EŞİMİN ÜŞENGEÇLİĞİ ve ÇOCUKLUĞU BENİ BIKTIRDI

siz çok kontrolcüsünüz ve eşinizde buna dünden razı sorumluluğunuz olmayan şeylere karışmayın ve düzelmiyorsa boşanın siz yaparsanız herşeyini düzelip düzelmiceğinden emin olamayıp boşanmalı mı boşanmamalı mı karar veremezsiniz tabiki.

siz çok kontrolcüsünüz ve eşinizde buna dünden razı sorumluluğunuz olmayan şeylere karışmayın ve düzelmiyorsa boşanın siz yaparsanız herşeyini düzelip düzelmiceğinden emin olamayıp boşanmalı mı boşanmamalı mı karar veremezsiniz tabiki.
1 ay kişisel hiçbir şeyine karışmayacağım, kendi yapmaya başlayacak mı bakalım test edeceğim ben de sizin gibi düşünüyorum ben yaptığım için bana bırakıyor beyninde öyle kodlanmış gibime geldi

işin garibi dışarıda bu adam çok ciddi bir görüntü veriyor bu mesleğinden ötürü takım elbiseler çantalar vs ama içte yaşamında görseniz halleri tavırları bu bir çocuk gibi vallahi ben bu işi anlamadım
Dışarıda çok ciddi ve efendi durmak zorunda kalıp hayattaki tüm bıkkınlığının acısını evde çıkarıyor. Psikologla görüşmesi lazım. Orta noktayı tutturamamış. Dışarıda daha rahat birisi olursa bu bezginliği de azalacaktır. Durumu pek iç açıcı gelmedi. Hiç oturup konuştunuz mu? Kendindeki problemin farkında mı?

Kızlar geçen de buna benzer bir konu açmıştım ve burama kadar geldi ben artık net bir karardayım ve boşanmak istiyorum bu adamdan. Bunu birilerine anlatınca bu mu boşanma sebebin falan deyip alay konusu ediyorlar benimle ama gerçekten bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Daha önce de bahsettiğim gibi eşimin kronik depresyon ve anksiyete sorunu vs. var ama ben artık bunun kötü niyetli olduğunu fark etmeye başladım. Kötü niyetten kastım bu depresyonunu üşengeçliğiyle ve umursamazlığı ile birleştirerek hayatını bana karşı çok salaş yapıyor ve beni kullanıyor gibime geliyor.

Şimdi size birkaç örnek vereyim de anlayın:

-Mesela eve geldiğinde asla üzerini değiştirmez. Oraya buraya yatar zıplar hemen. Zorla ben üstünü giydiriyorum getirip. Oflayıp puflayıp zorla giyiyor. Bazen de ters giyiyor ve yatana kadar bunun farkında olmasına rağmen düzüne çevirmiyor.

-Kişisel bakımını benim zorlamamla yapıyor. Ben bir şey demeden harekete geçmiyor. Banyoya gir diyorum giriyor bu sefer de çıkmak bilmiyor zorla çıkarıyorum. Dişlerini falan hep benim dememle fırçalıyor aksi halde kimse bir şey demese hiçbir kişisel bakımını yapmayıp salıyor kendini. Aklına eserse 1 haftada bir falan belki fırçalar mesela kimse bir şey söylemese.

-Cinsel hayatta da bir şeyler başlatan taraf hep ben oluyorum haliyle mesela. Ona kalsa yıllarca yaklaşmaz bence. Neticede sorun yok ama sanki zorlamamla oluyor gibi hissediyorum.

-Yemin ediyorum garip gelecek ama tırnaklarını bile ben kesiyorum. Tırnak kesmeyi bilmiyor, birkaç kez denettim yamuk yumuk kesti hep. Sonra kendine otomatik tırnak kesme makinesi falan almaya kalktı. Gerek yok dedim ben kesiyorum yine.

- Çok dağınık. Avukat olduğu için evin her yerinde kağıtlar dosyalar uçuşuyor. Hiçbir şeyi toplamıyor. Daha sonra da bulamıyor zaten.

-Garip gurup fobileri ve davranışları var. Hap yutamıyor boğulma korkusu varmış, asansörlerden korkuyor, yemekleri aşırı yavaş yiyor masalardan hep en son kalkıyor bu yüzden

Velhasıl daha çok şey sayardım da sizi sıkmak istemiyorum. Bunları anlatınca e en azından adam dediklerini yapıyor daha ne istiyorsun senin kölen olmuş ya yapmayıp karşı gelseydi diyenler oluyor ama ben artık bu adamda eş ilişkisi değil de bir anne çocuk ilişkisi görmeye başladım ve tiksindiriyor artık bu beni?

Sizce ne yapmalıyım ben?
İyi de mesele zaten sizin söylemeniz. Bir insan neden kişisel bakımını birileri söyleyince yapar. Hele de evli bir adam bi zahmet dikkat etsin kişisel temizliğine

Dışarıda çok ciddi ve efendi durmak zorunda kalıp hayattaki tüm bıkkınlığının acısını evde çıkarıyor. Psikologla görüşmesi lazım. Orta noktayı tutturamamış. Dışarıda daha rahat birisi olursa bu bezginliği de azalacaktır. Durumu pek iç açıcı gelmedi. Hiç oturup konuştunuz mu? Kendindeki problemin farkında mı?
problemin farkında evet konuştum. zaten bazen geceleri kendi kendine ağlıyor birkaç saat sonra yatışıyor geri. sakinleşememe problemleri falan da var. ikizler burcu ayrıca hep bi ikilemde. duyguları da karman çorman her taraftan

1 ay kişisel hiçbir şeyine karışmayacağım, kendi yapmaya başlayacak mı bakalım test edeceğim ben de sizin gibi düşünüyorum ben yaptığım için bana bırakıyor beyninde öyle kodlanmış gibime geldi
Evet normal bir insana böyle bir test yapmaya gerek duyulmaz ama artık saçma bir boyuta geçmiş olaylar karışmayın izleyin ve karar verin. koca adama heleki mesleği konuşmak olan adama dişini fırçala demeye gerek yok.

Ben bencil olmadan mutlu olunamayacağını düşünüyorum. Sağlıklı bir eş ilişkisine herkesin ihtiyacı var. Sizde dengeler alt üst olmuş ve konuşmanıza çabanıza rağmen düzelmediyse koca adama analık yapmanızın anlamı yok. Bir insanın tırnak dahi kesememesini psikolojik durumu vs açıklamıyor bence. Bu hali sizi ona karşı saygınızı sevginizi yitirmenize itmiş zaten. Bu şartlarda bir aile kuramaz, bir gün hasta vs olsanız bu adama güvenip bir şey emanet edemezsiniz. Geç değilken ayrılın bence

Kızlar geçen de buna benzer bir konu açmıştım ve burama kadar geldi ben artık net bir karardayım ve boşanmak istiyorum bu adamdan. Bunu birilerine anlatınca bu mu boşanma sebebin falan deyip alay konusu ediyorlar benimle ama gerçekten bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Daha önce de bahsettiğim gibi eşimin kronik depresyon ve anksiyete sorunu vs. var ama ben artık bunun kötü niyetli olduğunu fark etmeye başladım. Kötü niyetten kastım bu depresyonunu üşengeçliğiyle ve umursamazlığı ile birleştirerek hayatını bana karşı çok salaş yapıyor ve beni kullanıyor gibime geliyor.

-Mesela eve geldiğinde asla üzerini değiştirmez. Oraya buraya yatar zıplar hemen. Zorla ben üstünü giydiriyorum getirip. Oflayıp puflayıp zorla giyiyor. Bazen de ters giyiyor ve yatana kadar bunun farkında olmasına rağmen düzüne çevirmiyor.

-Kişisel bakımını benim zorlamamla yapıyor. Ben bir şey demeden harekete geçmiyor. Banyoya gir diyorum giriyor bu sefer de çıkmak bilmiyor zorla çıkarıyorum. Dişlerini falan hep benim dememle fırçalıyor aksi halde kimse bir şey demese hiçbir kişisel bakımını yapmayıp salıyor kendini. Aklına eserse 1 haftada bir falan belki fırçalar mesela kimse bir şey söylemese.

-Cinsel hayatta da bir şeyler başlatan taraf hep ben oluyorum haliyle mesela. Ona kalsa yıllarca yaklaşmaz bence. Neticede sorun yok ama sanki zorlamamla oluyor gibi hissediyorum.

-Yemin ediyorum garip gelecek ama tırnaklarını bile ben kesiyorum. Tırnak kesmeyi bilmiyor, birkaç kez denettim yamuk yumuk kesti hep. Sonra kendine otomatik tırnak kesme makinesi falan almaya kalktı. Gerek yok dedim ben kesiyorum yine.

- Çok dağınık. Avukat olduğu için evin her yerinde kağıtlar dosyalar uçuşuyor. Hiçbir şeyi toplamıyor. Daha sonra da bulamıyor zaten.

-Garip gurup fobileri ve davranışları var. Hap yutamıyor boğulma korkusu varmış, asansörlerden korkuyor, yemekleri aşırı yavaş yiyor masalardan hep en son kalkıyor bu yüzden

Velhasıl daha çok şey sayardım da sizi sıkmak istemiyorum. Bunları anlatınca e en azından adam dediklerini yapıyor daha ne istiyorsun senin kölen olmuş ya yapmayıp karşı gelseydi diyenler oluyor ama ben artık bu adamda eş ilişkisi değil de bir anne çocuk ilişkisi görmeye başladım ve tiksindiriyor artık bu beni?

Sizce ne yapmalıyım ben?

Boşanmalısın. Kocanız olduğuna emin misiniz? 5 yaşında çocukla ilgileniyor gibi anlatmışsınız yemin ediyorum çocuğu mu acaba dedim??

şu "en azından dediklerini yapıyor" diyen klasik aman evliliğimize bir şey olmasıncıları bırak. Bu tiplerin çıtası o kadar düşük ki, adam aldatsa bile eve ekmek getiriyorsa akşamları "en azından evine bakıyor" diye kendilerini avuturlar.

Milletin çıtası deniz seviyesine inmiş. Bir kere erkeğe yakışır şekildeyi geçtim bir insana yakışır şekilde özbakım becerisinden yoksun bir insanın, ilişkisine göstereceğin özen de bence düşük olur. Cinsellik demişsin ama Adam kendisiyle ilgilenmiyor ki seninle ilgilensin. Allah'tan Tuvalet konusunda eğitebilmiş kendisini demek geldi içimde kusura bakmayın da...

işin garibi dışarıda bu adam çok ciddi bir görüntü veriyor bu mesleğinden ötürü takım elbiseler çantalar vs ama içte yaşamında görseniz halleri tavırları bu bir çocuk gibi vallahi ben bu işi anlamadım
İşi çok mu gergin? Başarılı bir Avukat mi? Kazancı iyi midir?

On yasimdaki oğlum böyle. Eşiniz ikizler burcu mu..umarım oğlum gelecekte böyle olmaz.
Emdr ile terapi mi alsa acaba. Ben de çok usengecim. Mutlu olduğumda erteleme giyim daha az oluyor. Depresyonun dolaylı sonucu bende ertlemek ve usenmek olarak kendini gosteriyor. Kişisel bakımda değil ama ev işleri ve yemek yemek konusunda resmen erteliyorum. Eşim yemek verecek de yicem. Hep böyle değildim tabi depresyonum ve stresin arttıkça bu etki de arttı bende. Eşim de bu konuda nazimi çektiği için yemek konusunda resmen saldım. Eşim ayağıma kadar getirecek ille de ben öyle yicem.
Ev işlerini de erteliyorum genelde ama bu konuda kendimle mücadelem var. Bir şekilde çözmeye çalışıyorum.
Kadınlar olarak daha mücadeleciyiz. Sorunlu olsak bile o sorunları aşmaya çalışıyoruz.
Ben şuanda emdr ile terapi alıyorum. Sonucu ne olur bilmiyorum ama ilginç bir deneyim. Belki bu erteleme huyuma da çözüm olur diye umuyorum. Çünkü belli ki çocuklukta bir şeyin yerine bunu savunma mekanizması olarak ertelemeyi koymuşum. Henüz bunun üzerine çalışmadık daha panik atak üzerinden devam ediyoruz ama belki ucundan kıyısından buna da dokunur diye umudum var.
Eşiniz direkt usengeclik ve erteleme için çalışabilir belki.
Olmuyorsa da bosanin tabi ki. Kimsenin marazini düzeltmek zorunda değilsiniz.

Sizce ne yapmalıyım ben?
Ay bu ne pis bir adam. Öyykkkkk.
Siz onun eşisiniz annesi değil. Neden bu kadar zor anne pozisyonuna soktunuz kendinizi. Üzerini ters giyip değiştirmemek bile bir tuhaf. Ne desem bilemedim. Kurtul şundan. Yani bu üşengeçlik falan değil düpedüz pis,bakımsız.

Tanıdık geldi mi?
1716678251908.jpeg

X