O nasıl baba ya?
Eline vurunca çocuk kendi kendine oynamaya mı baslayacak? Seni çok severim ama kocana gerçekten uyuz oldum, keşke güzel yavrun böyle bir adama baba demeseydi. Allah şimdiden sabır versin ona, zor bir hayatı olacak...
Konu temmuzdan kalma ama belki hala günceldir.
Bence esas sorun şu cümlede;
Her denememin sonucu sinirlenmemek için kalkıp gitmemle bitiyor.
Oyun eğlenmek için oynanir,aktiviteler keyifli zaman geçirmek için yapılır . Ama sizin hikayede sanki ilkokul öğrencisiymis de ödevini son ana bırakmış, gece yetiştirmeye çalışıyormuş gibi bir stres var.
Anne oyun oynatmaya çalışıyor ama gözünü deviriyor, ofluyor, bunaliyor (çocuklar anlar) ,yeri geliyor kızıyor. Yani kanıyla canıyla orada 'su an sıkılıyorum' mesajı veriyor.
Böyle bir anne ve zerre ilgilenmeyen bir babanin yetistirdgi çocuk etkinlik masasında nasıl keyifli zaman geçirir ki?
Yirtma yavrun, kesme, bükme kızım, ,onları karıştırma,boyaları bozma...
İyi de neden??? Sergiye mi cikaracaksiniz eserlerini, çocuk karıştırmak istiyorsa karıştırsin. Karalamak istiyorsa karalasin.
Bence önce siz keyif almaya çalışın, zamanı keyifli hale getirmeye calisin.
Çocuk kendini ödev masasında hissetmesin, aktiviteleri öylesine değil güzel zaman geçirmek için yapsın
Mesela (aylardan kış ama benim bulunduğum şehir hala sonbahar gibi, belki siz de öyledir) sonbahar ile ilgili bir kitap okuyun, kitaptan sonra iki sepet alip mahalleye, parka çıkın, yaprak avcılığı yapin. Kitap da yanınızda olsun, kitaptakine benzer yapraklar bulmaya çalışın. Siz oyunu kurun, sonra geçin bir banka oturun,zaten çocuk kendi kendine o sepeti dolduracaktir.
Eve gelince 'hadi babaya hediye hazirlayalim' deyin (baba da baba ya,neyse) , suluboyayla istediği gibi boyasın yaprağı,sonra üstüne kağıdı yapıştırın, biraz bekleyip çekip yaprak baskısı yapın.
Birini siz gosterin, diğerlerinde yardımcı olun sadece. Tüm yapraklar bitene kadar yapın.
Sonra simli kalemle kalp faaln çizsin. Ya da baba yazsin. Benim yeğenim o yaslardayken resmin üstüne anne-baba yazdirmak için şey yapıyordum. Ben yanda musvette kağıda / ciziyordum ,o resmine çiziyordu sonra \ ciziyordum,aradan çizgi falan, A oluyordu. Yani o yaş grubunun yapamayacağı bir şey değil .
Bence çocuğunuza bu ya da buna benzer oyunlar kursaniz yaprakları yırtmadan kendi başına zaman geçirebilir. Haa, diyelim ki yırttı, attı. Bir süre sonra tekrar etkinliğin başına geçtiği zaman yerdekileri toplayıp arkasına uhu sürüp kırdığı yaprakları da öyle yapıştırabilirsiniz.
Bir deneyin bakalım, bu şekilde oyunlar kurmayı. Bence sorun çocukta değil, tamamen sizde.
Siz degisirseniz tabii ki çocuğunuz da değişecektir