eşimle görümceme hediye krizimiz :(( acil fikir kızlar

kayraam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
312
3
arkadaşlar çok kısa anlatıp fikirlerinizi almak istiyorum;
büyük görümcem bayramdan sonra evlenecek,ramazan öncesi bana hayırlı olsuna geldiler(ev aldık) o arada biz mutfaktayken sordum bi eksiiğin var mı diye? mini fırını nı robotlarını falan aldın mı diyeee.yok daha almadım evi tutalım öyle alıcam dedi iyi tmm dedim mini fırını nı ben alırım yinede bi ihtiyacın olursa çekinme dedim tmm ben söylerim dedi.kapandı konu bekliyorum sonra geçen hafta benim eşimle beraber evin perdelerini takmaya gidiyolar.o arada eşim diyoki bi eksiğin var mı bacım ? yok abi sağol diyo ben herşeyi aldım.eee diyooo yengen fırını alacaktı o sana demedimi?? yoo o bana bişey demedi bende eşyaları alırken aldım demiş.eşim geldi bana dedi söylemedin mi? nasıl söylemem iki defa söylledim dedim bi nişan akşamı dedim bide geçen akşam bizde dedim.sonra ertesi gün eşim tekrar soruyoo söylemiş yengen diyoo yoo demiş ben a..l ede sordum (eltim) oda duymadım demiş.bende dedim ben a...lin yanında demedim yalnızdık duymaması normal neden gidip ona soruyoki dedim. sonra çok sinirlendim dedim ben yarın(çeyizini götürcez) sölicem eşimde boşver diyooo.bende taksitlerine yardım ederim olur biter.bide 1500 tl verip bilezik alcaz.bizimde borçlarımız var yeni eve geçtik.
bu arada eşimin ailesiyle 4 sene önce ciddi sorunlar yaşamıştık 1 senedir falan konuşuyoz ufaktan ufaktan...

bu olay dışında aranız nasıl görümcenizle???
daha önce de böyle davranışları olmuşmuydu yoksa bu ilk mi ???(yani eşinizin ailesiyle tekrar konuşmaya başladığınızdan beri.)

bence bunun üstünde bu kadar uzun düşünme al bileziği geç, hediyede olmayıversin

benim ablamda eşinn ailesiyle benzer sorunlar yaşadı.. şimdi şöyle bişey var ne eltin ne de görümcen sana karşı iyi niyet beslemiyorlar burada yapılacak tek şey kendini işin içinden sıyırmak olur ..vermek istediğin tepkilerden doğrucu özü sözü bir bi insan olduğun anlaşılıyo fakat bazı insanlara bu tavrın yaramaz çünkü karşında ki insanlar senin gibi özü sözü bir insanlar değil ,fırıldak gibi dönüyorlar ..böyle şeyler eşinle sana yansır ,hiç uğraşma derim ben ..bileziğini zaten alıyosun bırak taksitlere yardım ediyomu etmiyomu eşin karar versin sen bilirsn hayatım kardeşin sonuçta neyi layık görüyosan onu yap diyip geç böylelikle hem eşinin gözünde değerin artar hemde bu boş insanlarla kafanı yormamış olursun ..ve bence kesinlikle bu dedim demedim olayına hiç girme

bu olay dışında aranız nasıl görümcenizle???
daha önce de böyle davranışları olmuşmuydu yoksa bu ilk mi ???(yani eşinizin ailesiyle tekrar konuşmaya başladığınızdan beri.)

konuşmaya başladığımızdan beri fena değil azda olsa oturup muhabbet edebiliyoruz...ama fevri hareketleri olan bi kız benden 5 yaş büyük...

ben sizin yerinizde olsam hediyeyle falan hiç uğraşmazdım bu davranışın üzerine,yukarıda bir arkadaş da demiş bilezik takıyorsun zaten gerisini boşver.

benim ablamda eşinn ailesiyle benzer sorunlar yaşadı.. şimdi şöyle bişey var ne eltin ne de görümcen sana karşı iyi niyet beslemiyorlar burada yapılacak tek şey kendini işin içinden sıyırmak olur ..vermek istediğin tepkilerden doğrucu özü sözü bir bi insan olduğun anlaşılıyo fakat bazı insanlara bu tavrın yaramaz çünkü karşında ki insanlar senin gibi özü sözü bir insanlar değil ,fırıldak gibi dönüyorlar ..böyle şeyler eşinle sana yansır ,hiç uğraşma derim ben ..bileziğini zaten alıyosun bırak taksitlere yardım ediyomu etmiyomu eşin karar versin sen bilirsn hayatım kardeşin sonuçta neyi layık görüyosan onu yap diyip geç böylelikle hem eşinin gözünde değerin artar hemde bu boş insanlarla kafanı yormamış olursun ..ve bence kesinlikle bu dedim demedim olayına hiç girme

çok haklısın ...ama bunlar hep bunu yapıyolar ben herşeyde üstüme düşeni yaparım hayırda şerde ama eşime yapmadı söylemedi biz duymadık oluyo beni sinirlendirende buuu..ayrıca neden ödeyeyim taksitlerini alırdım bi fırın yada bi çamaşır mak.adı olurdu taksit ödeyince dicekmi sanki abim ödedi:... aslında o hiç bişeye layık değil ama napıcan eşim çok başka ondan geçemiyom....

Olan olaylar yıpratıcı şeyler..Ama açık olan birşey var ki o da ne görümcen ne de eltin senin tavrını anlayabilecek insanlar değiller sen iyilik yapmak istemişsin olmamış ..Çeyiz götürmede onlara sormak istemen senin özü sözü bir insan olduğunu gösterir ama bu tavrın karşında ki insanlara etki edecek bi tavır değil çünkü onlar tabiri caizse fırıldak gibi anında dönen tiplerden ve sana karşı iyi niyetleri yok ve baştan nasılsa öyle devam eder çünkü aynı olay ablamın başında ne yazık ki ..o yüzden boşuna yorma kendini siyasi ol ve hiç bu konuyu açma ..hediye işini de bence bilezik yeter de artar bile herkesn kendine göre borcu harcı var sonuçta baksana yeni ev almışsınız (hayırlı olsun:))..eşin açısından bence bilezik dışında ki hediye fikirlerini tamamen eşine bırakmalısın sen bilirsn hayatım senin ablan ne istersen hangisi seni zorlamazsa dersen eşinde seni takdir eder bence .. hemde boş insanların boş işleriyle başını ağrıtmazsın arkdaşım :)umarım bi fikir verebilmişimdir kolay gelsn :)

ben sizin yerinizde olsam hediyeyle falan hiç uğraşmazdım bu davranışın üzerine,yukarıda bir arkadaş da demiş bilezik takıyorsun zaten gerisini boşver.

eşimin yanında çalıştığı için hediye alsaydık olay bitecekti yüzü olmayacaktı ekstradan para istemeye.ama şimdi eşim demiş ya yardım ederim vallahi billahi borç bitene kadar düşmez yakasından...

Son düzenleme:
konuşmaya başladığımızdan beri fena değil azda olsa oturup muhabbet edebiliyoruz...ama fevri hareketleri olan bi kız benden 5 yaş büyük...

bende diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum al bileziğini tak. taksitleri de eşinin kararına bırak.sen taksitlere yardım etmesine itiraz etmiyorsan eşin de anlar senin niyetin olduğunu zaten.

madem herşeyi almış.boşver bilezik dışında birşey yapma.hayret birşey.farzetki gerçekten duymamış öyle söylediğini hatırlamıyor diyelim niye illa abisine demedi diye tutturuyorki.demiştir belki hatırlamıyorum falan desin.bilerek yaptığı belli işte.

Olan olaylar yıpratıcı şeyler..Ama açık olan birşey var ki o da ne görümcen ne de eltin senin tavrını anlayabilecek insanlar değiller sen iyilik yapmak istemişsin olmamış ..Çeyiz götürmede onlara sormak istemen senin özü sözü bir insan olduğunu gösterir ama bu tavrın karşında ki insanlara etki edecek bi tavır değil çünkü onlar tabiri caizse fırıldak gibi anında dönen tiplerden ve sana karşı iyi niyetleri yok ve baştan nasılsa öyle devam eder çünkü aynı olay ablamın başında ne yazık ki ..o yüzden boşuna yorma kendini siyasi ol ve hiç bu konuyu açma ..hediye işini de bence bilezik yeter de artar bile herkesn kendine göre borcu harcı var sonuçta baksana yeni ev almışsınız (hayırlı olsun:))..eşin açısından bence bilezik dışında ki hediye fikirlerini tamamen eşine bırakmalısın sen bilirsn hayatım senin ablan ne istersen hangisi seni zorlamazsa dersen eşinde seni takdir eder bence .. hemde boş insanların boş işleriyle başını ağrıtmazsın arkdaşım :)umarım bi fikir verebilmişimdir kolay gelsn :)

çoook sağol cnm benim.çok mantıklı şeyler söylüyosun.ama bende insan evladıyım taş olsa çatlardı ama dediğim gibi çok haklısın.kaynanamın eltisi demişti 6 yıl önce kızım hiç uğraşma sen bunlarla baş edemezsin diye ne kadar da haklıymış...ben eşime dedim benim yanımda söylee bakalım o zaman ne dicek.ama kabul etmedi.ayıp olurmuş yüzleştirir gibi:KK43:(( bu arada eltimle görümcem eski kanka yani kankasını kardeşine aldı...ben dış kapı mandalıyım...:63:

çok pardon mesajım gelmedi sandım tekrar yazdım :)

ya şimdi şöyle bişey var zaten böyle şükürsüz kötü niyetli insanlar sen alsanda beyaz eşyayı kaale almaz nankörlük ederler ..aynen dediğin gibi eşin taksitlere yardım eder adı madı olmaz lafını bile açmazlar siz zorluğu çekersiniz ,bi siz bide allah bilir.. hepimiz zaten eşlerimiz için katlanmıyomuyuz böyle insanlara Allah ıslah etsin ne diyelim ..hiç moralini bozma burda önemli olan eşin seni anlıyomu ,arkanda mı ,olayları net görebiliyo mu ...taksitleri paylaşmaktan keşke vazgeçse çok gereksiz .. çeyiz günü bir dikkat etsen mutlaka eksik bişey vardır onu alıp pat diye gidersin ..

madem herşeyi almış.boşver bilezik dışında birşey yapma.hayret birşey.farzetki gerçekten duymamış öyle söylediğini hatırlamıyor diyelim niye illa abisine demedi diye tutturuyorki.demiştir belki hatırlamıyorum falan desin.bilerek yaptığı belli işte.

bu ilk değil hep böyleler.iyi dediğim herşey kötü gidiyo eşimee...bana neden böyle davrandıklarını söylesem gülmekten bayılırsınız:)
bu arada ben diretsemde taksit e yardım etme diye benden habersiz yapar yinee...onun için alttan almaya çalışıyorum ki yuvamıza yalan girmesin:KK20:

çok pardon mesajım gelmedi sandım tekrar yazdım :)

ya şimdi şöyle bişey var zaten böyle şükürsüz kötü niyetli insanlar sen alsanda beyaz eşyayı kaale almaz nankörlük ederler ..aynen dediğin gibi eşin taksitlere yardım eder adı madı olmaz lafını bile açmazlar siz zorluğu çekersiniz ,bi siz bide allah bilir.. hepimiz zaten eşlerimiz için katlanmıyomuyuz böyle insanlara Allah ıslah etsin ne diyelim ..hiç moralini bozma burda önemli olan eşin seni anlıyomu ,arkanda mı ,olayları net görebiliyo mu ...taksitleri paylaşmaktan keşke vazgeçse çok gereksiz .. çeyiz günü bir dikkat etsen mutlaka eksik bişey vardır onu alıp pat diye gidersin ..

bayıldım sana yaa :) bugün dışardayım bakınıyom etrafa firütöz robot mobot toplu alsam diyeee:KK1::KK1:içimi okudun yaniii:=) sonraaa amannn dedim zamanında yaptım çokmu bildiler kıymetini...neler aldım neler sonra benle araları bozulunca hep benim göreceğim kişilere(amcasının kızına falan) vermişler benim aldığım hediyeleri(d.günü) ama ben inadına vermedim onların aldıklarını hep kullandım :)))

Son düzenleme:
çoook sağol cnm benim.çok mantıklı şeyler söylüyosun.ama bende insan evladıyım taş olsa çatlardı ama dediğim gibi çok haklısın.kaynanamın eltisi demişti 6 yıl önce kızım hiç uğraşma sen bunlarla baş edemezsin diye ne kadar da haklıymış...ben eşime dedim benim yanımda söylee bakalım o zaman ne dicek.ama kabul etmedi.ayıp olurmuş yüzleştirir gibi:KK43:(( bu arada eltimle görümcem eski kanka yani kankasını kardeşine aldı...ben dış kapı mandalıyım...:63:

canım benim anlıyorum seni insan çok sinirleniyor gerçekten haklıyken haksız konumuna düşünce..eşin orta yolu bulma yolunda ilerleyen eşlerden anlaşılan :))birde eski arkdaşlar eltiyle görümce çok sakıncalı onların arasında da bir sürü alavare vardırda bakma sana belli etmiyolardır ..boşver dış kapı mandalı olsan ne olur ki senin gibi bi insanı onlar zaten kaldıramaz öyle düşün. :) he bu arada eşine karşı asla şikayet etme ,yalanlarını ortaya çıkarmaya çalışma ne olsa onun ailesi haklı olduğunu da bilse içten içe üzülür bişey olunca can'a laf söyletmez erkekler.. eşinle paylaştığın onca şey elinde patlar sonra üzülen yine sen olursun .. ek olarak söylemek istedim çünkü aynı şeyleri yaşanıyo eşin dünya iyiside olsa çok fazla konuşma bu konularda çok kısa bi cümle söyle çok dayanamazsan ama üstünde durma gerçekten bunu yapabilirsen biliyorum zor insan eşiyle paylaşmak istiyor ama yapabilirsen şayet ilerde yansımaları sana + olarak emin ol döner :)

bayıldım sana yaa :) bugün dışardayım bakınıyom etrafa firütöz robot mobot toplu alsam diyeee:KK1::KK1:içimi okudun yaniii:=) sonraaa amannn dedim zamanında yaptım çokmu bildiler kıymetini...neler aldım neler sonra benle araları bozulunca hep benim göreceğim kişilere(amcasının kızına falan) vermişler benim aldığım hediyeleri(d.günü) ama ben inadına vermedim onların aldıklarını hep kullandım :)))

aynı dilden konuşmamıza sevindim :)) wala uyuz oldum ne kdar nankörler ,ne kadar ayıp ,ne kadar görgüsüzce çok iyi yapmışsın ama utanacaklarını hiç sanmam böyle insanlar bide pişkinliğe vururlar şayet lafını açacak olsan :)) hey Allahım ya :))

bence sen çeyizde bak ufacık bi eksik bile olsa hiç kaçırma hemen onu al :) .. hiç taksitlere yardım falan çok gereksiz çünkü değeri bilinmez... bide şu var görümcen siz evlenirken ne yaptı.. ??

X