Bu konuyu açtım çünkü benim yaşımda ve bu ameliyatı olmak isteyen kadınlar için yol gösterici olmak istedim. Benim vajinal dudaklarımda aşırı bir büyüme vardı ergenliğe girdiğimden beri ve aşırı bu durumdan rahatsızdım. Etlik Şehir Hastanesi Jinekoloji bölümünden randevu alarak gittim. 21 yaşındayım muayene oldum. Muayene olmaya korkmayın cidden doktorlar ve profesyonel şekilde işlerini yapıyorlar. Benim 6-7 cmlik bir sarkma vardı bu yüzden bu ameliyatı ücretsiz bir sekilde sigortam var olma kararı verdik. Bana beni arayacaklarını söylediler eve gittikten 1 gün sonra ise arayıp ertesi haftaya yatışımı yaptılar. Uyutulmak istiyorsanız anestezi doktorunuza mutlaka söyleyin. Açıkçası uyutulmak çok daha iyi oluyor hiçbir endişeniz olmasın. Bu arada bunu yaşıyan çok fazla genç kız varmış hemşirelerden birindede aynı sorun varmış ve gelip benle özel olarak konuştu o bunun anormal bir vajen yapısı olduğunu bile bilmiyormuş. Bu yüzden doktora mutlaka gidin. Ben ameliyata girdim. Uyutulmak istediğimi söyledim. Tabiki aşırı rahatlatıcı bir tavırları yoktu hemşirelerinde doktorlarında ama gün içinde çok hastayla uğraşıyorlar yinede çok profesyonel davranıyorlar cidden hiç korkmayın. Ben bir uyumuşum sonra hemen uyandım. Uyandığımda bir hemşire kadın vardı benle sohbet etti baya odama çıkardılar sonra. İlk gün buz koydum hastanede kaldım. Hiçbir ağrım olmadı az bir şey ödemim ve kanamam vardı ama yani regl ağrısı daha kötüdür öyle söylüyüm. Yürürken sonda takıyorlar işemiyorsunuz zaten. Bağırsaklarıda genelde ameliyattan önce boşaltırlar benim ameliyatımda öyle bir şey yapmadılar zaten çok kolay tuvalete çıkıyorsunuz biraz işemesi zor oluyor ondada sonda oluyor zaten. Şişlik kişiden kişiye değişir ama ben bol bol buz tuttum ilk gün. Aşırı ödem toplamadı. Ertesi günde eve gidebileceğimi söylediler ilk 3 gün evde yattım iç çamaşırı giymemek gerekiyor. Biraz kanama ve ödem şişliği oluyor zor ama ağrınız sızınız olmuyor cidden o ameliyat olmadan önce çektiğiniz ızdıraba göre çok rahat. Hatta yani ödemli hali bile çok iyi duruyordu bende. Ben dikişe ve ödeme rağmen çok rahatlamıştım. Bugün bir hafta oldu yürürken otururken biraz dikişlerde acıma oluyor ama ödem tamamen gitti oturdu. Bence tüm kızlar rahatsızsanız gidin muayene olun ve doktorunuza güvenin ben güvendim ve aşırı iyi bir iş çıkardı şuan bir hafta geçmesine rağmen çok memnunum. Soruları olanları cevaplarım.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Etlik Şehir Hastanesi Labioplasti Ameliyatım
- Konu Sahibi zulal678
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun canım hayırlı olsun Bende Etlik hastanesinde muayene oldum vajinal ultrason yapıldı enfeksiyonum varmış hiç de fark etmemiştim gidene kadar hijyene dair hiç sıkıntım olmadı çataldaki örtü hemşire, doktor ikisi de işini gayet hijyenik yapıyordu fakat ultrasonun üzerinde eldiven yada kondoma benzer bir şey göremedim detaylı bakmama rağmen sen gördün mü bir bilgin var mı
Bana ultrasonla bakmadılar o yüzden dikkat etmedimMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun canım hayırlı olsun Bende Etlik hastanesinde muayene oldum vajinal ultrason yapıldı enfeksiyonum varmış hiç de fark etmemiştim gidene kadar hijyene dair hiç sıkıntım olmadı çataldaki örtü hemşire, doktor ikisi de işini gayet hijyenik yapıyordu fakat ultrasonun üzerinde eldiven yada kondoma benzer bir şey göremedim detaylı bakmama rağmen sen gördün mü bir bilgin var mı
- 7 Şubat 2023
- 1
- 0
- 6
- 30
Korkmanıza gerek yok bir hafta sonra işe dönebilirsiniz o size bağlı fakat ilk günler çok iyi bakmanız gerekiyor ödeminiz olucak bol bol buz koyun ve kesinlikle ilk bir hafta iç çamaşırı giymeyin açık kalsın elbise giymenizi öneriyorum ve evden gerekmedikçe çıkmayın. Bana doktorum 2 hafta demişti ama ben 2. Hafta okuluma başladım. Bir tık zor oluyor oturması hareket etmesi kendinizi zorlamayın ben toplu taşıma kullanmıştım özellikle birisi felan çarptığında canınız acımıyor fakat otururken ödemden şişlik hafif hissediliyor o rahatsız edebilir. Onun dışında hiç korkmayın çok geçmiş olsun.Merhaba yarın labioplasti olacağım biraz korkuyorum açıkcası 1 hafta sonra işe dönebilir miyim ? Sen nasıl oldu
Ben randevu aldığım doktor sadece muayene etti sonra onunla hiç görüşmedik fakat ameliyatımı başka bir doktor yaptı doktorumun ismi Türkan Dikici Aktaş Hoca. Randevu alınıyor mu bilmiyorum fakat çok memnun kaldım görüntüsünden ve iyileşme sürecinden fakat muayene olduğunuz ilk doktor sadece size tanıyı koyuyor ameliyatınıza giren doktoru seçebiliyor musunuz bilmiyorum.Merhaba hangi doktora oldunuz ona göre randevu alayım Etlik şehir hastanesinde bir sürü doktor var. Eğer doktorunuzdan memnunsanız isim verebilirmisiniz
Merhaba hangi doktora oldunuz ona göre randevu alayım Etlik şehir hastanesinde bir sürü doktor var. Eğer doktorunuzdan memnunsanız isim verebilirmisiniz
Teşekkür ederim bugün 2.günüm hafif ağrı sızı oluyor inşallah geçer bol buz tutuyorum bol su ilaçlarımı kullanıyorum , hep yatıyorum , sizin ne kadar olduKorkmanıza gerek yok bir hafta sonra işe dönebilirsiniz o size bağlı fakat ilk günler çok iyi bakmanız gerekiyor ödeminiz olucak bol bol buz koyun ve kesinlikle ilk bir hafta iç çamaşırı giymeyin açık kalsın elbise giymenizi öneriyorum ve evden gerekmedikçe çıkmayın. Bana doktorum 2 hafta demişti ama ben 2. Hafta okuluma başladım. Bir tık zor oluyor oturması hareket etmesi kendinizi zorlamayın ben toplu taşıma kullanmıştım özellikle birisi felan çarptığında canınız acımıyor fakat otururken ödemden şişlik hafif hissediliyor o rahatsız edebilir. Onun dışında hiç korkmayın çok geçmiş olsun.
Benim 2 hafta oldu şişlik kalmadı rahat olun ilk hafta sıkıntılı olabilir ikinci haftadan sonra şeklide oturuyor şişliğide geçiyor.Teşekkür ederim bugün 2.günüm hafif ağrı sızı oluyor inşallah geçer bol buz tutuyorum bol su ilaçlarımı kullanıyorum , hep yatıyorum , sizin ne kadar oldu
Benim 2 hafta oldu şişlik kalmadı rahat olun ilk hafta sıkıntılı olabilir ikinci haftadan sonra şeklide oturuyor
Merhaba geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir bende bu ameliyatı olmak istiyorum da ailem özele izin vermediği için devlette olucam mecbur o yüzden iyi yapan doktor bulmaya çalışıyorum acaba ameliyatınız hangi yöntem ile yapıldı kama yöntemi ve düz kesi yöntemi ile yapılan ameliyatlar iyi sonuç olmuyormuş kişiye göre değişir tabi ama çok olumsuz yorum okudum böyle acaba sizinkisi hangi yöntem ile yapıldı ve klitorise de müdahele edildi mi sonuç nasıl dümdüz güzel toplu duruyor mu cevaplarsanız çok sevinirimBenim 2 hafta oldu şişlik kalmadı rahat olun ilk hafta sıkıntılı olabilir ikinci haftadan sonra şeklide oturuyor şişliğide geçiyor.
Bana yöntemi hakkında bilgi verilmedi maalesef zaten en iyisi neyse o şekilde yapıyorlar diye düşünüyorum. Klitorise müdahale edilmedi. Sadece yanaklar küçültüldü. Ameliyatın üzerinden bir ay geçti ve inanılmaz iyi durduğunu söyleyebilirim. Ben ilk başta şişkinlikten ötürü tamamen alınmadığını düşünmüştüm benim ciddş boyuttaydı ve 12 cmlik labiolarda sarkma vardı. Kesildikten sonra dikişlerime baktığımda 1-2 cm aşağıda gibi gelmişti fakat iyileşme sürecinden sonra içine yerleşti ve kusursuz bir görüntü oluştu. Doktorumun ismini paylaşmıştım yukarda. TÜRKAN DİKİCİ. Ameliyatımı yapan doktordu.Merhaba geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir bende bu ameliyatı olmak istiyorum da ailem özele izin vermediği için devlette olucam mecbur o yüzden iyi yapan doktor bulmaya çalışıyorum acaba ameliyatınız hangi yöntem ile yapıldı kama yöntemi ve düz kesi yöntemi ile yapılan ameliyatlar iyi sonuç olmuyormuş kişiye göre değişir tabi ama çok olumsuz yorum okudum böyle acaba sizinkisi hangi yöntem ile yapıldı ve klitorise de müdahele edildi mi sonuç nasıl dümdüz güzel toplu duruyor mu cevaplarsanız çok sevinirim
Devlet hastanesinde olmanın avantajı var bence özel düşünmeniz bana doğru gelmedi. Devlette birçok farklı doktor siz ameliyata girmeden önce inceliyor. Ben yaklaşık 4 doktora muayene oldum ve hepsi belirli bir toplantı yapıp sonrasında karar veriyorlar. En doğrusu doktora ve hastaneye güvenmek ve içi ferah tutmak. Özelde tek doktor sizinle alakadar oluyor. Evet süreç hakkında aşırı bilgilendirilemedim yoğunluktan ötürü bana ameliyat olman gerek dediler yatışım yapıldı ve hemen ameliyat oldum. İyileşme süreci sancılı ama 1 ay şekline bakmamak gerekiyor burun estetiği gibi düşünün zamanla oturuyor. Cidden şuan kusursuz ve dümdüz duruyor eklemek istediklerim bunlar. Doktoru araştırabilirsiniz.Merhaba geçmiş olsun umarım daha iyisinizdir bende bu ameliyatı olmak istiyorum da ailem özele izin vermediği için devlette olucam mecbur o yüzden iyi yapan doktor bulmaya çalışıyorum acaba ameliyatınız hangi yöntem ile yapıldı kama yöntemi ve düz kesi yöntemi ile yapılan ameliyatlar iyi sonuç olmuyormuş kişiye göre değişir tabi ama çok olumsuz yorum okudum böyle acaba sizinkisi hangi yöntem ile yapıldı ve klitorise de müdahele edildi mi sonuç nasıl dümdüz güzel toplu duruyor mu cevaplarsanız çok sevinirim
Cevapladığınız için çok teşekkür ederim devlette pek ilgilenmediklerini fazlalıkları kesip görüntüye önem vermiyorlarmış diye çok yorum okudum o yüzden özelde olmak istiyordum ama tabiki de hiç para vermeden istediğin görüntü olması çok daha iyi sizin adınıza çok sevindim umarım daha iyi olur ben direk jinekolojiye randevu alamıyorum önce kadın doğuma muayene olmam gerek diye yazı çıkıyor mhrs den siz nereden aldınız randevuyu ama sizin doktorunuz türkan dikiciye alabiliyorum randevu alıp muayene olucam. peki sizin klitorise müdahale olmadı ama klitoris üstü deriye müdahale olmuştur demi hudoplasti diye geçiyor yani labioplasti farklı hudoplasti farklı diyorlar
Hudoplasti olmadı sadece labioplasti ben direk jinekoloji polikinliğine almıştım. Niye alamıyorsunuz o kısmı anlamadım sistem mi değişti acaba. Size de çok geçmiş olsun diyorum. Doktorunuzla iletişimi sıkı tutarsanız belki benden daha iyi sonuç alırsınız ben daha önce hiç muayene olmamıştım çok korkuyordum sürekli ağladığım için doktorla sağlıklı iletişim kuramadım. Siz korkmadan kurmaya çalışın ve çekinmeyin. Çok geçmiş olsun tekrardan.Cevapladığınız için çok teşekkür ederim devlette pek ilgilenmediklerini fazlalıkları kesip görüntüye önem vermiyorlarmış diye çok yorum okudum o yüzden özelde olmak istiyordum ama tabiki de hiç para vermeden istediğin görüntü olması çok daha iyi sizin adınıza çok sevindim umarım daha iyi olur ben direk jinekolojiye randevu alamıyorum önce kadın doğuma muayene olmam gerek diye yazı çıkıyor mhrs den siz nereden aldınız randevuyu ama sizin doktorunuz türkan dikiciye alabiliyorum randevu alıp muayene olucam. peki sizin klitorise müdahale olmadı ama klitoris üstü deriye müdahale olmuştur demi hudoplasti diye geçiyor yani labioplasti farklı hudoplasti farklı diyorlar
Hudoplasti de labioplastiyle beraber yapılan bir işlem çok büyük olan dudaklarda o da oluyor da genelde o yüzden sordum iç dudakların üstüne hudoplasti altına da labioplasti deniyor eğer boydan boya dikişiniz varsa hudoplasti de yapılmış demektir klitoris daha farklı birşey ama neyse teşekkür ederim yine de cevapladığınız için sorularımı size de çok geçmiş olsun umarım daha iyi olursunuz iyi akşamlar