• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizden gizli birikim yapıyor musunuz

o işi benim eşim yapıyor geçen ay sonun da paranın bittiği zaman deterjan da bitti diye konuşurken ben köşeye attım onun parasını dedi baktım almış gelmiş yavrum yerim onun ağzını :KK74:

durumum iyi olsa çalışmazdım en azından bır ev alana kadar çalışmam lazım daha yeni alıştım sayılır çok kararsız kaldım işten çıkıp çıkmamakta ama çıksam cok daha kötüü olur sıkıntı çekerdim allahtan bakıcımız ııı yoksa dayanamazdım herhalde

bizimde evimiz kiraydı 1,5 sene kira verdik.. baktım olmuyor.. bide kızkardesi falan para istemeye başlayınca bende kızdım yanii.. benim ailem istanbulda eşimin ailesi küçük bir ilçede oturuyor.. sizin eve çift maaş giriyor ikinizde memursunuz falan diye sürekli bişeyler talep ettiler.. bende kızım doğum iznim bittikten sonra albrakanın faizsiz ev fırsatı vardı oraya başvurdum.. çok şükür kafam rahat şimdi..

bizimde evimiz kiraydı 1,5 sene kira verdik.. baktım olmuyor.. bide kızkardesi falan para istemeye başlayınca bende kızdım yanii.. benim ailem istanbulda eşimin ailesi küçük bir ilçede oturuyor.. sizin eve çift maaş giriyor ikinizde memursunuz falan diye sürekli bişeyler talep ettiler.. bende kızım doğum iznim bittikten sonra albrakanın faizsiz ev fırsatı vardı oraya başvurdum.. çok şükür kafam rahat şimdi..
faizsiz nasıl oluyor ilk defa seyden duydum suan olsa gırerım o sekılde var mı peki şuan öyle bişey nasıl ögrenebılırım

faizsiz nasıl oluyor ilk defa seyden duydum suan olsa gırerım o sekılde var mı peki şuan öyle bişey nasıl ögrenebılırım
yaşadığın şehir neresi bilemiyorum ama istanbulda falan var diye biliyorum. katılım bankaları belli bir aya kadar 0 faizsiz konut yapıp satıyorlar. sadece dosya masrafı adı altında bir ücret alıyorlar.. genelde 48 aya kadar oluyor.. mesela evin belli bir kısmını peşin veriyorsun maaşın üzerinden hesaplanıyor. gidip konuşabilirsin albarakayla yada kuveyttürk falanda yapıp satıyor ev..

yaşadığın şehir neresi bilemiyorum ama istanbulda falan var diye biliyorum. katılım bankaları belli bir aya kadar 0 faizsiz konut yapıp satıyorlar. sadece dosya masrafı adı altında bir ücret alıyorlar.. genelde 48 aya kadar oluyor.. mesela evin belli bir kısmını peşin veriyorsun maaşın üzerinden hesaplanıyor. gidip konuşabilirsin albarakayla yada kuveyttürk falanda yapıp satıyor ev..
istanbulda yasıyorum sen kendın bulamıyomusun evı kabul etmıolar mı

istanbulda yasıyorum sen kendın bulamıyomusun evı kabul etmıolar mı
yok öyle olmuyor kendileri yapıp satıyorlar.. eğer öyle yaparsan bankadan kredi çekmek zorunda kalırsın..senin dediğin eminevim diye bir şirket var orda sen seçiosun falan ama ben güvenemediğim için hiç girişmedim o işe..

evet yaptim bi keree yaptim oglusuma krallar gibi sunnet cemiyeti yaptim sonra bidaha topladim esime surda pastanecilik kursu varmis su kadar dedim yok ne gerek varmis yollamadi bende 2 ay sonra kendi paraciklarimla gittim:KK70:yaptigim kurslarin cogunlugu sakladigim o paraciklarla simdi esim tum hesaplari bana verdi ona harcligi bile ben veriyorum saklamanin hic tadi tuzu yoooookkkk:63:

gizli olmasının nedenini kısaca şöyle anlatayım; eğer sende para olduğunu biliyorsa onu son kuruşuna kadar harcıyor..bide kızkardeşi falan sürekli bir şeyler talep ediyor. en son 1,300 bine laptop beğenmiş onu istiyor.arkadaşlarıyla geziyor tozuyor parası bitince abisini arayıp istiyor. bide zaten benim kendi maaşımdan arta kalanlar:)
Nasıl kızkardeşler var hayret doğrusu! Benim de abim var ama 5 kuruşu nasip olmadı doğrusu. Çok sıkışsam da istemem de isteyemem de. O da evli. Neden aile huzurlarını kaçırayım ki? Hatta araba alırken abim benden borç istemişti :))

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
benimde hep bir gizli zulam vardır hayat bu yarın belki eşimde bende herşeyimizi kaybedebiliriz bi yerlerde zor günleri atlatmaya yardımcı olacak küçük bi mebla olmalı her zaman

Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.

Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
bizde her ay eşimin maaşını sıfırlıyoruz sıfırlayamazsak ben hemen bir çeyrek altın yarım altın alıp atıyorum kenara,,,, çünkü paranın fazlası pul oluyor,,, senin yaptığın kötü bir şey değilki,,, evin harçlığından para biriktiriyorsun sizin için,,,,

Valla annem sürekli der her kadının kendine ait habersiz biriktirdiği parası olmalı.. Ve kesinlikle katılıyorum.. gizli olduğu için ufak meblağlar oluyor belki ama gerektiğinde can kurtarıyor.. Ve yarın öbür gün başınıza ne gelecek Allah bilir, hele ki eşinizin para işleriyle gizli birikim en mantıklısı çünkü sizin biriktirdiğinizi bilirse o paraya güvenip daha bol harcamaya başlayabilir.. Şu an evli değilim ama yaza kısmetse düğün var ve bende ilk maaştan itibaren kendimde ayrı birikim yapmayı düşünüyorum :)

Eşten gizli birikimi doğru bulmuyorum
Ama bi yandan da dünyanın bin bir türlü hali var

Buradaki gizli nin maksadı ne ? Eşiniz için empati kurun o sizden gizli birikim yapsa nasıl hissedersiniz?
Birikim yaptığınızı bir şekilde bildirin (kumbaram var ...vadeli hesabım var ...bes yaptım...vs hangi şekilde olduğunu belirtin)
Hedef/niyetinizden bahsedin(kötü gün parası ...şu eşyayı alıcam ...vs)

Ama tutarını söylemeyebilirsiniz ...
gerçekten acil bir ihtiyaç olduğunu düşünene kadar ...şimdilik sır vs...veya henüz saymadım ..veya totem yaptım 1yıl bitene kadar bereketi kaçmasın saymayacak hesaplamayacağım gibi kırıcı şüpheci olmaya mahal vermeyecek şekilde ...

Valla benim tosunumun kendi isi bazen cok kazaniyo bazen az cok kazandiginda ayda 500.600tl verir ama ev icin degil sen ne alirsan al diye gel gorki ben hic tutumlu degilim kredi kartida bende onuda yiyorum ama nereye gidiyo hic bilmiyom bazen sana verdigim paralarla kendine araba bile alirdin diyo (araba cok istiyorum ) dogru adama bisey diyemiyorum cok musrif ve tutumsuzum kendimi savunma seklimde tabiki kendime ve cevreme karsi cunki herkes bu kadar parayi nasil bitiriyosun dio ..zaten ölüp giducez napalim diyorum:) keske tutabilsem ya cok imrendim size

Valla benim tosunumun kendi isi bazen cok kazaniyo bazen az cok kazandiginda ayda 500.600tl verir ama ev icin degil sen ne alirsan al diye gel gorki ben hic tutumlu degilim kredi kartida bende onuda yiyorum ama nereye gidiyo hic bilmiyom bazen sana verdigim paralarla kendine araba bile alirdin diyo (araba cok istiyorum ) dogru adama bisey diyemiyorum cok musrif ve tutumsuzum kendimi savunma seklimde tabiki kendime ve cevreme karsi cunki herkes bu kadar parayi nasil bitiriyosun dio ..zaten ölüp giducez napalim diyorum:) keske tutabilsem ya cok imrendim size
Sizin Tosununuz Mehmet aydın mı :D

Konu 4 sene öncesinin konusu, hortlatmayın çok istiyorsanız yenisini açın bence :P

Sizin Tosununuz Mehmet aydın mı :KK70:

Konu 4 sene öncesinin konusu, hortlatmayın çok istiyorsanız yenisini açın bence :p
Okim ya :)) su emojileri nasil koyuyosunuz bilmiyorum vaala benim ki o kisi degil kimki merak ettim inanin ben yeni actim bu hesabi zaten hamileyim bebegimle ilgili sikintilar var bunu sormak icin.

Okim ya :)) su emojileri nasil koyuyosunuz bilmiyorum vaala benim ki o kisi degil kimki merak ettim inanin ben yeni actim bu hesabi zaten hamileyim bebegimle ilgili sikintilar var bunu sormak icin.
Zengin tosuncuk yok mu hani milleti çiftlik bank diye dolandıran. Tosunum ve para aynı paragrafta geçince aklıma geldi :D

Emojiler için yukarıda ki Emoji işaretlerine basmanız yeterli.

Zengin tosuncuk yok mu hani milleti çiftlik bank diye dolandıran. Tosunum ve para aynı paragrafta geçince aklıma geldi :KK70:

Emojiler için yukarıda ki Emoji işaretlerine basmanız yeterli.
Ahahaha:D anladim simdi yok valla benimki okadar tosun degil ama benim tosunum kurban olurum ona :)

Back
X