• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esneme neden bulaşıcıdır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

Elis

Ziyaretçi
Birinin esnediğini görmek, esnemeye yol açabiliyor. Peki hiç düşündünüz mü bu garip durum neden kaynaklanıyor?
Başka insanların esnediğini görmek, esnemeyi düşünmek veya esnemeyle ilgili bir yazı okumak insanların esnemesine yol açabilir. Albany’deki New York Eyalet Üniversitesi’nden Gordon Gallup, başkalarının esnemesini taklit etmenin empatik bir refleks olabileceğini söylüyor.

Birini esnerken gördüğünüzde beyninizdeki nöronlar faaliyete geçer ve diğer insanın yaşamakta olduğu deneyimi hissetmenize yol açar. Ayrıca ihtiyaç hissetmeseniz de aynı eylemi yapmanızı sağlar.

Bilim insanları, öncelikle insanların niçin esnediğini ortaya çıkartmaya çalışıyor. Bazılarına göre bu bir sıkılma işareti. Diğerlerine göre ise esneyerek kandaki karbondioksit ve oksijen dengesi korunuyor.

Gallup’un son yaptığı bir araştırmaya göre esnemek beyni serinletiyor ve dolayısıyla daha randımanlı çalışmasına yol açıyor. Başka bir deyişle esneme bilgisayarlardaki vantilatörün işlevini görüyor. Ayrıca Gallup, genel inanışın aksine, esneyerek soğutulan beynin insanları uykuya dalmaktan alıkoyduğunu ileri sürüyor.

alinti...

yazıyo okurken esnedim doğru demek :))))paylaşım için teşekkürler

hayret

bizlerde uykusu yada sıkıldığı sanılır.

meğer bulaşıcıymış.kafamçokkarıştı

Gallup’un son yaptığı bir araştırmaya göre esnemek beyni serinletiyor ve dolayısıyla daha randımanlı çalışmasına yol açıyor.

Bak buna katılıyorum ben sende esnemeyim demek ki sayemde beynin serinliyor randımanlı çalışıyon, yarın nickim esneme olacak senin için....

Bu arada bütün gün benim kız esnedi ben esnedim birbirimize baka baka esneyen görünce dayanamam ben zaten....

Gallup’un son yaptığı bir araştırmaya göre esnemek beyni serinletiyor ve dolayısıyla daha randımanlı çalışmasına yol açıyor.

Bak buna katılıyorum ben sende esnemeyim demek ki sayemde beynin serinliyor randımanlı çalışıyon, yarın nickim esneme olacak senin için....

Bu arada bütün gün benim kız esnedi ben esnedim birbirimize baka baka esneyen görünce dayanamam ben zaten....

bak burda haklisin iste,senin tacizlerinle nasi basa cikacam diye baya,calistiriyom saksiyi ama olmiiiiy,bise cikmiiiy:delphin:

Ellerine sağlık güzel bir paylaşım olmuşa.s.

paylaşımın için teşekkürler a.s. bende merak ediyordum iyi oldu öğrendiğimiz

ama ben 2 saattir esnemekten öldüm ya mirmirmirmir durup dururken başladı halen devam ediyor :bbo: :bbo: :bbo:

mirmirmirmir iki saattir böyleydim zaten . tam da aklımdan nasıl neden derken konuyu gördüm çekim yasasımı çekti ne :roflol:

konuyu gördüm esnemeye başladım. :))

yazıyo okurken esnedim doğru demek :))))paylaşım için teşekkürler

hayret

bizlerde uykusu yada sıkıldığı sanılır.

meğer bulaşıcıymış.kafamçokkarıştı

Ellerine sağlık güzel bir paylaşım olmuşa.s.

Ben de hep merak etmiştim insanların neden esnediğini...

paylaşımın için teşekkürler a.s. bende merak ediyordum iyi oldu öğrendiğimiz

ama ben 2 saattir esnemekten öldüm ya mirmirmirmir durup dururken başladı halen devam ediyor :bbo: :bbo: :bbo:

mirmirmirmir iki saattir böyleydim zaten . tam da aklımdan nasıl neden derken konuyu gördüm çekim yasasımı çekti ne :roflol:

konuyu gördüm esnemeye başladım. :))

sağol bilgilendirdiğin için

hepiniz sagolun canlarimŞenizilginize ,,,tesekkurler,,,,,,,,,a.s.

hep merak etmiştim sonunda cevabını buldum sağolasın bilgilendirdiğin için a.s.

bunun üstüne sana bir esneme anektotu
köyde bir karı kocanın evine yatılı erkek misafir gelir
bunlar yemeği yerler sonra karşılıklı minderlere otururlar çaylarını içerler
bir müddet sonra misafir esnemeye başlar kadında misafirin tam karşısında oturuyormuş
oda esnemeye başlar birbirlerine baka baka bir müddet esneşirler
koca bunlara çok bozulur sinirlenir derki kendi kendine bunlar işmalaşıyorlar esnemeyle
ben uyuduktan sonra beraber olacaklar
o sinirle yerinden kalkar dışarı çıkar karısınıda yanına çağırır
karısı daha ne var noluyo demeden karısını oracıkta bıçakla öldürür
sonra birşey olmamış gibi geçer içeri tamda adamın karşısına oturur
misafir bilmiyo tabi rehavet içinde esnemeye devam eder
bu sefer karşısındaki adamda esnemeye başlar o esnedikçe oda esner
adam birden anlar karısının isteyerek esnemediğini
eyvah der ula esnek esnek götürdü esneme karıyı götürdü
yani bizde bilimadamlarından önce bulmuşlar

bunun üstüne sana bir esneme anektotu
köyde bir karı kocanın evine yatılı erkek misafir gelir
bunlar yemeği yerler sonra karşılıklı minderlere otururlar çaylarını içerler
bir müddet sonra misafir esnemeye başlar kadında misafirin tam karşısında oturuyormuş
oda esnemeye başlar birbirlerine baka baka bir müddet esneşirler
koca bunlara çok bozulur sinirlenir derki kendi kendine bunlar işmalaşıyorlar esnemeyle
ben uyuduktan sonra beraber olacaklar
o sinirle yerinden kalkar dışarı çıkar karısınıda yanına çağırır
karısı daha ne var noluyo demeden karısını oracıkta bıçakla öldürür
sonra birşey olmamış gibi geçer içeri tamda adamın karşısına oturur
misafir bilmiyo tabi rehavet içinde esnemeye devam eder
bu sefer karşısındaki adamda esnemeye başlar o esnedikçe oda esner
adam birden anlar karısının isteyerek esnemediğini
eyvah der ula esnek esnek götürdü esneme karıyı götürdü
yani bizde bilimadamlarından önce bulmuşlar

ameneeeey,bu herif benim konuyu okusaydi,pisi pisine gitmiycekti kadin,,keske daha once acsaydim,tuuh:roflol:

tesekkur ederim canim yorumunayerimsenibena.s.

hakikaten bulaşı ve yazı okurken esnemekten bi hal oldum :roflol:

Back
X