Arkadaşlar merhaba, 10 aydır korunmuyoruz bir türlü hamile kalamadım. Eşimle hastahaneye gittik ve spermlerinin sorunlu olduğunu öğrendik. gittiğimiz iki doktorda muayene etti ve iki taraflı varikosel var dedi. SAğ taraf 3.5 mm sol taraf 6.67 mm varikosel varmış. bu kaşıncı derece varikosele girer. Eşim ameliyat arefesi ameliyattan vazgeçti. Doktorların ilgisizliği eşimi korkuttu ve ameliyat için teoman cem kadıoğlu ile görüşeceğini söyledi.
Sperm sayıları şu şekildeydi. Sizce çok kötümüdür. Doktorlar illa ameliyat dedi. Bu sayılarla on yılda ana hamile kalırsın dediler. Acaba bunu ticari kaygılardan mı dediler. Hiç şansımız yok mu?
Likefaksiyon süresi 30 dk
PH 8
Vizkosite normal
Aglütinasyon yok
volum 1
konsantrasyon 51 milyon
total konsantrasyon 102 milyon
motilite %35
PROGRESİF HAREKETLİLİK
Hızlı progresif hareket: %15
yavaş progresif hareket: %15
progresif olmayan %5
HAreketsiz: %65
Yuvarlak hücre (beyaz kan hücresi, germ hücre.......................1*1000000 ML
YIKAMA SONRASI
konsantrasyon 40 milyon
motilite: %75
Hareketlilik
Hızlı progresif hareketlilik %75
yavaş progresif harekt: %0
progresif olmayan: %0
TEst sonuçları bunlar, morfolojiden çok bahsedildiğini duydum, burdaki testte morfoloji hiç geçmiyor. Birde yukarıdaki volum en az 2 oması gerekirken 1 ml geçiyor. Çok önemli midir volum olayı.
Bir konuda birden çok soru sordum. :)
Sperm sayıları şu şekildeydi. Sizce çok kötümüdür. Doktorlar illa ameliyat dedi. Bu sayılarla on yılda ana hamile kalırsın dediler. Acaba bunu ticari kaygılardan mı dediler. Hiç şansımız yok mu?
Likefaksiyon süresi 30 dk
PH 8
Vizkosite normal
Aglütinasyon yok
volum 1
konsantrasyon 51 milyon
total konsantrasyon 102 milyon
motilite %35
PROGRESİF HAREKETLİLİK
Hızlı progresif hareket: %15
yavaş progresif hareket: %15
progresif olmayan %5
HAreketsiz: %65
Yuvarlak hücre (beyaz kan hücresi, germ hücre.......................1*1000000 ML
YIKAMA SONRASI
konsantrasyon 40 milyon
motilite: %75
Hareketlilik
Hızlı progresif hareketlilik %75
yavaş progresif harekt: %0
progresif olmayan: %0
TEst sonuçları bunlar, morfolojiden çok bahsedildiğini duydum, burdaki testte morfoloji hiç geçmiyor. Birde yukarıdaki volum en az 2 oması gerekirken 1 ml geçiyor. Çok önemli midir volum olayı.
Bir konuda birden çok soru sordum. :)