- 21 Temmuz 2008
- 122
- 1
- 36
nasıl yıllığı 10.000 tutuyormuş ya? yasakkelime
çooook pahalıı orasıı.. oraya verdiğinizz paraylaa Türkiyede özel üniversiteyee gitsin daha iyi..
Ulaşımm çook kötü, taksiler çok kazık :bbo: yemek masraflarııda bi o kadar iğrenççç..
Her sene zammmlardan artıık öğrenciler bıktııı. ordaa aylık yemesi içmesii nerden baksan 600-700 tutuyor.
zatenn okul harcları, yurt parası, bilmem neyiydi derkenn yıllık verdiğiniz para 20.000ytl i buluyor. Bende orda okudum zamanındaa..
ordaa hersenee eylemler olurr ama rektörüünn taktığıı filann yok. Orda öğrencileree yürüyen dolar gözüyle baktıklarıı içinn umurlarında değil!
ama şuna katılmıyorum kıbrıslıların ordaki türklere kötü gözle baktığı falan yok.
Burdan oraya giden bazı yaratıklar orda hırsızlık, tecavüzlük yaptığı için ordaki halk bu insanlıktan nasibini almamış tiplere karşı tepkili..
yoksa benim çoook arkadaşlarımm var kıbrıslı okul içi ve dışından
ama dediğim gibi ailesinin aylık geliri 5000 ve altı olan kimseyeeee önermem..
turkstudent.com sitesine gir orda kıbrısta okuyan arkadaşlar var Kıbrısta eğitim, Kıbrıs üniversiteleri bölümleri altında dediklerini oku.. çünküü çoook haklılar..
bende bu sene tekrar öss e girdim Yeditepe'yi yada Beykent i tercih edicem
hem istanbulda ailemden uzak olmıcam hemde masrafları zaten hemen hemen aynı..
yağmursli ben de sana katılıyorum orda o kadar da harcanmıyor insanlar abartıyor bir kaç kişi duydum onlar da memur çocukları bir ev satıp veya diğer kardeşlerden yadım alıp okutuyorlar.teşşekkürler yağmurseli:içelim:Ben orda 4 yıl okudum size göre 80.000 harcadım
Kardeşimde orda okudu o zaman 80.000'de ona mı gitti kafamçokkarıştı
Toplam 160.000 miiiiiiiiiiiiii
İyi de biz memur çocuğuyuz nasıl olabilir böyle bir şey ???
O kadar zengin olsak kesin altımda jeep olurdu.
Ya da havuzlu bir evimiz :)))
Neyse arkadaşlar siz bir de kılavuzlardaki telefonlardan ulaşın
Fiyatları sorun
sanırım son durumdan haberin yok senin? çünkü ben bu hesapları abartısız söylüyorum.
yani sen oraya gidip aç gezdiysen ve de ışınlandıysan
10.000 diyebilirsin ancak yıllık harcadığın miktara? ama bu arkadaşın kardeşi sanırım burssuz okuyacak.
ve bu sene ki fiyatlar ve yurtları zaten minimum 10.000 tutuyor o da en iğrenc yurtları seçerse ve yaşam pahalılığını katmazsa.. herhalde bu arkadaş gittiğinde valizini yemeyecek aylarca?
toplam 160.000 i nerden çıkardın bunu da anlamak güç.. ben orda 20.000 diyorum :roflol:
bu fiyata jeep bulursan hemen al bence.. ve 4 yıllık toplam masrafı nerden baksak minimum 60 ile 80.000 ile değişir.. bunu ordaki okula bayıcağına Türkiye'de yeditepe'ye, bilkent'e baysın daha iyi diyorum..
Halende beni haksız çıkarmaya çalışıyorsun tuhaaf valla yaaa CADIARZU
canım benim orda demek istediğim okul harçlarıyla, en dandik yurt ücreti toplam 10.000ytl tutuyordu yani biliyorum 10.000lik yurt olmadığını
ben girne amerikanda okudum.
yurt ücretleri 1650 Euro ile 2350 Euro arasında bunun bide depozito + KDV zımbırtısı var
zaten okul ücretleri 4 500 Euro yanında dönemsel ek akademik ve kültürel etkinlik ücretini KDV si, her sene gidiş-geliş uçak bileti, ulaşımı, yemeği, harcaması falan fesman dersek yıllık maliyeti zaten dediğim Türkiyede ki özel üniversite fiyatlarına gelicekte geçicek bile.. yok cidden düşünmeye başladım nesinde uçmuşum diye?
yani hepsini geçtik bi düşünelim eğitim olarak Kıbrıs mı, İstanbul mu diye..
gerek var mı düşünmeye.. ordayken nasıl kaçsam diye bakıyordum.niye pohpohluyum ki oranın üniversitesini..
bence hiiiç haketmiyorlar kişisel görüşüm.
yani adam gibi bir üniversite okuyum diyen kişi bi sene daha özel ders alır tekrar öss girer,
ya burda daha kaliteli bir özel üniversitede okur yada yurtdışı eğitimine göz atar, hem yabancı dilini geliştirir, hemde istediği bölümde okur.
hıı ben niye gittim eşşek kafamdan dolayıı yani yeditepe yi, bilkent i niye düşünmedim diye az vurmadım benim aptallığım daha önce tatil için gittiğimizde hoşuma gitmişti
hem az çok bildiğim bir yerdi hemde arkadaşlarımda var ortamda sıkıntı çekmem diye düşündüm, eğitimide fena değildir herhaldeee(!) dedim.. eşşek gibide pişman oldum..
tabii hayat onların hayatı.. bunlar benim izlenimlerim.
umarım hayırlısı neyse o olur. İyi akşamlar