Eş ailesi bayram ziyareti tartısma

Canm eskisi gibi degil iz artık bizde suan yıldı 2 en fazla 3 genelde bayram ziyaretine dayı ve teyze ziyareti yapıyor bayram sonucta eşimde gitmek istiyor tek gitse olmaz. Ben gitmekten sikayetci degilim benim eşimin ailesi bacılarıyla arası yok gelip gitmezler ama bizim adımızı hayırsızsa cıkarıp insanlara konusma fırsatı veriyor. Teyzesine kırgınlığım yok agzının payını aldı zaten ha bi daha gitmek mi, teyzesi sonucta denk gelmediği sürece sende 3 gidiyorsak senede 1 güne çıkartırız sorun degil.

Ben gitmezdim bi daha sanırım hiç. Eşim tek giderse gitsin. Hem büyük sayıp gidiyorsunuz sürekli hem de hayırsız damgası diyorsunuz.
Ayrıca siz evin hizmetçisi misiniz? Herşeyi siz yapın görümceler otursun. En nefret ettiğim zihniyet.
Arada size iş yaptırmaya çalışırsa “ anne inşallah Allah kızlarına da senin gibi bi kayınvalide nasip eder” dersin gülerek.

Galiba ben olsam eve gelince herkesin ortasında mahzunlaşır hatta ağlardım. anne bak teyzem bir kere gelmeyen oğluna nasıl toz kondurmuyor keşke sen de bizi böyle savunsan öksüz yetim gibi azarlandık filan derdim. Ama sizin yaptığınız kadar etkili olmazdı galiba.helal olsun.
Ben zaten kvdenin susmasına kızıp sen savunma San oğlunu elin kızı dediğiniz gelininiz agzınızın payını verir. Yani onlara benim kendimi savunabilmem için eşimin veya kvdenin savunmasına gerek yok ben kendimi savunabildiğimi gösterdim. Eşimde yarın annemle konuscam diyor. Ben kv deye bişey demem eşim desin oğlu sonucta. Ben kendim

Ağzının payını vermişsin süper olmuş👏 Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Öyle saygısızda konuşmamışsın tam ayarında cevabını vermişsin. Asıl suç kaynanan ve kocanda ama cevap vermek onlara düşerdi amma velakin kaynanan sana laf sokulmasından hoşnut olduğu için kocalarda laf mı sokulmuş arı mı sokmuş kavrayamadıkları için cevap sana kalmış çok ta güzel yapmışsın.Hem sosyal öğrenme olmuş teyzene yaptığın çıkışı kaynanan izlemiş ya ona göre bilsin sınırını. Sana yanlış yaptın falan derlerse sende kaynananı suçla yıllardır bize laf sokuyor hiç cvap vermiyorsunuz de. Üste çık sakın alttan alma

Ben gitmezdim bi daha sanırım hiç. Eşim tek giderse gitsin. Hem büyük sayıp gidiyorsunuz sürekli hem de hayırsız damgası diyorsunuz.
Ayrıca siz evin hizmetçisi misiniz? Herşeyi siz yapın görümceler otursun. En nefret ettiğim zihniyet.
Arada size iş yaptırmaya çalışırsa “ anne inşallah Allah kızlarına da senin gibi bi kayınvalide nasip eder” dersin gülerek.
Canm eskiden her işe atlardım baktım kızlarına kıyamıyor, bende ayagı tutmuyor diye acıyıp yapıyordum, yavas yavas gaddarlasıyorum merak etmeyin. Örnek veriyorum kv evinde görümcemler varken 4 öğün mutfakta cay yemek hizmeti yapılacaksa 2 sini isteyerek yaparım diğerlerini kv kendini yapar kızlarına kıyamayınca bende yapmayınca mecbur mutfaktan cıkamıyor

Ağzının payını vermişsin süper olmuş👏 Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Öyle saygısızda konuşmamışsın tam ayarında cevabını vermişsin. Asıl suç kaynanan ve kocanda ama cevap vermek onlara düşerdi amma velakin kaynanan sana laf sokulmasından hoşnut olduğu için kocalarda laf mı sokulmuş arı mı sokmuş kavrayamadıkları için cevap sana kalmış çok ta güzel yapmışsın.Hem sosyal öğrenme olmuş teyzene yaptığın çıkışı kaynanan izlemiş ya ona göre bilsin sınırını. Sana yanlış yaptın falan derlerse sende kaynananı suçla yıllardır bize laf sokuyor hiç cvap vermiyorsunuz de. Üste çık sakın alttan alma
Eşimin degişmeyn karakteri var dışarıya karsı cok sessiz bana karsı degil sadece kırılsa bile susar insanları kırmak istemez yavas yavas bu huyunu yeniyor ama bugün eşimde sesini çıkardı, senin oğlun daha bi kere kapımızı açmadı anca bana laf söylüyonuz dedi. İsteseydi beni bile konusturmazdı. Kv de payalı payalı dik dik durusu oluştu o durusuna acayip gıcık oldum bende suratına bakmadım. Lafımı sokup hiç bişey dememişim gibi gülmeye devam ettim

Çok iyi cevap vermişsin 👏🏻aynı cevabı bende yıllar önce eşimin teyzesine vermiştim ama ben kayınvalidemin üzerinden yürüdüm ben dedim 10 yıllık gelinim bi bayram senin oğlunu gelinin annemin kapısında görmedim dedim tetzemde ık mık etti eee siz zaten geliyosunuz diye gelmiyolar gelen giden çok oluyo filan saçmaladıydı kayınvalidemin kafa o kadar dank etmişti ki sonraki bayram gitmicez bakim onlar gelsinler demişti 4 kardeşi vardı hepsine rest çektiydi bundan sonra gelene gidecem ben teyze değilmiyim filan diye halbu ki bizimkide çok severdi beni çekiştirsin kötülesin tek lafımla kadına bi aydınlanma gelmişti bende sessizdim nadir savunurdum kendimi o gün bi 10 yılın birikmişiyle söylemiştim teyzesine

Çok iyi cevap vermişsin 👏🏻aynı cevabı bende yıllar önce eşimin teyzesine vermiştim ama ben kayınvalidemin üzerinden yürüdüm ben dedim 10 yıllık gelinim bi bayram senin oğlunu gelinin annemin kapısında görmedim dedim tetzemde ık mık etti eee siz zaten geliyosunuz diye gelmiyolar gelen giden çok oluyo filan saçmaladıydı kayınvalidemin kafa o kadar dank etmişti ki sonraki bayram gitmicez bakim onlar gelsinler demişti 4 kardeşi vardı hepsine rest çektiydi bundan sonra gelene gidecem ben teyze değilmiyim filan diye halbu ki bizimkide çok severdi beni çekiştirsin kötülesin tek lafımla kadına bi aydınlanma gelmişti bende sessizdim nadir savunurdum kendimi o gün bi 10 yılın birikmişiyle söylemiştim teyzesine
Sen baya sabırlıymıssın. Benim kv cok sinsi herseyin farkında, milletten önce bizi kendisi kötüler biyere misafirliğe tek gitseler, bizim arkamızdan belki dert yanmaz ama kendisini acındırır bak bizimle gelmiyorlar hayırsız gibi. Kvye de eşim çatıcak yarın.

Bayramımızı eşimin ailesinin yanında geciriyoruz 3 gün boyunca birlikteydik bayramdır dedim tüm ziyaretlere birlikte gittik. Kv teşekkür bile etmedi kızım sende yoruldun sagol falan demedi hala memnuniyetsiz daha fazlasını bekliyor. Ben varken kızlarından degil hep benden iş bekliyorum görümcelerime bişey demiyorum onlar anne yardım ediyim dediklerinde kızım sen otur boşver diyorlar ben diyince demiyor neyse fazla da yormadım kendimi yapılacak işleri yaptım yeri geldi oturdum. Bugün bayramın son günü kv denin bacıları nı dayılarana ziyarete gittik. Normalde kv kpeder de bayramdan bayrama giderler araları pek yok ama akraba cevrelerine hep eşimi kötüler bizimle gezmelere gelmiyorlar evlendikten sonra degişti diye, sürekli benim oğlum evlendikten sonra degişti modunda. Bu yüzden akrabaları hep eşimi eleştirir gelmiyonuz gitmiyonuz soguksunuz. Kendi cocukları gelinler dogru düzgün ziyaretlere girmez benim eşimin ailesinden yüz buldukları için hep bizi eleştirirler neyse bugün teyzesine gittik kv görümcemler daha oturmadan teyzesi cok soguksunuz gelmiyonuz demeye basladı kv de sesini çıkarmadı niye öyle diyosun, cocuklar düşünüp her bayram geliyor senin oğlun gelinin bir kere benim oğlumun nede benim elimi öpmeye geldi diye savunmaya gecmedi hoşuna gider gibi dinledi, bende ordan atladım, teyze buraya her bayram geliyoruz ara arada oturmalara geliyoz senin oğlun 3 sene oldu kapımızı açmadı, sizin bize geldiğiniz gün oğlun dısar da arkadaslarıyka gezmeye gitti karısını alıp bir kere gelmedi biz bunun lafını ediyoz mu her bayram geliyoruz, biz bunları sizin suratınıza vurmuyoruz hatrına geliyoz ama hala laf söylüyonuz dedim kızarak, kadının morali bozuldu tabi. Kayınvalidemde de Bi tavır olustu neyse oğlula gelinini bi gün oğlumun evine yolla bari dedi, bende biz söyledikten sonra gelmelerinin anlamı yok ama yine de buyursunlar gelsinler dedim. Kv de gelinimin nasıl sesi çıkıyor gercek yüzünü görün gibi duruşu vardı görümcemler sesini çıkarmadı. Ben anlamıyorum teyzesi gelini oglu kötü bile olsa evlatlarına toz kondurmuyor kötülemiyor benim eşimin aileside oğlum evlendikten sonra değişti imajı veriyorlar milletin bize laf söylemesi hoşuna gidiyor. Kendilerinin akraba bagı yok öz bacısıyla bile 9 yılda evine giden insanlar, kızlarına karsı akraba ziyaretlerinde gitmeseler bile tamam kızım sen bilirsin anlayıs yapıyorlar, benim eşim evlenmeden önce hiç gitmezmis suanda gidiyoruz ama yaranamıyoruz, kv sürekli yapışık gibi onlarla gezelim onlarla olalım en ufak bi gitmediğimiz gün olsa yakınıyorlar, mesafeli olun diye tavsiye verirseniz, suanda eskisi gibi degil iz her gittikleri yere gitmiyoruz yeri geldiği zaman. Bu problem sizin eş ailesi dede varmı.

Verdiğiniz cevaba hayran kaldım. böyle böyle sizden de yüz bulamazlar muhtemelen diye düşünüyorum

Bizde oyle bir sorun yok.
Cunki bayramda hic bir akrabaya gitmiyoruz,bize de gelen olmuyor.
Hic telefonla da arayip tebrik etmiyorum.
Mesaj bile yazmiyorum..
Kafam o kadar rahat ki)))
Cevabi da yerinde vermissiniz, agziniza saglik.

Verdiğiniz cevaba hayran kaldım. böyle böyle sizden de yüz bulamazlar muhtemelen diye düşünüyorum
Burda tam ne konustugumu anlatamadım o an hem sinirliydim hemde espriyle karısık teyzesini baya terledim morali bozuldu, gelinide Oo siz gelirmiydiniz ya yaptı,. Sen sus kız sen hiç konusma sagda solda arkadas kanka ziyareti yapıyon 3 yıldır evimize adımınızı atmadın sen ne konusuyon dedim gülerek tabi. Suanda pişman oldum ya cok mu kırıcı konustum acaba

Bende var. Cunku benim esimde onceden hic gidip gelmez aramaz sormazmis. Evlendimten sonra simdi guya aile babasi oldu ya herkese ispatlıcak nasıl karimi getiriyorum gorun diye. Ama ben gitmiyorum bayramlardada ailesiyle en fazla bir saat geciriyorim

Bizde oyle bir sorun yok.
Cunki bayramda hic bir akrabaya gitmiyoruz,bize de gelen olmuyor.
Hic telefonla da arayip tebrik etmiyorum.
Mesaj bile yazmiyorum..
Kafam o kadar rahat ki)))
Cevabi da yerinde vermissiniz, agziniza saglik.
Benim yapım insanlara karsı güler yüzlü ve kolay kolay kırmam, insanlar bu yüzden bana laf söylerken cekinmezler ama tersimde cok pis bugün oldugu gibi kv görümce ve eşimin yanında gelinine de teyzesine de baya agır laflar ettim biraz güldüm biraz kızarak, gelinide siz gelirmiydiniz ya diye lafa atlayınca sen konusma bizim buraya 5,6 gelişimiz, biz evleneli 3 yıl oldu kocanı alıp bi kere geldinmi daha hale laf yetiştiriyon biraz daha konusur San seni burda döverim dedim sonra da sarıldım tabi kavga eder gibi degilde espriyle karısık sinirimi yansıttım

Malesef. Karsilikli apartmanlarda oturuyoruz ama sadece iki hafta da bir gidiyorum oda bir saatligine. Bana kalsa ona da hic gitmicem ama esimin hatrina iste
Benim eşime niye ziyarete gelmiyonuz dediklerinde annemlere bile 2 haftada anca gidebiliyorum yorgunluktan diyor, hoşuma mı gitse kızsam mı bilemedim. Zaten kv gelip gitmiyor diye laf ediyor haftanın 2 günü onlardayoz cok nadir 2 haftayı bulur eşimde her yerde diyo valla iyice adımızı çıkarıyor hayırsıza😂

Benim yapım insanlara karsı güler yüzlü ve kolay kolay kırmam, insanlar bu yüzden bana laf söylerken cekinmezler ama tersimde cok pis bugün oldugu gibi kv görümce ve eşimin yanında gelinine de teyzesine de baya agır laflar ettim biraz güldüm biraz kızarak, gelinide siz gelirmiydiniz ya diye lafa atlayınca sen konusma bizim buraya 5,6 gelişimiz, biz evleneli 3 yıl oldu kocanı alıp bi kere geldinmi daha hale laf yetiştiriyon biraz daha konusur San seni burda döverim dedim sonra da sarıldım tabi kavga eder gibi degilde espriyle karısık sinirimi yansıttım
En sevdiyim cevap verme sekli))) şaka yaparak gömmek))) bayilirim)))

Çok iyi yapmışsın ağzına sağlık. Şakşaklıyorum seni 👏👏👏👏
Ben eşimin ailesi ile görüşmüyorum.
Bı gün görümcem gelmiş yeni evliyiz daha, ev alın diye anneme söylüyor, nasıl ısrarlı bı konuşma anlatamam( Kp rimde nikahimda bı bilezik taktı 8 ayar, bozdurduk bı çeyrek parası etti, diğer tüm akrabaları çeyrek taktı). Ay tepem bı attı, gayet ciddi bı şekilde cnm babana söyleseydin çiftli çiftli burmalari (kollarımı göstererek) iki koluma doldursaydi. Sizlerde kalın kalın bilezikleri çifter çifter taksaydınız. Bak o zaman biz hemen nasıl ev alıyorduk sen görürdün dedim. Anneme baktım bıyık altı güldüm. Görümcem al al mor mor oldu. Daha sonra çok terbiyesizleşti ağlata ağlata bı hal olup evine gönderdim.
Maalesef bazı insanlar hem hadleri olmayan konuşmalar yapıyor hemde bı saçma ben herşeyi konuşurum sorarım şeklinde etrafta dolanıyorlar.

X