• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski işime geri dönmek..lütfen fikir verin

selmas88

anne
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
1.773
10
116
İstanbul
merhaba kızlar,
kafam çok karışık. bu konu ile ilgili sizin fikirleriniz benim için çok önemli.
yaşım 32. 19 aylık bir bebeğim var. bebekten önce çalışıyordum. iyi bir mevkii ve ortalamanın biraz üstü bir maaş alıyordum (tabi herkesin ortalaması değişebilir)
birdaha çalışmamak üzere doğumla beraber işi bıraktım. ancak işi bırakmak olmuyormuş işte.. bana göre değil ev hanımlığı ve eşe bağımlı olmak... ayrıca bebeğimi de 24 aylık olunca sosyal gelişimi açısından kreşe vermek istiyorm..

yaklaşık 3 aydan beri iş arayışındayım. ancak önce ki statümde ve maaşımda işin benim için hayal oldğunu farketmiştim ki...

eski işyerimde ki arkadaşlarım aradılar. benim yerime işe başlayan kişi işten ayrılmış. eğer çalışmak istiyorsam hemen yeni biri bulnmadan patronları aramı söylediler.

ama ben patronlarımı arayıp iş dilenir gibi gelip çalışayım mı demek istemiyorm. yaklaşık yanlarında 12 sene çalıştım. aile gibi olmuştuk. mantıken benim oraya yeniden gitmemi isteseler onlar arardı değil mi? böyle dediğimde arkadaşlar ya saçmalama ne alaka diyorlar, ama bence çok alaka ya sizce?

birde sabak 7 de bebeği kreşe bırakmak akşam 7 de almak ev nasıl olacak. yapılabilir mi kızlar?

Son düzenleme:
İş dilenir gibi değil de ısrarcı olmadan ben düzenimi kurdum sizin için de uygunsa ve bana yer varsa çalışmak isterim diye mail at ya da ara. Cevabınızı bekliyorum de kapa. Eğer onlara da uyarlarsa ararlar yok uymazsa zaten aramazlar. Ama sormadan bilemezsin.

bu durumda gurur yapacak bir şey yok ki

öyle imkan varsa git basla bence bebek için kres daha erken evde baktırabılırsın

İş dilenir gibi değil de ısrarcı olmadan ben düzenimi kurdum sizin için de uygunsa ve bana yer varsa çalışmak isterim diye mail at ya da ara. Cevabınızı bekliyorum de kapa. Eğer onlara da uyarlarsa ararlar yok uymazsa zaten aramazlar. Ama sormadan bilemezsin.

ya enterasan insanlar. çekiniyorm, gel dedikten sonra olmadık bir laf ederler asabım bozulur. bende ki bu grur mu desem egomu desem olduktan sonra hayat bana çok zor. ah bir relax olabilsem, hayatım ne kadar kolaylaşacak...

bu durumda gurur yapacak bir şey yok ki

öyle imkan varsa git basla bence bebek için kres daha erken evde baktırabılırsın

evde bakıcı olayı tuzluya geliyor. 1200 1300 istiyorlar. yemeği şuyu buyda cabası. kreş 700 civarı. birde evde bebeğim bütün gün sıkılıyor. kreşte aynı yaş gurubu olacak.. yani 3-4 tane 2 yaş çocuk. daha iyi olmaz mı?

evde bakıcı olayı tuzluya geliyor. 1200 1300 istiyorlar. yemeği şuyu buyda cabası. kreş 700 civarı. birde evde bebeğim bütün gün sıkılıyor. kreşte aynı yaş gurubu olacak.. yani 3-4 tane 2 yaş çocuk. daha iyi olmaz mı?

anladım canım da uzmanlar 3 yasından evvel krese vermeyın dıyor...ama senın ıcın hangısı uygunsa onu yap tabı..hem sende rahatlarsın calısmaya baslayınca

Sonuçta senin tekrar çalışmaya başlamak istediğini bilemezler ki, arar uygun bir dille çalışmaya tekrar başlayacağını başka bir yere bakmadan önce size sormak istedim yıllardır alıştık birbirimize dersin ..

...ama ben patronlarımı arayıp iş dilenir gibi gelip çalışayım mı demek istemiyorm. yaklaşık yanlarında 12 sene çalıştım. aile gibi olmuştuk. mantıken benim oraya yeniden gitmemi isteseler onlar arardı değil mi? böyle dediğimde arkadaşlar ya saçmalama ne alaka diyorlar, ama bence çok alaka ya sizce?

birde sabak 7 de bebeği kreşe bırakmak akşam 7 de almak ev nasıl olacak. yapılabilir mi kızlar?

Canım "onlar arardı degil mi" demişsin ama sen o iş yerinden bir daha dönmemek üzere ayrıldın mı? Evet.
Yahu bu durumda nereden bilsinler senin fikirlerinin değiştiğini, hayatını düzene koydugunu ? Bilemezler ki..
Hem hiçte bile iş dilenmek degil bu. Farklı iş yerlerine basvuru yaptıgın zaman iş mi dilenmiş oluyorsun? Yoo.
Boş bir pozisyon yada ileride oluşabilcek boş bir pozisyon için profesyonelce mail atarsın ayrıldıgın firmana olur biter. Asla iş dilenmek olarak düşünme canım bunu..

canım konu dışı ama sen çekmeköydeydin sanırım kreş ayarladın mı çocuk için, bende kızım için araştırıyorum.. bu arada arkadaşların söylesin patronlara selm88 iş arıyor ona haber verelim mi açık için... diyebilirler..

bence hemen ara. bu ayağına gelmiş bir fırsat. sabah 7 akşam 7 eşinle paylaşacağın bir tempo olur benceç. kendi paranı kazanmak var.

32 yaşındayım demişsin. başka bir iş bulacaksın, yükseleceksin, çocuğunun büyümesi, işe alışman zaten epey bir zaman geçecek. bunları göze almaktansa aramak çok çok daha basit bir iş bence.

siz onlara dediğinizde iş dilenir oluyorsanız o zaman onların sizi çağırması da işçi dilenmektir

gurur yapacak birşey yok gidin işte ne güzel bulmuşsunuz hazır iş...

Canım "onlar arardı degil mi" demişsin ama sen o iş yerinden bir daha dönmemek üzere ayrıldın mı? Evet.
Yahu bu durumda nereden bilsinler senin fikirlerinin değiştiğini, hayatını düzene koydugunu ? Bilemezler ki..
Hem hiçte bile iş dilenmek degil bu. Farklı iş yerlerine basvuru yaptıgın zaman iş mi dilenmiş oluyorsun? Yoo.
Boş bir pozisyon yada ileride oluşabilcek boş bir pozisyon için profesyonelce mail atarsın ayrıldıgın firmana olur biter. Asla iş dilenmek olarak düşünme canım bunu..

tilmessa bir kaç ay önce beni nasılsın diye aradıklarında işe başlamak istediğimi ama eymenin biraz daha büyümesini beklediğimi söylemiştim...

birde şöyle bir durum var. aslında sanırım bende biraz kompleks oluştu. neden mi? ben yüksekokul mezunuyum.kaba tabirle çekirdekten yetiştim benden sonra işe başlayan bayan çok profosyonel. rahatlıkla yurtdışı ve yurt içi seyhatlerine çıkabiliyordu. ben ise kocamdan dolayı maalesef il sınırını geçemiyorum:) sanırım beni sevdikleri için tahammül ediyorlardı diyorm kendi kendime. birde yabancı dil problemi:(

canım konu dışı ama sen çekmeköydeydin sanırım kreş ayarladın mı çocuk için, bende kızım için araştırıyorum.. bu arada arkadaşların söylesin patronlara selm88 iş arıyor ona haber verelim mi açık için... diyebilirler..

evet canım bldum güzel bir kreş. kartanesi. güzel bir yer. bak istersen. sende bulursan biryerler haber verirmisin?

Konunun sonuna kadar eski eşime geri dönmek diye okuyorum vee ee hadi ne olmuş diye bekliyorum çok güldüm kendme :52::52: ama kesinlikle ve kesinlikle iş dilenmek diye bi olay yok ortada arkadaşın dediği gibi uygun bi şekilde söylersin hem ortada 12 yıllık bi geçmiş var az buz birşey değil en azından şansınızı bir deneyin derim :34:

merhaba kızlar,
yaşım 32. 19 aylık bir bebeğim var. bebekten önce çalışıyordum. iyi bir mevkii ve ortalamanın biraz üstü bir maaş alıyordum (tabi herkesin ortalaması değişebilir)
birdaha çalışmamak üzere doğumla beraber işi bıraktım. ancak işi bırakmak olmuyormuş işte.. bana göre değil ev hanımlığı ve eşe bağımlı olmak... ayrıca bebeğimi de 24 aylık olunca sosyal gelişimi açısından kreşe vermek istiyorm..

yaklaşık 3 aydan beri iş arayışındayım. ancak önce ki statümde ve maaşımda işin benim için hayal oldğunu farketmiştim ki...

eski işyerimde ki arkadaşlarım aradılar. benim yerime işe başlayan kişi işten ayrılmış. eğer çalışmak istiyorsam hemen yeni biri bulnmadan patronları aramı söylediler.

ama ben patronlarımı arayıp iş dilenir gibi gelip çalışayım mı demek istemiyorm. yaklaşık yanlarında 12 sene çalıştım. aile gibi olmuştuk. mantıken benim oraya yeniden gitmemi isteseler onlar arardı değil mi? böyle dediğimde arkadaşlar ya saçmalama ne alaka diyorlar, ama bence çok alaka ya sizce?

Bence hiç kaçırma hemen konus derim! Bilim adamların cogu Zadece 12 aylikken cocuğun ilk senesinde evde kalmalarını oneriyor(bebek sitresi nedeni ile) seninki suan 19 aylikmis bu yas çok uygun krese gitmek icin ayrıca kreş cocuğunuz icin çok eğitici.

aman Allah'ım ne kadar fazla istiyor bakıcılar öyle!! ben ikizlerime 650 liraya baktırıyorum ama tabii küçük bir şehirde yaşıyorum.çocuklarım 14 aylıkken çok kötü bir kreş deneyimimiz oldu ve hala vicdan azabı çekiyorum o kadar minik bedenlere bu eziyeti nasıl çektirdim diye:14:..sabah 7 de bırakacaksın akşam 7 de alacaksın,saatler çok uzun değil mi? daha 2 yaşında çocuk evinde hiç vakit geçiremeyecek neredeyse,bana biarz ağır geldi bu. bakıcıya versen yine çalışma saatlerin çok uzun,o da riskli olabilir. çalışman da senin için iyi ama patronlarımı arayamam diyorsun.bilemiyorum ki,acaba biraz daha sabredip çocuk 3 yaşına gelince rahatça kreşe verip o zaman mı işe başlasan? şu anda evinde büyümesi her açıdan daha sağlıklı bence ama sen bilirsin tabii.çocuk olayı olmasa bırak gururu hemen ara derdim,bir kadının çalışmasından ayakları üzerinde durmasından güzeli var mı?

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

Eğer patronlarınızla kötü ayrılmadıysanız, eski işinizi ve arkadaşlarınızı özlüyorsanız hemen arayın. Gayet profesyonelce iş arayışında olduğunuzu, onların da eski poziyonunuz için personel aradığını duyduğunuzu eğer uygun görürlerse seve seve o işe talip olduğunuzu belirtin bunun adı dilenmek olmaz. Onlar nereden bilsin sizin yeniden işe başlayacağınızı?

Çalışan ve desteği olmayan annelerin makus kaderidir kreşler, herkes nasıl idare ediyorsa siz de altından kalkarsınız inş.

Back