Geçmiş olsun öncelikle. Benim eşimde de 2. derece varikosel var. 3 ay denedik bebek için. Olmayınca doktora gittik. İlk doktorumuz direk ameliyat dedi. Başka bir doktora gittik. Ameliyatı önermediğini söyledi. Her doktorun görüşünün farklı olduğunu da gittiğimiz ikinci doktor söyledi zaten. Gerçektende öyle. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Bizde çok kararsızız. Sizin hız gayet iyi. Bizde ilk testte yüzde 6 ileri hızlı hareketli. normal morfoloji yüzde 2 idi. İkinci testte ileri hızlı hareket 0, normal morfoloji yüzde 6.
Düşünüp karar verecek o kadar çok şey var ki. Ameliyat olsak mı olmasak mı? Tek bir doğru yok. Olsak pişman olur muyuz. Olmasak bebek sahibi olabilir miyiz? Bu değerlerle aşılama yapabileceğimizi söyleyen de var. Aşılama ile şansımızın olmadığını söyleyende. Normal yolla gebelik şansı veren hiç yok.
Soru çok cevap yok.
arkadaşlar benim eşim 2,5 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, o dönemde bebek düşünmüyorduk, 1,5 yıldır bebek istiyoruz normal yolla olmuyor, negatif 1 tüp bebek denemesi ve doktora tekrar muayene oldu eşim varikosel yine tekrarlamış... yani onca verdiğimiz emekler boşa gitti tekrar başa döndük... gittiğimiz doktor tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi fakat eşim haklı olarak ben böyle 2-3 yılda bir ameliyat mı olucam diyor????
arkadaşlar benim eşim 2,5 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, o dönemde bebek düşünmüyorduk, 1,5 yıldır bebek istiyoruz normal yolla olmuyor, negatif 1 tüp bebek denemesi ve doktora tekrar muayene oldu eşim varikosel yine tekrarlamış... yani onca verdiğimiz emekler boşa gitti tekrar başa döndük... gittiğimiz doktor tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi fakat eşim haklı olarak ben böyle 2-3 yılda bir ameliyat mı olucam diyor????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?