile ilgili sıkıntım yok çok seviyorum
inşallah senin de gönlüne göre ferah seveceğin bir evin olur
ben senin şuan yaşadıklarını geçtim burda eşya ile ilgili konular açıyorum. senin de inşallah evini alıp bunlara sıra gelir:34::34::34:

şimdiden hayırlı olsun

Niye özellikle güneybatı dediniz?
Biz de yeni ev aldık güneybatı cephesi.Biz güneydoğu istiyorduk.
Ama istediğimiz yerde ve katta güneybatı vardı.Herşeyi içime siniyor
birtek cephesinden dolayı acaba diyordum.Arkadaşlar da iyi olur diyor ama
aklımda kaldı işte.

aklımda kaldı işte.

Siz neden güneydoğu istiyordunuz :26::26::26: Annemlerin evide güneybatıydı annem çok memnundu

merhaba;

Ben iki sene önce ev aldım. evin ilk kışını görmeden de ayagımı kırdım. bana göre ev süperdi. ama bu kış bebek olunca anladıkki evimizin duvarları nem yapıyor resmen aglıyor. o yüzden ev alırken mutlaka izolasyona dikkat edin. hangi malzeme kullanılmış onu bile sorun. çünkü mütahit yada inşaat şirketi evet izolasyon var diyor ama ne kadar anlamak istiyorsanız mutlaka hangi malzemleri ve hangi markaları kullandıklarını sormak lazım. net ve açık cevaplar alıyorsanız sorun yoktur. izolasyon var ise ısınmada veya sogumada sorun yaşamazsınız. birde iskanın alınmış olması çok önemli halen inşaat olarak görünen bir binada ödediginiz su ve elektrik farklı olur. birde iskanın olması inşaatı yapanın yükümlülükleirni yerine getirdigi anlamına gelir. elektrik su tesissatında sorun yaşamazsınız.

Birinci katta oturuyoruz üst kattaki bayan soğan kabuğu, lahana parçası, fıstık kabukları, halı tüğleri silkeliyor.
Üst katın tuvaletinin pis su borusu tuvalet boşluğundan mı yoksa sizin tuvaletin tavanından mı geliyor dikkat edin.
Pencerenin kenarlarından yağmu yağınca su geliyor ve duvar nemli, ıslak. Kurumuyor malesef. Pencerelerin kenarlarından sızıntı olabilecek mi kontrol edin.

tesekkürler canım aslında ben hep en üst istemistim annemde senin gibi komsusundan çokk çekmisti ama annemler aldı 4. kat soğuk çatı onlara sorun yaratıyor o yüzden üstün bir altını alıcam kısmet olursa eğer. buz gibiydi bu sene yalıtım olmasına rağmen:44:

rica ederim ben bu sıkıntıları çok yaşadım orası mı olsun burası
onun orası güzel bunu şurası filan derken çok kararsız kaldık
şimdi çok şükür site ve mahalle ile ilgili sıkıntılar olsada evin kullanışı ile ilgili sıkıntım yok çok seviyorum
inşallah senin de gönlüne göre ferah seveceğin bir evin olur
ben senin şuan yaşadıklarını geçtim burda eşya ile ilgili konular açıyorum. senin de inşallah evini alıp bunlara sıra gelir:34::34::34:
tesekkürler inşallah arkadaşım hayırlısıyla evimi paylaşmak nasip olur bana da burda

aklımda kaldı işte.
evet canım bende en iyi güneydoğu bilirim ama artık ısı yalıtımı olunca yön farketmiyor diyorlar annemlerinki güneydoğuydu eski evleri sıcak ve aydınlık oluyordu.

merhaba;

Ben iki sene önce ev aldım. evin ilk kışını görmeden de ayagımı kırdım. bana göre ev süperdi. ama bu kış bebek olunca anladıkki evimizin duvarları nem yapıyor resmen aglıyor. o yüzden ev alırken mutlaka izolasyona dikkat edin. hangi malzeme kullanılmış onu bile sorun. çünkü mütahit yada inşaat şirketi evet izolasyon var diyor ama ne kadar anlamak istiyorsanız mutlaka hangi malzemleri ve hangi markaları kullandıklarını sormak lazım. net ve açık cevaplar alıyorsanız sorun yoktur. izolasyon var ise ısınmada veya sogumada sorun yaşamazsınız. birde iskanın alınmış olması çok önemli halen inşaat olarak görünen bir binada ödediginiz su ve elektrik farklı olur. birde iskanın olması inşaatı yapanın yükümlülükleirni yerine getirdigi anlamına gelir. elektrik su tesissatında sorun yaşamazsınız.
tesekürler canım ya bazen işten anlamak çok önemli . hoş biz ısı yalıtımının soruyoruz var diyo ama markası maddesini anlamıyoruz. gecende burdaydı sanırım bişi okudum ısı yalıtımı yasaklanmıs avrupada hem yalıtım sıcak havayıda içeri almıyormus mesela simdi yakmıyoruz artık hiç birsey bizim evlerkirada oturuyorum çok iyi duruyoruz yalıtım olan arkadas çok üsüyoruz diyor battaniyiyle duruyoruz hemde yangın durumunda tüm bina yanıyormus mantıklı geldi.

aklımda kaldı işte.

çünkü güney cephe çok aydınlık olur, güneşi daha çok alır
güneydoğu olduğunda sadece sabah güneşini alırsınız sonra güneş dönmeye başlar ama güneybatıda güneş öğleye yakın ve öğleden sonraki süreçte batana kadar bu cephede olur evde ferah huzurlu güzel bir ortam olur
ısı noktasında diger cephlere göre güney cephe iyidir. güneybatı ve g.doğu arasında da g.batı herzaman daha çok ısınır.
bir de güneybatıda birlikte balkon ya da pencere müsaitse eşcığazınıza sarılır güneşin batışını izlersiniz :))))

Son düzenleme:
güneydoğu olduğunda sadece sabah güneşini alırsınız sonra güneş dönmeye başlar ama güneybatıda güneş öğleye yakın ve öğleden sonraki süreçte batana kadar bu cephede olur evde ferah huzurlu güzel bir ortam olur
ısı noktasında diger cephlere göre güney cephe iyidir. güneybatı ve g.doğu arasında da g.batı herzaman daha çok ısınır.
bir de güneybatıda birlikte balkon ya da pencere müsaitse eşcığazınıza sarılır güneşin batışını izlersiniz :))))

doğru aslında benmi simdi yatak odam güney doğuda soguk olur.güney batıdakı salonum ve oturma odama göre

ay dün bir ev baktık 170 metre kare ve tam batıda bir balkonu var cana değer beyşehir gölünü dibindeymis hissi veriyor o kadar hosuma gittik ama yön olarak kuzeye bakan yatakodası çocuk odası ve salonun bir penceresi var- batıdada yine salonun bir penceresi balkonu,oturma odasının penceresi mutfak balkon ve penceresi var . salon ve mutfak fransız camlı çok beğendim kileride var fiyat konsulmadı ama sanırım bize uymaz. ama cana değer o balkon ve senin değin gibi kocanla güneşi batımını izlemek :16::16::16:

Siz neden güneydoğu istiyordunuz :26::26::26: Annemlerin evide güneybatıydı annem çok memnundu

Benim şu anda oturduğum evimde sadece doğu ve kuzey cephem var.
Karşı komşuya gittim bir iki sefer evi buz gibiydi.Bizim evimizse güney cepheden
olmamasına rağmen sıcaktı.Eşimle hep güneydoğu bizim için en iyisi diye düşünürdük.
Şimdiki aldığımız ev de ısı yalıtımı varmış.Doğu batı farketmez diyorlar.
Diyorlar demesine ama yine de doğu tarafı batıya göre bir 5-10 milyar fazla söylüyorlar.
Aslında bunun sebebi bulunduğumuz il rüzgarıyla meşhur.Çıkıp balkona oturmak biraz imkansız,
Yazın bile eser,kışın tabii daha şiddetli.

Şimdiki evim en üst katta.Hafta içi çalıştığım için öyle halı,sofra silkelemek gibi bir
durumum yok.Ama yeni aldığım ev ara katlarda ve korkuyorum benim de başıma
böyle bir olay gelirse diye.İnşallah gelmez.

Benim şu anda oturduğum evimde sadece doğu ve kuzey cephem var.
Karşı komşuya gittim bir iki sefer evi buz gibiydi.Bizim evimizse güney cepheden
olmamasına rağmen sıcaktı.Eşimle hep güneydoğu bizim için en iyisi diye düşünürdük.
Şimdiki aldığımız ev de ısı yalıtımı varmış.Doğu batı farketmez diyorlar.
Diyorlar demesine ama yine de doğu tarafı batıya göre bir 5-10 milyar fazla söylüyorlar.
Aslında bunun sebebi bulunduğumuz il rüzgarıyla meşhur.Çıkıp balkona oturmak biraz imkansız,
Yazın bile eser,kışın tabii daha şiddetli.

batı kuzey cepheli bir ev çok hoşuma gitti ısı yalıtımı olunca fark etmez dediler iyi bari sende böle yazınca iyi oldu düsünebiliriz

slm kızlar ev aldık çok şükür

tam 1 sene sonra teslım edılecek bır ev aldık 130 mılyara. 50 verdık gerısıde teslımatta.

ev 160 metrekare 3+1 kılerıde var 1 balkon cephesıde guney batı cephe

herkese versın yaradan inş

elektrik ve su tesisasıtı , evin cephesi , mutfak büyüklüğü , odaların mutlaka güneş görmesi , ne en üst ne de en alt kat olmamasına( rutubet ve rahat oturabilme açısından ) dikkat edin derim bende . şimdiden hayırlı olsun sağlıkla oturun inşallah.birde huzur olsun

elektrik ve su tesisasıtı , evin cephesi , mutfak büyüklüğü , odaların mutlaka güneş görmesi , ne en üst ne de en alt kat olmamasına( rutubet ve rahat oturabilme açısından ) dikkat edin derim bende . şimdiden hayırlı olsun sağlıkla oturun inşallah.birde huzur olsun

iyi akşamlar arkadaşım bizde 1,5 yıl önce aldık 165 metrekare 15.kat ve son kat biz 110 milyar civarına aldık tapusu falan 115 buldu en son katı rahatlıkla alabilirsiniz hiç bir sorun yok bizde ilk başta teredütte kaldık acaba yazın sıcak kışın soguk olur diye ama umdugumuz gibi çıkmadı sonuç yazın serin hatta buzgibi yayla gibi evimize gelen misafirler bile şasırmıştı kışın ise sıcak bu ısı yalıtımından kaynaklanıyor yeni yapılan binalarda ısı yalıtımı ve izalasyon çok iyidir son katı rahatlıkla tavsiye ederim:34::34: konu sahibi arkadaşım eviniz hayırlı ugurlu olsun bu arada

iyi akşamlar arkadaşım bizde 1,5 yıl önce aldık 165 metrekare 15.kat ve son kat biz 110 milyar civarına aldık tapusu falan 115 buldu en son katı rahatlıkla alabilirsiniz hiç bir sorun yok bizde ilk başta teredütte kaldık acaba yazın sıcak kışın soguk olur diye ama umdugumuz gibi çıkmadı sonuç yazın serin hatta buzgibi yayla gibi evimize gelen misafirler bile şasırmıştı kışın ise sıcak bu ısı yalıtımından kaynaklanıyor yeni yapılan binalarda ısı yalıtımı ve izalasyon çok iyidir son katı rahatlıkla tavsiye ederim:34::34: konu sahibi arkadaşım eviniz hayırlı ugurlu olsun bu arada

nerde yasıyorsunz annemler konyada 4 kat son kat canım ama dogal gazla ısınamadılar ay ısıs yaşlıtımı da vardı. lüüx bır daıre aldılar yenı bıan güyaa. o nedenla annemler kesınlıkle ıstemıyor son kat. beysehıorde soguktur ara kat oldu aslında bende en ust katta gözum vardır hep.

bızmkıde 135 ı bulacak tapuyla canım teskurler

nerde yasıyorsunz annemler konyada 4 kat son kat canım ama dogal gazla ısınamadılar ay ısıs yaşlıtımı da vardı. lüüx bır daıre aldılar yenı bıan güyaa. o nedenla annemler kesınlıkle ıstemıyor son kat. beysehıorde soguktur ara kat oldu aslında bende en ust katta gözum vardır hep.

bızmkıde 135 ı bulacak tapuyla canım teskurler

biz mersindeyiz arkadaşım dogal gaz falan yok burda kışın soba kuruyoruz diger odalar bile sıcak sobasız olanlar normalde mersin yazın çok sıcaktır nemle 45 dereceyi buluyor ama 1,5 senedir yazları hiç klima bile açmadık gelen misafirler bile şasırıyor bu kadar serin nasıl olabilir diye kışın soba yakmadıgımız günlerde bile sıcak bizimkilerin işciligi çok iyi canım ısı yalıtımını falan yapmışlar izalasyonu çok iyi önümüzdeki sene dogal gaz alacakmış yönetim kısmetse bizde ilkbaşlarda arakat diye düşünmüştük ama son katı görünce orayı aldık hiç pişman degiliz

Back
X