eşinde sperm gücü az olup hamile kalanlar oldumu ?

ponnyy26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2015
309
79
36
Meraba hanımlar ben 6 yıllık evliyim bi kızım var evlendikten hemen 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim kızım iki yaşında korumayı bıraktım ikinci çocuğum hala olmuyor doktora gittim miom dediler sonra sende sorun yok dedi anlamadım ? Eşime bakması gerektiğini söyledi sonuçları aldım götürdüm sperm hücresi 100 de sıfır çıktı hareketlilik hiç yokmuş ve bu durumda hamile kalamazsn sigara içiyorsa bırakacak başka yolu yada tedavisi yok dedi bazıları var diyo çevrem aranızda böyle bir şey yaşayıp hamile kalanlar oldumu lütfen yardımcı olun dua edin bana allah isteyen herkese nasip etsin çok şükür yine de bi kızım var kardeşi olmasını çok istiyor

Canım erkek infertilitesi bölümüne bakarsan daha iyi olur aslında. Benim eşim sigara içiyordu. 6-7 ay olmayınca doktora gittik. Sayı, hareketlilik, morfoloji hepsi düşüktü. Sigarayı bıraktı, doğal kürler uyguladık. Rabbimin izniyle tüm değerleri arttı. Bir kez hamile kaldım, düşükle sonuçlandı ama bir kez adet olup tekrar hamile kaldım. Rabbim bunu tamamına erdirsin inşallah sağlıcakla, isteyen herkese nasip etsin.

Allahım inşallah sağlıkla kucağına almayi nasip etsin inşallah keçi boynuz kürü nü duymuştum ama kabul etmedi tabi sorunun kendinde olduğunu öğrenmesinin sokunda hala yeni öğrendik sorun bende sanıyodum hep lütfe canım duaların ı eksik etme bana

Amiiiin inşallah.
Allah yardımcınız olsun, gerçekten çok zor bir süreç. Bizde alışkanlık mıdır nedir, çocuk olmayınca hep kadın doktor doktor gezer. Ben de birkaç kez aynı testleri yaptırdım, bir şey çıkmayınca eşim gitti doktora. Biz kadınlar bu konuda daha soğukkanlıyız galiba. Benim eşim de ilk öğrendiğinde resmen şok oldu, pek dile getirmese de çok üzülüyordu. Senin eşine destek olman çok önemli. Gittiğimiz ilk doktor tüp bebek şansınız olabilir belki demişti, ben de amaan biz de tüpten yaptırır adını da aygaz koyarız derdim, elimden geldiği kadar destek olmaya ve bu durumu çok takmıyor gibi görünmeye çalışıyordum. Bu arada gizli gizli ağlayıp hıçkırıklara boğulurdum.

Ama şu bir gerçek ki testler ne söylerse söylesin bunu nasip eden Rabbim. İsterse oluyor, buna o kadar çok inandım ve dua ettim ki yaptığım kürler falan hikaye aslında. Çok çok dua etmek lazım.

İstersen bu süreçte bir kaç gün eşinle konuşma bu durumu, bırak biraz kendi kendine durumu kabullensin. Ama sonrasında özellikle keçiboynuzu kürünü kesinlikle tavsiye ederim. Tabi öncelikle sigarayı bırakmalı eşin. Yoksa kürlerin de hiçbir faydası olmaz.

[QUOkonuşmuyop77, post: 39810653, member: 629036"]Amiiiin inşallah.
Allah yardımcınız olsun, gerçekten çok zor bir süreç. Bizde alışkanlık mıdır nedir, çocuk olmayınca hep kadın doktor doktor gezer. Ben de birkaç kez aynı testleri yaptırdım, bir şey çıkmayınca eşim gitti doktora. Biz kadınlar bu konuda daha soğukkanlıyız galiba. Benim eşim de ilk öğrendiğinde resmen şok oldu, pek dile getirmese de çok üzülüyordu. Senin eşine destek olman çok önemli. Gittiğimiz ilk doktor tüp bebek şansınız olabilir belki demişti, ben de amaan biz de tüpten yaptırır adını da aygaz koyarız derdim, elimden geldiği kadar destek olmaya ve bu durumu çok takmıyor gibi görünmeye çalışıyordum. Bu arada gizli gizli ağlayıp hıçkırıklara boğulurdum.

Ama şu bir gerçek ki testler ne söylerse söylesin bunu nasip eden Rabbim. İsterse oluyor, buna o kadar çok inandım ve dua ettim ki yaptığım kürler falan hikaye aslında. Çok çok dua etmek lazım.

İstersen bu süreçte bir kaç gün eşinle konuşma bu durumu, bırak biraz kendi kendine durumu kabullensin. Ama sonrasında özellikle keçiboynuzu kürünü kesinlikle tavsiye ederim. Tabi öncelikle sigarayı bırakmalı eşin. Yoksa kürlerin de hiçbir faydası olmaz.[/QUOTE]
Pek konuşmuyoruz kendi içinde halletsin diye rahat bırakıyorum beklemediği bir şeydi çocuk olmayınca erkekler neden sorunu bizde diye düşünürler hiç anlamıyorum her şeyi biz arastiriyoruz ilkinide hemen iistemiştim o sene try e izine geldim ağrılarım var diye devlete gittim apandisit dedi doktor :) iğne yapalım ağrı kesici dediler eşim karşı çıkmıştı gebelikte n şüphe ediyorumdiye kkadın kanda gebelik çıkmadı dedi tatil bitti döndüm hastaneye gittim test yaptırmak için bi girdim 6 haftalik dediler bende zaten trde baktırdim bir şey yokmuş diye bi rahat takılıyor m hiç sorma :) allahtan geliyor gelen ol derse oluyor canım ama çok güzel duygu beş aylık bi yattım hastane ye gününü tamamlayana kadar yattım dogrup çıktım çok çektim ama her şeye değiyor kısmet diyorum herseyin hayırlısı

Pek konuşmuyoruz kendi içinde halletsin diye rahat bırakıyorum beklemediği bir şeydi çocuk olmayınca erkekler neden sorunu bizde diye düşünürler hiç anlamıyorum her şeyi biz arastiriyoruz ilkinide hemen iistemiştim o sene try e izine geldim ağrılarım var diye devlete gittim apandisit dedi doktor :) iğne yapalım ağrı kesici dediler eşim karşı çıkmıştı gebelikte n şüphe ediyorumdiye kkadın kanda gebelik çıkmadı dedi tatil bitti döndüm hastaneye gittim test yaptırmak için bi girdim 6 haftalik dediler bende zaten trde baktırdim bir şey yokmuş diye bi rahat takılıyor m hiç sorma :) allahtan geliyor gelen ol derse oluyor canım ama çok güzel duygu beş aylık bi yattım hastane ye gününü tamamlayana kadar yattım dogrup çıktım çok çektim ama her şeye değiyor kısmet diyorum herseyin hayırlısı[/QUOTE]
İlki sürpriz yapmış, inşallah ikinci de öyle yapar tez vakitte :)

Bence eşin sigarayı bıraksa en azından çok şey farkeder. Sigara tam bir sperm düşmanı çünkü. Sen de özel kürler uygulamasan da çaktırmadan yemeklerle bir şeyler yapabilirsin. Mesela kırmızı et pek iyi yememeli, proteini bakliyatlarla almalı. Özellikle nohut yemeği çok iyi geliyor. Haftada bir yesin eşin. Sık sık balık tüketin. Her yemekte bol yeşillikli salata olsun. Sabahları taze sıkılmış portakal suyu içsin, c vitamini çok önemli spermleri koruyor. Akşamları gene taze sıkılmış havuç suyu, içine bir damla zeytinyağı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

OTE="zeynepp77, post: 39811032, member: 629036"]Pek konuşmuyoruz kendi içinde halletsin diye rahat bırakıyorum beklemediği bir şeydi çocuk olmayınca erkekler neden sorunu bizde diye düşünürler hiç anlamıyorum her şeyi biz arastiriyoruz ilkinide hemen iistemiştim o sene try e izine geldim ağrılarım var diye devlete gittim apandisit dedi doktor :) iğne yapalım ağrı kesici dediler eşim karşı çıkmıştı gebelikte n şüphe ediyorumdiye kkadın kanda gebelik çıkmadı dedi tatil bitti döndüm hastaneye gittim test yaptırmak için bi girdim 6 haftalik dediler bende zaten trde baktırdim bir şey yokmuş diye bi rahat takılıyor m hiç sorma :) allahtan geliyor gelen ol derse oluyor canım ama çok güzel duygu beş aylık bi yattım hastane ye gününü tamamlayana kadar yattım dogrup çıktım çok çektim ama her şeye değiyor kısmet diyorum herseyin hayırlısı[/QUOTE]
İlki sürpriz yapmış, inşallah ikinci de öyle yapar tez vakitte :)

Bence eşin sigarayı bıraksa en azından çok şey farkeder. Sigara tam bir sperm düşmanı çünkü. Sen de özel kürler uygulamasan da çaktırmadan yemeklerle bir şeyler yapabilirsin. Mesela kırmızı et pek iyi yememeli, proteini bakliyatlarla almalı. Özellikle nohut yemeği çok iyi geliyor. Haftada bir yesin eşin. Sık sık balık tüketin. Her yemekte bol yeşillikli salata olsun. Sabahları taze sıkılmış portakal suyu içsin, c vitamini çok önemli spermleri koruyor. Akşamları gene taze sıkılmış havuç suyu, içine bir damla zeytinyağı.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)[/QUOTE]
Cok tesekkur ederim canım rahatlamak biriyle konuşmak iyi geliyor insan herkese anlatamiyor derdini bu yüzden buraya üye oldum bugün en azından kafam dagilsin diye allah isteyen herkese nasip etsin inşallah kimsenin kucagini bos bırakmasın

Cok tesekkur ederim canım rahatlamak biriyle konuşmak iyi geliyor insan herkese anlatamiyor derdini bu yüzden buraya üye oldum bugün en azından kafam dagilsin diye allah isteyen herkese nasip etsin inşallah kimsenin kucagini bos bırakmasın[/QUOTE]

Rica ederim canım. Ben de bu siteye bunun için üye olmuştum, insan en yakınlarına bile anlatamıyor bu durumu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)

Rica ederim canım. Ben de bu siteye bunun için üye olmuştum, insan en yakınlarına bile anlatamıyor bu durumu. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah :)[/QUOTE]
Benim bi arkadasim var kızı üç yaşında bebek düşünmuyordu çokta dikkat ediyor bendenmi heves etti napti geçen bana yazmış adetim bitsin yumurtlama gününde başlar sam öbür aya hamileyim ben dedi senin yapacağın yok senden önce yapayım vari dedi biraz alındım nispet yaparmis gibi geldi bana bir şey diyemedim tabi insanlar bazen dengesiz olabiliyor ailesinde hemen hamile kalma varmış bu genetik bizde benim hemen olur diye anlatır ama allah bilir çok emin konuşma dedim hayırlısı elbet banada verir zamanı gelince

Benzer bir muhabbete ben de maruz kalmıştım. İnsanlar bu durumu bilmediklerinden rahatça konusabiliyor malesef. Biz de hassas olduğumuzdan alınganlık ediyoruz ama çok yanlış bir davranış tabi. Belki istiyor insanlar ama olmuyor iste düşünmüyor bazıları bunu ulu orta konuşuveriyor.

Evet aynen öyle üzerine düşmeden önce bende hemen kalırım zannediyordum kendimi ilkinde hemen oldu ikincide olur kafasında gittim dört yılı bitirdim hemen olur diye düşünerek bu seneye kadar dikkatimi çekmedi bu sene gitmeye başladım doktorlara neden olmuyor diye yumurta takibi filan hepsi bahane ben ilk çocuğumda adet gününüm hesabını bile tutmuyordum ne zaman oldu bitti yumurtlama ne zaman o nedemek haberim bile yoktu bu sene öğrendim herseyi adetle ilgi herseyi bu sen e öğrendim

Rahat olmak lazım derler ya hep, çok doğru demek ki. 4 yıl da hakikaten uzun bir süre. İnşallah hasretin diner en kısa zamanda :)

Aynen rahatlik önemli :) hakkımız da hayırlısı olsun inşallah ağrın fazla olmadan dogrup çıkarsin inşallah normal doğum hakkında zor diyenlere kulak asma aacı çekmeden ulaşılamıyor böylesi bir mucizeye ben yine olsun yine normal yaparım iki haftada kendine gelmiyorsun bebek doğduğu saniye bütün sancılar gidiyor acının tarifi bile olmuyor doğunca nasıl bir şeydi diyorsun o an aklından siliniyor :)

İnşallahhhhhh yaa valla bebiş için ne iyi olacaksa onu yaparım, acısını falan düşünmüyorum şu an. İnşallah normal olur dediğin gibi. Sana ve isteyen herkese de en kısa zamanda nasip etsin Rabbim :)

benim eşiminde sperm sayısı iyiydi ama şekli bozuktu medical parktaki doktor aşılama yaparız seninde yumurtalıkların kapalıysa hsg cektir dedi allahım iyki yaptırmamışım para tuzagı hep başka hastaneye gittim suanki doktorum gerek yok dedi çalışmaya başlayın dedi hiçbir tedavi görmeden denemelere başladık şuandada hamileyim :) eşinizin sprem sayısını arttırmak istiyorsanız keç boynuzu yedirin.geçmiş olsun

CANIM KECIBOYNUZU SPERMLERI YENILIYO ESIM KULLANDI DUZENLI SABAH AKSAM SIGARAYI DA AZALTTI 3. AY HAMILEYDIM COK SUKUR 25 HAFTALIGIM :)

CANIM KECIBOYNUZU SPERMLERI YENILIYO ESIM KULLANDI DUZENLI SABAH AKSAM SIGARAYI DA AZALTTI 3. AY HAMILEYDIM COK SUKUR 25 HAFTALIGIM :)
Allah inşallah kucağına almayi nasip eder canım çok sevindim keçi boynuz u aldım ben bunu içmem ver yiyim dedi bende öyle bi yararı olmaz suyu şart dedim ama kabul etmedi sigarayı azalttı düşük nikotin içiyor bide allaha bıraktım başka çarem yok bide doktor ilaç vermişti ilaç fiyati Tr parasıyla 100 tl kullanmak istemiyor da almıyorum o kadar para boşa gitmesin yazık diye nasıl ikna ederim bilmiyorum belki de kabul etmek istemiyor sorunun kendinde olduğunu bir şey demiyorum zorlamak ta istemiyorum ama sorsan oda istiyor çocuk :) nasıl olacaksa )):) allah büyük yine de ol derse olur ne diyelim Bu ay çok tuhaf adet oldum iki gün kahverengi akıntı m geldi iki gün önce ve bugün kana döndü ilk defa oldu doktora gidecektim vazgeçtim nasıl olsa adet oldum diye dualarını eksik etme canım allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin çok şükür yine de bi kızım var allah hiç anne duygusunu tadmayanlara tattirsin ilk önce

AMIN CANIM AMIN Rabbım ısterse her şey olur dua ile olmayacak yoktur.Allahım tez zamanda nasip etsın bu durumlarda erkekler bızım gıbı olamıyo ıdare etmek gerekıyo olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…