Ets. Ameliyatı Terlemeye Kesin Çözüm

arzusoydan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2007
795
1
merhaba kızlar,
hepimizin ortak derdi olan terlemenin '' ets '' kısa adlı ameliyatı var.google dan ets ameliyatı diye yazıp bakarsanız,geniş detaylı bilgi edinebilirsiniz.

KLİPSLİ ETS TEDAVİSİ

Endoskopik video kamera yardımıyla göğüs boşluğuna girilerek terlemeyi ayarlayan sempatik sinirin belirli bölgesine titanyum klips konulması işlemidir.

AMELİYATIN TEKNİĞİ

> Genel anestezi (tam uyuma narkozu) ile uygulanır.
> Koltukaltı bölgesinde 5-10 mm iki küçük delik açılır.
> Bu deliklerin birinden 4 mm çaplı kamera ilerletilir.
> Diğer delikten özel endoskopik aletler ve klips uygulayıcısı ilerletilir.
> Sempatik zincire 5-6 mm boyunda titanyum klips konulur ve sıkıştırılır.

ETKİLİ OLDUĞU BÖLGELER

> El Terlemesi
> Koltuk Altı Terlemesi
> Yüz Terlemesi
> Yüz Kızarması
> Ayak Terlemesi *
> Bunların birlikte olduğu durumlar...

* Ayak terlemesi için yapılmamaktadır, ancak yukarıdaki terlemelerle birlikte ayak terlemesi varsa hastaların %60'ında ayak terlemesi de geçmektedir.

AMELİYATIN ÖZELLİKLERİ

> İşlem süresi ortalama 30-40 dakikadır.
> Laparoskopi veya diz artroskopisi benzeri bir yöntemdir.
> Etkisi hemen ortaya çıkar.
> Kalıcı etki gösterir.

> El ve koltuk altı terlemeleri, el ve yüz problemleri çift taraflı tek seansta tedavi edilebilir. Birlikte olan ayak terlemeleri geçebilir.
> Operasyon sonrası bir gece hastanede kalınması yeterlidir.

> Deri kıvrımları içinde kaybolacak şekilde çok küçük iz bırakır. Koltuk altından girilmesinin nedeni bu bölgenin estetik olarak daha uygun olmasıdır.
> Ameliyat sonrası çok az rahatsızlık verir.
> Oluşabilecek ağrılar basit ağrı kesicilerle geçebilir.
> İyileşme ve ameliyatın etkilerinin ortadan kalkması kısa sürede olur.
> Hastaların çoğu 2 gün sonra büro işlerine, 5-6 gün sonra ağır işlere ve sporlara başlayabilir.

Diğer sorularınız için tıklayın...

ETS YAPILAN DİĞER HASTALIKLAR

Raynaud Hastalığı, Soğuk Aşırı Duyarlılığı, Sempatik Distrofi, Sudeck Atrofisi, Kozalji, Kalp Aritmileri, Fantom Ağrıları, Rosacea, Sosyal Fobi, Bazı Ruhsal Bozukluklar, Şizofreni, Uyku Bozuklukları, Bağımlılık, Titreme Bozuklukları (?), Parkinson (?)

------------------------------------- bir de ameliyatı olmuş bazı kişilerin yorumları var.-------------------------

Sayın Ali Hocam ben 13 Ağustos'ta ETS ile tedavi oldum. Sonuç mükemmel... Ellerim artık hiç terlemiyor ve refleks terlemelerim çok azaldı. Kol altım terlemiyor ayaklarımda da eskiye göre azalma var. Bu arada atamam oldu. İstanbul'da göreve başladım işin temposundan size dönmem, geri dönüş vermem gerektiğini unuttum kusuruma bakmayın.. Herşey için teşekkürler ve şimdiden iyi bayramlar...
Özlem S. 27.09.2007

Draligus Forum'dan bir görüş

Merhaba Bayram Ali Bey,

Yeni Hastanede ki görevinizde size sonsuz başarılar dilerim. Ben sizin yaklaşık 3 ay önce ETS'li klips ameliyatı olan hastanızım.

Sizin sayenizde ellerimdeki ve koltuk altlarımdaki terleme %100 geçti. Ayaklarımdaki terleme %40 oranında geçti fakat tam anlamıyla geçmedi. Ben şimdi ayaklarım içinde ameliyat olmak istiyorum.Sanırım ayrı bir bölgeden ameliyat olunuyor. Kısaca bilgi verirmisiniz bana. Saygılar

Kıymet T.08.08.2007

Merhaba Bayram Ali Bey,

Ben sizin 13.04.2007’de ETS ameliyatı olan hastanız Arzu Y. Sizi internetten bulmuş ve İzmirden ameliyat için size gelmiştik. Yolculuğum sırasında beni rahatsız eden, bir gün içinde ameliyata karar verdiğimden dolayı aceleci olduğuma dair düşüncelerim, sizin rahatlatan ve güven veren açıklamalarınızla büyük bir umuda dönüştü. Ameliyattan çıktıktan sonraki zamanda ellerimin, ayaklarımın ve koltukaltımın terlememesinin sosyolojik, psikolojik ve maddi (çünkü artık ayaklarım terlemedği için ayakkabılarım, koltukaltlarım terlemediği için giysilerim deforme olmuyor ) rahatlığını hyperhidrosis hastası olan ikiz kız kardeşimle de paylaşıyorum. Türkiyeye tatile geldiğinde ilk işlerimizden birisi sizi ziyaret edip, kardeşimin de dünyaya rahat bir nefesle başlamasını sağlamak olacak. Herşey için çok teşekkürler ,en çok da İzmirde bu aralar aşırı olan 40 derece yaz sıcaklarında çalışıp terlemediğim için teşekkür ediyorum, siz kalben çok iyi ve çok başarılı bir doktorsunuz. Görüşmek üzere. Saygılarımla,

Not: Yeni hastanenizde size iyi çalışmalar dilerim. Bu arada doktor bey eski hastanenizin desteklediği, Google’da da sponsor bağlantısı olan bir sitenin içeriği nedense sizinkine çok benzemiş hatta cümleler bile aynı gibi.

Arzu Y. 26.07.2007

Merhaba doktor bey.

Öncelikle size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Şubat ayında ameliyat oldum ve ellerimin terlemesi tamamen kesildi insanın ellerinin terlememesi dünyanın en güzel duygusuymuş. Her zaman size dua ediyorum ayak terlemem de %50 azaldı. Yalnız sağ koltuk altım hafif terliyor ama sol hiç terlemiyor ama benim koltuk altı aşırı terleme problemim yoktu. Sağ olun iyi ki varsınız. İnşallah ayak terlemesini de %100 kesecek bir çare bulursunuz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Allah sizden razı olsun.

Emel B. 22.07.2007

Merhaba

15 Mart 2007 de ameliyat oldum. Bu zamana kadar size ulaşamamış ve bu dertten kurtulamamış olmama üzüldüm. Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Artık yaşamak daha kolay. Her şey ameliyat olmadan önce bana söylemiş olduğunuz gibi ilerledi. Ellerim nemlenmiyor bile, ayaklarda eskiye göre daha az terliyor. Ancak klipslerin olduğu bölgede sırt ağrıları yaşıyorum özellikle yorulduğum zaman ağrıyı bu bölgede hissediyorum sık sık derin nefes alma ihtiyacı duyuyorum. Sizce bir sorun var mı bu durumda. Güler yüzünüz şefkatiniz için teşekkürler her zaman duacınızım.

Mihrace A. 11.07.2007

Merhaba. Ben mart ayında ETS ameliyatı oldum sizi bilgilendirmemi istemiştiniz şuan çok memnunum teşekkürler.

Ayfer A. 22.07.2006

Bayram Ali Bey ben 5 haziran tarihinde ameliyatını yaptığınız hastanız Fatih. Size ne kadar teşekkür etsem azdır özellikle son 3-4 yıldır okul ve sosyal hayatımı çekilmez derecede etkileyen terleme sorunumdan tamamıyla kurtuldum. Ellerimde ve koltuk altlarımda terleme tamamen kesildi. Ayaklarımda da %80-90 oranında azaldı en azından artık rahatsız etmeyecek durumda. Şimdi çevremde ne kadar kişi varsa onlara sizden ve hastanenizin kalitesinden bahsediyorum, çevrelerinde bu hastalığı olanlar varsa sizi tavsiye ediyorum. Öncelikle size, ameliyatımda ve sonrasında benimle ilgilenen hastane personeline çok teşekkür ediyorum, başarılarınızın devamını diliyorum

Fatih Ş. 04.07.2006

Merhaba Doktor Bey, nasılsınız? Ameliyattan sonra ellerim, koltuk altım, ayaklarım, yüzüm terlemiyor hem yüzümdeki kızarıklıklar da geçti. Dün sizi Tv'de izledim. Tekrar tekrar her şey için teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın görüşmek üzere...

Çağlar K. 04.07.2006

Merhaba; öncelikle size siteniz için teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü bu sorundan muzdarip olmuş ve doğru bilgiye ulaşamayan bir çok kişi olduğunu düşünüyorum. Siteniz bilgilendirme açısından sanırım büyük bir açığı kapatıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Emre A. 14.06.2006

botox yöntemiylede koltuk altı terlemelerinin önüne gecildiğini duymuştum. daha pratik oldugu içinde tercih ediliyormuş.

botox yöntemiylede koltuk altı terlemelerinin önüne gecildiğini duymuştum. daha pratik oldugu içinde tercih ediliyormuş.

canım, o da alternatif bir yöntem ama onun etkisi bildiğim kadarıyla 6 ay falan.bu kesin çözümmüş.çok memnun olanlar da var.memnun olmayan birkaç kişi de vardı. eğer google daki linkleri okursanız daha detaylı incelemiş olursunuz.

canım ben bu yöntemi biliyorum ama nedense özel hastahanelerde bu ameliyat var .yani bizi aşıyor .eğer bu ameliyatı olan varsa bizimle paylaşabilirmia.s.

sevgili arzu bu ameliyatın maliyeti hakkında bir bilgin var mı mesela benim yüzüm yaz aylarında çok terliyor banada bir etkisi olurmu acaba?:sm_confused:

canım ben bu yöntemi biliyorum ama nedense özel hastahanelerde bu ameliyat var .yani bizi aşıyor .eğer bu ameliyatı olan varsa bizimle paylaşabilirmia.s.

sevgili arzu bu ameliyatın maliyeti hakkında bir bilgin var mı mesela benim yüzüm yaz aylarında çok terliyor banada bir etkisi olurmu acaba?:sm_confused:

ekinoks , ben de sana katılıyorum. gerçekten eğer bu ameliyatı olanlar varsa bizlere bilgi versin .

terken cim,maliyeti hakkında bir bilgim yok,ama öğrenirsem buraya yazarım canım,konu başında yazdığım gibi google dan ets ameliyatı diye yazıp bakarsan iyi olur ,ameliyattan sonra yüz terlemeleri olmuyormuş canım.

terken cim netten maliyeti ile ilgili yazılmış iki konu buldum:
--------------------------------------------------------------
Yazan: isimsiz | Tarih: 6/5/2007
Konu: Klpisli ETS
arkadaşlar her iki doktorlada görüştüm sonçlar olumlu ancak kesin değil .ssk karşılıyor ancak 1450 ytl sini kendin vermek zorundasın

Yazan: ümit | Tarih: 4/7/2007
Konu: ets
Medipolun dışında marmariste ahu hetman diye bir hastenede de yapılıyor bu ameliyet oranın hiç bir kurumla anlaşması yok fiyat 2500 YTTL doktor 500ün üzrüinde ameliyat yaptığını yazdı bana ilk uygulayan kişi türkiyede sanırım.
Çok zor bir ameliyat olduğunu sammmıyorum her göğüs cerrahı yapabilir bence

tarihleri biraz geçmiş .aslında telefonla açıp sormak lazım kesin bir bilgi için.ama yani bu fiyatlara yakındır sanırım.umarım yardımı olur bilgi için.

terken cim netten maliye ile ilgili yazılmış iki konu buldum:
--------------------------------------------------------------
Yazan: isimsiz | Tarih: 6/5/2007
Konu: Klpisli ETS
arkadaşlar her iki doktorlada görüştüm sonçlar olumlu ancak kesin değil .ssk karşılıyor ancak 1450 ytl sini kendin vermek zorundasın

Yazan: ümit | Tarih: 4/7/2007
Konu: ets
Medipolun dışında marmariste ahu hetman diye bir hastenede de yapılıyor bu ameliyet oranın hiç bir kurumla anlaşması yok fiyat 2500 YTTL doktor 500ün üzrüinde ameliyat yaptığını yazdı bana ilk uygulayan kişi türkiyede sanırım.
Çok zor bir ameliyat olduğunu sammmıyorum her göğüs cerrahı yapabilir bence

tarihleri biraz geçmiş .aslında telefonla açıp sormak lazım kesin bir bilgi için.ama yani bu fiyatlara yakındır sanırım.umarım yardımı olur bilgi için.

bizim sorduğumuz özel hastahanedede ssk olunca 1500 ytl kendin veriyorsun.
dediğim gibi belki bunun üzerindede bir maliyet çıkara bilirler CADIARZU

benm el terlemem var ama bu şeklde amlyt düşünmüyorm çnkü o zmn terleme her yerde duruyo ama vcdn terlemeye toksnleri atmaya ihtiyacı var. Ki el terlememden dolayı çok skntı yaşasamda bu amlytı tercih etmem botoksta ele uygulandıgında çok acı verici oluyomş bakalm bekliyoruz teknoloji biraz daHa ilerler umarm tıp alanında yeni aletler çıkar
seni anlıyorum canım.:1hug:ama terleme her yerde durmuyor.sadece vücudun gövdeden aşağı kısımları,bacaklar ve karın bölgelerinde terleme de artış oluyor...yerimseniben

ben bu amlytı çok istiyorum ama genel anestezi olursa ailem karşı çıkıyor. lokal sedasyon yöntemiyle bu amlyt yapılamazmı. Ztn bu yıl burun amelyatı için bi kez genel anestezi almış oldum. bir daha istemiyorum narkozdan biraz zor ayılıyorum. lokal yaptıran varmı yada yapıldıgını duyan??

bu foruma eskiden msj atmışım ben bu ameliyatı olmam diye şimdi gördüm ve şaşırdım:)
çünkü 3 gün önce şafak hastanesinde bayram ali özusluya bu ameliyatı oldum ve benden birer hafta arayla 2 arkadaşım daha oldu.. kısa zaman sonra bi arkdşm daha olucak..

Canım merhabalar.

Aşırı terleme ile ilgili çok muzdaripim.Hayatım resmen cehennem oluyor.Elim yüzüm resmen yanıyor.Arkasından öyle terliyor ki.Sen anlarsın canım beni.Ameliyatı olalı epey zaman oldu senin.Ben devlet memuruyum.Ameliyata toplam ne kadar öderim.Bir de şu refleks terleme durumu var mı sende?

Beni bu konuda aydınlatırsan çok sevinirim.Hayatım öyle mahvoluyor ki, anlatmam imkansız.Hiçbir toplu taşıma aracına binemiyorum.Binince bir ateş basıyor bir terliyorum, ne saçım ne makyajım kalıyor.DEvamlı ateş basması durumundayım.Azıcık yürüsem de çok terliyorum.mafoldumben

Lütfen yardımcı olun bana :KK43:

ben de el terlemesi için araştırıyodum bu yöntemi
ama insanlara garip geliyo bi el terlemesi yüzünden ameliyat düşünmem
çekmeyen bilmez zaten

ben de el terlemesi için araştırıyodum bu yöntemi
ama insanlara garip geliyo bi el terlemesi yüzünden ameliyat düşünmem
çekmeyen bilmez zaten

Evet çok haklısın canım.Hele bir de halden anlamaz bir kaç insanın aaaaammmmmaaaaaan nolcak canım, bak biz de terliyoruz demeleri beni çıldırtıyor.O an şöyle dua ediyorum :

"ınşallah bir gün siz de benim kadar terlersiniz de halimden anlarsınız"

Gerçekten şu anda refleks terleme durumundan çekinmesem dakika bile durmam burada ama çok korkutuyor bu durum benimafoldumben

benim sadece nedense el ve ayaklarım terliyo ve terle beraber şişiyo
sırılsıklam avcumun içi

ışte sende el ve ayaklar terliyormuş bende de sadece yüz ve boyun bölgesi terliyor.Saç diperlim falan yapış yapış oluyor :KK43:

Ne makyaj kalıyor ne saçlar kalıyor.Zaten bu durum önce ateş basması ardından terleme şeklinde oluyor.Bu nöbet de yaklaşık olarak bir on dakika sürüyor.Ondan sonra kendime geliyorum biraz.Ama o on dakikada sırılsıklam ediyor zaten.Ypacağını yapıyor yani.3 gündür özellikle araştırıyorum.Ameliyattan sonra refleks terleme genelde oluyormuş, ama bu durum biraz da psikolojikmiş.Bu durumu düşününce, hep olmasını bekleyince daha fazla ortaya çıkıyormuş.Bilmiyorum napacağım, çok da kararsızım.
bilmiyorumkismile

ben yaklaşık bir yıl önce bu ameliyatı el terlemesi için oldum oldukca ağrılı bir ameliyat, sinirlere ulaşmak için koltuk altından giriyorlar ve koltuk altınızda küçük iz bırakıyor cok sorun edilecek bir iz değil ama ameliyattan sonraki bir hafta korkunç sırt ağrıları çekiyorsunuz dr. bayram ali özuslu gabtin diye bir ilaç tavsiye etmişti ameliyatımı da bayram bey yapmıştı zaten, gabtin ağrılarımı biraz olsun kesmisti, ameliyattan bir ay sonraysa her şey çok güzeldi hatta öyle ki bir zamanlar ellerinizin terlediğini bile unutuyorsunuz:) o kadar etkili ama taki yaz gelene kadar:) yazın hiç terlemeyen yerleriniz terlemeye başlıyor mesala göğüslerinizin arası ben de böyle oldu bu ameliyattan önce göğüslerimin arasının ya da dizlerimin arkasının terlediğini hiç hatırlamıyorum ancak bu ameliyat sonrasında sadece yazın olmak şartıyla sık sık bu problemi yaşadım göğüs arasına talk pudrası sürerek bi nebzede olsa terlemenin önüne geçmeyi akıl ettim şimdi kışın bile terleyen ellerim yazın gayet kuru ancak ilerleyen yıllarda bir sorun çıkmasından korkuyorum hiç duymadım ama 20 yıl sonra başıma dert olup olmayacağını kim bilebilir kısa bir sürede karar verip ameliyat olmuştum

benim de gerçekten her yerim terliyor. sırtım, boynum, başım. şelale gibi sular akıyor. Durduk yerde olmuyor ancak, biraz hareket edince, vücudum hemen ısınıyor ve terliyorum.

ETS denilen bu ameliyat beni gerçekten korkutuyor. Bilmiyorum... ne yapsam . terlemeyi tamamen kesmiyormuş.
:KK43:

X