Eskişehir'li arkadaşlar acil yardım :)

Sana güzel bir tur için öneriler vereceğim şimdi;

Eskişehir soğuk bir kenttir öncelikle kendinizi bunu hazırlayın ve kalın giyinip gelin :)

Tren garından çıktınız, şanslısınız ki gardan çıkıp sola doğru dümdüz yürürseniz 2 dk da şehir merkezine çıkıyorsunuz. Orada yol çalışması olan yere gelince sağ tarafa dönün ; işte gününüzü geçireceğiniz yer burası.Şimdi buradan itibaren gidebileceğiniz yerleri yönleri ile anlatılıyorum varsayın ki şuan bulunduğunuz nokta A noktası

Eger ordan(A noktasından) 1 sokak yukarı çıkarsanız barlar sokağını göreceksiniz akşam saatlerinde buraya gelip oturabileceğiniz bir sürü mekan var.

A noktasından sağ tarafa doğru giderseniz "Acıktım" var orada karnınızı doyurabilirsiniz güzel bir mekandır. Yine oradan dümdüz gitmeye devam ederseniz Doktorlar Caddesi'ni oradan bir sokak aşağı saparsanız da Adalar'ı göreceksiniz burası Porsuk nehrinin şehrin merkezinden geçtiği noktadır ve bence atmosferi çok romantiktir. Orada onlarca kafe var istediğinize oturabilirsiniz buradaki kafelerin fiyatları diğer şehirlere göre oldukça uygundur.

Eskişehir bilirsin belki çiğböreğiyle ünlüdür, en iyi çiğböreği de Papağan'da yersin. Papağan Hamamyolundadır. Doktorlardan hata gardan bile yürüyerek hamamyoluna gidebilirsin sadece burada anlatmam karışık olacağından şehirde gördüğün birine sormanı öneririm. İnsanlarımız yardımcı olma konusunda oldukça iyidir övünmek gibi olmasın :) Hamamyolunda çiğbörek yedikten sonra bence gidilmesi gereken yer Odunpazarı Evleri. Bu evler restore edilmiş 1900'lerden kalma evlerdir ve bu evlerin etrafında gezebşleceğin müze, çay evi, mantıcı gibi birçok yer vardır.

Buraya kadar gittiğin her yere yürüyerek gidebilirsin yukarıda saydığım yerler için asla taksiye falan binme Eskişehir'de taksi çok pahalıdır ama bazı yerler var ki yürümeye ciğer dayanmaz onları da sayayım.
Odunpazarının yukarısında Şelale Park var mesela oraya da yürüyebilirsin ama ben soğukta yürümeni tavsiye etmem. Şelale Park'da yapay bir şelale var ve kuş bakışı şehri izleyebileceğin 1 restoran 1 de kafe var.

Sazova gençlik parkı da minibüsle gidilebilecek yerlerden. Orada da Disneyland gibi bir ortam yaratmaya çalışmışlar şuan nasıldır bilemiyorum ben 3 yıldır gitmedim ama gidip orada fotoğraf çektiren çok :)

Bunun dışında Eskişehir Otobüs Terminali tarafına tramvayla gidersen orada da Büyükşehir Belediyesinin yaptığı park var hani şu Eskişehir'e yapay deniz yapmışlar diyorlardı ya işte o park.
Yine aklıma birşey gelirse yazarım eklerim. Mutlu ve romantik bir şehir turu dilerim canım :)

Back