Eskiden oynadığım bir oyun

Yokuspokus

Nope thanks
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
18.150
76.560
598
Selam hanımlar;

Konu için bi yerler aradım taradım ama hiçbir yere uyduramayınca buraya açmaya karar verdim.
Vaktinde sıkılıp bunaldığımda sardığım birkaç bulmacalı oyun vardı, kafa dağıtmak için oynardım, sıfır stres birkaç oyun.

Şu ara aklıma düştü; "Neydi adı ya hatırla hadi" derken buldum. Little Alchemy, direkt çevirisiyle "Küçük simya"
Bir çeşit online element bulma, dünya inşa etme oyunu, küçük esprileri de içinde barındıran. İngilizce olduğu için de kelime öğrenmeniz/hatırlamanız için de ekstra faydalı oluyor.

Kardeşime gösterdim "Bak ben bu oyunu oynardım" diye, burun kıvırdı, bi bakim dedi ve şu an fena sarmış halde. Konu olarak neden açıyorum; tavsiye etmek istedim sadece, çocuğunuzla beraber sıkılmadan oynayabileceğiniz eğitici-eğlenceli bir oyun, beyin jimnastiği, stres atmanın da güzel bir yolu.
Boş bir oyun da değil yani öyle.

Online olarak kendi sayfasından oynanıyor: https://littlealchemy.com/
İkincisi de çıkmış ve app haline de getirilmiş sanırım.

@Mune oyun linki (Ücretsiz, sadece adres zaten) paylaşmak kural dışı mıdır bilmiyorum, seni de etiketleyeyim dedim.

Biraz anlatayım hatta oyunu; şu an 580 şeyden, 542sini bulmuş haldeyim, kalan 38i için kıvranıyorum :KK70:

Oyun size başta 4 elementi veriyor sadece:

Air/Hava
Earth/Toprak(Dünya)
Fire/Ateş
Water/Su

Bu dördünün kombinasyonları ile başlıyorsunuz ve şu an drone, roket, internet filan bulmuş haldeyim :KK70:

Örnek vereyim:
water + air diyorsunuz, üst üste getiriyorsunuz, yağmuru buluyorsunuz.
Rain + earth diyorsunuz, bitkiyi bulmuşsunuz.
Volkan patlamaları, taşlar, kumlar, zamanı bulma, elektriği, hayatı falan filan... Böyle gidiyor. :)

Başlangıç:

ll.webp

Şu anki durum:

ss.webp

Konuyu açıp gidip yorumları görmemişim. :))
Biraz üste çıkarayım, görmeyenler de görsün, oynamak isteyenler oynasın.
Çok az şey kaldı hala bulamadığım; ne eksik kaldı ya diyorum, Tardis bile çıkmış, daha ne :D

Konuyu açıp gidip yorumları görmemişim. :))
Biraz üste çıkarayım, görmeyenler de görsün, oynamak isteyenler oynasın.
Çok az şey kaldı hala bulamadığım; ne eksik kaldı ya diyorum, Tardis bile çıkmış, daha ne :KK70:
8 yaşındaki kızım ablaya tesekkur et ve "Teşekkür ederim böyle bir oyunu anneme söylediğin icin" dememi istedi. Teşekkürler acaip sardık kızımla oyuna.

yazdım ya direk oyuna başladık ve daha yeni kalktım birakamadim:KK70: kızım da anne sıkıldıysan git biraz ben oynayım dedi ama ben sıkılmadan oynadim ve kovuldum:confused::confused:

:D
Biz de sarınca yarışa girmiştik "Bunu buldun mu?" "Ohhoo o neymiş, sen bunu buldun mu?" "Aa nasıl buldun" filan :))

Back
X