• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşleri varikosel ameliyatına karar veremeyenler.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

imigation

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
2
0
36
Düzce
Arkadaşlar merhaba, 10 aydır korunmuyoruz bir türlü hamile kalamadım. Eşimle hastahaneye gittik ve spermlerinin sorunlu olduğunu öğrendik. gittiğimiz iki doktorda muayene etti ve iki taraflı varikosel var dedi. SAğ taraf 3.5 mm sol taraf 6.67 mm varikosel varmış. bu kaşıncı derece varikosele girer. Eşim ameliyat arefesi ameliyattan vazgeçti. Doktorların ilgisizliği eşimi korkuttu ve ameliyat için teoman cem kadıoğlu ile görüşeceğini söyledi.

Sperm sayıları şu şekildeydi. Sizce çok kötümüdür. Doktorlar illa ameliyat dedi. Bu sayılarla on yılda ana hamile kalırsın dediler. Acaba bunu ticari kaygılardan mı dediler. Hiç şansımız yok mu?

Likefaksiyon süresi 30 dk
PH 8
Vizkosite normal
Aglütinasyon yok
volum 1
konsantrasyon 51 milyon
total konsantrasyon 102 milyon
motilite %35

PROGRESİF HAREKETLİLİK
Hızlı progresif hareket: %15
yavaş progresif hareket: %15
progresif olmayan %5
HAreketsiz: %65
Yuvarlak hücre (beyaz kan hücresi, germ hücre.......................1*1000000 ML

YIKAMA SONRASI
konsantrasyon 40 milyon
motilite: %75
Hareketlilik

Hızlı progresif hareketlilik %75
yavaş progresif harekt: %0
progresif olmayan: %0

TEst sonuçları bunlar, morfolojiden çok bahsedildiğini duydum, burdaki testte morfoloji hiç geçmiyor. Birde yukarıdaki volum en az 2 oması gerekirken 1 ml geçiyor. Çok önemli midir volum olayı.
Bir konuda birden çok soru sordum. :)

Anlamıyorum ya bu doktorlar nasıl böyle fütursuz olabiliyorlar.
Ne demek ''bu sonuçlarla 10 yılda ancak çocuk sahibi olabilirsiniz''
Kaldı ki sayı probleminiz yok,varikosele rağmen gayet iyi sayınız.
Harekette sıkıntı var o da takviyelerle,ameliyatla düzelebilecek bir durum.
Bizim sayımız hiç 2 milyonu aşmadı mesela,3 ay önce eşim ameliyat oldu,
test yaptırmadık henüz.Ameliyattan önce proxeed plus kullanırken hareket varikosele rağmen,
%50 den %85 'e yükselmişti.
Bu sonuçlarla ameliyattan başka hiç bir tedaviye gerek yok bence.
Takviyeler haricinde yani.Eğer yaşınız müsaitse bekleyin derim.
Takviye uygulayıp,harekette artış olur mu diye gözlemleyin testlerle.
Eğer hala aynı ise hareket sayısı ve gebelik oluşmuyorsa öyle ameliiyatı düşünürsünüz.
Panikle tüp bebek ya da aşılama gibi yardımcı yöntemlere sarılmayın bence.
Doğal yolla olabilme ihtimali üzerine uğraşmak öncelik olmalı.
En son düşüneceğimiz şey olmalı onlar.

doktor olması gerekiyor diyorsa olmalısınız bence.şu anda bile sayı ve hızınız gayet güzel.ameliyat sonrası eminim çok daha güzel olur.ve unutmayın şu bir gerçek ki varikosel spermleri gerçekten olumsuz yönde etkiliyor bozuyor.testinizde morfoloji yazmıyor belki de morfolojisini bozuyordur.her geçen gün vakit kaybı bence bir an önce ameliyat olun.isterseniz bir kaç farklı doktora gidin sonuçları ona göre değerlendirin.ama gerçekten varikosel varsa bugün olmazsa yarın mutlaka bu ameliyatı olmak zorunda çünkü varikosel ilerledikçe ağrı veriyor.

Geçmiş olsun öncelikle. Benim eşimde de 2. derece varikosel var. 3 ay denedik bebek için. Olmayınca doktora gittik. İlk doktorumuz direk ameliyat dedi. Başka bir doktora gittik. Ameliyatı önermediğini söyledi. Her doktorun görüşünün farklı olduğunu da gittiğimiz ikinci doktor söyledi zaten. Gerçektende öyle. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Bizde çok kararsızız. Sizin hız gayet iyi. Bizde ilk testte yüzde 6 ileri hızlı hareketli. normal morfoloji yüzde 2 idi. İkinci testte ileri hızlı hareket 0, normal morfoloji yüzde 6.

Düşünüp karar verecek o kadar çok şey var ki. Ameliyat olsak mı olmasak mı? Tek bir doğru yok. Olsak pişman olur muyuz. Olmasak bebek sahibi olabilir miyiz? Bu değerlerle aşılama yapabileceğimizi söyleyen de var. Aşılama ile şansımızın olmadığını söyleyende. Normal yolla gebelik şansı veren hiç yok.

Soru çok cevap yok.

Geçmiş olsun öncelikle. Benim eşimde de 2. derece varikosel var. 3 ay denedik bebek için. Olmayınca doktora gittik. İlk doktorumuz direk ameliyat dedi. Başka bir doktora gittik. Ameliyatı önermediğini söyledi. Her doktorun görüşünün farklı olduğunu da gittiğimiz ikinci doktor söyledi zaten. Gerçektende öyle. İnsan ne yapacağını şaşırıyor. Bizde çok kararsızız. Sizin hız gayet iyi. Bizde ilk testte yüzde 6 ileri hızlı hareketli. normal morfoloji yüzde 2 idi. İkinci testte ileri hızlı hareket 0, normal morfoloji yüzde 6.

Düşünüp karar verecek o kadar çok şey var ki. Ameliyat olsak mı olmasak mı? Tek bir doğru yok. Olsak pişman olur muyuz. Olmasak bebek sahibi olabilir miyiz? Bu değerlerle aşılama yapabileceğimizi söyleyen de var. Aşılama ile şansımızın olmadığını söyleyende. Normal yolla gebelik şansı veren hiç yok.

Soru çok cevap yok.

Ameliyat olup da pişman olanını hiç duymadım.
Hep söylenen şey zaten''varikosel varsa,belli bir süre korunmadan bebek sahibi de olunmadıysa ameliyat şart''
Varikoseli olup da hamile kalan yok mu var,ama şans tabi.
Yaş sorununuz yoksa 3-5 ay daha bekleyin derim.
Ameliyat nasıl olsa olunur ama gerek kalmadan gelir belki bebiş.
3 ay olmuş daha deneyeli,bence çok erken ameliyatı düşünmek için.

mrb hanımlar 3 yıllık evliyim benim tüplerden biri kapalı eşimdede varikosel var ama kaçıncı derece bilemiyorum eşim ameliyat olmayı kabul etmediği için aşılama denedik 3 aşılamamızda olumsuz oldu ...şimdi eşimi ameliyat olmaya ikna ettim .. eşimde sperm sayısı gayet iyi fakat anomali çok, hızlı hareketli sayısı % 15 buda düşük:( yıkama yapıldığında %70 olabildi ama bu sayıya rağmen 3 aşılamamda tutmadı ...bu durumda ameliyat gerekli diye düşünüyorum

arkadaşlar eğer doktorlar ameliyat diyorsa birkaç doktora danışın tabi ama ameliyat olun eğer ameliyat olmadan hamile kalırsanız bebek büyük ihtimalle düşüyor çünkü sperm sağlıksız oluyor ameliyat olmamak zaman kaybı bence ayrıca olmadığınız takdirde dereceside artacaktır varis gibi düşünün habire damarların genişlediğini şahsi fikrim birkaç doktora görünmeniz ve hepsi aynı şeyi söylüyorsa ameliyat olmanız.Allah yardım etsin

arkadaşlar benim eşim 2,5 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, o dönemde bebek düşünmüyorduk, 1,5 yıldır bebek istiyoruz normal yolla olmuyor, negatif 1 tüp bebek denemesi ve doktora tekrar muayene oldu eşim varikosel yine tekrarlamış... yani onca verdiğimiz emekler boşa gitti tekrar başa döndük... gittiğimiz doktor tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi fakat eşim haklı olarak ben böyle 2-3 yılda bir ameliyat mı olucam diyor????

arkadaşlar benim eşim 2,5 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu, o dönemde bebek düşünmüyorduk, 1,5 yıldır bebek istiyoruz normal yolla olmuyor, negatif 1 tüp bebek denemesi ve doktora tekrar muayene oldu eşim varikosel yine tekrarlamış... yani onca verdiğimiz emekler boşa gitti tekrar başa döndük... gittiğimiz doktor tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi fakat eşim haklı olarak ben böyle 2-3 yılda bir ameliyat mı olucam diyor????

Varikosel konusunda birçok yazı okudum işin uzmanları doğru teknikle yapılan bir varikosel ameliyatının asla tekrarlamayacağını söylüyorlar. Yani varikoseli tekrarladı diye bir şey söz konusu değilmiş. Doğruluğu elbette tartışılır ama 2 yılda bir ameliyat olmakta pek mantıklı değil.

ameliyat eden doktorumuz öyle sıradan bir doktor değildi arkadaşım tıp fakültesinde prof. üstelik bu doktor için insanlar başka şehirlerden geliyor, çok iyi araştırdık doktorumuzu ve mikrocerrahi ile ameliyat oldu eşim walla ne yapıcaz bilmiyorum 2,5 yılda tekrar en kötü seviyeye gelen varikosel!!! Allah hepimizin yardımcısı olsun...

slm cnm öncelikle geçmiş olsun,Allah şifanızı versin. Benim merak ettiğim eşinin hangi doktora ameliyat olduğu. Benim eşimde yeni ameliyat oldu.Cevaplarsan sevinirim...

Bence bir dakika bile düşünmeyin. Benim eşim de 4 ay önce ameliyat oldu. Sayısı 25.000.000'dan 147.000.000'a toplam hareketlisi ise % 15'tan % 48'e çıktı.

Back