"Eşin sana fazla" ne demektir?

Büyük ihitmal para konusunda uyardığınız için ,sizin bunlatıcı olduğunuzu düşünüp o anki siniryle bu kelimeyi sarfetmiştir.Bence hiç aile ilişkilerine karışmayın.

Sirf can yakmak icin ortaya atmis...
Fakat dedigne gore oyle degil esin ya da belki sadece maddiyati kast etmistir....
O zaman da sorunu kiskanclik....ee sende daha fazla kiskandir madem kudursun

Kuzen bile olsa hatta kardes, kimsenin evliligine karisilmaz. Tavsiye isterse verilir ama sizin ki haddini asmak olmus. Benim evliligime de karisilsa ben de sinirlenirim. Kese benim borc benim harcarim sana ne diyebilirim. Kuzeninizin ki dusunmeden o sinirle soylenmis bir soz olabilir. Ya da siz artik o kadar haddinizi asip onu sinirlendirdiniz ki sen de esinden dert yaniyorsun ama aslinda o adam sana fazla eger sen ona da karisiyorsan kelimesine de getirmis olabilir.

Neden durduk yere sizi kıskandığınızı düşündünüz ki? Her kavgaya kıskançlığı sokmasak olmaz zaten.

Biz de soralım o zaman ''alışverişine neden laf söylediniz kendine para harcamasını çok mu kıskandınız?'' diye.

Herkes cebini düşünebilir, düşünmüyorsa da sonuçlarına ve getirilerine katlanabilir. Böyle bir patlama yapmışsa bunun öncesi de vardır. Diğer taraftan dinlersek belki ''sürekli birşeylerime karışıyor'' lafını duyacağız. Bu kadar içli dışlı olmak gerçekten iyi değişmiş onu anladım.

İnsan sinirle herşeyi söyleyebilir, zamanla barışırsınız zaten. Eskisi gibi herşeyini bilmezsiniz olur biter. Hayat kısa, kimseyle ara bozmaya gelmiyor.

Kuzeninizin bu lafini size haddinizi bildirme olarak dusunebilirsiniz. Siz haddinizi asmissiniz o da lafi gedigine koymus. Ayrica esinizin kaba olmasini konu icine serpistirmeniz de kendinizi hakli cikarmanin yolu gibi. Yani bize karsi "kuzenim boyle dedi ama bakin esim dan dun bir adam, ben ona zaten kiziyorum; hic de fazla degil bana" mi demek istiyorsunuz alttan alttan?

Samimiyetiniz ne derece olursa olsun harcamalarını söz konusu ederek biraz hadsizlik etmişsiniz bence. Bana yapılsa kızarım şahsen. Ama onun cümlesi de yersiz. Ne demek eşin sana fazla. Aniden sinirle söylenecek birşey değil bu söz bence daha önceden zihninde olan birşey

Ne olduysa şu "kuzenimle birlikte büyüdük sayılır"dan oldu. Valla siz gereksiz burun sokmuşsunuz o komplekse girmiş, sinirden söyledi, regl dönemindeydi söyledi, carttan söyledi, curttan söyledi... Neyden söylediyse söyledi niyete göre değerlendirirsek ömür geçmez nasıl davrandıysa öyle muamele görmeli insan, bi süre görüşmeyin bakayım ne olacak

Ik bilgi verdim sanirim.bunlarin arasini fuzeltirken yaptigim elestiriler bunun yaninda devede kulak.ve bunu kabul ettigi icin kocasi degil kendi duzeldi.ama hala oldugundan farkli gorunme cabasiyla davraniş tutum ve harcamalari var.ve bunlarla ustunluk hissi yasiyor.ama brnim icin bunlar gereksiz.Insanlar ulasmasi guc hayaller pesinde kosarsa mutlu olamaz bu hem kendine hem eşe zarar verir.bu mantikla elestirdim.ve oncedende bu sekildeydi.diger kuzenle aralarini yapmak icin haksizlik yapmamaya calisiyorum.mesela onun cok hirsli oldugunu soyledi brndr sen ondan daha hirslisin ikinizlede konusuyorum defim.ordan patladi tartişma.Halbu ki digeride haksizlik yapsa onada tepki veroyorum.ama o benim de rahatsiz oldugum seyler olduğunu hissedince sanki surekli onunla onu konusuyoruz sandi.halbu ki düşundüğu gibi değil. Birinin duymadigi bir yorumu digetine yapmissam hakkini girerim diye yuzunede soyledim.hakkinda sunu dusunuyotum vs.

Kuzeninizin bu lafini size haddinizi bildirme olarak dusunebilirsiniz. Siz haddinizi asmissiniz o da lafi gedigine koymus. Ayrica esinizin kaba olmasini konu icine serpistirmeniz de kendinizi hakli cikarmanin yolu gibi. Yani bize karsi "kuzenim boyle dedi ama bakin esim dan dun bir adam, ben ona zaten kiziyorum; hic de fazla degil bana" mi demek istiyorsunuz alttan alttan?
Esim narsist bir insan.Ve en cok kizfigim kibtidir.ben bundan sikayet ederken kuzenim beni buradan vuruyor.ilk ofkesinde.

Ayrica ben ona hep bak zenin kocan seni soyle seviyor boyle seviyor sana iyi davraniyor diye yaklastim ara yaparken.ama hic zihnimden bu adam kuzenime fazla diye dusunmedim.cunku ben herkrsin kendine gore degeri vard oldugunu ve insanlarinda gönlüne göre secim yaptigini düşünürüm.hayal kırıklığı yasayan benim o degil.ve hayal kirikligi yasadigim konuyu kullanmasi bana dogru gelmedi.sonucta esinde rahatsiz oluyor diyorum.oda konuyu bu lafa baglasa sana ne bile demem.hattta neler neler defi hakli oldugu konularda evet haklisin dedim.cunku saldirganca bir eleştiriye girdi.

Bağışlasanız da akıllarda soru yaratacak hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağı bir durumdur. Bazen akraba bazen de akbaba.

X