• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Estetik Dolgu ?

tombulkelebekim

Amaç : Sağlık & Güzellik
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2010
3.919
8
316
40
Merhabalar ;

Benim sorum estetik dolguyla alakalı olacak. Ön iki dişimin yanındaki dişim kenarından çürümüş durumda bugün diş hekimine göründüğümde estetik dolgu olması gerektiğini söyledi fakat estetik dolgu riskli olabiliyormuş kullandıkları maddeden ötürü apse yapabilir daha sonrasında sinirlerin alınması gerekebilir falan dedi onun yerine dişin kenarlarını aşıtarak üstüne kaplama diş takılabilir o daha sağlıklı olur dedi. Siz hangisini öneriyorsunuz ? Hangisi daha sağlıklıdır ??? Estetik dolgu diğer yönteme göre daha ucuzmuş tabiki diğer yöntem kaliteli malzemeyle uygulanırsa tek diş için 350 liraya kadar çıkıyormuş. Sizin öneriniz nedir ön dişim olduğu için görüntüsü hiç hoş değil önerinizi beklemekteyim :26:

Teşekkürler
Kolay gelsin.

Merhabalar ;

Benim sorum estetik dolguyla alakalı olacak. Ön iki dişimin yanındaki dişim kenarından çürümüş durumda bugün diş hekimine göründüğümde estetik dolgu olması gerektiğini söyledi fakat estetik dolgu riskli olabiliyormuş kullandıkları maddeden ötürü apse yapabilir daha sonrasında sinirlerin alınması gerekebilir falan dedi onun yerine dişin kenarlarını aşıtarak üstüne kaplama diş takılabilir o daha sağlıklı olur dedi. Siz hangisini öneriyorsunuz ? Hangisi daha sağlıklıdır ??? Estetik dolgu diğer yönteme göre daha ucuzmuş tabiki diğer yöntem kaliteli malzemeyle uygulanırsa tek diş için 350 liraya kadar çıkıyormuş. Sizin öneriniz nedir ön dişim olduğu için görüntüsü hiç hoş değil önerinizi beklemekteyim :26:

Teşekkürler
Kolay gelsin.

öncelikle dolgu yaptırmanızı öneririm.dişine kanal tedavisi yapılma ihtimali dolgu ile değil çürüğünüzün nereye kadar ilerlediği ile ilgili.kaplama yapımı ile dişinizin bütünlüğü bozulmuş olacak.onu son çare olarak değerlendirirsiniz

Merhabalar ;

Teşekkürler
Kolay gelsin.

canım doktorun ne niyetle kaplama önerdi bilemiyorum bence kazanç sağlamak için bende çürük değil fakat diş görünümünü estetik hale getirmek için yaptırdım hatta kaplama için gittim doktorlarım şiddetle karşı çıktılar ve mümkün olduğu kadar kaplamadan uzak durun belki yaşlılığınızda gerek duyabilirsiniz dediler ön dört dişimde estetik dolgu var maşallah yıllardır tık demediler :)

Back