Kekler - Pastalar eti panda pasta

sunLight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
291
4
50
sıcak yaz günlerine serin bir tat

bisküviler kırılır.
ceviz iri olarak dövülür.

2 paket eti kakaolu bisküvi
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağısoğuk süt
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
4/1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı ceviz içi
1 avuç kadar yeşil fıstık
KREMASI İÇİN
2 fincan süt
1,5 fincan şeker
1 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
1 paket kakao

krem şanti,süt,kakao,pudra şekeri ve margarin 20-25 dakika kadar mikserle çırpılır. kakaolu bisküviler ufak parçalar halinde kırılır.mikserle hazırlanan karışıma,kırılmış bisküviler,ceviz içi ve fıstıklar katılır ve hepsi karıştırılır. yuvarlak,çukur bir kabın içerisine naylon yayılır.hazırlanan karışım bu kaba alınır. buzlukta bir gece bekletilir. ertesi gün pastanın üzerine sürülecek krema hazırlanır. tüm krema harcı karıştırılarak,muhallebi kıvamında 1 taşım kaynatılır ve daha sonra bu krema soğuk su dolu bir kap içerisine oturtulur ve sürekli karıştırılarak ılıtılır. buzdolabından çıkarılan pasta ters çevrilerek kabından çıkarılır. üzerine tüm pastayı kaplayacak şekilde kreması sürülür. hindistan cevizi, rendelenmiş çikolata vs. ile süslenir ve buzdolabında muhafaza edilir.
sıcak yada soğuk içecekler yada yaz mevsiminde dondurma ile birlikte servis edilir.

Eklentiler

• $hpim2312bp6[1].jpg
    $hpim2312bp6[1].jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 480
Son düzenleme:
canım benım oğlum resımde gördu istedı zaten en yakın zamanda yapıcam.çok güzel oluyo daha önce yemıştım ama onda cevız,fıstık yoktu bu şekılde çok daha güzel olur.emeğine sağlık:))

bende deneyecegim arkadasım ama böyle güzel pastaları ögrenmemek lazım aslında sonra kilo olarak geri dönüyora.s.

ooof bende deniyicem en kisa zamanda,cocuklarim bayilirkaydirigubbakcemile5

bide pastanin yaninda duran hamur isi(pide heralde) onunda tarifini verirmisin:eek:gorunce canim cekti vallacokacimcoook

ya kac kere tarıflere bakmıycam kılo vermem gerek dıyorum yıne burdayım..elerınıze saglık harıka gorunuyor...

ya kac kere tarıflere bakmıycam kılo vermem gerek dıyorum yıne burdayım..elerınıze saglık harıka gorunuyor...

arkadaşım katılıyorum sanacokacimcoookburaya bakarak çok kilo veririzcokacimcoookellerine sağlık arkadaşım ağzıma layık gibi duruyora.s.

ay deyisik görünüyo ya denemeye deger ama hangi birinden baslicam bilemiyorum :)))))))
ellerine emegine saglik canim......

bugün bu pastadan yine yedim yapılışı çok kolay fakat lezzeti bir o kadar nefis bir pasta...

Nefis görünüyor...
Ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim...

X