merhaba arkadaslar ayni sorun bizdede var malesef.yüzen sperm sayimiz az bizimde.önümüzdeki iki ay icerisinde asilama tedavisine basliycam.hepimizin gönlüne göre olur insallah hersey.önümüzdeki ay sonunda burun spreyi ve göbekten igneye basliycam biraz tedirginim ama.
Olur inşallah denemekte fayda var aşılamayı.Birçok arkadaşımız iyi sonuçlar aldı.
kızlar benim eşimdede sperm azlığı ve hareket yetersizliği var.yaklaşık 2 ay önce sperm miktarı 48 milyonken 15 gün önce yaptırdığımız testte 80 milyon çıktı.hareketlilikte %35 ten %55 olmuş.varikosel filan yoktu eşimde o yüzden sadece vitamin takviyesi aldı.birde keçiboynuzu yedirdim günde 2-3 tane.şimdilik aşılama filan düşünmüyorum.içimden bir ses biraz daha beklememi söylüyor.en azından bi 3-4 ay daha bekleyeceğim.inşallah doğal halinde olur.rabbim nasıl isterse öyle olacak tabii.herşeyin hayırlısı olsun.hepimiz için .
SERPİLCİK merhaba canım.şu anda o kadar moralim bozukki..bugün kan testi yaptırdım da.sonuç malesef yine negatif.offf çok yoruldum artık..ağlamaktan beklemekten...neyse canım benim eşimin kullandığı ilaçları sormuşsun.eşim 3 tane ilaç kullanıyor şu anda.ilki one daily mens healt formula diye bir vitamin hapı.bunu eşim amerikaya toplantıya gittiğinde kendisi ordan almış.ikincisi koenzim Q 10 diye bir hap.bitkisel bişey.doktorumuz tavsiye etti.üçüncüsü klomen.buda dr tavsiyesi.hepsinden günde 1 tane içiyor.inşallah faydasını görürsünüz canım benim.allah hepimizin yardımcısı olsun.selam canim benim esimdede ayni problem var ama farklilik ilerleme yok fazla i kez tup bbebek yaptik olmadi senden ricam hangi vitamin kullandi esin doktormu verdi nasil oldu ismini falan bana verirmisin cok tesekkur ederim umarim yardimci olursun hoscakal bol sans
inanın artık herşeye şaşırır oldum.klomen hareketi düşürme özelliğide mi varmış .ama sayı artarsa hareketlilik düşerse herşey aynı .değişen bişey olmaz gibi.yani mesela sayı 100 ken diyelim oran %10 sa 10 tanesi ulaşır.fakat sayı 200 ken %5 i hareketli olursa yine 10 tane yerine ulaşır.hangisi daha iyi vallahi anlamadım canım.aslıcım senin eşinin sayı ve morfoloji nasıl?kaç ?benim eşimde klomeen kullandı kulomeen sayıyı artırmıış ama hareketi düşürmüüş. biz artık kullanmıyoruz.
SERPİLCİK merhaba canım.şu anda o kadar moralim bozukki..bugün kan testi yaptırdım da.sonuç malesef yine negatif.offf çok yoruldum artık..ağlamaktan beklemekten...neyse canım benim eşimin kullandığı ilaçları sormuşsun.eşim 3 tane ilaç kullanıyor şu anda.ilki one daily mens healt formula diye bir vitamin hapı.bunu eşim amerikaya toplantıya gittiğinde kendisi ordan almış.ikincisi koenzim Q 10 diye bir hap.bitkisel bişey.doktorumuz tavsiye etti.üçüncüsü klomen.buda dr tavsiyesi.hepsinden günde 1 tane içiyor.inşallah faydasını görürsünüz canım benim.allah hepimizin yardımcısı olsun.
Merhaba kızlar aynı sıkıntıları paylaşıyoruz arkadaşlar,benimde eşimde problem var 8 ay önce varikosel ameliyatı oldu,6 ay sonraki testimizde değerler normalin üstündeydi (bunu keçiboynuzu kürüne borçluyuz)2 ay sonraki testtimizde değerler yarı yarıya düştü (bu arada kür'ü uygulamadık) geçen hafta american hastanesine dr gittik değerler konusunda tam kesin sonuç için ameliyat üzerinden 1 sene geçmesi gerekiyormuş ve bize spermin kalitesini yükseltcek bir ilaç verdi,kendi drumuzda aynı şeyi söylemişti yani bizim daha 4 ayımız var eğerki değerler yükselmezse aşılama yapılacak. Birde bizimde morfoloji problemimiz var %1 morfoloji ama dr pek sorun etmedi.
Merhaba kızlar aynı sıkıntıları paylaşıyoruz arkadaşlar,benimde eşimde problem var 8 ay önce varikosel ameliyatı oldu,6 ay sonraki testimizde değerler normalin üstündeydi (bunu keçiboynuzu kürüne borçluyuz)2 ay sonraki testtimizde değerler yarı yarıya düştü (bu arada kür'ü uygulamadık) geçen hafta american hastanesine dr gittik değerler konusunda tam kesin sonuç için ameliyat üzerinden 1 sene geçmesi gerekiyormuş ve bize spermin kalitesini yükseltcek bir ilaç verdi,kendi drumuzda aynı şeyi söylemişti yani bizim daha 4 ayımız var eğerki değerler yükselmezse aşılama yapılacak. Birde bizimde morfoloji problemimiz var %1 morfoloji ama dr pek sorun etmedi.
merhaba arkadaşlar benimde sorun eşimde 3 senedir olmuyor 2 aşılama yaptırdım bizde hızlı sperm yok hareket sorunu yani hızlısı olmadan hamile kalan varmı acaba??
teşekkürler darkinlife evet keci boynuzunu uzun süre denedik kolay değilki 3 koca sene neler denemedikki hiçbirşeyde değişmedi artık bıraktık bitkisel filan hızlımız hala yok hala yok bir kere bile %1 oranında olmadı morfolojide bozuk hiçbişi iyi değil yani((
üzüldüm canım herşeyin hayırlısı rabbim inşallah bir daha nasip eder bu seferde kucağına alırsın sağlıklı sıhhatli bir şekilde...galiba bizede aşılama gözüküyor şu 4 ay geçsinde göreceğiz neler olacak...bizim değerler sayımız 13 milyon hareketlilik %30 morfoloji %1 halbuki 2 ay önceki testimizde değerler normalin üzerindeydi kürü kullanmadığımız dönemden sonraki testte düştü oranlarcanım benim eşimde varikosel oldu.varikosel geçti ama sperm sayısı hala düşük.ve harektlilik az.varikosel ameliyattan 3 ay sonra iyileşme gösterir. hatta ben 3 ay sonra hamile kalmıştım.elde olmayan sebeplerden düşürüldü.neyse. şimdi ameliyat olalı 1 sene oluyor. sayı ve hareketlilik az.tesadüfmüş gebeliğim.aşılama diyor doktor.anlayacağın varikosel pek iyileşme göstermiyormuş.sizin değerler kaç?
işin ilgincide o ya darkinlife eşim ne sigara ne alkol kullanmaz üstelik sporcudurda kendine cok dikkat eder ama genede bu durumdayız işte korundugumuz 1 seneye yanar oldum:)) morfolojimiz %5iin üzerine cıkamadı hiç hızlımız zaten hiç olmadı olanlar yavaş hareketli onlarda %20-%50 arası deişkendi hep
uzun seneler futbol oynadı evet biliyorum pek cok sebebi var bu işin ama ben eşimin kücük yaşta geçirdigi yüksek ateş ve sonrasında geçirilern havaleye bağlıyorum sebep cokta önemli değil aslında sorunun kimde olduguda bi saatten sonra önemli olmuyor eştede olsa herşey bizlere yapılıyor erkeğe hiçbiş yapılmıyorki bazen acaba olmamasında bir hayır varda uğraşmak bosamı diyorum :))