• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizi olduğu gibi kabullendiniz mi ?

leylalarr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2022
1.782
2.210
63
Kızlar selam..biraz iç dökücem şimdiden teşekkürler❤️
Şimdi problem şu ki aslında problem mi bilmiyorum..ben yapı gereği gezmeyi görmeyi keşfetmeyi çok seviyorum.Özellikle doğayı keşfetmekten çok fazla keyif alırım.Ama eşim benim tam tersim yani öyleymiş ben bunu evlendikten sonra fark edebildim.Evlenmeden önce bana bunu hissettirmedi bana uyum sağlıyordu hala öyle ama benim zorumla oluyor gibi.
Özet geçecek olursam , ben büyük şehirden gurbete gelin gittim yaşadığımız yerde pek gezilip görülecek yerler yok. Neyse bende kendime iş buldum çevre edindim bu süreçte eşimi çok darlamadım çıkalım edelim diye.Kendi çok plan yapmaz binde bir kafasına eserse gel çıkalım der.Onun dışında tamamen ev kuşu. Günlerce evde kalsa gıkı çıkmaz ama ben öyle değilim. Bunu ona defalarca anlatmaya çalışıyorum ama ya anlamıyor ya da kendini böyle kabullendirmek istiyor bilmiyorum.
Yıllık izin aldı istanbula ailemin yanına bir haftalık tatile geldik.Şöyle gezicez böyle edicez dedik.Bugün sırf bu konu için çok gerildim daha ikinci günden ayaklarım ağrıdı laflarına başladı. Anlatacak çok şey var ama özetle bu.Tek uyuşamadığımız nokta bu.Bilmiyorum bu durumu yaşayanlar bununla nasıl baş etti? Bana biraz yardım edebilir misiniz

Şimdi problem şu ki aslında problem mi bilmiyorum..ben yapı gereği gezmeyi görmeyi keşfetmeyi çok seviyorum.Özellikle doğayı keşfetmekten çok fazla keyif alırım.Ama eşim benim tam tersim yani öyleymiş ben bunu evlendikten sonra fark edebildim.Evlenmeden önce bana bunu hissettirmedi bana uyum sağlıyordu hala öyle ama benim zorumla oluyor gibi.
Özet geçecek olursam , ben büyük şehirden gurbete gelin gittim yaşadığımız yerde pek gezilip görülecek yerler yok. Neyse bende kendime iş buldum çevre edindim bu süreçte eşimi çok darlamadım çıkalım edelim diye.Kendi çok plan yapmaz binde bir kafasına eserse gel çıkalım der.Onun dışında tamamen ev kuşu. Günlerce evde kalsa gıkı çıkmaz ama ben öyle değilim. Bunu ona defalarca anlatmaya çalışıyorum ama ya anlamıyor ya da kendini böyle kabullendirmek istiyor bilmiyorum.
Yıllık izin aldı istanbula ailemin yanına bir haftalık tatile geldik.Şöyle gezicez böyle edicez dedik.Bugün sırf bu konu için çok gerildim daha ikinci günden ayaklarım ağrıdı laflarına başladı. Anlatacak çok şey var ama özetle bu.Tek uyuşamadığımız nokta bu.Bilmiyorum bu durumu yaşayanlar bununla nasıl baş etti? Bana biraz yardım edebilir misiniz
O denge kurulmak istenirse kuruluyor.
Tarifi,metodu olduğunu sanmam ama umarım vardır yazan olur da yanılırım.

Eşinizi olduğu gibi kallenemiyorsanız konu ne olusa olsun
Evliliğiniz bitmeye mahkumdur
O yüzden hayallerle evlenmeyin
Çoğu genç bu hatayı yapar
Evlendikten sonra değiştiririm şekil veririm istediğim forma sokarım
halt etmişsiniz
kirli çoraplarını 10 yılda kirliye atmayı öğrenemeyen yada öğretemeyen bir sürü kadın var
Bana gelince ben evlendiğimde daha çok gençtik beraber büyüdük zevklerimizde huylarımızda bir şekilde birbirini tamamladı

Bir adet eşim bey i gördüm sanki 👀
Bizde de baslarda ben her etkinlige katılmayı severdim her günü kutlardım o odunluk yapardı gecen içinden gelmiş güzel bir gün gecirelim dedi odunluk yapan ben oldum sjsjsjjsjs

Bizde durum tam tersi, eşim sosyal kelebek. Bayılır dağ bayır gezmeye, kamp yapmaya falan. Ben de bıraksalar haftalarca evde oturabilirim. Ona uyum sağlamak için, daha önce onun gidip benim görmediğim yerleri tespit ettim.
Güneydoğu turu yapalım, Mardin'e gidelim, ne bileyim Kapadokya'ya gidelim dedim.
Ne yapcaksın oralarda, ben gittim Mars toprağı gibi diyor.🤦
Zaten Güneydoğu Anadolu planımız da depremden sonra içimizde sızı olarak kaldı.
Biraz o size, biraz siz ona uyum sağlayacaksınız işte mecburen.
Yoksa tatsızlık çıkıyor sonra.

Eşinizi olduğu gibi kallenemiyorsanız konu ne olusa olsun
Evliliğiniz bitmeye mahkumdur
O yüzden hayallerle evlenmeyin
Bana gelince ben evlendiğimde daha çok gençtik beraber büyüdük zevklerimizde huylarımızda bir şekilde birbirini tamamladı
Hayal dediğiniz şey dışarda iki saat vakit geçirmek. Yani bizde 23 yaşında evlendik küçük olduğumuzu düşünüyorum

Bizde durum tam tersi, eşim sosyal kelebek. Bayılır dağ bayır gezmeye, kamp yapmaya falan. Ben de bıraksalar haftalarca evde oturabilirim. Ona uyum sağlamak için, daha önce onun gidip benim görmediğim yerleri tespit ettim.
Güneydoğu turu yapalım, Mardin'e gidelim, ne bileyim Kapadokya'ya gidelim dedim.
Ne yapcaksın oralarda, ben gittim Mars toprağı gibi diyor.🤦
Zaten Güneydoğu Anadolu planımız da depremden sonra içimizde sızı olarak kaldı.
Biraz o size, biraz siz ona uyum sağlayacaksınız işte mecburen.
Yoksa tatsızlık çıkıyor sonra.
Genelde ben ona uyum sağlıyorum. Dediğim gibi yaşadığımız yerde pek gezilecek yer yok anlayışla karşılıyorum her pazar genelde evdeyiz mesela. Hani ayda bir bişeyler yapsak yine bu kadar daralmam belki bilmiyorum

Bir adet eşim bey i gördüm sanki 👀
Bizde de baslarda ben her etkinlige katılmayı severdim her günü kutlardım o odunluk yapardı gecen içinden gelmiş güzel bir gün gecirelim dedi odunluk yapan ben oldum sjsjsjjsjs
Vazgeçince dönüş mü oldu

Ben 33 yaşındayım, eşim 34. 8 yıllık evliyiz, 4 yaşında oğlumuz var. Oncesinde de 6 yıllık beraberliğimiz oldu, yani tüm ömrüm bu adamla geçti desem dogrudur. 19 yaşında üniversitede sınıf arkadasiyken tanistik. Oncesinde ilişkilerim olsa da ilk ciddi iliskimdi diyebilirim eşim için, ben de onun için öyleydim. Artık çocukluk mudur nedir bilemiyorum ancak evlenmeden evvel, hatta cocuk sahibi olana kadar onu ruh eşim sanırdım, çok iyi anlaştığımızi düşünürdüm. Eşim özünde iyi huylu, merhametli, iyi bir isi olan, akıllı bir adam. Oğluna düşkündür. Ancak karakterlerimiz çok farklı. Ben çok sosyal, girişken, gezmeyi seven, maceracı ruhu olan biriyim. O benim tam tersimdir. Bıraksan evden günlerce dışarı çıkmaz, asla pazar günleri bir plan yapamayız çünkü pazartesi sendromunu o gün dibine kadar yaşar, yıllardır öyledir. Asla değişik tatlar denemez, değişik yerler görmek ilgisini çekmez, kültür gezilerinden hoşlanmaz, yürüyüş veya spor yapmak istemez. Çalışmadığı zamanlarda sadece play station oynar veya uzanıp telefona bakar. E yeni tanımadın bu adamı diyeceksiniz ancak hep böyle değildi, en azından bu kadar değildi. Bana ayak uydurmaya çalışırdı, o da evlenene kadarmış. Çocuk doğduğundan beri sanki çocuğun tüm sorumluluğunu üstlenen oymuş gibi ( çocuk bakımında ben de çalışıyor olmama rağmen tüm yükün bende olduğunu da söylememe gerek yok sanirim) sürekli yoruldum modunda. Bir plan yapacaksak cumartesi erken saatte olmalı mesela. Sürekli darlamaya başlar hadi erken gidelim erken gelelim diye. Gittiğimiz yerden dr keyif aldirmaz. Su anda fethiyede tatildeyiz, babamin yanına geldik o da zar zor. Kavga kıyamet cuma döneceğiz diye ikna ettim. Dün geldik yol yorgunuyduk pek bsy yapamadık. Bugun oludeniz,Kayakoy taraflarını gezelim dedim sinucta ilk defa gelmişiz, çocuk da ben de heves ediyoruz. Yok ztn denize girmeyecegiz bu havada ne oludenizi, otelin önündeki plajda oturalım vs diye gene tüm keyfimi kaçırdı. Yani 34 yaşında genç adamsin, ilk defa geldiğin güzel bir cografyadasin konseptin otelin onunden ayrilmamak mi...hiç mi gezmek keşfetmek keyif vermez insana...bilmiyorum bu hallerinden çok sıkıldım ztn birbirimize girdik. Hayatımın, yasliligimin fragmanini görüyorum çok sıkıldım senden dedim...yapacagim bir şey yok diyor...sürekli kendimi nasıl aşık olmuşum bu adama, ne kadar zıt karakterlerde olduğumuzu görememiş miyim diye sorgularken buluyorum...bu arada cinsellik icin de hep yorgun. 3 ay yapmasak aramaz. Canin çekmiyor mu dedigimde sen cocuk azarlar gibi beni her kinuda azarlayip elestiriyorsun icimden gelmiyor der bazen, cogunlukla o ayri ben syri yerde en uyuyakaliriz zaten...bunlar evliliği bitirmek için geçerli şeyler mi bilmiyorum, bunun dışında dürüst, güvenilir, işinde hedefleri olan bir adam...ama artık değer görmediğimi hissediyorum, on a aşık da hissetmiyorum. Bir ömür boyu gezme ve tatil kavgası yapmak, mutsuz olmak istemiyorum.. içimi dökmek istedim...
Bu konu benzer olan konu

Hayal dediğiniz şey dışarda iki saat vakit geçirmek. Yani bizde 23 yaşında evlendik küçük olduğumuzu düşünüyorum
Gezmeyi sevmiyorsa sevmiyordur
Bİri bana sevmediğim bir şeyi sürekli yaptırmak istemesi bana eziyet gelir
bir iki hatır gönül için yaparım lakin dahada darlandığımda o kişiye soğurum vakit geçirmek istemem

Genelde ben ona uyum sağlıyorum. Dediğim gibi yaşadığımız yerde pek gezilecek yer yok anlayışla karşılıyorum her pazar genelde evdeyiz mesela. Hani ayda bir bişeyler yapsak yine bu kadar daralmam belki bilmiyorum
Benim yaşadığım yerde gezilecek çok yer var ama son aylara baktığımda şunu fark ettim.
Geçen yıl vur patlasın çal oynasın gezdiğimiz yerlere artık neredeyse gitmiyoruz çünkü her şey aşırı pahalı. Sahile inip birkaç bira içerdik, ne bileyim hafta tatillerinde yaylalara kahvaltıya giderdik, motora atlar en güzel koyları gezerdik yer içerdik ama şimdi bütçemiz elvermiyor. Fotoğraflar uygulaması sürekli bildirim yolluyor geçen yıl şunu yapmışsın, yok bunu yiyip içmişsin, burada eğlenmişsin. Bu yıl o kadar sosyalleşmemiz imkansız.
Belki eşiniz de işin maddi sorumluluğu yüzünden geri duruyordur biraz da.
Çünkü bizi baskılayan bu aşırı ötesi pahalılık oldu.

Benim eşim tam bir Doğacı. Balık tutsun piknik yapsın baraj dere gezsin öyle bayılır. Bende severim ama ben onun gibi değil yani ben AVM gezmeyi çarşı pazar gezmeyi severim. Eşimde kalabalık ortamları hiç sevmez. Bütün alışverişlerini giyim falan online yapar mesela. Zaten kendisi insan sevmez kimseyle anlaşamaz. yani onu avmye çarşıya sokamam işi yoksa hele hiç gelmez benmle. Yemek yemeği dışardan sevdiği için öle yemek mekanlarina gider mesela ondada hadi yediysen kalkalım modunda hep ben degistiremedim

Benim yaşadığım yerde gezilecek çok yer var ama son aylara baktığımda şunu fark ettim.
Geçen yıl vur patlasın çal oynasın gezdiğimiz yerlere artık neredeyse gitmiyoruz çünkü her şey aşırı pahalı. Sahile inip birkaç bira içerdik, ne bileyim hafta tatillerinde yaylalara kahvaltıya giderdik, motora atlar en güzel koyları gezerdik yer içerdik ama şimdi bütçemiz elvermiyor. Fotoğraflar uygulaması sürekli bildirim yolluyor geçen yıl şunu yapmışsın, yok bunu yiyip içmişsin, burada eğlenmişsin. Bu yıl o kadar sosyalleşmemiz imkansız.
Belki eşiniz de işin maddi sorumluluğu yüzünden geri duruyordur biraz da.
Çünkü bizi baskılayan bu aşırı ötesi pahalılık oldu.
Yani ikimizde çalışıyoruz bütçe sıkıntımız yok çok şükür. Tatil için de yüklü miktar ayırdık ama henüz gelmediğimiz için harcayamadık:)

Benim eşim tam bir Doğacı. Balık tutsun piknik yapsın baraj dere gezsin öyle bayılır. Bende severim ama ben onun gibi değil yani ben AVM gezmeyi çarşı pazar gezmeyi severim. Eşimde kalabalık ortamları hiç sevmez. Bütün alışverişlerini giyim falan online yapar mesela. Zaten kendisi insan sevmez kimseyle anlaşamaz. yani onu avmye çarşıya sokamam işi yoksa hele hiç gelmez benmle. Yemek yemeği dışardan sevdiği için öle yemek mekanlarina gider mesela ondada hadi yediysen kalkalım modunda hep ben degistiremedim
Şöyle eşim olsaydı varya değmeyin keyfime

İki taraf için de söylüyorum sevmediğiniz bir şeyi karşınızdaki insan istiyor siye yapmak işkence gibi gelir. Bu yüzden evlenmeden önce ortak zevklerin ne kadar önemli olduğu anlaşılmalı ve ona göre yol çizilmeli. Ben kamp sevmem mesela birkaç kere eşimin gönlü olsun diye gittim. Tatile mi gittim eziyet mi çektim belli değil. Konfor insanıyım ben. Eşim tek başına veya arkadaşlarıyla gidiyor şimdi ümidi kesti benden. Eşiniz evde oturmak istiyor demek ki, ne kadar kaç kere sizin gönlünüz olsun diye sizinle gezmeye gelebilir? Eşler birbirilerini olduğu gibi kabul etmeli. İnsan bir şeyi sevmiyorsa sevmiyordur sonradan seveceğini düşünmüyorum

Back
X