Eşimle bir türlü küs kalamıyoruz sizce bu iyi birşey mi?

Üzülme daha kötü durumda olan birini tanıyorum.Eşi bırakın sizin eşiniz gibi öpüp-sarılıp gönlünü almayı bir de surat yapıp hazırladığı yemeği yemeyen biri
.Ancak kendisi her tartışmada kendine en büyük yeminleri verip , her defasında sevgisine yenilip dayanamayıp yelkenleri indirip sarılıp dibinde bitiyor eşinin.Ciddi ciddi kendiside eşi için küs durabilmek en azından şöyle tadını çıkarta çıkarta 2-3 gün için taktikler geliştirmeyi düşünüyor.Kim olduğunu asla söylemem : )

Son düzenleme:
Üzülme daha kötü durumda olan birini tanıyorum.Eşi bırakın sizin eşiniz gibi öpüp-sarılıp gönlünü almayı bir de surat yapıp hazırladığı yemeği yemeyen biri
.Ancak kendisi her tartışmada kendine en büyük yeminleri verip , her defasında sevgisine yenilip dayanamayıp yelkenleri indirip sarılıp dibinde bitiyor eşinin.Ciddi ciddi kendiside eşi için küs durabilmek en azından şöyle tadını çıkarta çıkarta 2-3 gün için taktikler geliştirmeyi düşünüyor.Kim olduğunu asla söylemem : )

Bahsettiğin kişi eşin mi acaba? ipucu ver bari sakıncası yoksa tabii... özelden de yazabilirsin :KK17:

bence kus kalmamanız cok guzel bırsey
ancak bazen rahatsız edıcı de olabılır .
kus kalıp o'nu cezalandırmak ıstesenız de cezalandıramazsınız.
sanırım sızın de sıkayetının bundan dolayı

demek istediğini bende çok iyi anlıyorum kısmen olarak bizimde yaşadığımız bişi
bizimkisi biraz daha farklı oluyo bazı zamanlarda
kızgınlığım küslüğüm öle ufak bişeylerdense uzun sürmemesi elbet güzel olan
ben çok kırılgan ve hassasımdır mesela en ufak şeyden anında yüzüm düşer elimde değil
ama eğer olay dediğin gibi küstüğün şey gerçekten her zaman olan ve düzeltilmesi gereken bişeyse tavır koymak gerekiyor
koymadğın zaman olay ciddiye alınmıyor ve karşı taraftan ben napsamda nası olsa affetcek gibi bi suistimal oluşuyor
ama senin iyi yanın eşin en azından geliyor af diliyor diyosun inanarak yada uzamasın die mi yapıyo onu sen bilirsin
amaa bide haksızda olsa asla özür dilemeyen kendini suçlu olarak bile görmeyenler varr !!!!! :KK47:
yada başka bi şekliyle sen küssen bile uzatıyosun diye senden çok tribe girip bi anda senin suçlu durumuna düştüğün zmnlar var!!
bilmem dile getirebildim mi ama işte beterin beteri var durumuuu elbet bundan beteri de vardır :KK37:
o yüzden halimize şükredelim :) arada sevgi saygı olunca bunlar gözardı ediliyo ztn
ve karşındakini öle kabul edip bi süre sonra o durum normal gelmeye başlıyo

Aynen bu olayı bende yaşıyorum ama bazen kızıyorum kendime.. Mesela eşim bana yüksek sesle kızarak birşey söylediğinde o kadar kızıyorum ki Bir daha bu şekilde konuşursan çok farklı olur herşey bak diyorum bir sürü ahkam kesiyorum.. Sonra unutuyor yine aynı şeyi yapıyor kendide farkediyor gülüyor felan bende gülüyorum bitiyor. Bazen çok küs kalmak istiyorum gerçekten kızıyorum ama kendisi gelip karşımda şebeklik yapınca olmuyor tabi :)

Eşimin bana küs kalmasını istemiyorum zaten mevzu o değil ! kendim yelkenleri hemen suya indirdiğime kızıyorum... mesele çabuk unutulunca ciddiye almıyor gibi oluyor sözlediklerim havada kalıyor !

bizde de durum aynı.aynen ben de sizin gibi küs kalamadığım için tartışma konusunun ciddiye alınmadığını düşünüyorum bazen ,iyi mi kötümü ben de karar veremiyorum.

En doğrusu en olması gerekeni yaşıyorsunuz; hemde karşılıklı.

Tavır yapıp küs kalmayarak sözlerinizin havada kaldığını düşünüyorsunuz ama diğer türlüsü çekilmez olur; konu çözülmez, daha da zorlaşır.

bence kus kalmamanız cok guzel bırsey
ancak bazen rahatsız edıcı de olabılır .
kus kalıp o'nu cezalandırmak ıstesenız de cezalandıramazsınız.
sanırım sızın de sıkayetının bundan dolayı

evet bir anlamda demek istediğim bu :26:

En doğrusu en olması gerekeni yaşıyorsunuz; hemde karşılıklı.

Tavır yapıp küs kalmayarak sözlerinizin havada kaldığını düşünüyorsunuz ama diğer türlüsü çekilmez olur; konu çözülmez, daha da zorlaşır.

evet bu söylediğinizde doğru küslük olduğunda belkide herşey daha büyüyecek ...

Aynen bu olayı bende yaşıyorum ama bazen kızıyorum kendime.. Mesela eşim bana yüksek sesle kızarak birşey söylediğinde o kadar kızıyorum ki Bir daha bu şekilde konuşursan çok farklı olur herşey bak diyorum bir sürü ahkam kesiyorum.. Sonra unutuyor yine aynı şeyi yapıyor kendide farkediyor gülüyor felan bende gülüyorum bitiyor. Bazen çok küs kalmak istiyorum gerçekten kızıyorum ama kendisi gelip karşımda şebeklik yapınca olmuyor tabi :)

bizde de durum aynı.aynen ben de sizin gibi küs kalamadığım için tartışma konusunun ciddiye alınmadığını düşünüyorum bazen ,iyi mi kötümü ben de karar veremiyorum.

bizim gibi olan eşler olduğunu bilmek biraz kendimi iyi hissettirdi açıkçası :KK1:

Son düzenleme:
Bu çok güzel birşey. Küs kalmak hiçbirşeyi çözmediği gibi yıllar içinde insanları birbirinden soğutup sorunların birikmesine neden oluyor.
En yakınımdan örenk vereyim, 35 yıllık evli anam babam sağolsunlar 1,5 aydır küsler. Kafayı yiyeceğim. Kavga ederek ya da tartışarak ya da konuşarak sorunları hakkında iletişim kurmaları için yalvarıyorum her seferinde benim zorumla kavga edebiliyorlar. Ben araya girmediğimde 4-5 ay küstükleri oluyor. Gel de çıldırma.
Gençken de vardı ama bu kadar uzun sürmezdi, ama işte yıllar içinde küslükler birike birike ne onlarda psikoloji kaldı ne bende. Artık onlar küsünce önce ben hayata küsüyorum, öyle derin bir yarası çocukluğumdan kalma. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anne babanın küs olduğu bir evde yaşamak zorunda kalmak kadar yaralayıcı birşey yok.
Ha söylediğin gibi küsemediğin için meselenin hallolmadan koklaşıp öpüşünce kapanmasını istememekte çok haklısın. Bunun da kolayı var. Barıştıktan sonra karşılıklı birer çay, birer köpüklü kahve, birer kadeh rakı ya da birer sigara eşliğinde (tercih sizin:))) konuşun sıkıntınızı. Hem çok daha etkili olur sinirler yatışınca derdini anlatmak.

demek istediğini bende çok iyi anlıyorum kısmen olarak bizimde yaşadığımız bişi
bizimkisi biraz daha farklı oluyo bazı zamanlarda
kızgınlığım küslüğüm öle ufak bişeylerdense uzun sürmemesi elbet güzel olan
ben çok kırılgan ve hassasımdır mesela en ufak şeyden anında yüzüm düşer elimde değil
ama eğer olay dediğin gibi küstüğün şey gerçekten her zaman olan ve düzeltilmesi gereken bişeyse tavır koymak gerekiyor
koymadğın zaman olay ciddiye alınmıyor ve karşı taraftan ben napsamda nası olsa affetcek gibi bi suistimal oluşuyor
ama senin iyi yanın eşin en azından geliyor af diliyor diyosun inanarak yada uzamasın die mi yapıyo onu sen bilirsin
amaa bide haksızda olsa asla özür dilemeyen kendini suçlu olarak bile görmeyenler varr !!!!! :KK47:
yada başka bi şekliyle sen küssen bile uzatıyosun diye senden çok tribe girip bi anda senin suçlu durumuna düştüğün zmnlar var!!
bilmem dile getirebildim mi ama işte beterin beteri var durumuuu elbet bundan beteri de vardır :KK37:
o yüzden halimize şükredelim :) arada sevgi saygı olunca bunlar gözardı ediliyo ztn
ve karşındakini öle kabul edip bi süre sonra o durum normal gelmeye başlıyo

Tamamen yorumunuza katılıyorum beni anladığınıza sevindim bende siz gibiyim... ufak şeylerde alınganlık yapabiliyorum hemen kırılan biriyim ama önemli mevzularda da herşey bir öpücükle geçiştiriliyor gibi hissediyorum bunada ben sebep oluyormuşum gibi geliyor.. ama dediğiniz gibi beterin beteri var suçunu kabul etmemesi özür dilememesi hatta üste çıkması çekilmez olurdu sanırım tartışmalar büyürdü en azından hata yapsada hatasını farkına varan eşlerimiz olması güzel :KK17:

Bu çok güzel birşey. Küs kalmak hiçbirşeyi çözmediği gibi yıllar içinde insanları birbirinden soğutup sorunların birikmesine neden oluyor.
En yakınımdan örenk vereyim, 35 yıllık evli anam babam sağolsunlar 1,5 aydır küsler. Kafayı yiyeceğim. Kavga ederek ya da tartışarak ya da konuşarak sorunları hakkında iletişim kurmaları için yalvarıyorum her seferinde benim zorumla kavga edebiliyorlar. Ben araya girmediğimde 4-5 ay küstükleri oluyor. Gel de çıldırma.
Gençken de vardı ama bu kadar uzun sürmezdi, ama işte yıllar içinde küslükler birike birike ne onlarda psikoloji kaldı ne bende. Artık onlar küsünce önce ben hayata küsüyorum, öyle derin bir yarası çocukluğumdan kalma. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama anne babanın küs olduğu bir evde yaşamak zorunda kalmak kadar yaralayıcı birşey yok.
Ha söylediğin gibi küsemediğin için meselenin hallolmadan koklaşıp öpüşünce kapanmasını istememekte çok haklısın. Bunun da kolayı var. Barıştıktan sonra karşılıklı birer çay, birer köpüklü kahve, birer kadeh rakı ya da birer sigara eşliğinde (tercih sizin:))) konuşun sıkıntınızı. Hem çok daha etkili olur sinirler yatışınca derdini anlatmak.

gerçekten çok şaşırdım ve üzüldüm sizin adınıza zor bir durum cidden bir karı koca aynı evin içinde aylarca nasıl küs kalabilirler aklım almıyor:26: 3-5 gün küseni duydumda aylarca küseni duymamıştım ...dediğiniz gibi bazen kavga etmek yada tartışmak gerek kavgadan kastım şiddet değil tabiki.. benim 9 yaşında bir oğluşum var o da küsmemizi hiç istemez yani hiç bir çocuk annesini babasını küs görmek istemez ama ben o kadar çabuk unutuyorum ki öfkemi 10 dk sonra sanki hiç o büyük lafları ben söylememişim gibi herşey normal haline dönüveriyor.. tabi eşimde aynen öle çok aşırı sinirliyse bile en fazla yarım saat sürer öfkesi sonra bitip geçiyor.. oğluşumun bile diline düştüm annecim az önce babama küsmemişmiydin hani konuşmayacaktın diye gülüyor :KK1: biz karı koca hiç kinci olamadık yani dışarıya karşıda böyleyiz ikimizde büyük laflar edip sonra unuturuz :KK9:

Yapma ya ciddi misin hey Allah'ım yarabbim
Milletin işi yok gücü yok bunlarla uğraşıyor
Kadın olmayı 'karı' diye aşağılarsan uğraşırım.Kadının gurur yapıp küsmesi ayıp bişey de değildir kötü bişey de değildir! Kadınları alanen aşağıla sonra işin gücün yok bununla uğraşıyosun de, nasıl bir mantıktır bu ?

Kızlar ben kendime bazen çok kızıyorum eşime herhangi bir konuda kızdığımda kırıldığımda tavrımı koyuyorum fakat küs kalamıyorum eşimde aynı... İkimizde kinci insanlar değiliz çabuk unutuyoruz kızgınlığımızı bu belki iyi birşey evliliğin devamı için ama bazende diyorum ki küs kalmalıyım konuşmamalıyım ki hatasını anlasın aynı şeyi yapmasın ama nerdeeee... kızıyorum söyleniyorum seninle konuşmak istemiyorum diyorum 10 dk sonra bir şekilde eşim gönlümü alıp özür dilediğinde öptüğünde benim yelkenler suya iniyor ve ben sanki o lafları boşuna söylemiş boşuna tavır yapmış gibi oluyorum sinir olduğumla kalıyorum :KK31: bence bazen küs kalmak gerek aklı başına gelmesi için ama ben bu konuda çok dirayetsizim ya sizler?

sanki bu yazıyı ben yazdım ya :KK1:

Kadın olmayı 'karı' diye aşağılarsan uğraşırım.Kadının gurur yapıp küsmesi ayıp bişey de değildir kötü bişey de değildir! Kadınları alanen aşağıla sonra işin gücün yok bununla uğraşıyosun de, nasıl bir mantıktır bu ?

Burada aşağılama felan yok
karı sözünü ilk defa mı duydun nerede yaşıyorsun sen
Komplekslisin galiba kendini aşağılanmış gibi hissettiğine göre
Küsen erkeğe karı gibi küsme derler.

Son düzenleme:
X