Eski işime geri dönmek..lütfen fikir verin

Oglum dogdugunda dogu hizmeti yapıyorduk ne annem, ne de kayınvalidem yanımdaydı

Mecburen verdim ben. Çok sıkıntı çektik ama geçti gitti çok şükür.

Şimdi eşimin memleketindeyiz, annemler de 1,5 saat uzaklıktalar. Kayınvalideme bak bile demedik.
Kendisi dedi düşünmeyin hiç ben bakarım Allah'ın izniyle diye.

Yalnız görümcemin 2 ogluna baktı onlar büyüdü, kızım dogdugunda küçük olan da anaokuluna başladı.
Bir nevi aslında kızımınkilere baktım oglumunkine bakmasam olmaz diyerekten bakıyor aslında...

Bence 1 yıl daha sabret. Ya da en kötü ihtimal annene bırak. Benim bir arkadşımda öyle yapıyor.
Cuma günleri gidip alıyorlar pazar da bırakıyorlar hem de 2 yıldır. Seneye çocuk 3 yaşına girecek kreşe verecekler...

yo hayır kesinlikle benim sıkıntım için zaman ayırıp yorum yapan birini ne yanlış anlar nede bozulurum. kaynanama bebeğime bakmadığı için kayınvalide sıfatını vermemezlik yapmıyorum yanlış anlaşılmasın başka nedenler nedenler.. sorduğun için söyledim yoksa bebeğime neden bakmıyor diye hayıflanmıyorm.

ben zaten çok karışık olduğm için buraya yazdımya. sizlerin fikirlerini alarak düşünerek en doğrsunu bulacağım inşallah.

adaletli olmak en büyük faziletlerdendir. hiç yoktan adaletli davranıp sizi bir sıkıntıdan kurtarmış kayınvalideniz. terazisinin ayarı kaçmayan aile büyüklerine hürmetim sonsuz..

adaletli olmak en büyük faziletlerdendir. hiç yoktan adaletli davranıp sizi bir sıkıntıdan kurtarmış kayınvalideniz. terazisinin ayarı kaçmayan aile büyüklerine hürmetim sonsuz..

Her zaman derim.
Biz de ya zamanlamayı iyi yapmışız, ya da oglumda çok sıkıntı çekince, kızımda AlLah yüzümüze baktı diye :)

Son düzenleme:
19 ay dayanamamakla ilgili değil aslında bu çalışmayı çok özlemiş olmakla ve biraz da evladım var şimdi yarın birgün şartlar farklı olduğunda yanlızca ben kimseye muhtaç olmadan ona bir gelecek kurabilirmiyimle ilgili bence, en azından benim için böyle.

kayınvaliden bencilce davranıyor anlaşılan sen de gurur yapıyorsun ama şöyle düşün eğer gereği gibi ilgilenebileceğini düşünüyorsan gurur yapma eşinle konuş ve destek iste belki dönüşümlü bir sistem olabiir haftanın belli günleri gibi önemli olan ev ortamında bakılması bence. Kreş bence de erken çocuk komşu çocuğuyla parkta bahçede sosalleşmeli ama güvenli bölgesinde kendi ortamında konforu sağlanmalı bence bu dönem de. Ama asla çalışma demiyorum evet 24 ay henüz tam olmamış denebilir ama çookkk erken diyerek abartmaya da gerek yok. Sen çalıştığımda kafa olarak belki daha ferahkicağını ama efor olarak çok yorulman gerektiğini eve gelince işten güçten önce çocuğuna vakt ayırman gerektiğini bilirsen yaparsın bu işi.

Çocuklar bence onlarla konuşmayan ve temas etmeyen ebeveynleri varsa yaralanıyorlar.

:)) dert aynı olunca dil de aynı oluyor.. kaynanamda benim için bencil bu gelin 30 undan sonra çocuk doğurdu onuda millete baktırma derdine düştü diyecek:) adım gibi biliyorum.
güzel Allahım hayırlı olanı versin başımıza.

Aman tanrım galiba kardeşiz :2: ben de 30 umdan sonra çocuk doğurdum benim de kaynana dan hayır yok yani diğer sorunları da tahmin edebiliyorum hımm bizim tür böyle demek ki

geçenlerde bi arkadaş konu açmıştı kreşlerle geziye giden çocuklara nasıl davranıldıgı hakkımda bende gözlerimle şahit oldum anıtkabirde minicik çocukları getirmişler bagırıp çagırıyolar sürekli bir çekiştirme çocukları asağılama tabi iyisi yok mu tabiki var kendi çocugu gibi düşünüp çocuklara öyle davranan ama bence bunlara maruz kalan çocuklar özgüvenli değil çogu zaman hırcın ve yaramaz oluyolar .annem yeğenimi parka çıkarmıs gecenlerde ona anneanesı bakıyo allah razı olsun yeğenim 2 yasında gidip çocuklra adını soruyo oynayalımmı diyo ve oyuncaklarını paylasıyomuş yani kreşle alakalı değil annesinin ya da bizim yönlendirmemzle sosyallesiyor.eğitim ailede olur ve en iyi anne verir sabret bence biraz zordur tahmin ediyorum gün boyu evde ama sen zaten bir seyleri basarmıssın anlattıgına göre gecmişte bir karıyer yapmışsın bebek biraz buyunce yeniden hiç değilse aklın arkanda kalmadan yapabilirsin.

Son düzenleme:
Eğer kaliteli,iyi bir kreşse ben kreşten yanayım..Bakıcı olayına asla sıcak bakmıyoum...Ancak günün 12 saati kreşte olması bana da fazla geldi..

Kreşe gönlünüz rahat bir şekilde evladınızı emanet edebilecekseniz ve çalışmak sizin ruhsal sağlığınızı daha çok ayakta tutacaksa neden olmasın ki, çekinmeden iletişime geçin işyerinizle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…