Etkili konuşma diksiyon geliştirme için öneriler verir misiniz ?

lilasoulmate

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2024
30
14
19
Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir sizden bugün bir öneri isteyeceğim .
Ben konuşurken çok heyecanlanıyorum sesim içime kaçıyor olur olmadık yerde kalınlaşıp inceliyor . Bir ortamda konuşurken ses tonum yüzünden pek ciddiye alınmıyorum yani etkileyici değil . Heyecandan cümle kuramıyorum bazen durumum vahim sanırım (son birkaç yıldır böyle ama bu aralar başıma çok bela oldu) önerileriniz var mı neler yapmalıyım söyleyeceğiniz şeyler ücretsiz olursa daha iyi olur <3 esenlikler
(Son olarak şunu da ekleyeyim sadece biriyleyken böyleyim kendi başıma edebiyatçı bile olabiliyorum ksxblwnxk)

Sosyal anksiyeten olabilir mi? Aynı durum bende de var zamanında diksiyon kursuna gitmiştim çok önceden ama biriyle konuştuğumda yine heyecanlandığım için pek etki etmemişti kurs

Mararla marla mererle merle mororlo morlo…. 💃🏻❤️
yaaa ben yazacaktım bunu hahah😂
mararlabarba mırırlıbırbı😂😂
konu sahibi, bence en basit ve çabasız yolu düzgün diksiyonla konuşan tanınmış insanları dinlemek. egzersizler dışında da başka bildiğim yol yok.
bir de diyafram çalışmalısınız. mararlabarba hocamızın bir videosunda, köpek taklidiyle nefes almanın diyafram için en etkili egzersiz olduğunu söylemişti. yani dil dışarıdayken, hızlı hızlı nefes alıp vereceksiniz. diyaframı güzel çalıştırıyor, heyecanlandığınızda diyafram nefesi alırsınız.

Önce psikologla görüşseniz daha iyi olur.

Artı olarak nefes çalışmaları yapabilirsiniz. Sakin bir zihin için meditasyon yapabilirsiniz. Bir de instagramda diksiyonsayfası var o sayfaya bir bakın derim.

Sosyal anksiyeten olabilir mi? Aynı durum bende de var zamanında diksiyon kursuna gitmiştim çok önceden ama biriyle konuştuğumda yine heyecanlandığım için pek etki etmemişti kurs
Eskiden kalma etkileri var yani diyorsunuz ki ilk önce anksiyetemi kökten yenmem gerekiyor bende öyle düşünmüştüm :)) bu arada egerde sizde hâlâ varsa İzzettin güllüyu tavsiye ederim bir videosunu izlememle tüm bakış açım değişti sabırla tüm videolarını izleyeceğim umarım

Merhaba arkadaşlar umarım iyisinizdir sizden bugün bir öneri isteyeceğim .
Ben konuşurken çok heyecanlanıyorum sesim içime kaçıyor olur olmadık yerde kalınlaşıp inceliyor . Bir ortamda konuşurken ses tonum yüzünden pek ciddiye alınmıyorum yani etkileyici değil . Heyecandan cümle kuramıyorum bazen durumum vahim sanırım (son birkaç yıldır böyle ama bu aralar başıma çok bela oldu) önerileriniz var mı neler yapmalıyım söyleyeceğiniz şeyler ücretsiz olursa daha iyi olur <3 esenlikler
(Son olarak şunu da ekleyeyim sadece biriyleyken böyleyim kendi başıma edebiyatçı bile olabiliyorum ksxblwnxk)
Etkili konuşmayı eltiyle konuşma yöntemi diye okumam 🤣🤣🤣 haykırdım

konuşma ve hitabet için toastmasters kulüplerini önerebilirim.
gidip konuşma yapıyorsun ve değerlendiriyorlar böyle dernek gibi bir topluluk düzenli yapıyorlarmış bu toplantıları. ben de fırsat buldukça katılıyorum.

X