pişman olmamanıza çok sevindim. inşallah alacağım karar neticesinde seneler sonra bende bun söyleyebilirim. annem seve seve bakarım diyor. ama karşıda oturuyor bebeğimi haftasonları alabilirim(
kaynana (özellikle kayınvalide demiyorum) çalışmak istediğimi bilmesine rağmen bakma teklifinde bulunmadı. kreş işini de biliyor olmasına rağmen. bende bir ara mevzusenu yaptım. hastayım bla bla blaaa. siz şanslı olan gelinlerdensiniz.
canım yanlış anlama ama kimse senin çocuğun bakmak zorunda değil kaldı ki sen bile 19.ayda evde oturmaktan sıkıldım diyorsun.bence annene yolla zaten 12 saatlik kreş olayında da görüşemiyor gibi olacaksınız.en azından güvenli ellerde olur çocuk.bir anne olarak seni anlayamadım,kusura bakma.empati yapayım diyorum ama olmuyor..1 sene kan kussam bile çalışmak uğruna çocuğumu öyle bırakamazdım.daha çok küçük çünkü.aldığın karar hayırlı olandır İnşallah.
Oglum dogdugunda dogu hizmeti yapıyorduk ne annem, ne de kayınvalidem yanımdaydı
Mecburen verdim ben. Çok sıkıntı çektik ama geçti gitti çok şükür.
Şimdi eşimin memleketindeyiz, annemler de 1,5 saat uzaklıktalar. Kayınvalideme bak bile demedik.
Kendisi dedi düşünmeyin hiç ben bakarım Allah'ın izniyle diye.
Yalnız görümcemin 2 ogluna baktı onlar büyüdü, kızım dogdugunda küçük olan da anaokuluna başladı.
Bir nevi aslında kızımınkilere baktım oglumunkine bakmasam olmaz diyerekten bakıyor aslında...
Bence 1 yıl daha sabret. Ya da en kötü ihtimal annene bırak. Benim bir arkadşımda öyle yapıyor.
Cuma günleri gidip alıyorlar pazar da bırakıyorlar hem de 2 yıldır. Seneye çocuk 3 yaşına girecek kreşe verecekler...
adaletli olmak en büyük faziletlerdendir. hiç yoktan adaletli davranıp sizi bir sıkıntıdan kurtarmış kayınvalideniz. terazisinin ayarı kaçmayan aile büyüklerine hürmetim sonsuz..
19 ay dayanamamakla ilgili değil aslında bu çalışmayı çok özlemiş olmakla ve biraz da evladım var şimdi yarın birgün şartlar farklı olduğunda yanlızca ben kimseye muhtaç olmadan ona bir gelecek kurabilirmiyimle ilgili bence, en azından benim için böyle.
kayınvaliden bencilce davranıyor anlaşılan sen de gurur yapıyorsun ama şöyle düşün eğer gereği gibi ilgilenebileceğini düşünüyorsan gurur yapma eşinle konuş ve destek iste belki dönüşümlü bir sistem olabiir haftanın belli günleri gibi önemli olan ev ortamında bakılması bence. Kreş bence de erken çocuk komşu çocuğuyla parkta bahçede sosalleşmeli ama güvenli bölgesinde kendi ortamında konforu sağlanmalı bence bu dönem de. Ama asla çalışma demiyorum evet 24 ay henüz tam olmamış denebilir ama çookkk erken diyerek abartmaya da gerek yok. Sen çalıştığımda kafa olarak belki daha ferahkicağını ama efor olarak çok yorulman gerektiğini eve gelince işten güçten önce çocuğuna vakt ayırman gerektiğini bilirsen yaparsın bu işi.
Çocuklar bence onlarla konuşmayan ve temas etmeyen ebeveynleri varsa yaralanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?