Eski starlar

touchevil.jpg

adszxyl.png

janetleighpyschoscream.jpg

meşhur duş sahnesi. psyho filminin...

Janet Leigh, (d. 6 Temmuz 1927 - ö. 3 Ekim 2004) Amerikalı oyuncu. Alfred Hitchcok' un 1960 yılında çektiği Sapık (Psycho) filmindeki rolüyle tanınır

Son düzenleyen: Moderatör:
adszrgh.png

claudette.jpg

claudette colbert

it happened one night adlı filmle oscar kazanmış olan 1905 doğumlu oyuncu.

9531461gal.jpg

adszfkf.png

1931 fransa doğumlu abd'li sinema oyuncusu ve dansçı. önemli filmleri: an american in paris, gigi, fanny, lili, the l-shaped room

okypete canımçok güzel bir topik azırlamışsın .ellerine sağlık.ben eski sanatçıları daha bi başka seviyorum.vivien leigh ve rommy schneider ı çok severim.birde monako prensesi grace i .ama rommy nin resmini göremedim.eklersen çok sevinirim.burası arşiv gibi olmuş çünkü .onun eksik kalmasını istemem.:yerimsenibenopuyorumnanaktan

okypete canımçok güzel bir topik azırlamışsın .ellerine sağlık.ben eski sanatçıları daha bi başka seviyorum.vivien leigh ve rommy schneider ı çok severim.birde monako prensesi grace i .ama rommy nin resmini göremedim.eklersen çok sevinirim.burası arşiv gibi olmuş çünkü .onun eksik kalmasını istemem.:yerimsenibenopuyorumnanaktan

teşekkürler canım.. koyayım o zaman romynin resimlerinide....

romyschneiderintro.jpg
mb8db156db926ac3d06a8bb.jpg

2005461609422012.jpg

romyschneider.jpg

[

sissibig.jpg

romy schneider
özellikle sissi filmleriyle tanıdığımız, çok fazla filmde rol almış, güzelliğiyle dünya çapında ün yapmış ancak genç yaşta ölmüş avusturyalı aktrist
hüzünlü güzel bir yüzü vardır.

sophialorenh.jpg
sophialorenyoungold.jpg

sophialoreno.jpg
eisenstaedtalfredsophia.jpg

0df9eb5366abf9b9landing.jpg
22420091042712087.jpg

Sofia Villani Scicolone (d. 20 Eylül 1934, Roma), Akademi ödülü sahibi ıtalyan sinema oyuncusu.

Piyano öğretmeni olan annesi Romilda Villani ve mühendis babası Riccardo Scicolone'nin evlilik dışı çocuğu olarak Roma'da dünyaya geldi. Napoli yakınlarında Pozzuoli’de büyüdü. Variety Lights (1950), Quo Vadis (1951), ve Aida (1953) gibi filmlerde aldığı önemsiz rollerden sonra, kendinden 22 yaş büyük olan, yönetmen Carlo Ponti ile tanıştı ve 17 Eylül 1957'de evlendi. Ponti ile, Carlo Ponti Jr., ve Edoardo Ponti adlarında iki erkek çocukları oldu.

Sofia Scicolone daha sonraları adını Sophia Loren olarak değiştirdi ve dolgun fiziğini ön plana çıkaran filmlerde oynadı. Hatta Two Nights with Cleopatra ve It's Him, Yes! Yes! fimlerinde üstsüz göründü. Ancak kamera karşısında çıplak olarak oynarken pek de rahat hissetmediğini ifade etti. Oyunculuk yaşamı Vittorio De Sica ve Marcello Mastroianni ile 1954'te tanışmalarından sonra hızla parladı. 1950'lerin sonlarına doğru, Frank Sinatra ve Cary Grant ile başrollerini paylaştığı Boy on a Dolphin ve The Pride and the Passion adlı filmlerle Hollywood'da yıldızı yükselmeye başladı. Cary Grant, yazar Betsy Drake ile birlikte olmasına ve Sophia Loren'in de Carlo Ponti'ye olan sadakatini bilmesine rağmen, Sophia'ya derin bir aşk besliyordu ve evlenme teklifinde dahi bulunmuştu. Loren'in de bu aşka kayıtsız olmadığı biliniyordu.

1961'de Ciociara, La ("Two Women") filmindeki rolüyle Akademi Ödülü aldı. 1960’lı yıllarda, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot ve Jane Fonda ile yarışan bir seks sembolü haline geldi. Cary Grant’ın yakın arkadaşı oldu. Daha sonraki yıllarda çevirdiği, The Cassandra Crossing (1976), Una Giornata Particolare (1977) ve Prêt-à-Porter (1994) gibi filmlerle saygınlığını arttırdı. Pekçok filminin yapımcısı, kocası Ponti idi. Çoğu filminde başrolleri Marcello Mastroianni ile paylaştı.

2007'de 72 yaşında Pirelli takvimi için poz vermiştir. [1]

29587973632af7f6b70c.jpg
merleoberon.jpg

cn00025075large.jpg

Merle Oberon (d. 19 Şubat, 1911- ö. 23 Kasım, 1979), film oyuncusu. Asıl adı Estelle Merle O'Brien Thompson.

Hayatının ilk yılları [değiştir]Oberon Bombay, Hindistan'da doğdu (şimdiki Mumbai). Annesi Charlotte, Sri Lanka'lı bir ıngiliz hemşireydi. Babası Arthur, ıngiliz demiryolu mühendisiydi. Merle annesinin ikinci çocuğuydu..

romyschneiderintro.jpg

romyschneider.jpg

[

sissibig.jpg

romy schneider
özellikle sissi filmleriyle tanıdığımız, çok fazla filmde rol almış, güzelliğiyle dünya çapında ün yapmış ancak genç yaşta ölmüş avusturyalı aktrist

bu sisi serisini bende çok sevmiştim ne zaman yayınlansa her defasında seyrederdim opuyorumnanaktan

romyschneiderintro.jpg

romyschneider.jpg

[

sissibig.jpg

romy schneider

isde bu kadinin hayraniydim
sissi cok seker sempatik duru bir güzellik
hep bunun gibi olmak isterdimkaydirigubbakcemile3
:jeyyar:neyim eksikki fazlam var eksigim yok:jeyyar:
alkisalkisalkisay harikasin yaalkisalkisalkissen ekledikce bakasim geliyo inan emegine saglik
ŞenizŞenizŞeniz

500fullcarolelombard.jpg

carolelombard320x240.jpg

lombardcarole2.jpg

carole lombard
amerikalı kadın sinema sanatçısı.clark gable ile büyük bir aşk yaşamış ve bir uçak kazasıyla hayatını kaybetmiş.to be or not to be,mr. and mrs. smith oynadığı filmlerdendir.

bunlar kadınsa ben neyim yaa mafoldumben

31812862961f7203ff2a.jpg

reynoldsd1962.jpg

Debbie Reynolds (Asıl adıyla Mary Frances "Debbie" Reynolds) (d. 1 Nisan 1932 )Amerikalı oyuncu, dansçı ve şarkıcıdır.

Lisede öğrenci olduğu dönemde Miss Burbank güzellik yarışmasında birinci olur ve Warner Bros ile ilk anlaşmasını imzalar.

Genellikle müzikal filmlerde yer alır. Bütün zamanların en iyi müzikali seçilen "Singin' in the Rain"'de (Yağmurda Dans) Gene Kelly ile başrolü paylaşır. 1950'lerde plakları ve şarkılarıyla popüler olur.1950'de çekilen "Two Weeks With Love" filminde Carleton Carpenter ile düet yapar. "Aba Daba Honeymoon" isimli şarkısı 1951 yılının en çok dinlenen 3 şarkısından biridir. "Tammy" isimli şarkısı da 1950'lerde hit yapmıştır.

1950'lerde birçok filmin başrolünde oynar. Bundle of Joy (1956)isimli filmde ilk eşi Eddie Fisher ile birlikte "Tammy and the Bachelor" isimli filmde ise Leslie Nielsen ile rol oynar. "The Unsinkable Molly Brown" (1964)adlı filmle Oskara aday gösterilir ancak "Mary Poppins" ile Julie Andrews Oskara layık görülür.

1970'lerde TV şovunda sigara reklamına yer vermesi NBC (National Broadcasting Company) tarafından hoş karşılanmaz ve NBC şovu iptal eder. Debbie Reynolds bunu "Kariyerinin en büyük hatası" olarak nitelendirir.

Hala TV ve film çalışmalarını sürdürmektedir.

Oyuncu, senarist ve roman yazarı Carrie Fisher'in annesidir.

ritahayworthc.jpg

adszzkt.png

ritahayworthx750.jpg

kızıl saçlı ilahe. meşhur gilda.. rita hayworth

Rita Hayworth

Tonight and Every Night isimli filmde (1945)

Doğum adı Margarita Carmen Cansino
Diğer adları
Doğum tarihi 17 Ekim 1918
Doğum yeri Brooklyn, New York,
ABD
Ölüm tarihi 14 Mayıs 1987
Ölüm yeri New York,

Rita Hayworth, asıl adıyla "Margarita Carmen Cansino, 17 Ekim 1918 ve 14 Mayıs 1987 tarihleri arasında yaşamış ABDli sinema oyuncusudur.

"Gilda" karakterine can veren Rita Hayworth 17 Ekim 1918’de ıspanyol asıllı bir babanın ve Amerikalı dansçı bir annenin çocuğu olarak ABD'nin New York kentinde doğmuştur. 1946 yılında rol aldığı Gilda filmi Rita Hayworth’un kariyerinin zirvesi oldu. Gilda'dan sonra kazandığı şöhreti iyi değerlendiren ve rol aldığı filmlerle ününe ün katan Hayworth, 1953’te rol aldığı Salome'dan sonra sinemadan uzak kaldı. 70’li yılların sonunda yakalandığı Alzheimer nedeniyle sinemadan koptu.

Hayworth, 14 Mayıs 1987’de doğum yeri New York’ta hayata veda etti

tamam işte..
işte kızıl, işte ben.
aynıyız..hihoyyyt

benim dipten azıcık kahvelerle bi kaç tel beyaz çıktı ama olsun..
hık demişim burnundan düşmüşüm..:sm_cool:

Back