Eşkina Balığı Taşı

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
118
Ankara
Kızlar merhaba
Anneciğimin böbrek taşı var . Zamanında ameliyat olmuştu ama tekrarlamış tekrar . Arada kontrole gidiyor şimdilik rahatsızlık vermiyor .
Az önce babamın bir arkadaşı '' Eşkina taşı''ndan bahsetti . Eşkina balığının kafasındaki taşı suya koyup içmiş ve böbreğinin taşı erimiş .
İnternetten biraz araştırdım . İlk başka para tuzağıdır falan diye düşündüm ama 2o-25 lira gibi bir fiyata satılıyor . Çok pahalı bir taş değil.
Kendi kullanan , yakınlarından kullandığını bilen biri varsa bize bir bilgi verir misiniz:)

ilk defa duyuyorum.

gerçekten kullanan varsa yardımcı olsun.

beni de ilgilendiren bir konuymuş..

iyiki de açmışsın.

Evet ben duydum eşkina başığının kafasının arkasında bulunan bişey eşkina gözüde deniliyo. Balıkçılarda bulabilirsin çevremde yapan çok oldu bünyeye göre değişiyo ama yüzde seksen düşürüyo.

Aaa bunu duyduğum çok iyi oldu . Zararı falan varmıymış peki ? Doktorlar neden hiç söylemiyorlar

Valla yapanlarda bi zarar görmedim alternatif tıp sanırım benim eşimin kuzeni geçen ay böbrek taşından öldü öldü dirildi ona doktor bi dene bakalım demiş suda eritiliyo çok sert bişey bayağı zor eriyo.

Peki balıkçılarda bulunur demişsin ama biz anlamayız diye başka bir şeyi itelemesinler . Ankara'da yaşıyorum . Belki güvenilir ulaşabileceğimiz bir yer biliyorsundur

güneeeeşşşşş!!!!!

az önce doktor arkadaşımı arayıp sordum ve bana verdiği cevap

" ahh tatlım öyle olsa kimsede böbrek taşı kalmazdı" oldu.

Ben istanbuldayım burda büyük balık pazarlarına gittin mi veriyolar böle ufak kristalimsi bi taş beyaz. Tırnak gibi bişi internette yaz görsellerden bak gösteriliyo. Kandırmazlar canım:) sokaktan taş alıp vercek halleri yok ya :) ankarada büyük balık pazarları varsa o yerlerde bulabilirsin resmine bak internetten anlarsın aldığında zaten.

Zaten kesin düşürecek diye bişi yok alternatif tıpta olan birşey bu nasıl hastalıklara bitkisel çözüm getirilmeye çalışılıyorsa buda o işte. Eşimin kuzeninin doktoruda dene bakalım demiş bende öle birşey duydum demiş. Her doktor aynı kanıda değil demekki tabi kullanıp kullanmamak sizin insiyatifinize kalmış sizde bi doktornuza danışın isterseniz.

ben iki kere kullandım şahsen kendim bizzat sonuç artık taş yok :128:
ilk kullandığımda taşları limon suyuna koyup sabahları birer yemek kaşığı içmiştim ama pek memnun kalmadım. 5.6 ay sonra çok sancılarım olmaya başlamıştı bu sefer 4 tane taşı ezip yani biraz kırdırıp çok sert bu taşlar bir bardak limon suyuna akşamdan koydum arada bir karıştırdım erisin diye sonra sabah kalkınca aç karnına hepsini içtim bi iki saat bişey yemiyeceksin içmeyeceksin sonra bol su içiçeksin.bana böyle tarif ettiler işe yarada kimisinde taşı eritip döküyormuş kimisindede düşürüyormuş benim ki eridi sanırım dr gitttiğimde çıkmadı taş
biz taşı balıkçıdan aldık balığı alınca taşıda içinden çıkarıp vermişlerdi babama hatta birini migrostan almıştık bu balığın belli bi zamanı varmı balıkcılarda bilmem ama biz kolay bulmuştuk
annene acil şifalar zor ağrı çekmek.
bu arada ben bol bol da kızılcık suyu içmiştim onunda etkisi oldu sanırım özellikle ağrısı olduğunda rahatlatıyor insanı şiddetle tavsiye ederim ağrı olduğunda kızılcık kompostosu

Canım eşimde vardı taş ölüyordu ağrıdan geceleri falan biz yaptık bunu ve taş 1 ay sonra düştü :)
Bir bardak dolusu limon bir iki kaşık hakiki zeytin yağını koyuyorsun içine 4-5 adet taşı at iki gün boyunca git gel karıştır. Sonra o taşlar kayboluyo, 3 sabah aç karnına bir bardağı bölün içsin annen inşallah şifa bulur :)
Geçmiş olsun...
Siz bir kaç kez deneyebilirsiniz bizim taşlar ufaktı. 3 yıldır da maşallah tekrarlamadı

güneşş deneyince sen de yazar mısın.

ben mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum ve istesem de balıkçı bulup alamam onu.

ancak yaza bulurum.

kuzenım onu içti ve farkında bıle olmadan tas dusmus ben ıse kırdırmıştım ve cok buyuk acılar cekmıstım

benim teyzemde kullandı o taşı:26: tam olarak etki etti mi bilemiyorum çünkü kırdırmıştı sonradan:44:balık hallerinde satılıyor üzerine liman falan sıkılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…