Eşimle ilişkimizi canlandırmamız lazım

HAWAI

Çek elini memleketimden!!
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
199
4
Bu konunun silinmesini istiyorum.

Son düzenleme:
sanırım uzun soluklu evliliklerin değişmez kaderi bu.biz de yedi sene evlilik dört sene de öncesi,onbir yıl sonunda aşk falan kalmadı.çok iyi iki ev arkadaşı,uyumlu ebeveyn kıvamına geldik.sevginin de bittiğini düşünüyorum.ama saygı devam ediyor o yüzden de sürüyor işte.bir de ne o ne ben düzenimizi bozmak istemiyoruz,alışkanlık var.ha ne yapabilirim diye düşündüğümde de içimden bu durumla ilgili birşey yapmak gelmiyor artık.böyle gittiği yere kadar gitsin diye düşünüyorum.oysa ne kadar aşıktık evlendiğimizde.bizi bu duruma ne getirdi bilmiyorum.hayatın ağır sorumluluğu mu,yoğun iş hayatı mı,hayatla olan o bitmez mücadele mi bilmiyorum:KK5:

sanırım uzun soluklu evliliklerin değişmez kaderi bu.biz de yedi sene evlilik dört sene de öncesi,onbir yıl sonunda aşk falan kalmadı.çok iyi iki ev arkadaşı,uyumlu ebeveyn kıvamına geldik.sevginin de bittiğini düşünüyorum.ama saygı devam ediyor o yüzden de sürüyor işte.bir de ne o ne ben düzenimizi bozmak istemiyoruz,alışkanlık var.ha ne yapabilirim diye düşündüğümde de içimden bu durumla ilgili birşey yapmak gelmiyor artık.böyle gittiği yere kadar gitsin diye düşünüyorum.oysa ne kadar aşıktık evlendiğimizde.bizi bu duruma ne getirdi bilmiyorum.hayatın ağır sorumluluğu mu,yoğun iş hayatı mı,hayatla olan o bitmez mücadele mi bilmiyorum:KK5:

Dışarıdan bakıldığında gıpta edilen bir çiftiz. Hatta eşim çok yakışıklıdır. Bütün bayanların gözü üstündedir. Ama gelgelelim elde edince heves kaçar derlerya... Birazda insanoğlunun nankörlüğü galiba. Aslında yabancılar nasıl yapıyor. Aynı evde yaşıyorlar. Sonra canları sıkıldığında evlerini ayırıyorar. Bizde böyle bişey olsa adımız. o... çıkardı. Öyle değilmi? Ama evlenmeyipte beraber yaşasaydık bu kadar erkek rahat olmazdı. Kaybetme korkusuyla daha çok ilgili olurdu. Ama neyazıkki ne dinimiz nede ülkemiz böyle şeyleri kaldırmıyor:KK59:

Az önce gazetede bir röportaj okuyordum. Buraya alıntı yapayım...

* Sizce evlendikten sonra aşk tükeniyor mu?-

Özcan Deniz: Sanırım şekil değiştiriyor.
- Deniz Çakır: Aşk devam ederse ölürsün. Aşk çok yüksek bir şey, onun biraz törpülenip, sevgiye dönüşmesi gerekiyor. Yaşamını sürdürmek istiyorsan bu şart. Yoksa kalp krizi geçirip ölürsün. Aşk sevgiye dönüştüğünde daha kıymetli bir hâl alıyor.
- Özcan Deniz: Aşk kendi içinde çok depresif duygular beslediği için, sağlıklı düşünmenizi engeller, kendi hayatınızı ikinci plana atmanıza neden olur. Yıllarca böyle yaşadığını düşünsene; kafayı takmışsınız bir kadına, adamı delirtir.

Az önce gazetede bir röportaj okuyordum. Buraya alıntı yapayım...

* Sizce evlendikten sonra aşk tükeniyor mu?-

Özcan Deniz: Sanırım şekil değiştiriyor.
- Deniz Çakır: Aşk devam ederse ölürsün. Aşk çok yüksek bir şey, onun biraz törpülenip, sevgiye dönüşmesi gerekiyor. Yaşamını sürdürmek istiyorsan bu şart. Yoksa kalp krizi geçirip ölürsün. Aşk sevgiye dönüştüğünde daha kıymetli bir hâl alıyor.
- Özcan Deniz: Aşk kendi içinde çok depresif duygular beslediği için, sağlıklı düşünmenizi engeller, kendi hayatınızı ikinci plana atmanıza neden olur. Yıllarca böyle yaşadığını düşünsene; kafayı takmışsınız bir kadına, adamı delirtir.

Tam konuya uygun olmuş bende sabah okumuştum bunu. Bu filmde bana uygun en yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.:KK1:

Sanırım herkesin bir zaman sonra rutinleşiyordur evliliği

Zaten bunun sonu da yok...Hani desem ki boşanın başkasıyla aşık olup evlenin

Ondan da gün gelecek böyle bıkkınlık sıkıntı gelecek :)

Belki de bu insanın kendisinden soğumasıdır.Nedeni belki de budur

Kendine eğlence bulan,eşiyle sevgili gibi görüşen insanlar daha mutlu görünüyorlar

Bu yüzden kendime yeni bir ben lazım sözünden hareketle

Kendinize ayırın vaktinizi,sevmediğiniz,istemediğiniz hiçbir şeyi yapmazsanız

Kocanız da size daha güzel görünür naçizane düşüncem böyle

Dışarıdan bakıldığında gıpta edilen bir çiftiz. Hatta eşim çok yakışıklıdır. Bütün bayanların gözü üstündedir. Ama gelgelelim elde edince heves kaçar derlerya... Birazda insanoğlunun nankörlüğü galiba. Aslında yabancılar nasıl yapıyor. Aynı evde yaşıyorlar. Sonra canları sıkıldığında evlerini ayırıyorar. Bizde böyle bişey olsa adımız. o... çıkardı. Öyle değilmi? Ama evlenmeyipte beraber yaşasaydık bu kadar erkek rahat olmazdı. Kaybetme korkusuyla daha çok ilgili olurdu. Ama neyazıkki ne dinimiz nede ülkemiz böyle şeyleri kaldırmıyor:KK59:
dediklerinde doğrusun.sadece erkek değil ki iki tarafta artık kaybetme duygusu yaşamadığı için değer bitiyor,elde etmek bence çoğu zaman değeri eksiltiyor.:KK59:

Ben evleneli 8 sene oldu. 19 yaşında tanıştık 22 sindede evlendim. Ondan öncede gezdim tozdum birsürü sevgilim oldu. Evlenmeden önce eşim bana sırılsıklam aşıktı. Bende onu insan olarak çok seviyordum ama aşık değildim. Onun gibi anlaşabileceğim beni seven bir insan bulamam diye evlendim. Evlendikten hiçbir heyecanım kalmadı. Bir oğlumuz var. Birlikte çok iyi vakit geçiriyoruz. Arkadaş olsak bu kadar iyi anlaşamazdık. Ama aramızda aşk kalmadı. Onunda aynı şekilde olduğunu biliyorum. Ama o bana halen aşık olduğunu söylüyor.
Ondan ayrılamam onu seviyorum ama artık ev arkadaşı gibi olduk. Haftada 1 de sex yapıyoruz. Hayatım böyle gidecek herhalde. Bir ara bir kadından şüphelenmiştim. Ama beni görseniz psikopat gibiydim. Sürekli araştırıyordum. Onları beraber düşünüp acayip kıskanıyordum. Ama o şüphe geçtikten sonra tekrar aynı rutin evlilik yerini aldı.
Bu durum sizce düzelirmi neler yapmalıyım. İlişkimizi nasıl canlandırmamız lazım. Benim gibi olanlar varmı?

aynen evlenirken bende sen gibi düşünerek evlenmdim bana çok aşık bana çok deyer veriyor diye ama gün gelip onlarda sıkılıyor eski aşları eski kaybetme korkuları kalmıyor onun için deyer veriyora bakmadan gerçeken deli gibi aşık olup öyle evlenmek lazım birgün bitse bile geride hatırlayacan çok güzel heyecanlar kalır bari

bence iki iyi anlaşan insanın evliliği rutinleşmişse artık benim düşüncesinden birazda... bu toplum arasında rahat battı da denebilir:KK1::KK1:
başka bi kadından şüphelenin bakalım noluyo, birden eşinize deli divane olduğunuzu düşünmeye başlıcaksınız
sex konusunda gelince, iki tarafında bi şikayeti yoksa sayıya takılmamak lazım, gördüğüm kadarıyla bu sayıya takılmak sık yapıyan bi hata
ama yok şikayetiniz varsa bu konuda bişeyler yapılabilir

Son düzenleme:
Bu konudan bende aynen senin gibi muzdaribim arkadaşım.Bende 4 yıllık evliyim bir oğlum var 2 yaşında.Severek evlendik.İkimizde çalışıyoruz.Eşim çok geç geliyor eve akşamları.Çoğu zaman birşey paylaşamadan ben ondan önce uyuyup kalıyorum.Sonra eşim geliyor yemek yiyip biraz tv bakıp yatıyor.Sabah beraber evden çıkıyoruz beni işe bırakıp kendiside işe gidiyor.Ben akşam 18 de evde oluyorum.Çocuğu yedir içir oyna uyut... Sonra kendim yemek yiyorum eşim o gün erken gelmişse en erken 21 de geliyor.Beraber yemek yiyoruz.Şöyle bir düşünüyorumda inan hiçbirşey paylaşmıyoruz son zamanlarda.Ve ben bundan dolayı çok üzülüyorum mutsuz oluyorum.Ev arkadaşından farkımız yok.Halbuki eskiden öylemiydi ne güzel zamanlarımız geçti...
Bazen sitem ediyorum çok geç geldiği için ama değişmiyor bu.Bende kendimi hiç evli gibi hissetmiyorum yanlızım yanlız....:KK43:

aaaaa burdaki herkez benden ama ben sizin kadar ok şikayetçi değiim bu durumdan allah bteridn korusun derim hep ama bazen delirdiğim oluyor ben hak etmiyorum ne oldu da aşkı bitti die saçmalıyorum oysa onun elinde olan bişey yok tıpkı benim elimde de olmadığı gibi:KK61::KK61::KK61:

slm bende esımle 8 yıllık beraberlıgımız var 3 yılı gecgınd evlıyız arkadaslara katılıyorum bazen cok rutınlesıyor hayat ama canlandırmak aslında bızımde elımızde ben bazen tatıllerde onu yalnız bırakıp gıdıyorum ınanın donusu cok heyecanlı oluyor kavusma anı sık sık da ılıskıye gırmıyorum bıraz bahanelerle uzatıyorum zamanı o zaman da sankı yenı evlenmısız gıbı oluyor ya belkı yanlıs dusunuyor olabılırım ama bazen bazı seylerı cok sık kullanıp eskıtmemek lazım gıbı gelıyor bana ama kucuk seyler yaparak hayata heyecan katabılıyoruz aslında yeter kı ınsan ıstesın

ben daha 3 yıllık evlıyim...bende bile aşk geçti:KK53:şaka bi yana,eşimi seviyorum ama ilk günki heyecan kalmıyo bu bir gerçek!!bu kimle evlenirsen evlen ,böyle sonuçlanıyo!!çünkü hayat monoton!!herşeye alışıyo insan!!herşey rutin!ama bizim evliliğimizi canlandırmak için uyguladığımız bi yöntem var ,valla işe yarıyo ne diyim:KK53:ben annemlerin yanına gidiyorum 3-4 ayda bir,(eşim gelmiyo tabiki,o çalışıyo)2-3 hafta kalıyorum....benim adam valla geldiğimde çıldırıyo!!aman bi özlüyoo bi özlüyoo!!bende onu tabikiii!!sanki yeni evliymişsin gibi oluyo bi süre yaa...cinsel hayatta bile ...yanı ayrı kalın biraz derim!!özletin biribirinizii:KK1:

Birbirinize vakit ayırın
Eşler birbirine yeterince vakit ayırmalı, mümkünse kısa süreli de olsa birlikte tatile çıkmalı, birkaç saatliğine de olsa baş başa zaman geçirmeli, sohbet etmeye, söylenmeden, birbirini suçlamadan konuşmaya önem vermelidir. Sevgi; hediye, güzel söz, emekle ve zevkle hazırlanmış bir yemek, tatlı, birlikte geçirilen zaman ve yapılan işler gibi farklı şekillerde ifade edilmeli ve bunu yaparken karşı cinsin beklentilerine de önem verilmelidir.

Eşler arasında sevgiyi azaltan faktörler

Karşı tarafı kaybetme endişesinin azalması ve sahiplenme duygusu kişinin sevdiği kişiyi kendisine bağlamak için duyduğu kaygıyı ve buna bağlı gösterilen çabayı azaltır. İlişkiler monotonlaşabilir.

İlk heyecan ve aşk, beşeri kusurları görmeyi engeller. Evlilikte olumsuz özellikler bir bir çıkınca bu da sevginin azalmasına yol açar.

Aile üyelerinin, çevredeki kişilerin olumsuz yorumları eşler arasındaki sevginin azalmasına veya daha az hissedilmesine sebep olur.

Çeşitli stres kaynakları, ekonomik zorluklar, sağlık sorunları, aşırı yorgunluk gibi nedenler kişilerin beden kimyalarının değişmesine yol açarak sevgi duygusunu canlandıran hormonların daha az üretilmesine yol açar.

Eşlerin sorumlulukları, hormonal değişimler ruh ve beden sağlığıyla duygu ve davranışları da olumsuz şekilde etkiler.

Yapılan tartışmalar veya tartışma olmaması için uzaklaşmalar eşlerin sevgiyi duymalarını ve ifadesini engeller.

Cinsel yaşamın; iş yoğunluğu, televizyon ve bilgisayara düşkünlük vb. sebeplerle azalması da eşlerin sevgiyi daha az duymalarında etkilidir.

sevgiyi hissetmek ve heyecanı artırmak için eşlerin birbirine söyleyeceği birkaç tatlı söz, birkaç takdir sözü geçmişte yaşanan bir tatlı anıyı hatırlatmak bile yetecektir.

kocanıza çok farklı fantezilerle yaklasın kendinizi fiziksel olarak değiştirmeye yönlenin. Değişim her zaman etkilidir. :KK66:

Evet ama o anı yaşarken olur o değişim sabah olunca rüya biter. Denemek lazım tabi

ben daha 3 yıllık evlıyim...bende bile aşk geçti:KK53:şaka bi yana,eşimi seviyorum ama ilk günki heyecan kalmıyo bu bir gerçek!!bu kimle evlenirsen evlen ,böyle sonuçlanıyo!!çünkü hayat monoton!!herşeye alışıyo insan!!herşey rutin!ama bizim evliliğimizi canlandırmak için uyguladığımız bi yöntem var ,valla işe yarıyo ne diyim:KK53:ben annemlerin yanına gidiyorum 3-4 ayda bir,(eşim gelmiyo tabiki,o çalışıyo)2-3 hafta kalıyorum....benim adam valla geldiğimde çıldırıyo!!aman bi özlüyoo bi özlüyoo!!bende onu tabikiii!!sanki yeni evliymişsin gibi oluyo bi süre yaa...cinsel hayatta bile ...yanı ayrı kalın biraz derim!!özletin biribirinizii:KK1:

katılıyorum.bende memlekete gidip dönünce eşim bir kaç hafta bile görmese geldiğinde çıldırıyor.eve gelince sanki yeni evlenmişiz gibi.bende onu çok özlüyorum.onu göreceğim diye heyecanlanıyorum.8.5 yıllık evliyim.

Merhaba, henüz evli değilim ama 4 yıldır birlikteyiz...
31 yaşındayım bu zamana kadar çok bahane ürettim evlenmemek için ama aslında asıl korkum sizin burada aktardıklarınız, yaşadıklarınızdı...
Oturup konuştuk bu kaçınılmaz bir son ister istemez o ateşin alevi ilk gün kadar yakmayacak bizi dedik zaten zaman geçtikçe o kadar yanmayıda bünyemiz kaldırmaz dedik...
Ateşimizin bizi ısıtacak kadar sıcak kalmasını sağlasak yeter dedik ve evlenmeye karar verdik...(haziranda düğünümüz)
Bizim en büyük şansımız nişanlımın işi gereçi yaptığı yurt dışı seyahatleri 2 ayda 1 hafta yok buralarda şimdi bile çok işe yarıyor faydalarını çok gördük ... Özlem önemli bir şey ... onun dönüş günleri akşam yenilen yemeklerin tadı bir başka oluyor... Gelen küçücük bir hediye her seferinde bir pırlanta gibi geliyor bana ...
İnsan burada yazılanları okurken endişe ediyor, aldatmalar, yalanlar ...daha saymak istemediğim bir çok kötü şey,en kötüsü bu çiftler aşk ile evlenmiş olunca daha çok korku basıyor ...
Bilmiyorum ben nişanlımı iyi tanıdığımı düşünüyorum olduğu gibi bir insandır , kötü yönlerini de saklamaz evlenmeden önce bu yönlerini değiştiremeyeceğinide söylemiştir ( dans etmez, tiyatrodan nefret eder, havalar güzel olduğunda asla sahil bölgelerine inmez çünkü trafikten nefret eder, asla çok romantik olamaz, aşkım , bebeğim gibi sözleri söylemez ve elinde olsa gizli gizli evlenmek isterdi ... Merasimler ve bu tip durumlarda bakılan kişi olmaktan hiç hoşlanmaz ...

Sonuç, sizler kadar iyi bilmem mümkün değil ama kişisel fikrim bence her ilişkide ilişkiyi diri tutmanın farklı bir yöntem kullanarak mümkün olacağına inanıyorum ve bu farkı en iyi bilecek kişi aslında eşinizin aşık olduğu kişi yani sizsiniz ... Size evet dediği gün aşıktı eminim bir yerlerde hala o ateş var bence sadece arada sırada ateşin içine bir kaç dal eklemek gerek :))

valaha yorumlara katılıyorum biz evli değiliz 4 yıldır beraberliğim var tamam seviyorum ama heycan kalmadı artık araya üniversiteler felan filan herşey girdi acaba nasıl canlandırmalı aslında haklısınız biraz özletmek gerek kendimizi durun ben bir hafta buluşmayım bakim nolcak:KK68:

X