• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik olucam, yardımlarınızı bekliyorum

Sweetwine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
10
0
1
25
Merhabalar ben 18 yaşındayım ve bu 31 ocakta burun ameliyatı olucam ödemlerin geçmesi ne kadar sürüyor?Ve ödemlerin geçmesi için neler yapabilirim?Yardım ederseniz çok sevinirim...

Merhabalar ben 18 yaşındayım ve bu 31 ocakta burun ameliyatı olucam ödemlerin geçmesi ne kadar sürüyor?Ve ödemlerin geçmesi için neler yapabilirim?Yardım ederseniz çok sevinirim...
Merhaba, Doktorun tekniğine , hastanın durumuna göre ödem miktarı değişir ama ödemlerin ve morarmaların çoğu ilk 2 hafta içinde geçiyor. Yüzdeki genel ödemden bahsediyorum. 2 hafta sonra rahatça dışarı çıkılıyor genelde.
Burundaki ödem biraz daha uzun sürüyor. İlk üç ayda burnun üst kısmının, 6 ayda da alt kısmın ödemi büyük ölçüde atılıyor. Tam iyileşme 1 yıl.
Ödem için en iyi şey bol su içmek ve doktorun izin verdiği miktarda hareket etmek, egzersiz yapmak. İlk haftalar spor yapmanıza izin vermezler ama evde mümkün olduğunca dolaşmak, hafif hareketler yapmak, mesela toz almak gibi, yani kan akışınızı hızlandıracak şeyler ödeme ve iyileşmeye etki ediyor. Ve bol su içmelisiniz.

Valla burun tam şeklini alması 6 ay 1 sene arası diyor doktorlar, ben 3. ayımdayım halen burun ucunda var. bazen daha çoğalıyor bazen daha geçmiş oluyor. mesela 2. aya kadar yüzümde azda olsa şişlik var tombul gözüküyordu :-D sonra onlar yavaştan indi burun şeklim ortaya çıktı ama yinede burun içinde bizim çok farkedemediğimiz ödemler duruyor biraz cilt yapısıyla alakalı. parmaklarınızla kremli veya kremsiz masaj yapmanız lazım. ben video çektim bu konularda doktorun bana nasıl masaj yapmam gerektıgını de anlattım izleyin isterseniz fayda sağlayabilir belki

Son düzenleyen: Moderatör:
Back