Merhaba yasinizi yasadiginiz bolgeyi mesleginizi hayattaki amaclarinzi belirtmemissiniz bunlari belirtirseniz daha yardimci olurlar size burda.
Benim kişisel görüşüm;
1. Eğer meslek sahibiyseniz ve geliriniz iyi düzeydeyse uzun süreli pilatese gitmek, aynı kuaför salonuna sık sık uğramak, belli başlı butiklerden alışveris yapmak sürekli aynı güzellik salonuna ugramak, bulundugunuz bolgede kadın kuluplerine ve etkinliklerine katilmak (okuma kulupleri, tiyatro kulupleri, kadınlar kosuyor, kadinlar bisiklete biniyor vs. etkinlikleri) her ne kadar su donemde kısıtlı olsa da bir miktar cevreniz olmasini sağlayacaktır. Şu dönemde online kuluplere de katılabilirsiniz.
2. Calismiyorsaniz ve maddi durumunuz yetersizse su donemde ucretsiz sosyallesmek zor. Bunun yerine bu donemi kendinizi gelistirmek icin kullanabilirsiniz. Yeni bir dil öğrenmek, yeni bir hobiye baslamak, yeni dizi film takip etmek, yeni ilgi alanları bulmak, hayatinizi gozden gecirip yeni amaclar edinmek gibi. Bu dogrultuda devam ederseniz su covid donemi gecince bu ilgi ve amaclarinizi disariya tasir ve sosyal olabilirsiniz.
3. Amaciniz arkadas edinmekten cok sadece yalnizlik hissinden kurtulmaksa yukaridaki dediklerimi yapabilirsiniz yine. Ben mesela rusca calismam lazim vaktim yok calisamiyorum, cilt bakimini cok seviyorum, yeni urunleri takip etmeye bilimsel arastirmalar okumaya calisiyorum, ingilizce ogretmenligi kazandim 2. univerdite olarak ingilizce calisiyorum, antrenman yapmaya calsiyorum haftada 3 4 gun. Haftada 1 yuruyuse cikmaya calisiyorum havalar bozulmadan. Kitap okumaya calisiyorum vakt daha da cok olsa keske. Yeni dizi film seyretmek istiyorum ona da vakit yok ya ders calisiyorum ya antrenman yapiyorum ya da cilt bakimi arastirmalarini okuyorum. Pandemi doneminde internetten sudoku ogrendim orta seviyedeyim. Bu gibi seyler iste. Arkadasim olmamasini hissetmiyorum. Önce durumu kabullenmekten basliyor galiba her seyin basi.
Ha bir de atanmak gibi bir hedefim var okuldan sonra. Bir de acikogretimden cocuk gelisimi okumak istiyorum. Olur veya olmaz ama benim kafami oyalayan seyler bunlar.