Eski erkek arkadaş sorunu

denizce84

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
381
149
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir siteyi takip ediyordum ancak ilk defa konu açıyorum. Sorunum çok büyük bir şey değil ancak tavsiyelerinize ihtiyacım var. 28 yaşındayım bundan yaklaşık 5 sene önce kısa süreli bir erkek arkadaşım oldu ve benim ozamanki kaprislerim yüzünden bitti. Bu 5 yıl içinde de hiç haber almadık birbirimizden hiç görüşmedik. Geçenlerde facebooktan mesaj göndermiş deniz nasılsın bir arkadaşımı aratırken sen çıktın karşıma hayat nasıl gidiyor falan yazmış. Ben de mesajına cevap verdim umarım sen de iyisindir diye.
Bu arada ayrı şehirlerdeyiz. Neyse facebookta geçen 5 yıldan bahsetmeye başladık. Yılların benden hiç bir şey götürmediğinden aksine daha da güzelleştiğimden falan bahsetti. Artık çocuk değiliz daha olgunuz yeniden başlayabiliriz zaten yeterince zaman kaybettik ozamanlar evlenseydik şimdiye ikinci çocuğumuzu almıştık kucağımıza falan dedi. Kötü ayrılmamıştık o yüzden neden olmasın dedim kendi kendime ve ben de açıkcası kapıyı kapatmadım olabileceğinin sinyalini verdim. Birbirimizi ekledik facebooka ve eklediğimizin ertesi gün bir kızdan yine facebook üzerinden bir mesaj aldım nerden tanıyorsunuz onu diye. Ben de arkadaşım oluyor neden sordunuz dedim. Kızın cevabı '' Bana her gün evlenme teklifi ediyor da arkadaşsanız sorun yok tabi'' dedi. Şok oldum tabi. Arkadaş listemden çıkardım onu ve o bunun nedenini sordu. Ben de sen nasıl bir insansın diye biraz ağır konuştum. O ise kabullenmiyor böyle bir durumu. Eski kız arkadaşıymış neden böyle bir şey yaptığını anlamıyorum bittiğini söylemiştim zaten ona, bu kadar ön yargılı olma bir şans ver ikimize diyor. Ben de o kız bana ayrıldığınızı söylemeden sana inanmam mümkün değil dedim o da bunu yapmaz ki amacına ulaşmış zaten neden yapsın diyor. O kızla bir daha hiç bir şekilde iletişim kurmadım ve kurmam da ama doğruyu söyleyip söylemediğinden de emin olamıyorum. Bu kadar kötü niyetli olamaz bir kız diyor içimden bir ses, başka bir ses de foyası ortaya çıkan bir erkek neden hala devam ettirmeye çalışsın ki diyor.. Yardımlarınıza ihtiyacım var..

Resmen palavra..
5 yıl sonra bir arkadaşını aratırken size mesaj atması ve bunun devamında tekrar şans istemesi bile saçma bence.
Hazır unutmuşken böyle bişeye başlamayın bence.
Ve bu kızın sizden nasıl haberi olduda size ulaştı orasıda muamma.
Bide erkek arkadaşınız ayrı şehirlerde olduğunuz için olayı istediği gibi kurgulayabilir size.
Bir şans daha verseniz bile hep tedirgin olacaksınız.
Bu kadar zaman sonra buna gerek var mı?
Yinede denemek istiyorsanız çok iyi düşünün..

Belki gerçekten eski kız arkadaşı ayrılığı kabullenememişti ve sizin eski sevgilinizin profiline sık sık bakıp onu takip ediyordu sizi eklediğini görünce kıskanıp böyle bir yalan söylemiş olabilir. Yani eski erkek arkadaşınız haklı olabilir. Size kendini inandırması gerek ama ben olsam ben de şüphe duyardım.

tabi ki ne olduğunu bilemeyiz ama bana erkek pek suçluymuş gibi gelmedi..Yani kaybetmiş bir kadın FBI ajanından beter olur emin olun , muhtemelen her gün erkek arkadaşınızın arkadaş listesini kontrol eden , yeni biriyle arkadaş olduğunda bunu engellemek için hareket eden biri..her gün evlilik teklifi alan bir kadın niye size mesaj atma gereği duysun ki , iki seçenek var ya teklifine evet der , ya da hayır der..Hayır dediğindede iletişimi keser..velev ki sevgilisi olmuş olsun..O zaman da ben onun sevgilisiyim der..bana her gün evlenme teklif ediyo demez..saplantılı eski aşık gibi geldi bana..yani böyle düşünürsek ihtimaller ihtimaller bir sürü ihtimal..kendisiyle konuş , eğer evlilik düşüncesinde ciddi ise adım atıp atmıcağı konusunda onu dene..ve o kızla facebookta arkadaş ise çıkarmasını söyle..bunları yaparsa zaten sende ondan emin olursun..
ben 21 yaşındayım , muhtemelen bahsettiğiniz erkek benden çok daha büyük ve belli bir olgunluğa sahip..heralde bu kadar basit oyunlar oynamaz..ki oynuyosa da hiç kafaya takılcak biri değildir..
Ayrıca facebook kadar saçma ve insan ilişkilerini bitiren bir şey daha görmedim ben..insanların birbirine ulaşması o kadar kolay ki , facebook hesabın varsa istersen dünyanın en sadık insanı ol , bir noktada merakına yenilip yanlış şeyler yapabiliyosun..sonra olaylar olaylar..
umarım içine en sinicek kararı verirsin..

Öncelikle cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Kıza o gün Siz onun listesindeki her kıza bu soruyu soruyor musunuz dediğimde listesindeki herkesi tanıyorum sizi tanımadığım için soruyorum dedi ben de ona sorun ozaman dedim ona sorduğunu ve benimle de teyit ettiğini söyledi. Eski erkek arkadaşım ise en son bir kaç gün önce yeni yılımı kutlamak istediğini belirten bir mesaj gönderdi yine facebooktan cevap vermedim bu arada o da 36 yaşında yani ikimiz de laylaylom çağını çoktaan geçtik ama insan yine de güvenemiyor :KK43:

şüphe duymakta haklısın , kim olsa duyar..bekle bakalım , elbet bir adım atıcaktır eğer sizinle evlilik düşüncesi var ise , ama açığı ortaya çıkmışsa muhtemelen kabul etmicek ve kendini geri çekicek..normal bir kız arkadaşın böyle sorular sormaya hakkı olması pek mantıklı değil zaten..hakkınızda hayırlısı olsun..

Kesin bişey diyemeyiz ama böyle tipler mevcut iyi bliyorsundur ki neticede takıntı saplantı bi çok adı var.
Ama bu konuyu bi şekilde açıklığa kavuşturmadan bişeylere başlama yada bitirme.

Asla emin olamazsınız gibi geliyor bana...
Aynı şehirlerde olsanız,görüştükce beraber zaman gerçirdikce kız hayatındaysa varlığından haberdar olmanız çok daha kolay,
ama farklı şehirlerde bunu bilmeniz zor,hatta imkansız gibi..
Hal böyleyken;güven üzerine kurulmayan bir ilişki zaten sağlıklı olmayacak ve ilişkiye eksiyle başlamış olacaksınız.
Kafanızda hep ACABAlarla ilişkiyi pek de yürütemezmişsiniz gibi geliyor.

36 yaşındaki bir erkeğin de,sürekli evlenme teklifleri edip hala bekar olması da çok ironik geldi :KK61:

Son düzenleme:
bence baslamadan bitirin en güzeli...ancak kızın yaptığıda normalmi tartısılır?

konuya girisi hic samimi gelmedi eski sevgilini.
birini aratiormusta ordan konuyu israrla devam etmeye getirdi.
anlayacagin 5 yil ondan cok sey getirmis :KK53:

36 yaşındaki adam, pat diye evlilikten bahseder mi?
bence kızın dediği doğru veya yanlış olsa bile, pek ciddiye alınacak bir başlangıç olmaz sizinki. böyle ciddi muhabbetlere netten başlamak ne kadar doğru, tartışılır. herşey olumlu gitse bile, insan yüzyüze gelmeden ciddi konulara girmemeli bence. şakayla karışık, ortaya söyler gibi olduğu için, ben dediklerini ciddiye almazdım.

canım iyice emin ol bu durumdan..gerçekten pskopata bağlamış böyle kadınlar var bizzat bu durumu bende yaşamıştım ki sevgilim bile degil normal arkadaş listemden normal bi arkadaşıma takıntı olmuş bi kızdı..hangi mantıklı insan bana hergün evlenme teklifi ediyorda onun için dedim hmm arkadaşsanız problem degil diye konuşurki hergün teklif ediyosa kabul etseydi belkide şimdi evlenmiş olurdu :)

Bana hem eski arkadaşınız hemde pat diye size mesaj atan o kız garip geldi
5 yıl durmuş durmuş yeni aklına gelmişsiniz, bir de bi arkadaşa bakıcaktım sen çıktın aramada demesi çok komik

O kız da sevgilisi veya değil bilemiyorum ama.. Birinin eklenmesini mi bekliyor ki ? Her eklenen kişiye sen neyi oluyorsun ben evlenme teklif ettiği kızım filan mı diyor ki ?

geçmiş geçmişte daha güzel bence.:KK31:

birini aratırken seni bulmuş mesaj atmış ,üstüne şans dilemiş. :KK19: saçma geldi bana.

hele ki o kız nerden ne ara çıktı .. durduk yere niye " hergün bana evlenme teklifi ediyor ama arkadassanız tamam " dedi.

:26::26:

geçmişe mazi,geleceğe niyazi demişler..

Geçmiş geçmişte kalmalı... Daha önce neden ayrıldıysanız şimdi yine aynı nedenle bitebilir sonuçta, olmucak biriymiş ki olmamış. Bence siz kendi çizginize devam edin, hiç düşünülmeyecek birşey diye düşünüyorum.

X