Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sanırım uzun soluklu evliliklerin değişmez kaderi bu.biz de yedi sene evlilik dört sene de öncesi,onbir yıl sonunda aşk falan kalmadı.çok iyi iki ev arkadaşı,uyumlu ebeveyn kıvamına geldik.sevginin de bittiğini düşünüyorum.ama saygı devam ediyor o yüzden de sürüyor işte.bir de ne o ne ben düzenimizi bozmak istemiyoruz,alışkanlık var.ha ne yapabilirim diye düşündüğümde de içimden bu durumla ilgili birşey yapmak gelmiyor artık.böyle gittiği yere kadar gitsin diye düşünüyorum.oysa ne kadar aşıktık evlendiğimizde.bizi bu duruma ne getirdi bilmiyorum.hayatın ağır sorumluluğu mu,yoğun iş hayatı mı,hayatla olan o bitmez mücadele mi bilmiyorum
Az önce gazetede bir röportaj okuyordum. Buraya alıntı yapayım...
* Sizce evlendikten sonra aşk tükeniyor mu?-
Özcan Deniz: Sanırım şekil değiştiriyor.
- Deniz Çakır: Aşk devam ederse ölürsün. Aşk çok yüksek bir şey, onun biraz törpülenip, sevgiye dönüşmesi gerekiyor. Yaşamını sürdürmek istiyorsan bu şart. Yoksa kalp krizi geçirip ölürsün. Aşk sevgiye dönüştüğünde daha kıymetli bir hâl alıyor.
- Özcan Deniz: Aşk kendi içinde çok depresif duygular beslediği için, sağlıklı düşünmenizi engeller, kendi hayatınızı ikinci plana atmanıza neden olur. Yıllarca böyle yaşadığını düşünsene; kafayı takmışsınız bir kadına, adamı delirtir.
dediklerinde doğrusun.sadece erkek değil ki iki tarafta artık kaybetme duygusu yaşamadığı için değer bitiyor,elde etmek bence çoğu zaman değeri eksiltiyor.Dışarıdan bakıldığında gıpta edilen bir çiftiz. Hatta eşim çok yakışıklıdır. Bütün bayanların gözü üstündedir. Ama gelgelelim elde edince heves kaçar derlerya... Birazda insanoğlunun nankörlüğü galiba. Aslında yabancılar nasıl yapıyor. Aynı evde yaşıyorlar. Sonra canları sıkıldığında evlerini ayırıyorar. Bizde böyle bişey olsa adımız. o... çıkardı. Öyle değilmi? Ama evlenmeyipte beraber yaşasaydık bu kadar erkek rahat olmazdı. Kaybetme korkusuyla daha çok ilgili olurdu. Ama neyazıkki ne dinimiz nede ülkemiz böyle şeyleri kaldırmıyor
Ben evleneli 8 sene oldu. 19 yaşında tanıştık 22 sindede evlendim. Ondan öncede gezdim tozdum birsürü sevgilim oldu. Evlenmeden önce eşim bana sırılsıklam aşıktı. Bende onu insan olarak çok seviyordum ama aşık değildim. Onun gibi anlaşabileceğim beni seven bir insan bulamam diye evlendim. Evlendikten hiçbir heyecanım kalmadı. Bir oğlumuz var. Birlikte çok iyi vakit geçiriyoruz. Arkadaş olsak bu kadar iyi anlaşamazdık. Ama aramızda aşk kalmadı. Onunda aynı şekilde olduğunu biliyorum. Ama o bana halen aşık olduğunu söylüyor.
Ondan ayrılamam onu seviyorum ama artık ev arkadaşı gibi olduk. Haftada 1 de sex yapıyoruz. Hayatım böyle gidecek herhalde. Bir ara bir kadından şüphelenmiştim. Ama beni görseniz psikopat gibiydim. Sürekli araştırıyordum. Onları beraber düşünüp acayip kıskanıyordum. Ama o şüphe geçtikten sonra tekrar aynı rutin evlilik yerini aldı.
Bu durum sizce düzelirmi neler yapmalıyım. İlişkimizi nasıl canlandırmamız lazım. Benim gibi olanlar varmı?
kocanıza çok farklı fantezilerle yaklasın kendinizi fiziksel olarak değiştirmeye yönlenin. Değişim her zaman etkilidir.
ben daha 3 yıllık evlıyim...bende bile aşk geçtişaka bi yana,eşimi seviyorum ama ilk günki heyecan kalmıyo bu bir gerçek!!bu kimle evlenirsen evlen ,böyle sonuçlanıyo!!çünkü hayat monoton!!herşeye alışıyo insan!!herşey rutin!ama bizim evliliğimizi canlandırmak için uyguladığımız bi yöntem var ,valla işe yarıyo ne diyimben annemlerin yanına gidiyorum 3-4 ayda bir,(eşim gelmiyo tabiki,o çalışıyo)2-3 hafta kalıyorum....benim adam valla geldiğimde çıldırıyo!!aman bi özlüyoo bi özlüyoo!!bende onu tabikiii!!sanki yeni evliymişsin gibi oluyo bi süre yaa...cinsel hayatta bile ...yanı ayrı kalın biraz derim!!özletin biribirinizii