Eski starlar

Jean Harlow (d.3 Mart 1911 Kansas City, Missouri - ö. 7 Haziran 1937 Los Angeles), ABD'li sinema oyuncusu . Gerçek adı Herlean Carpenter'dır.

1928'de komedi filmlerinde küçük rollerle sinemaya adım attı. Ünlü işadamı ve film yapımcısı Howard Hughes'un film şirketi adına çevirdiği Hell's Angels (Cehennem Melekleri - 1930) ile yıldızı parladı. Gerek dram, gerekse komedi filmlerinde oyunculuk yeteneğinin yanı sıra güzel fiziği, platin rengi saçlarıyla döneminin cinsellik simgelerinden biri oldu. Özellikle Clark Gable ile çevirdiği filmler büyük iş yaptı.

Genç yaşta böbrek yetmezliği sonucu ölünce, Hollywood'un efsane adları arasına girdi. Irving Shulman'ın 1964'te kaleme aldığı Harlow adlı özyaşam öyküsünün sinema uyarlamasında (1965), Caroll Baker tarafından canlandırıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:

Mary Pickford, asıl adı Gladys Mary Smith (d. 9 Nisan 1893 - ö. 28 Mayıs 1979), Kanada asıllı ABD'li sinema oyuncusu. ılk film yıldızlarından biri olmuş, sessiz sinema döneminde Amerika'nın sevgilisi olarak adlandırılmış ve sinema yaşamının doruğunda ABD'nin en ünlü ve en zengin kadınları arasında yer almıştır.

Shirley Jane Temple evlendikten sonra Shirley Temple Black (23 Nisan 1928, Santa Monica, Kaliforniya, Amerika Birleşik Devletleri), 1930'ların dünyaca ünlü ABD'li çocuk yıldızı. Yedi yaşındayken rol aldığı duygusal müzikaller Hollywood'un en çok iş yapan filmleri olmuştur.

Oscar ödülü almaya hak kazanmış en küçük oyuncudur.

Çok güzel bir topik!..
Ellerine sağlık okypete bende senin gibi hayranıyım eski starların bir kaç yıl evvel hayatlarını araştırıp durdum, Büyüleyici derecede güzel olmaları.. çalkantılı aşkları hayatları, intiharları.. beni hep cezbetmiştir..

Bende Ava Gardner ı tek geçerim işyerinde pc imde masaüstü resim olarak epey endam etmiştir o nasıl güzellik Yarabbim opuyorumnanaktan

Rita Haywortun da Gilda daki eldiven çıkarma sahnesi enfes kendi de Gilda rolünde bir enfes zemuszemus

Grace Kelly Audrey Hepburn da çok büyülü naif güzellikleri varmış... Grace Kelly Prensesler kadar güzelmiş gerçekten prenseslik çok yakışmıştı ama erkenden gitmiş:sinifsinif:

Lauren Bacall ıda çok beğenirim, çok güzelmiş.. yaşlı halini bir filmde görmüştüm yıllar güzelliğinden çok şey çalmış...

O dönemin erkek starları kadın starların gölgesinde kalıyor bana göre, James Dean, Carry Grant, Alain Delon :kedi:
bir de Aids ten ölen gay bir oyuncu vardı çok yakışıklıydı eski flmlerde favorimdi hatta gay olduğunu öğrendiğimde üzülmüştüm:1no2: sen kaynağını bulmuşken resimlerini eklersen sevinirim kaydirigubbakcemile5

teşekkürler güzel sözlerin için...o sanatçı rock hudson. onunda resimlerini koyacağım....

çoook teşekkürler ricamı kırmayıp eklediğin için.sissi filmiyle hayran oldum rommy schneider a.ne zarafet yarabbim.puyorumnanaktan

Betty Grable’

]St. Louis Mıssouri’de doğan Betty Grable’ın gerçek adı, Ruth Elizabeth Grable’dır. Annesi tarafından bir star olması konusunda çok küçük yaşlarda yönlendirilen Ruth, 3 yaşında dans okuluna başladı. Daha sonra adını Betty’ye çeviren sanatçı, yıllarca dans ve bale eğitimi gördü. 13 yaşına geldiğinde star olma hayalleriyle Hollywood’un yolunu tuttu. Annesi Lillian, kızının yaşını büyük göstererek, birçok filmde ufak tefek roller almasını sağladı. 1932’de RKO Stüdyosuyla anlaştı. Önemli rollerinden biri de 1936’da çekilen College Swing’deki idi. 1934’de By Your Leave’de önemli bir rol üstlendi. Bir dönemin çocuk yıldızı Jackie Coogan’la evlenen Betty, bu evliliği 1940 yılına kadar sürdürdü. Aynı yıl “Down Argentina Way”da rol alınca gerçek hayran kitlesini oluşturmaya başladı. 1943’de rol aldığı “Coney ısland” ve “Sweet Rosie O’Grady” komedileri ününü pekiştirdi. Müzikallere olan ilginin inişe geçtiği 50’li yılların ortasına kadar popülaritesini sürdürdü. Son filmi “How To Be Very Very Popular” 1955’te gösterime girdi. 1965’de 22 yıllık eşi Harry James’ten ayrıldı. 5 Temmuz 1973’de, Kaliforniya’da, kanserden öldü.

Rock Hudson, (d. 17 Kasım 1925 – ö. 2 Ekim 1985). ABD'li film ve televizyon oyuncusu. 1950 ve 1960'lı yılların romantik karakteri olarak tanındı. Yaklaşık 70 filmde ve pek çok televizyon dizisinde rol aldı. Hollywood yıldızları içinde AIDS'den ölen (59 yaşında) ilk oyunculardan biridir.

Laurence Kerr Olivier, Baron Olivier, (Liyakat Nişanı) (d. 22 Mayıs 1907 - ö. 11 Temmuz 1989) Oscar, Altın Küre, BAFTA ve dört Emmy ödüllü ıngiliz tiyatro ve sinema yönetmeni, oyuncusu ve yapımcısı. Birçok kişi tarafından Anglofon dünyada, 20. yüzyılın en büyük oyuncusu olarak kabul edilmektedir.[1]

eşi vivien leigh ile...

Olivier'in kariyeri hem tiyatroda hem de sinemada oldukça üretken onlarca yıla yayılmıştır. ıki alanda da Shakespeare'in Othello'sundan Vahşi Koşu'daki Nazi dişçisine ve Onikinci Gece'deki Sir Toby Belch'e kadar birçok farklı rol oynamıştır. Kilisede görevli bir babanın oğlu olan ve şöhreti Londra West End'deki profesyonel tiyatro sahnelerinde bulan Olivier, Shakespeare uzmanı olmayı kafasına koydu ve ozanın 20. yüzyılda başı çeken yorumcularından biri oldu. Daha sonraki yıllarda, Olivier ikinci karısı Vivien Leigh'ı terk etmenin suçluluğu altında ezilerek kendini işine adadı.[2] Olivier 120'den fazla tiyatro oyununda rol aldı. Bunlardan bazıları: Macbeth, Romeo ve Juliet, Hamlet, Othello ve Vanya Dayı. Yaklaşık 60 filmde rol aldı: William Wyler'ın Uğultulu Tepeler, Alfred Hitchcock'un Rebecca, Stanley Kubrick'in Spartaküs, Otto Preminger'in Bunny Lake is Missing, Richard Attenborough'nın Oh! What a Lovely War, Joseph L. Mankiewicz'in Sleuth, John Schlesinger'in Vahşi Koşu ve kendisinin Hamlet filmleri gibi.

1999'da, Amerikan Film Enstitüsü Olivier'i 100 Yıl 100 Yıldız - En ıyi Erkek Yıldızlar listesinde 14. sıraya koydu.

Rudolph Valentino: Ünlü bir sinema aktörüdür. Asıl adı, Podolpo d'Antogualla'dır. ıtalya'nın, Castellanete şehrinde doğdu(1895), fakir bir ailenin çocuğuydu, genç yaşında iş bulmak için Amerika'ya gitti (1913). O sıralarda sinema sektörü henüz gelişme devrindeydi. Valentino'nun sinema alemine girmesi pek zor olmadı, oynadığı filmlerde kısa zamanda tanındı. Adı, birkaç yıl içinde Amerika sınırları dışında da duyuldu. Romantik rollerde sağladığı başarıları, kadınlar arasında fazla tutulmasına sebep oluyordu. Üstüste oynadığı filmlerden epey para kazandı. Amerikan sinemacılığının en gözde aktörü oldu. Genç yaşta, bir gazeteciyle yaptığı kavgada apandistinin patlaması sonunda öldü (1926). Stüdyo tarafından hazırlanan şahane bir cenaze töreniyle gömüldü.

]

Tyrone Power
amerikalı sinema oyuncusu(1914-1958) jesse james filmiyle tanınır. amerikalı sinema oyuncusu linda christian'la evlenmiştir. italyan şarkıcı romina power'in babasıdır.

insanlar yaşadıkça filminden bir sahne. en sevdiğim filmlerden biridir o dönemlerin.. ve müziği.. muhteşemdir.

Montgomery Clift (17 Ekim 1920, Omaha, Nebraska - 23 Temmuz 1966, New York, ABD), duyarlı ve romantik tipler yaratarak sinemanın ünlüleri arasına giren sinema oyuncusu.

]On dört yaşında sahneye çıktı.Broadway'de gitgide daha önemli rollerde gözüktü ve adını duyurdu.Film önerilerini bir süre geri çevirdikten sonra 1947'de Fred Zinnemann'ın yönettiği The Search (Arayış) filmiyle sinemaya başladı ve bu rolüyle Oscar'a aday gösterildi. Rollerine kattığı yoğun psikolojik havayla ve çizdiği sorunlu, duygusal genç tipiyle kısa zamanda sinemanın aranan oyuncularından oldu. Howard Hawks'ın Red River'ı (1948; Kanlı Nehir), George Stevens'ın A Place in the Sun 'ı (1951;ınsanlık Suçu), Alfred Hitchcock'un I Confess 'i (1952; ıtiraf Ediyorum), gene Zinnemann'ın From Here to Eternity'si (1953; ınsanlar Yaşadıkça) oyunculuk yeteneğini gösterdiği filmlerdi.

Fırtınalı bir özel yaşamı olan Clift'in alkol ve uyuşturucu düşkünlüğüne ilişkin söylentiler 1957'de Raintree Country'nin (Hayat Ağacı) çekimi sırasında geçirdiği otomobil kazasından sonra yoğunlaştı. Parçalanan yüzü estetik ameliyatlarla düzeltilmeye çalışıldıysa da, eski bakışlarını yitirdi ve orta yaşlı erkek rollerinde oynamaya başladı.Setlerde dikkatini toplamakta güçlük çekmesine karşın Elia Kazan'ın Wild River (1960; Vahşi Nehir), John Huston'ın The Misfis (1961; Uygunsuzlar) ve Freud (1962; Gizli Hakikatler) filmlerinde başarılı oldu.Kırk altı yaşında geçirdiği bir kalp krizi sonucunda öldü.

Çok zevkli bir topik oldu okypetecim.zevkle takip ediyorum.bu kadınlar gerçekten çok güzel.hele Marlıyn monreo bayılırım.bunlara bakarken geçmişe gidiyorum sanki.bende çok severim bu filmleri.kaydirigubbakcemile5

Çok zevkli bir topik oldu okypetecim.zevkle takip ediyorum.bu kadınlar gerçekten çok güzel.hele Marlıyn monreo bayılırım.bunlara bakarken geçmişe gidiyorum sanki.bende çok severim bu filmleri.kaydirigubbakcemile5

teşekkürler canım... bende öyle.o eski filmleri tvden izledim. siyah beyaz filmlerdi çoğu. onların tadı bir başkaydı. o starlarında.. valla daha aklıma gelen star oldukça resimlerini koyacağım. var daha hatta.. yavaş yavaş koyuyorum resimlerini...

bu kadını çok güzel bulurum.o yüzden biraz fazla resim koydum

Virna Lisi (d. 8 Eylül 1937 - ) ödüllü ıtalyan aktrist.

1953 yılında Henüz 16 yaşındayken başladığı sinemada 2000'li yılların sonuna kadar 100'ün üzerinde filmde rol aldı. 1960'lardan başlayarak birçok uluslararası filmde de rol aldı. ıtalyan Tanrıça olarak da anılan bu sarışın güzel aktrist, sinemaya önce fiziği nedeniyle kabul edilen, ancak uzun kariyerleri boyunca zamanla yeteneklerini de ispatlamış kalabalık bir grup kadın oyuncudan sadece birisidir.[1]

[

Gary Cooper, (d. 7 Mayıs 1901 - ö. 13 Mayıs 1961) ABDli sinema oyuncusudur. ıki kez Oskar ödülünü kazanan ve yüzden fazla filmde rol alan Cooper, 1920'lerde başladığı oyunculuğu ölümüne dek devam ettirmiş; rahat ve gösterişsiz oyunculuk stiliyle ünlenmiştir.

Asıl adı Frank James Cooper olan oyuncu, En iyi erkek oyuncu dalında beş kez oskara aday gösterilmiş, Sergeant York ve High Noon filmleri ile bu ödülü iki defa kazanmıştır. Aynı zamanda Cooper'a 1961 yılında Akademi Onur Ödülü verilmiştir. Amerikan Film Enstitüsü, 1999 yılında oluşturduğu 100 Yılın En Büyük Aktörleri listesinde Gary Cooper'ı 11. sırada göstermiştir. [1]

Cooper yakalandığı kanser nedeniyle 1961 yılında yaşamını yitirdi.

uyyyyyy uyyyakannehir :jeyyar:

Casablanca (1942) -ingrid bergmanla..

eşi lauren bacall ve oğluyla.

Humphrey Bogart, tam adı Humphrey DeForest Bogart (d. 25 Aralık 1899 - ö. 14 Ocak 1957), yarattığı sert adam tipiyle sinema tarihinde kalıcı bir iz bırakmış ABD'li oyuncu.

1940'ların ve 1950'lerin en yüksek gelirini sağlayan filmlerinde, duygularını belli etmeyen bir yüzün gerisinde idealist bir yan gizleyen, bireyci, serüvenci portreler çizmiştir. Özel yaşamında da tepeden bakan ve yalnızlığı seven görünümüyle Hollywood alışkanlıklarına çok az ödün vermiş, Amerikan sinemasında çığır açan bir kahraman olmuştur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…