• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Eşimle İlk birliktelik içime boşaldı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Tekrar içine boşalacaksa neden ertesi gün hapı iciorsun ki bende bunu anlamıyorum. Bu hapları kolay sanıyorsunuz sanırım.. eğer gerçekten eşin ise sen ertesi gün hapı içmek yerine o prezervatif kullansın. Ya da doğum kontrol hapı kullan. Ki o bile iyi değilde neyse..
Ertesi gün hapı yılda maksimum 3 kere alınmalı aksi halde ciddi hormon bozukluklarına sebebiyet vermektedir. Bilgin olsun.

Bacım tabiki biliyoruz ediyoruz yani sende ama hangi gün nezamn başlanmalı ne bilim doktora gttim oda salak gibi pek ilgilenmedi özele gttim güya yaşlı kadın a denk geldim kötü oldu işte
Hahaha salakmış.
üsluptan belli neyin ne olduğu.
Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor.
Önce bilmiyorum diyorsunuz sonra da doktora gittik tabi diyorsunuz.

Ya eşim istemedi prezervatif kullanmak ilk defa yapcaz hissetmek istiyorum dedi iki taraflı bişey hani
Hemşireyim ve aile hekiminde çalışıyorum bilgilerime dayanarak söylüyorum. Hapın etkisi öyle 1 saatlik falan değil daha uzun süreli zaten şöyle bir durum ilişkiden sonra 48-72 saat içinde ilacı içmekte gebeliği önlüyor. O süre içerisinde içersen etkisi oluyor yani. Buna dayandırarakta şunu söyleyebilirim ilacın etkisi öyle 1 saat 2 saat değil daha uzun süreli o sebepten ilaçtan 5 saat sonra yaşadığın ilişki için de etkili olmuştur. Klasik bir ağrı kesicinin bike 6-8 saat etkisi oluyor öyle düşün. Ayrıca ilaçta etkisini 1 saat sonra göstermeye başlıyor zaten. Korkulacak bişey olduğunu düşünmüyorum. Eşin korunursa senin için daha sağlıklı olur ama korunmaz istemez diyorsanda aylık iğne ya da doğum kontrol hapı içebilirsin. Aile hekimliğine ya da kadın doğuma gidip bilgi ve yardım alabilirsin. Sene de 1 defadan fazla ertesi gün hapı kullanmak çok ama çok tehlikeli aklında olsun ona göre davran zaten ertesi gün hapıda bir korunma yöntemide değildir. İyi günler dilerim..

Birde şunu söyleyeyim ilaçlarla hormonlarının dengesini bozacağına prezervatif ya da geri çekme dediğimiz yöntemi kullanabilirsiniz. Eşiniz boşalacağı zaman içinize değil dışarıya boşalsın. Ama ondada kaçırma durumlarında riskler olabilir tabiki.

Birde şunu söyleyeyim ilaçlarla hormonlarının dengesini bozacağına prezervatif ya da geri çekme dediğimiz yöntemi kullanabilirsiniz. Eşiniz boşalacağı zaman içinize değil dışarıya boşalsın. Ama ondada kaçırma durumlarında riskler olabilir tabiki.

Aman aman geri çekilmeyi önermeyin belli ki evli değil konuyu açan arkadaş kazaya gitmesin.

Aman aman geri çekilmeyi önermeyin belli ki evli değil konuyu açan arkadaş kazaya gitmesin.
Kardeşim saçma sapan konuşmayın yani yeni evlenen ler biliyor mu herkes herşeyi bilemez yani evli olmasam zaten buraya gelip ilk yaptgimi söylemem yani gel nikâh cüzdanimoda atım bı soru sordum sizde bayansiniz pişman etmeyin himcinslerini böyle küçültmeyin

Kardeşim gel özelden nikâh cüzdanı atıyım ne alaka böyle saçma cevaplar yani sizde bayansinz yerimde sizlerde olabilirsiniz yani oldu bikere hergun yapan biri dglim sonuçta ilk defa gerdek yani bu napak ilk olduğu için hissetmek istedi eşim

Sağlık ocağını gitseniz doğum kontrol iğnesi olurdunuz. Bi dediğiniz bi dediğinizi tutmuyor özele gittim yaşlı kadındı bir şey demedi diyorsunuz. Nasıl demez ya. Ertesi gün hapını ben kullanmadım 6 yıllık evliyim ertesi gün hapsız korunabildim yıllarca. Cesaret edemem öyle yöntemlere yani. Onu öğrenip tecrübesizim demek. Bir önceki konunuzda nişanlım demişsiniz kızlık zarı demişsiniz. Bilmem ne bilmem ne. Kimle seviştinizse seviştiniz bize. İster eşiniz ister sevgliniz bizi ilgilendirmez ki. Evli olmadan seviştiniz diye küçülmezsiniz. Sadece bilinçli olmadan sevişmeyin.

Geçenlerde prezervatif ile eşim korunuyor ama şüphe duydum ertesi gün hapı da içtim diye bir konu vardı.sonuc konu sahibi hamileydi.

Eğer çocuk istenmiyorsa çok dikkat eDin.2-3 yöntemle korunan bile hamile kalır,hiç korunmaya bebek isteyen hamile kalamaz.nasip diyelim ama dikkat etmeniz lazım.

Back