- Konu Sahibi prometheus
-
Arkadaşlarım,topiclerde eşlerimizin,nişanlılarımızın ya da sevgililerimizin ailelerinden bahsederken hep olumsuz taraflarından bahsediyoruz (istisnalar hariç)...
Ne kadar yalancı,cimri,düzenbaz ve insan ruhundan anlamayan kimseler olduklarından falan bahsediyoruz..
Aynı şekilde eşlerimizin kız veya erkek kardeşlerinin de bize göre tutulacak tarafları yok..
Ya maddi anlamda sömürüyordur eşlerimizi ya da çekilmez derecede bencil bir insandır..
Hele de o eltiler yok mu..
Peki eşlerimizin ailelerini bu kadar beğenmiyorsak eşlerimizi nasıl beğendik ve sevdik?
Onlar o ailelerden çıkmadı mı,o ortamda yetişmediler mi?
Onların farkı ne?Ben görüyorum bazı arkadaşlarımız,"eşim sanki o aileden değil" veya "sanki eşimi evlatlık almışlar" diyor..
Sizce bu niye böyle?
Buyrun tartışalım..
(Eşinin ailesi hakkında böyle düşünmeyenleri tenzih ederim...)
Ya tabiyki eşimi büyüten,bu yaşa getiren,meslek sahibi eden eşimin ailesidir.. Asla inkar etmiyorum..yasakkelime
Pekii her ananın babanın yaptığı bu görevler illa gözümüze mi sokulmalı?
Benim kocam mühendis oldu diye onun ailesi evime,bana karışma haklarını nereden alıyorlar?
Hayatımı cehenneme çevirmek için söz haklarının olması oğullarını okutmaları mı sadece?Çok üzgünüm çoook
Konuyu biraz kişiselleştirdim ama benim sorunum bu!:tomato:
Bak bu yaşıma geldim, kaç yıllık ehliyetim var, gayet iyi bir işim ve kazancım var..
Ama kendime kıytırık ayağımı yerden kesecek bir araba bile alamıyorum..
Niye mi ???
Çünkü alırsam kayınpederim ortalığı yakar kavurur, bana vereceksiniz o arabayı diye..
Kendi hayatımı kendi paramla dilediğim gibi yaşayamıyorum bunların yüzünden.. Çok üzgünüm çoook
Bak bu yaşıma geldim, kaç yıllık ehliyetim var, gayet iyi bir işim ve kazancım var..
Ama kendime kıytırık ayağımı yerden kesecek bir araba bile alamıyorum..
Niye mi ???
Çünkü alırsam kayınpederim ortalığı yakar kavurur, bana vereceksiniz o arabayı diye..
Kendi hayatımı kendi paramla dilediğim gibi yaşayamıyorum bunların yüzünden.. Çok üzgünüm çoook
bitanecim acaba onların bu kadar karışmalarına neden sizlermisiniz...ne bileyim bizlerde arabada alırız,başka şeylerde ama ne benim ailem nede kayınvalidemler olumsuz hiç yaklaşmazlar...bu kesinlikle yapıyla alakalı herhalde...ay sinir bozucu bir şey ya..destek olacaklarına köstek ha....allah yardımcınız olsun ne deyim...
şimdi benim eşimin ailesiyle sorunum yok
yani Allah'a şükürler olsun hiç bir şeyimize karışmazlar,ben ne istersem o olur.gelir gitmezler.yemeğimi hazırladığım halde akşam çağırırlar ille gelin diye..beğeneceğimi düşündüğü şeyi mutlaka alır kayınvalidem..
4 çocuğuna da iyi yatırımlar yapmış.yani hepsinide okutmuş bileziklerini koluna takmışlar.dördünü de istedikleri kişiyle;istedikleri düğünle evlendirdiler..hemde tek bir masraf bırakmadan..
hala elleri omuzlarımızdadır.ne gezmemize,giymemize,almamıza karışırlar.aksine siz gençsiniz zaman bu zaman derler..
her ailede elbette eksik bir şeyler olur ama ben eşimin ailesinde büyük hiç bir şey görmüyorum..
bazen eşime kızdığım anlarda diyorum sen nasıl böyle aileden çıktın diye.
Arkadaşlarım,topiclerde eşlerimizin,nişanlılarımızın ya da sevgililerimizin ailelerinden bahsederken hep olumsuz taraflarından bahsediyoruz (istisnalar hariç)...
Ne kadar yalancı,cimri,düzenbaz ve insan ruhundan anlamayan kimseler olduklarından falan bahsediyoruz..
Aynı şekilde eşlerimizin kız veya erkek kardeşlerinin de bize göre tutulacak tarafları yok..
Ya maddi anlamda sömürüyordur eşlerimizi ya da çekilmez derecede bencil bir insandır..
Hele de o eltiler yok mu..
Peki eşlerimizin ailelerini bu kadar beğenmiyorsak eşlerimizi nasıl beğendik ve sevdik?
Onlar o ailelerden çıkmadı mı,o ortamda yetişmediler mi?
Onların farkı ne?Ben görüyorum bazı arkadaşlarımız,"eşim sanki o aileden değil" veya "sanki eşimi evlatlık almışlar" diyor..
Sizce bu niye böyle?
Buyrun tartışalım..
(Eşinin ailesi hakkında böyle düşünmeyenleri tenzih ederim...)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?