Sabah yedi aksam yedi biraz uzun degilmi sizce?
Cocugunuz sizi, siz cocugunuzu cok ozlersiniz.
Hersey para degil
simdi soyel diyim ben evlendikten sorna ayrildim isimden farkli ilelrde oldugu icin ama benim icimdeki maas ve kariyer baya iyiydi bende is bulamadim geldigim yerde vardi ama daha onceki gibi iyi yerlere girmek bir suru mulakat filan daraldim ve cocuktan sonra is firsati cikti ama beni oldursne gitmem acikcasi oglumu birakip ki sabah 7 aksam 7 bir cocuk icin ne demek sen cocugu alican zaten uyur eve gel yemek ye oyalan filand erken bence o cocuk senden mahsur kalicak bilemiyorum niye boyle oldun ama ben caliamdigim donemede fing fing gezerdim ama simdi oglumu beni kisitlamis hissetmiyorum yani evde bunalmiyorum bilmeiyorum bence kres yasina kadar bekle
aman Allah'ım ne kadar fazla istiyor bakıcılar öyle!! ben ikizlerime 650 liraya baktırıyorum ama tabii küçük bir şehirde yaşıyorum.çocuklarım 14 aylıkken çok kötü bir kreş deneyimimiz oldu ve hala vicdan azabı çekiyorum o kadar minik bedenlere bu eziyeti nasıl çektirdim diye..sabah 7 de bırakacaksın akşam 7 de alacaksın,saatler çok uzun değil mi? daha 2 yaşında çocuk evinde hiç vakit geçiremeyecek neredeyse,bana biarz ağır geldi bu. bakıcıya versen yine çalışma saatlerin çok uzun,o da riskli olabilir. çalışman da senin için iyi ama patronlarımı arayamam diyorsun.bilemiyorum ki,acaba biraz daha sabredip çocuk 3 yaşına gelince rahatça kreşe verip o zaman mı işe başlasan? şu anda evinde büyümesi her açıdan daha sağlıklı bence ama sen bilirsin tabii.çocuk olayı olmasa bırak gururu hemen ara derdim,bir kadının çalışmasından ayakları üzerinde durmasından güzeli var mı?
Eğer patronlarınızla kötü ayrılmadıysanız, eski işinizi ve arkadaşlarınızı özlüyorsanız hemen arayın. Gayet profesyonelce iş arayışında olduğunuzu, onların da eski poziyonunuz için personel aradığını duyduğunuzu eğer uygun görürlerse seve seve o işe talip olduğunuzu belirtin bunun adı dilenmek olmaz. Onlar nereden bilsin sizin yeniden işe başlayacağınızı?
Çalışan ve desteği olmayan annelerin makus kaderidir kreşler, herkes nasıl idare ediyorsa siz de altından kalkarsınız inş.
merhaba kızlar,
kafam çok karışık. bu konu ile ilgili sizin fikirleriniz benim için çok önemli.
yaşım 32. 19 aylık bir bebeğim var. bebekten önce çalışıyordum. iyi bir mevkii ve ortalamanın biraz üstü bir maaş alıyordum (tabi herkesin ortalaması değişebilir)
birdaha çalışmamak üzere doğumla beraber işi bıraktım. ancak işi bırakmak olmuyormuş işte.. bana göre değil ev hanımlığı ve eşe bağımlı olmak... ayrıca bebeğimi de 24 aylık olunca sosyal gelişimi açısından kreşe vermek istiyorm..
yaklaşık 3 aydan beri iş arayışındayım. ancak önce ki statümde ve maaşımda işin benim için hayal oldğunu farketmiştim ki...
eski işyerimde ki arkadaşlarım aradılar. benim yerime işe başlayan kişi işten ayrılmış. eğer çalışmak istiyorsam hemen yeni biri bulnmadan patronları aramı söylediler.
ama ben patronlarımı arayıp iş dilenir gibi gelip çalışayım mı demek istemiyorm. yaklaşık yanlarında 12 sene çalıştım. aile gibi olmuştuk. mantıken benim oraya yeniden gitmemi isteseler onlar arardı değil mi? böyle dediğimde arkadaşlar ya saçmalama ne alaka diyorlar, ama bence çok alaka ya sizce?
birde sabak 7 de bebeği kreşe bırakmak akşam 7 de almak ev nasıl olacak. yapılabilir mi kızlar?
Bence de konuşun bunda çekinecek bir şey yok ki.
Çocuk konusuna gelince; ben oglumu 16 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldım. Bakıcıya asla güvenmedim güvenemem de.
Eşim de benimle hemfikirdi.
Asla pişman olmadım. ( Çok sık hastalanması dışında) Şu an 6 yaşında seneye 1. sınıfa başlayacak.
Fakat büyüklerden bakacak kimse yok mu? Anneniz, kayınvalideniz vs.
Kızım da 1 yaşında, babaanne bakıyor , 2 yaşını geçsin onu da verecegim kreşe...
ama sen çalışmak zorundaydın sanırım,yani benim gibi istifa edemeyeceğin bir işin vardı.kreşe ya da bakıcıya mecbur kalmıştın bir yerde.ama konu sahibi öyle değil.zaten çocuğu için işini bırakmış,1 yıl daha dişini sıkabilir.evde oturabilir çocuk 3 yaşına gelene kadar.12 saat kreşte kalacak,çok fazla bu yaştaki çocuk için.
Elbette ki canım.
Maddi sıkıntısı yoksa sırf bunalımdayım diye de çocugu kreşe vermek dogru degil.
Bence de konuşun bunda çekinecek bir şey yok ki.
Çocuk konusuna gelince; ben oglumu 16 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldım. Bakıcıya asla güvenmedim güvenemem de.
Eşim de benimle hemfikirdi.
Asla pişman olmadım. ( Çok sık hastalanması dışında) Şu an 6 yaşında seneye 1. sınıfa başlayacak.
Fakat büyüklerden bakacak kimse yok mu? Anneniz, kayınvalideniz vs.
Kızım da 1 yaşında, babaanne bakıyor , 2 yaşını geçsin onu da verecegim kreşe...
ben de bebeğim için bugün istifa ettim, Allah pişman etmesin şimdilik hiç pişman değilim bence hayatta en önemli şey evlttır. Onun kılına zarar gelse naparız biz
canım sen işinden ayrılalı 19 ay olmuş galiba, bebek dogunca veya doğmadan ayrılmışsın. bir işyeri ya da mahalle, ev olsun, tekrar geri dönersen eski bıraktıgın ortamı artık bulamayabılıyorsun, her şey değişmiş oluyor, kişiler aynı kalsa bile, araya soğukluk giriyor, kişilerin tavrı da kötü ayrılmasan bile eskisi gibi olmuyor, daha bir uzak geliyor her şey, pişmanlık duymuş gibi kendi ayağınla gitmiş gibi girip görünmez bir ortam oluşabiliyor, çevremdekilerin özellikle işyeri tecrubelerıyle sabittir. babam da hiç önermez mesela tekrar eski bir yere dönmeyi. bu ihtimali de degerlendir derim.
pişman olmamanıza çok sevindim. inşallah alacağım karar neticesinde seneler sonra bende bun söyleyebilirim. annem seve seve bakarım diyor. ama karşıda oturuyor bebeğimi haftasonları alabilirim(
kaynana (özellikle kayınvalide demiyorum) çalışmak istediğimi bilmesine rağmen bakma teklifinde bulunmadı. kreş işini de biliyor olmasına rağmen. bende bir ara mevzusenu yaptım. hastayım bla bla blaaa. siz şanslı olan gelinlerdensiniz.
24 ay kreş için erken değil mi sence? annesin elbette sen iyisini bilirsin ama herkes kreşlerden sürekli ayrıca imkanın ve zamanın ölçüsünde parklara cıkalrıp sosyal gelişiminin tamamlamasını sağlayabilirsin hem 24 aylık bebeğin sosyal ortamdan çok anneye ihtiyacı var . tabi bunlar benim görüşüm ama eğer paraya ihtiyaç yoksa 4 yaş daha uygun kreş için hem kendini o yaşda daha rahat ifade eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?