esnaf bayanlar deneyiminize ihtiyacımız var..

doremi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
2.991
4
116
herkese merhaba...

Şuan özel bir hastanede çalışmaktayım.. kazancım ancak kendi masraflarıma yetecek kadar az, yine de çok şükür halimize ama bakıyorum ki bu benim geleceğim için yeterli olmayacak. aynı iş yerinde çalışmakta olduğum bayan arkadaşımla beraber bir iş kurmaya karar verdik. küçük bir dükkan tutarak kendi işimizin sahibi olmak ne kadar bize avantaj getirir bilemiyoruz.. kozmetik veya iç çamaşırı üzerine düşünüyoruz.. esnaf olmak evet çok zor, altından kalkabilir miyiz bilemiyoruz.. bu konu da çok istekliyiz ama korkuyoruzda :) ama tutturursak da çok güzel olacağını düşünüyoruzz.. bu konuyla ilgili deneyimlerinizi lütfen bizimle paylaşın...
teşekkürler

ortaklık denince aklıma abımın canciğer kardeşi gibi gördüğü biriyle ortaklık yapıp 3 sene sonra en agır sekılde darbe alması aklıma gelıyor.. herkes aynı olmaz tabıkıde ama devır öyle bir devirki ortaklık önermem küçük işler için.. holding olsa ortaklık olur ama o tür yerler için önermıyorum işin içine gelir gider girince değişiyor işler ama kendım yapamam arkadasıma güvenım tam dersen senın kararın.. acacgınız dükkan tipi.. örn. kozmetik cevrenızde ne kdara gider yakınlarında varmı ? vs bakılması arastırma yapılması en mantıklı cok ince detayına kdr arastır derim.. daha cok fikir üretebilirsin örneğin markaların bayılıgını alabilirsin dore? oriflame ? yada ne bileyım suan cok tutulan ersağ gibi ben sadece fikir öneriyorum kendım yaptıgımdan değil tabisi. gümüşcüü vs. ama iyice arastırmak şart bu devırde...

Valla canım iyice bir araştır derim girdi çıktı dükkan kirası vergi derken bir sürü şey çıkıyo ben bi mobilya mağazasında müdürlük yapıyorum geçen sene gibi değil ortam gizliden gizliye bi kriz var insanlar para harcarken çok düşünüyo işlerimiz geçen yıllara göre oldukça durgun hesabını kitabını iyi yap

yorumlar için tesekkurler.. ama artık kendi işimiz olsun istiyoruz baskalarının emrı altında calışmaktan sıkıldık herkesden destek bekliyoruz sıfırdan nasıl yaparız nerden başlarız bize yol gösterin lütfen...

doremi valla istemek ve kendine guvenmek cok onemli biraz cevren ve sermayen varsa neden olmasin??? risk almadan malesef bilemesin diye dusunuyorum..
biz yurtdisinda yasiyoruz burada da kriz var. kriz hayatimiz boyunca hep olucak bence...
valla gozlemledigim kadariyla insanlarimiz giyimine ve bakimina cok duskun alisveristen hic geri kalmiyorlar masallah
ic camasiri iyi bir fikir gibi geldi bana aslinda keske iyi bir sermaye olsa dukkan satin alinabilinse cunku kiralar pahali diye dusunuyorum...
benim istegim de kucuk bir dukkan acmak masrafi az olsun....canta ve 3-5 cesit hos guzel ayakkabilar olabilir... ama burada dusunmuyorum cunku TR ye donmek istiyoruz umarim bir gun...

girinde tabi nasıl çıkacagınız pek belli olmaz cok zor bir iş millet hakkından gelemeyip devrediyor devrede kimse yaklasmıyor sigortalı işiniz var maaşınız var ne güzel başınızı yakmayın derim genede karar sizin ben girişmedim tabide o yüzden böle sölüyorum bilenler daha iyi anlatırlar belkıde cok güzel olur hakkınızda hayırlısı sigortanızı kendınız yatrcagınız masraf cok

iş yeri açtınızmı benim bir çok iş yerim var hiç tavsiye etmem çok stresli iş yeri açmak

Ek gelelir gibi düşüneceksen dükkanı daha cok el sanatları türü şeyler daha cok göz alıcı oluyor fakat ben dore yapıyorum ve internetten tanıdığım bır arkadasım bu ürünlerı dukkanında degerlendırıyor satısları guzel değerlendirile bilir. bunun yanında degısık cantalar aksesuarar konulabılır bence kadın ısterse hersey olur dukkan yerının fızıbılıtesını yapın mutlaka cevre etkenlerı cok önemlı eğer kozmetık dusunuyorsanız dore konusunda yardımcı olurum

yorumlarınız için herkese teşkkürler bayanlar...
fakat ben bu fikirden vazgeçtim,, açıkçası korktum.. ama gerçekten bir ara ciddi ciddi düşündüm.. sizin verdiğiniz her bir fikir çok önemliydi benim için..
teşekürler herkese...

Ben de biraz birikim yaptiktan sonra ,ufak butik tarzi bir yer acmayi dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…