Eşimin uyku sorunu

Siz muhalif olmak istediğiniz için olun ben kimseyi ikna etmeye uğraşmıyorum. Anlamak istediğinizi anlayın. Burada sanmıyorum ki kimse sizin anlattığınız kadar mükemmel değil. Eşinden yardım beklemek suçsa evet suç işliyorum.
Eşim işteyken nasıl hallediyorum güzel soru annem geliyor yardıma.
Amacim muhalif olmak degil, yanlis dusundugunuzu ve bencilce davrandiginizi anlayabilmeniz icin yaziyorum. 7 sene bekleyip uzerine bir de cocuk yapip “aaa ama bu her yerde uyuyor 2 dk bile cocuk emanet edemiyorum, bosanicam” demek simarikliktan baska bir sey degil

Çok üzüldüm, benim de uyku problemim var eşiniz gibi olmasa da… Ama eşim her daim destekçimdir çok şükür. 🙏🏻 Sizi anlıyorum evlat sonuçta gerilmişsiniz ancak lütfen eşinize kızmadan gerilin çünkü bu onun suçu değil. Psikolojik veya nörolojik veya başka bir sebepten bir problemi var, eğer kızacaksanız daha önce neden kaza yapacak kadar kötü durumda iken eşinizi her hastaneye her bölüme tedavi olana kadar götürmediğiniz için eşinize kendinize veya eşinizin ailesine kızabilirsiniz. Ama uyuyor diye lütfen eşinize kızmayın, belki bu durumlar hastalığın daha kötü şeylere sebep olmasına engel olacaktır ve şğkredeceksinizdir ileride. Uyku apnesi ile ilgili izlediğim belgeselde de kamyon şöförü tedavi olmuyordu ve bir gün direksiyonda uyuyakalıp bir gencin ölümüne sebep oluyordu… daha sonra uyku hastalıkları derneğinde gönüllü çalışmaya başlamış. Burada o adam uyuduğu için suçlu değil, tedavi olmadığı veya ettirilmesini için kendi ve yakınları suçlu…

Kusura bakmayın ama çok acımasızsınız tedavi olana kadar bebek emanet etmeyin sizde bir zahmet adam sanki bilerek yapıyor gibi tepki veriyorsunuz aynı durumu yasasam bebekle yalnız bırakmam sahsen hastalık bu sonucta sizde yorulduysaniz annelerinizden vs destek alın bu surecte

Amacim muhalif olmak degil, yanlis dusundugunuzu ve bencilce davrandiginizi anlayabilmeniz icin yaziyorum. 7 sene bekleyip uzerine bir de cocuk yapip “aaa ama bu her yerde uyuyor 2 dk bile cocuk emanet edemiyorum, bosanicam” demek simarikliktan baska bir sey degil
Hadi ben Lohusa psikolojisi bencilce düşünüyorum fevri bir şekilde boşanıcam diyorum hatalıyım sizin deyiminizle şımarıklık yapıyorum. Adam 7 senedir hayatımda 2.5 senedir evliyiz. Kaza yaptığında sadece sevgiliydik. İnsan demez mi ulan trafikte uyuyakaldım duşta uyuyorum bir doktora gideyim demez mi? Demedi ben git deyince de gerek yok dedi. Nişanlıydık eski iş yerinde uyuyakaldı kovdular yine bak bu normal değil dedim yine umursamadı. Evlendik düzelmişti uzun süredir bir sorunu yoktu hamile kaldım yine uyuyakalmalar başladı git dedim tamam bakarız dedi geçiştirdi durdu. Şimdi en desteğe ihtiyacım olan zamanda böyle olması normal değil. Kendini düzeltmesi gerek. Psikiyatriye gitmeye ben ikna ettim gitti randevu aldı gittik nöroloji dedi doktor. Randevu almamıştı bugün bu olay olunca aldı. Yani birşeyleri düzeltmesi için illa bir durum mu olmalı? Bu sorumsuzluk beni boşanma düşüncesine itiyor.

Uyku sorunu diye baslik acip bosanmak istemekte cok absürt degilmi? Belliki adamin bi saglik sorunu var ona destek olmalisiniz bosanmayi düsünmek yerine.

O zaman siz kendinizi benim yerime koyun. Sizin kocanız bu halde ve siz çocuk emanet etmiyorsunuz diyelim. O zaman siz robot musunuz? Tuvalet ihtiyacınız olmuyor demek ki? Acıkmıyorsunuz? 2 dakika bile emanet etmiyorsunuz… çocuğunuzun başında her daim hazır kıtasınız. Süpermiş.

2. Tezata gelelim evlenirken adamın bu hastalığının bu raddeye geleceğini düşünemedim. gelse bile sorumsuzluk etmeyip zamanında çözeceğini düşündüm sanırım.

Hadi ben Lohusa psikolojisi bencilce düşünüyorum fevri bir şekilde boşanıcam diyorum hatalıyım sizin deyiminizle şımarıklık yapıyorum. Adam 7 senedir hayatımda 2.5 senedir evliyiz. Kaza yaptığında sadece sevgiliydik. İnsan demez mi ulan trafikte uyuyakaldım duşta uyuyorum bir doktora gideyim demez mi? Demedi ben git deyince de gerek yok dedi. Nişanlıydık eski iş yerinde uyuyakaldı kovdular yine bak bu normal değil dedim yine umursamadı. Evlendik düzelmişti uzun süredir bir sorunu yoktu hamile kaldım yine uyuyakalmalar başladı git dedim tamam bakarız dedi geçiştirdi durdu. Şimdi en desteğe ihtiyacım olan zamanda böyle olması normal değil. Kendini düzeltmesi gerek. Psikiyatriye gitmeye ben ikna ettim gitti randevu aldı gittik nöroloji dedi doktor. Randevu almamıştı bugün bu olay olunca aldı. Yani birşeyleri düzeltmesi için illa bir durum mu olmalı? Bu sorumsuzluk beni boşanma düşüncesine itiyor.
Evlenirken bu raddeye gelecegini dusunmediniz oyle mi? Hayir adam trafik kazasi yapmis, uyudugu icin isten atilmis daha ne olmasini bekliyordunuz? bu raddeye gelmenin her turlu sinyalini vermis adam.

Ha ben olsam ya doktora git tedavi ol ya da evlenmiyorum der evlenmezdim, degil cocuk insan kendini evini barkini hicbir seyini emanet edemez cok tehlikeli

Ama siz bu diyardan gitmeye cesaret edemeyip, deveyi gudebilecekmis gibi evlenmeye karar verip sonra ben deveye katlanamiyorum diyorsunuz (tesbihte hata olmaz ama atasozu tam oturdu)

Adam bu kadar umursamaz, sorumsuzsa bu evliligi hic yapmayacaktiniz o zaman konu sahibi, dun degismedi ya huyu suyu bu adamin? Hep ayniymis oysa

Merhaba. Benim derdim eşimin uyku sorunu. 27 günlük bebeğimizin hayatını tehlikeye atıyor bu sorun. Eşim evlenmeden önce de aniden uyuyakalırdı ama o zamanlar tabi bu benim için aşırı bir sorun değildi. Duşta uyurdu bir gün trafikte uyudu zincirleme kaza yaşandı. Barda diskoda uyuduğu oldu. Tabii ki normal gelmiyordu ama dediğim gibi sorun değildi şimdiki gibi bana. Eşim bir kaç gün önce kızımızı pışpışlarken çocuk kolunda uyuyakaldı. Kavga ettik dikkat edeceğini söyledi. Ertesi gün yine aynı şey oldu psikiyatriden randevu aldı gittik bir ilaç verdi düzenli terapiye gel dedi doktor. Bugün salonda çocuk memede uyudu eşime dedim beşiğine yatır. Beşik yatak odasında yatağımıza bitişik. 10 dakika sonra kameradan bir baktım bebek beşikte yok ama ağlama sesi geliyor kamerayı çevirdim eşim yatakta uyuyor koşarak yatak odasına gittim bi baktım yatak odasındaki tekli koltukta kızım ağlıyor eşim horul horul yatakta uyuyor. Bağırdım kovdum odadan kızımı emzirdim yatırdım. Eşimin telefonunda kamera kayıtları var. İçimden o kayıtları kendime gönderip boşanma davası açmak geçiyor. Bi akıl verin nolur. Bu adamla böyle olmaz gibi geliyor.
Canim bi sakince kal istersen esinizin bi hastaligi var belli ki tedavi görülmesi gerekiyor nadirde olab bir hastalik bu sanirim, kendisi de isteyerek uyumuyor ki hangi baba evladina zarar gelsin ister ki onun böyle hastaligi bile bile emanet etmeniz hata olmus ve gecmis olsun

Evlenirken bu raddeye gelecegini dusunmediniz oyle mi? Hayir adam trafik kazasi yapmis, uyudugu icin isten atilmis daha ne olmasini bekliyordunuz? bu raddeye gelmenin her turlu sinyalini vermis adam.

Ha ben olsam ya doktora git tedavi ol ya da evlenmiyorum der evlenmezdim, degil cocuk insan kendini evini barkini hicbir seyini emanet edemez cok tehlikeli

Ama siz bu diyardan gitmeye cesaret edemeyip, deveyi gudebilecekmis gibi evlenmeye karar verip sonra ben deveye katlanamiyorum diyorsunuz (tesbihte hata olmaz ama atasozu tam oturdu)

Adam bu kadar umursamaz, sorumsuzsa bu evliligi hic yapmayacaktiniz o zaman konu sahibi, dun degismedi ya huyu suyu bu adamin? Hep ayniymis oysa
Siz evli misiniz bilmiyorum haddime değil sormak ama evli insanlar boşanmayı zaman zaman düşünür. Çok sinirli kırgın olduğunda falan. Hatta gelir buraya da yazar boşanacakmış gibi. Hatta benim yaptığım gibi dava açmayı da düşünür. Açmaya kalkar açamaz içi el vermez. Hatta ilk elinde bebekle uyuyakaldığında ana avrat küfredip evden kovup kapı dışarı edip sonra gel sakince konuşalım da der. Bunlar olur. Hem lohusalıktan hem annelikten hem o anlık sinirden. Ben boşanıcam yazsam da dakkasına boşanmam. Aklımdan geçse de geçmiştir illa gerçekleştirmem. Bunun manası boşanmayı isteyecek kadar sinirlenmem. Evet eşim bazı konularda aşırı sorumsuz. Yumurta bir tarafa dayanmadan iş yapmaz çözüm bulmaz. Benim sinirlendiğim konu onun bu huyu. Ama çözüm de bulmaya çalıştık yani psikiyatrik sandım sorunu psikiyatriden randevu aldık. Nörolojik dediler nörolojiden de randevu aldık. Yani sandığınız kadar bencil ve şımarık değilim bir anlık öfkeyle hareket edip bazı şeyleri düşünebiliyorum. İnsanım.

Siz evli misiniz bilmiyorum haddime değil sormak ama evli insanlar boşanmayı zaman zaman düşünür. Çok sinirli kırgın olduğunda falan. Hatta gelir buraya da yazar boşanacakmış gibi. Hatta benim yaptığım gibi dava açmayı da düşünür. Açmaya kalkar açamaz içi el vermez. Hatta ilk elinde bebekle uyuyakaldığında ana avrat küfredip evden kovup kapı dışarı edip sonra gel sakince konuşalım da der. Bunlar olur. Hem lohusalıktan hem annelikten hem o anlık sinirden. Ben boşanıcam yazsam da dakkasına boşanmam. Aklımdan geçse de geçmiştir illa gerçekleştirmem. Bunun manası boşanmayı isteyecek kadar sinirlenmem. Evet eşim bazı konularda aşırı sorumsuz. Yumurta bir tarafa dayanmadan iş yapmaz çözüm bulmaz. Benim sinirlendiğim konu onun bu huyu. Ama çözüm de bulmaya çalıştık yani psikiyatrik sandım sorunu psikiyatriden randevu aldık. Nörolojik dediler nörolojiden de randevu aldık. Yani sandığınız kadar bencil ve şımarık değilim bir anlık öfkeyle hareket edip bazı şeyleri düşünebiliyorum. İnsanım.
12 senelik evliligimi bitirdim, 2 cocuk annesiyim yani saydiginiz tum sartlari yasadim ve inanin bana esimle boyle bir diyalog asla yasamadim. Sinirlendigim zaman ana avrat kufretmedim keza o da ayni sekilde ve bir seyleri yaptirabilmek icin bosanma blofunu asla kullanmadim. Hata ediyorsunuz, toparlanin

Uykusu var gibi hissetsem bırakmam zaten. Cin gibi gözleri açıkken böyle oluyor ben de insanım aynı zamanda lohusa emziren bir anneyim. Tuvalet ihtiyacım oluyor ağzıma bir kaç bişey atayım dediğim zaman oluyor. Ki bugün sadece yatağına yatır dedim al pışlışla demedim. İnsan çocuğunu babasına emanet edip 2 dakika nefes almak bile isteyebilir. Bana çocuğunuzu siz tehlikeye atıyorsunuz demeniz bi garip.
Tamamda adam bilinçli yapmıyor ki , madem randevu almışsınız gidin testlere sokacaklar ona göre yol alırsınız .

Adamın bir hastalığı varken, bu belli iken ne bekliyordunuz ki?
Korona olsa kocanız bebeği ona verir misiniz?
Tamamen aynı durum, kontrol edemediği bir hastalık bu ki zamanında bu semptomu farklı bir uyku bozukluğu hastalığımda ben de yaşadım.
Otobüste ayakta seyahat ederken gözlerim açık şekilde uyudum!
Elinde olsa yapmazdı zaten, kızılacak durum nerede?
Elbette kurda kuzuyu verene bakacağız, değil mi?

12 senelik evliligimi bitirdim, 2 cocuk annesiyim yani saydiginiz tum sartlari yasadim ve inanin bana esimle boyle bir diyalog asla yasamadim. Sinirlendigim zaman ana avrat kufretmedim keza o da ayni sekilde ve bir seyleri yaptirabilmek icin bosanma blofunu asla kullanmadim. Hata ediyorsunuz, toparlanin

13 yıllık evliliğimi iki çocukla bitirmek zorunda kaldım bende aynen size katılıyorum .boşanma çiftlerin ağzına sakız olmuşsa ve bu iki taraftan birinin beynine girmişse bunun devamı gelir . Eş kavramı eğer hastalık zamanında yanında olmayıp destek olunmayacaksa neden kullanilirki ! Bence konu sahibi başka şeylere de dolmuş

Burda boşanacak bir şey göremedim. Adam tedavi olmam demiyor ki. Asıl suç sizde adamın böyle olduğunu bile bile ısrarla çocuğu ona emanet etmeniz de. Trafikte uyuyor diyorsunuz bu zamana kadar sorun olmamıştı diyorsunuz bi yandan da. Trafikte uyuması da çok büyük bir sorun bilmem farkında mısınız?

Biri tövbe bismillah o nasıl hastalık demiş biri uyku apnesi demiş, basbayağı adamda narkolepsi bulguları var. Tedavisi nörolojik muayene sonrası psikiyatrik uyarıcı ilaçlarla olur.

Bu arada hastalığın bu raddeye geleceğini bilemedim diyorsunuz pardon da adam "trafikte uyumuş" daha bunun ust leveli nedir? Bal gibi bu raddeye geleceği de belliymiş ama ucu size dokununca sorun olmuş.Kendinizi kandırmayın.

Keşke böyle bir hastalığı olduğunu bildiğiniz eşinizden bir çocuk dünyaya getirmeseydiniz.O çocuğa yazık.Ayrica hasta bir insana bağırıp,çağırıp hakaret edilmez.
Ya ben bun katılmıyorum
Düşünsenize trafikte güle oyna işe gidiyorsunuz veya pikniğe vs
7 yıl boyunca tedaviden kaçmış sorumsuzun teki size çarpıyor uyuduğu için

Hasta tedavi görüyordur bağırılmaz tedavi ile yarasa da yaramasa da. Ya da tedavisi yoktur aynı şekilde.

Bu adam çocuğun bakım sorumluluğundan da kaçıyor böyle.

Tam dayaklık

O zaman siz kendinizi benim yerime koyun. Sizin kocanız bu halde ve siz çocuk emanet etmiyorsunuz diyelim. O zaman siz robot musunuz? Tuvalet ihtiyacınız olmuyor demek ki? Acıkmıyorsunuz? 2 dakika bile emanet etmiyorsunuz… çocuğunuzun başında her daim hazır kıtasınız. Süpermiş.

2. Tezata gelelim evlenirken adamın bu hastalığının bu raddeye geleceğini düşünemedim. gelse bile sorumsuzluk etmeyip zamanında çözeceğini düşündüm sanırım.
Çocuğu iki dk tuvalete gitmek için kucaktan bırakınca ne oluyor öcüler mi kapıyor?
Koyun ana kucağına yada bir mindere alın yanınıza yapın banyonuzu yiyin yemeğinizi
Çocuğun başında her daim hazır kıta mı olmak gerekiyor

E insan demez mi bu adam hasta, hastalığı zincirleme kazaya neden oldu, işten kovulmasına sebep oldu ama tedaviyi kabul etmiyor, tedavi olmazsa böyle nasıl yaşarız evlenmeyeyim ben bununla diye

Kendi kendinize düşüneceksiniz o zaman gelip buraya bu nedenden boşanacam demeyeceksiniz

X