- 17 Aralık 2013
- 1.611
- 998
- 358
- Konu Sahibi acembuselik
o işi benim eşim yapıyor geçen ay sonun da paranın bittiği zaman deterjan da bitti diye konuşurken ben köşeye attım onun parasını dedi baktım almış gelmiş yavrum yerim onun ağzını
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
durumum iyi olsa çalışmazdım en azından bır ev alana kadar çalışmam lazım daha yeni alıştım sayılır çok kararsız kaldım işten çıkıp çıkmamakta ama çıksam cok daha kötüü olur sıkıntı çekerdim allahtan bakıcımız ııı yoksa dayanamazdım herhalde
faizsiz nasıl oluyor ilk defa seyden duydum suan olsa gırerım o sekılde var mı peki şuan öyle bişey nasıl ögrenebılırımbizimde evimiz kiraydı 1,5 sene kira verdik.. baktım olmuyor.. bide kızkardesi falan para istemeye başlayınca bende kızdım yanii.. benim ailem istanbulda eşimin ailesi küçük bir ilçede oturuyor.. sizin eve çift maaş giriyor ikinizde memursunuz falan diye sürekli bişeyler talep ettiler.. bende kızım doğum iznim bittikten sonra albrakanın faizsiz ev fırsatı vardı oraya başvurdum.. çok şükür kafam rahat şimdi..
yaşadığın şehir neresi bilemiyorum ama istanbulda falan var diye biliyorum. katılım bankaları belli bir aya kadar 0 faizsiz konut yapıp satıyorlar. sadece dosya masrafı adı altında bir ücret alıyorlar.. genelde 48 aya kadar oluyor.. mesela evin belli bir kısmını peşin veriyorsun maaşın üzerinden hesaplanıyor. gidip konuşabilirsin albarakayla yada kuveyttürk falanda yapıp satıyor ev..faizsiz nasıl oluyor ilk defa seyden duydum suan olsa gırerım o sekılde var mı peki şuan öyle bişey nasıl ögrenebılırım
istanbulda yasıyorum sen kendın bulamıyomusun evı kabul etmıolar mıyaşadığın şehir neresi bilemiyorum ama istanbulda falan var diye biliyorum. katılım bankaları belli bir aya kadar 0 faizsiz konut yapıp satıyorlar. sadece dosya masrafı adı altında bir ücret alıyorlar.. genelde 48 aya kadar oluyor.. mesela evin belli bir kısmını peşin veriyorsun maaşın üzerinden hesaplanıyor. gidip konuşabilirsin albarakayla yada kuveyttürk falanda yapıp satıyor ev..
yok öyle olmuyor kendileri yapıp satıyorlar.. eğer öyle yaparsan bankadan kredi çekmek zorunda kalırsın..senin dediğin eminevim diye bir şirket var orda sen seçiosun falan ama ben güvenemediğim için hiç girişmedim o işe..istanbulda yasıyorum sen kendın bulamıyomusun evı kabul etmıolar mı
Nasıl kızkardeşler var hayret doğrusu! Benim de abim var ama 5 kuruşu nasip olmadı doğrusu. Çok sıkışsam da istemem de isteyemem de. O da evli. Neden aile huzurlarını kaçırayım ki? Hatta araba alırken abim benden borç istemişti :))gizli olmasının nedenini kısaca şöyle anlatayım; eğer sende para olduğunu biliyorsa onu son kuruşuna kadar harcıyor..bide kızkardeşi falan sürekli bir şeyler talep ediyor. en son 1,300 bine laptop beğenmiş onu istiyor.arkadaşlarıyla geziyor tozuyor parası bitince abisini arayıp istiyor. bide zaten benim kendi maaşımdan arta kalanlar:)
benimde hep bir gizli zulam vardır hayat bu yarın belki eşimde bende herşeyimizi kaybedebiliriz bi yerlerde zor günleri atlatmaya yardımcı olacak küçük bi mebla olmalı her zamanBen 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
bizde her ay eşimin maaşını sıfırlıyoruz sıfırlayamazsak ben hemen bir çeyrek altın yarım altın alıp atıyorum kenara,,,, çünkü paranın fazlası pul oluyor,,, senin yaptığın kötü bir şey değilki,,, evin harçlığından para biriktiriyorsun sizin için,,,,Ben 1.5 aylık evliyim. Nişanlılık dönemimizde 600 tl biriktirmiştim eşimden gizli, çok sıkıştığı anda çıkardım verdim çok mutlu oldu bende o günden sonra gizli birikim yapmaya karar verdim sürekli :)) gerçi artık "senin zulada vardır bişiler kirli çıkı" diye takılıyor bazen ama yok deyip geçiştiriyorum. Ben çalışmıyorum, evdeyim, üniversite sınavına hazırlanıyorum. Balayımızdan sonra tekrar başladım biriktirmeye çünkü eşimin düğünden dolayı çok borcu var ne olur ne olmaz gene para lazım olabilir üstelik eşim para hesabını hiç bilmez, biriktirmez biriktiremez ve sağolsun paranın lafını hiç yapmaz... O yüzden bu görevi kendiliğimden üstlendim ... Şu ana kadar 100 küsur liram olmuş.
Bazı hanımlar gizli birikim konusuna karşı çıkıyorlar. Peki sizler eşinizden gizli köşeye bir şeyler atabiliyor musunuz, sizce bu iyi bir şey mi?
Sizin Tosununuz Mehmet aydın mıValla benim tosunumun kendi isi bazen cok kazaniyo bazen az cok kazandiginda ayda 500.600tl verir ama ev icin degil sen ne alirsan al diye gel gorki ben hic tutumlu degilim kredi kartida bende onuda yiyorum ama nereye gidiyo hic bilmiyom bazen sana verdigim paralarla kendine araba bile alirdin diyo (araba cok istiyorum ) dogru adama bisey diyemiyorum cok musrif ve tutumsuzum kendimi savunma seklimde tabiki kendime ve cevreme karsi cunki herkes bu kadar parayi nasil bitiriyosun dio ..zaten ölüp giducez napalim diyorum:) keske tutabilsem ya cok imrendim size
Okim ya :)) su emojileri nasil koyuyosunuz bilmiyorum vaala benim ki o kisi degil kimki merak ettim inanin ben yeni actim bu hesabi zaten hamileyim bebegimle ilgili sikintilar var bunu sormak icin.Sizin Tosununuz Mehmet aydın mı
Konu 4 sene öncesinin konusu, hortlatmayın çok istiyorsanız yenisini açın bence
Aaa gercekten cok eski konuymus ben pek beceremedigimden tarihe bakmak falan akilma gelmedi yukarda gorunce yorum yaptimSizin Tosununuz Mehmet aydın mı
Konu 4 sene öncesinin konusu, hortlatmayın çok istiyorsanız yenisini açın bence
Zengin tosuncuk yok mu hani milleti çiftlik bank diye dolandıran. Tosunum ve para aynı paragrafta geçince aklıma geldiOkim ya :)) su emojileri nasil koyuyosunuz bilmiyorum vaala benim ki o kisi degil kimki merak ettim inanin ben yeni actim bu hesabi zaten hamileyim bebegimle ilgili sikintilar var bunu sormak icin.
Ahahaha anladim simdi yok valla benimki okadar tosun degil ama benim tosunum kurban olurum ona :)Zengin tosuncuk yok mu hani milleti çiftlik bank diye dolandıran. Tosunum ve para aynı paragrafta geçince aklıma geldi
Emojiler için yukarıda ki Emoji işaretlerine basmanız yeterli.